Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz Symbio #14798 üzenetére
Szerintem meg Ti lihegitek túl a dolgot.
A kérdésem az volt, hogy meg lehet-e oldani, hogy 1 gombnyomással elérjek egy funkciót, mivel elég sok dolgot ki lehet rakni. Vagy a naptár, üzenetek gyorsgombra, vagy a készenléti képernyőre. Ennyi. Nem lehet. Erre jöttök azzal, hogy email kliens, meg mittudomén. Hogy jön ez ide?
Háborogni nem egyáltalán nem háborogtam szerintem. Volt egy rózsaszín álomképen az "okostelefonokkal" kapcsolatban. Mégpedig az, hogy mindent úgy állítok be, ahogy én akarom. Ez nem így van, és ezen csodálkoztam, hogy egy ilyen "egyszerű" funkciót nem lehet gyorsgombra tenni, vagy hivatkozásként kitenni, stb.
Természetesen az ételembe belefér, semmi gond nincs ebből, de ha esetleg meg lehetett volna oldani 1 gombnyomással, akkor miért nyomjak mindig 3-mat? Te is mindig belemész a menübe és ott keresed ki az üzeneteidet és ugye nem használod a gyors gombokat? Ha így se értesz, akkor nem szóltam.
Nem mondtam, hogy ilyen szar, vagy olyan szar, de köszönöm, hogy szavakat adtok a számba, csak meglepődtem, hogy ezt nem lehet megoldani. Ezt lehet tekinteni az én tapasztalataim hiányának, de mint említettem a rózsaszín ködben, amiben voltam ezen telefon vásárlás előtt, ez nem fért bele. De mint kiderült ilyen, és kész.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
old rocker
veterán
válasz sanzi89 #14797 üzenetére
Kicsit túlliheged a dolgot, megbocsáss, lásd Symbiót. A gagyi, egy gombbal elérhető "új jelzéses" telefonban hányféle, ismétlődő jelzést tudtál beállítani? Olyanra gondolok, hogy pl. nálunk a nev. lányom órarendje miatt naponta eltérő időpontban ébredünk. A gagyi, 10 ezer Ft-os telefonodban volt-e dedikált gombja a naptárnak, az üzeneteknek? És rendelhettél-e hozzá külön programokat, attól függően, hogy röviden, vagy 2 sec-nél hosszabban nyomod? Rakhattál-e fel hozzá Start menüt (smart settingset), vagy handy taskot -utóbbi pl. a menü gomb hosszabb megnyomásával indítható, már írtam róla? Hogy állta a 10 ezer Ft-os telefonod pl. e-mail kliens vonatkozásában? Tudtál vele csatolmányt fogadni, kezelni? Le tudott játszani csatolt wmv formátumot? Tudtál vele word dokumentumokat kezelni, szerkeszteni? Mert ha igen, én adok neked az E52-ért 20 ezret és vehetsz belőle két, igen kiváló, egy nyomásra új ébresztést beírható telefont...
Komolyan, nem értelek. Plusz két billentyűzés nem fér bele az életedbe? Arany János Hídavatás c. balladája jut rólad az eszembe: "Ah, kínos élet, reggel öltözni, este vetkezni kell!"
Volt egy 6233-as, S40-es Nokiám. A naptárrésze jobb volt, mint az S60-é, mert a születésnapoknál kiírta, hány éves, mikor született. Volt telefonhívás emlékeztető, ami rögtön fel is ajánlotta, hogy hívjam a számot a jelzett időben.
De ennyi. Nem variálhattam át a menürendszerét, és nem rakhattam rá olyan programokat, ami az ilyen jellegű, iszonyatos hiányosságait korrigálták, mint amilyen az E52-nél pl. a naptárkezelés... De rakhatok rá másik naptárat, ami már kiírja, hanyadik szülinap, + egyebek; de rakhatok fel rá pl. egy best birthday nevű programot, ami minden szülinapot tartalmaz az összes adattal és naptárral, névjegyzékkel szinkronizálható stb. Rakhatok rá handy alarm pro nevű programot, ami nem csak telefonhívásra emlékeztet a szám felajánlásával, de akár hangjegyzet emlékeztetőt gyárthatok vele... És még vég nélkül sorolhatnám.A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
Symbio
senior tag
válasz sanzi89 #14797 üzenetére
Ja, szar, mert itt HÁROM gombnyomásra tudok új jelzést beállítani.
Dobd el a francba és társulj Joe bácsivalBelegondoltál abba, hogy hány féle ember használja a telefont és azoknak mennyi ilyen óhaja-sóhaja van? Több 100 funkciót találsz a telefonon és háborogsz, hogy azt ez egyet, ami csak neked fontos nem éred el egy kattintásra, csak 3-ra. A gagyinak egyszerű dolga van, öszvisz 10 műveletet kell tudnia elvégezni.Bárcsak ennyi gondom lenne az életben
-
sanzi89
addikt
válasz Apollyon #14790 üzenetére
Ezt használom most is, és ezt is írtