Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- Tesco Népköztársaság
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrasferenc
tag
Az AEG LTX7C373SE inverter motoros mosógép esetében is meg tudom erősíteni, hogy ha stabilan áll a padlózaton (nem billeg), akkor nem mászik el, gyakorlatilag nem rázkódik.
Természetesen tökéletesen nem lehet vízszintbe helyezni a mosógépet, mivel a hátsó két görgős lába fix, és csak a két elő lábánál lehet a magasságot állítani. A márkaszervíz tájékoztatása szerint legfontosabb, hogy stabilan álljon a készülék a helyén. -
Gömbike
senior tag
-
válasz Lami66 #10027 üzenetére
Jah, hogy Videoton , nah azok képesek voltak egy (talán) Thomson MP3 lejátszó mikrokapcsolóján hetekig ülni. Debreceni szervíz oda passzolta, mert azt a márkát is ők szervizelték. Debreceniek kínjukban már megadták a Videoton számát is, annyit jártam a debreceniek nyakára. Végén levásárolhattam a boltban. Nem emlékszem már a részletekre (2005 környéke, még volt ElectroWorld) de tuti elhúzódott legalább 6 hétig. Ezek szerint a fiúk a bányában most sem dolgoznak gyorsabban .
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
válasz Lami66 #10140 üzenetére
Mert a számítógépet is takarítani kell, nem eddig a ruha nem bírta.
Amúgy én úgy vagyok, nem nagyon kell nekem semmi olyan cucc, amit nem lehet géppel mosni, mosogatni, szárítani, stb. Nekem, se a páromnak nincs ideje tutujgatni napi használati tárgyakat. Bevágjuk a megfelelő eszközbe és annyi.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Csorbi
addikt
válasz Lami66 #10140 üzenetére
Akkor tűnt csak fel. Abban az egy hónapban meg lehet hogy az adott ruha csak 2x volt kimosva/szárítva, nem mindenki ugyanazt a 7 ruhát hordja egész héten, hogy hetente mosni kelljen. 2-3 szárítás kell, hogy észrevedd, oppppp ez egy kissé összement.
Igen, teljesen általános és elfogadott, ahogy a 60 fokos mosást se bírják, akkor az 55 fokos szárítást miért bírnák? A 30, max. 40 fok még oké.
De dobjanak egy arra alkalmas hőmérőt a dobba és minden kiderül, hogy valóban 55 fok-e az az 55 fok. -
jozefgucci1
addikt
válasz Lami66 #10276 üzenetére
Köszi szépen ez egy igen fontos észrevétel nem csak mosógép témában .
Amúgy azt hittem ha már ennyire pörgős ez a topik akkor van valamiféle összefoglaló bestbyte mosógépekkel
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
Csorbi
addikt
válasz Lami66 #10282 üzenetére
Félreértesz. Nekem ezzel semmi bajom. De elég sokan panaszkodtak amiatt, mert az elöltöltős mosógép "ablaka" nincs félig vízzel. Ezt sosem fogom megérteni, mert a mosás nem arról szól, hogy medencében forgatjuk a ruhadarabot. A mosás fizikája régen is arról szólt, hogy a vizes ruhát sulykolták, szapulták, a vízben max. benedvesítették és öblítették. Ez lényegében nem változott, csak gépesítettük.
-
Csorbi
addikt
válasz Lami66 #10289 üzenetére
A melegvíz becsatlakozásnak SEMMI értelme. Hogy futtatsz le egy 20 vagy 30 fokos programot? Hogy garantálod, hogy a befolyó melegvíz ne legyen több 40 foknál, 40 fokos program esetén? Ha mégis több, akkor visszahűtöd? Mivel? Plusz vízzel amit utána meg leengedsz? Azt honnan veszed? Két becsatlakozás legyen, egy meleg-és egy hideg? Ezenkívül a befolyó melegvizet is fel kell melegíteni valamivel. Ha az gázkazánnal történik, több részletben (ahogy vételezi a vizet), máris rángatja a kazánt ki-be. Ha egy ősöreg villanybojlerrel, lehet hogy 1,5x annyi energiába kerül. Ezekre gondoltál?
Na ezért állítja elő a mosógép magának a víz hőmérsékletét, pont olyanra amilyenre szüksége van az adott programnak.
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz Lami66 #10292 üzenetére
Értem. És ahol van a családnak egy 120 literes villanybojlere, és mosnak egymás után kettőt, az már ne is fürödjön, csak órák múlva. Vagy egyből cserélje le, vegyen egy 500 literest. Meg építsen ki egy valag pénzért dupla bekötést a mosógéphez is.
Nem érzed, hogy kicsit nem látod a fától az erdőt?
Ha meleg vizet akarsz adni neki, senki nem gátol meg ebben most sem, rákötheted bármikor melegvízre.De ez soha nem lesz KÖVETELMÉNY egyik gyártó részéről sem.
-
Csorbi
addikt
válasz Lami66 #10313 üzenetére
A mosószer gyártója pontosan definiálja, hogy az ő mosószere milyen vízben használható. Ha nem eszerint használod, a te bajod. Semmilyen számottevő előnyhöz nem jutsz egy órás mosás alatt SEM a melegebb víztől mosószer-feloldódás szempontjából. A ruha mitől kopik, amikor mosás közben az egész mosógép belseje, a ruhák, meg a víz is olyan mint egy taknyos csiga, a mosószeres víztől?
A Hajdú Energomat pl 15 !!!! liter vízben végezte a főmosást 40 fokos pamut programon 4kg töltetnél (az volt a max.), 55 percig. A 8kg így kb 2 óra lenne (ez mai mosógépnél 2 óra 40 perc) . Csak hát a mosási hatékonyság is javult azért ám, meg az öblítés is alaposabb némileg, valamint a centrifugálás is - ezért tovább tart.[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz Lami66 #10323 üzenetére
Akkor az valami 10-12 kilós gép lehet, és ha annyival meg is töltöd, akkor miért ne lenne normális az a mosási idő? Ha kevesebbet raksz bele, akkor automatikusan csökken az idő mosás közben. Ha pedig az ECO módot benyomod mellé, akkor pontosan tudod miért annyi.
Kényes ruhát ki mos 60 fokon? Azok címkéin szinte mindig 30 fok van!
Lehet, hogy sok homok ragad meg a ruhákban, de az illene előtte kicsapkodni belőle, vagy rosszul gondolom....? A cupákos tányért se úgy hányjuk be a mosogatógépbe...
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz Lami66 #10325 üzenetére
Elárulnád a típusát? Szeretném megnézni hogy moshat 7 kiló ruhát 3 óra 18 percig egy normál 40 fokos pamut programon
Oké. Akkor nem csapkodod, hanem kiáztatod előtte lavórban, vagy bármi hasonszőrű megoldás. De a gépbe nem kéne hogy az elhanyagolhatónál több mennyiségű homok kerüljön.
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz Lami66 #10327 üzenetére
Hát ez valóban a mosógépek "mélypontja" 7400 l víz az éves megadott vízfogyasztása, ma egy 7 kg-os gép is legalább 9000 l vízben mos, és ez általánosnak mondható. Itt van pl ez a Beko WTE 7636 XB, ez 9899 l vizet használ, szintén 7 kilós gép. (Ezeket egyébként egységesen 220 mosási cikluson mérik a gyártók)
Így a homok még inkább elkerülendő ennyi vízzel
Itt egy AEG L6SA47SM, ez is 10.000 l vizet használ, a mosási idő 7 kg pamutnál 40 fokon 3 óra körül van, nekem ez is sok.
Az én gépem is A+++, 8 kg-os, 9900 l víz/év. 8 kg normál pamut mosás 40 fokon teljes töltettel 2 óra 40 perc. 60 fokon pedig 2 óra 20 perc (gondolom a magasabb hőfok miatt hamarabb mos ki). -
borix
őstag
válasz Lami66 #10388 üzenetére
Miele gépeken is lehet egy ideje firmware-t frissíteni nem ma kezdték, igaz pl gőzfunkciót . nem kap vele ha az nincs benne.
Napi szinten mos valaki vagy kétnaponta, akkor a 130e gép nem fog elmenni 7 évet az tuti.
Csapágy csere dobbal együtt 80E vagy több...[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz Lami66 #10397 üzenetére
eltörött a dobcsillag ezért kidobtuk. Akkor vettük a mostani gépünket ami pont kétszer annyiba került mint az elődje
Miért nem csináltattad meg?
Dobcsillagcsere, de ha már szét van szedve akkor a 2db csapágyat is cserélje ki kapjon újat.
A mostani kétszer drágább gépeden is eltörne a dobcsillag, vagy beállna a a csapágy ezt is dobnád ki egyből?
Egy 7 kg-os gépbe raksz 4-4,5kg ruhát akkor miért vettél 7 kg-os gépet?
felesleges pénzkidobás volt...
Mondasz egy véleményt élettartam ügyben amit egyből megdöntesz azzal, hogy beismered, hogy alul használod a mosógépet képességeihez képest, mert f@sol![ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz Lami66 #10404 üzenetére
Nem vagy őszinte!
Azért kíméled mert tudod, hogy hiába volt drága egy (ipari hulladék) egy ketyegő bomba, mint sok más társa.
Elromlana ez is 4-5 éven belül lehet, hogy ezt is kukáznod kell majd mert nem éri megjavíttatni, de azért beállsz élettartam ügybe dicsérgetni, hogy az nem 6-7 év...[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz Lami66 #10412 üzenetére
pl Valakinek ment a mosógépe 10 évet amíg elromlott heti 2-3 mosással.
Ugyan olyan használat mellett 5-6 mosással felénél 5 évnél adta volna meg magát.
Legjobban úgy tudod a mosógépet kímélni ha nem többet mosol kevesebb töltettel, hanem a fele ruhát mosod annak amit eddig heti leosztásnál.
Hetente csak 1-2 moss az a legjobb, vagy az igazi az lenne ha egyszer sem gép kímélés szempontjából! -
.Sziszi.
csendes tag
válasz Lami66 #10598 üzenetére
Igazad van, úgy néz ki, az érintés érzékenysége miatt teszi, most próbálgattam. Köszönöm!
Megtévesztő, hogy valamennyi gombot elég csak épp érinteni, ezt pedig picivel hosszabban kell.
Ha biztonsági okból tették, gyengére sikerült. Hisz néha elsőre is elindul.Ha már Bosch... a mosógépen angolul a program szövege és a piktogramok, teljesen okés (így is hagyom).
A programválasztóra ragasztható fordítás már elég gagyi az "Ingek/Business" szöveggel, valamint csak egyetlen piktogram szerepel, a többi programé nincs rajta.
Ha netán magyarítjuk a programválasztót, a kijelző gombjainak angolsága meg furán néz ki.
A leírás se pontos hozzá, teljesen más a gombok és sípszó hangerejének állítása, valamint van egy on-off lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
Roachy
senior tag
válasz Lami66 #10670 üzenetére
Köszi a választ!
Igen, tudom hogy speckó tisztítószer kell, már mostam jópérszor, csak eddig kézzel. De most tönkrement a régi mosógép, akkor gondoltam veszek egy olyat ami alkalmas erre is. Konkrétan ezt néztem ki, elég jó véleményeket írnak róla és van kimondottan outdoor program impregnáláshoz.[ Szerkesztve ]
-
Nagya21
addikt
válasz Lami66 #10891 üzenetére
Hali!
Perszehogy ennyi vizet eszik, mert kondenzációs szárítás van benne, hideg felületre csapatja ki a párát a meleg levegőből, a hideg felületet meg + vizzel csinálja.
Kombi gépbe is van hőszivattyús, csak az k.drága.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Drzzt
csendes tag
válasz Lami66 #11032 üzenetére
Ejha, szóval a Samu méreteiben nem lehet teljesen megbízni? A Bosch-nál úgy egyébként elég pontosan mutatják a rajzok, hogy ajtóval, vagy anélkül mennyi a gép... Azt persze nem tudom, hogy ennek lehet-e hinni is... Az ajtót néztem, h könnyű leszedni, két csavar tartja. A programválaszót nem tudom mi...
-
-
Gömbike
senior tag
válasz Lami66 #11319 üzenetére
Bocsi, itt csak te szajkózod a szűrőket. Persze hogy minden szárítás után takarítjuk.
De szeretnélek emlékeztetni, hogy a hőcserélő és a szűrő fogalma nem ugyanaz. Ha véletlenül a hőcserélőre szűrőt írtam, megkövetlek.
Elnézésedet kérem, hogy belvevauzok, de mindössze csak 2 évtizedes tapasztalatom van a szárítógép használatból.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Gömbike
senior tag
válasz Lami66 #11324 üzenetére
Ebből a Miele normál kondis elmúlt már 20 éves, mikor lecseréltem hőszipkásra.
Viszont az Aeg-Elux csoport nem igazán figyel, hogy a lamellák előtti levegőt normálisan megszűrje. Ezért 1-2 hetente porszívóval nekiesek. Eddig bronzkefét használtam a lamellák tisztítására, de most itteni ajánlásra vettem egy direkt erre való szerszámot.
De még így sem közelíti meg a fenti képen látható tisztaságot.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
csibe1
addikt
válasz Lami66 #11319 üzenetére
"De aki betartja a használati, karbantartási utasításokat, az nem szembesül gazdasági totálkáros eltömődéssel."
Na, itt van a vauvau elásva, meg a használati utasításban, amit valamiért nem divat elolvasni, mert minek is.
#11321Sinesol
Pontosan, valószínűleg ezért is terjedt el jobban a hőszivattyús megoldás.
A hőszivattyús gépeknél jobban lehet szabályozni a hőmérsékletet, kíméletesebb a kényesebb ruhákkal is.
Pár éve botor módon a mosó-szárító gépen bekapcsoltam a szárítást is; kár volt.
Szerintem az is valamilyen kondenzációs megoldás, mert a hőszivattyús szárítógéppel nem voltak gondok, míg ebben pár ruhadarab (steppelt téli nadrágok) egy kissé összement.
A hőszivattyús szárítónál egyszer sem volt ilyen gondom.
Kinek mi a favorit, én maradok a hőszivattyús megoldásnál. Ott mindig ugyanakkora méretben jön ki a ruha, mint ahogy beletettem." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
Vasti74
aktív tag
válasz Lami66 #11519 üzenetére
Nekünk egy legalább 20 éves Miele gépünk van: mindig benyomom a Wasser Plus gombot, de általában szoktam még a locsolókannával ;-) utánatölteni: a ruhák fajtájától, mennyiségétől, koszosságától függően 5-10 litert... Mosni - szerintem - vízzel lehet ;-)
Ok, persze, takarékoskodni kell mindennel, manapság az a legfontosabb: de szerintem a heti pár mosásnál az a pár tíz liter plusz víz nem fogja az ökoszisztémát romba dönteni (fürdéshez pl. nagyságrendekkel többet elhasznál az ember) , de azért ésszel, ne menjen már a minőség, használhatóság rovására semmi... Mert ha a ruhákat kell hamar kidobni, akkor meg tök jó, hogy spóroltam a vízzel, de több szemetet termeltem.
-
Csorbi
addikt
-
Csorbi
addikt
válasz Lami66 #11545 üzenetére
És szerinted mennyire életszerű most hirtelen mindenkinek hipp-hopp dupla vízbekötést kreálni a mosógépéhez? Meg majd a mosógép méricskél, hogy jujj mennyi is az 50 fok? Dupla vízvételezés, jól meg is drágítja a gépet.
Ezen felül, átfolyós vízmelegítőnél/cirkónál tudod mire mennél vele? Mire elindul a melegvíz, a mosógép már el is zárta a vízvételezést. Totál értelmetlen, életszerűtlen ötlet. Nyilván ezért is szűnt meg ennek a lehetősége.
Aki akarja, most is kötheti melegvízre a mosógépét, ha nem tiltja kifejezetten a használati útmutató. Ha pedig tiltja, annak valószínűleg nyomós oka van, és nem a felhasználóval akarnak kiszúrni, hogyhátnehogymáááá.Gondolkozz egy kicsit. Ott van a mosógépben az a rendkívül egyszerű, és relatíve energiahatékony eszköz, ami felmelegíti a rendkívül egyszerűen vételezett hideg vizet.
Pont annyira amennyire kell, és pont annyit amennyi kell. Minek ezt agyonbonyolítani?[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz Lami66 #11547 üzenetére
Úgy látom továbbra sem teljes egészében látod a felvetésedben lévő problémákat.
Kezdjük a legelején: ami melegvizet te a gépbe szeretnél engedni, azt is fel kell melegíteni valahol, valahogy Az esetek jelentős részében földgázzal, vagy árammal, csak ebben az esetben az energiát nem a mosógép fogyasztja, hanem a meleg vizet előállító forrás. És itt nem fogsz egyik megoldással sem akkorát kaszálni, hogy veregesd a saját vállad, hogy akkor most hú de fancy energiatakarékos lettél.
És mint írtam, senkit nem akadályoz meg semmi, hogy a mostani gépébe is meleg vizet töltsön.De szerintem még mindig nem érted....
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Lami66 #11543 üzenetére
Nekem van itthon a mai napig működő energolux thermal gépem. Azon is található melegvíz bekötés, amit használtunk is, így a gázbojler által melegített vizet használta fel és keverte be a hideggel a megfelelő hőfokra. Ez így jóval olcsóbb és a mosógép fűtőszálja sem vízkövesedik + rövidebb a mosás ideje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kupon kunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Energiaital topic
- Android másképp: Lineage OS és társai
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest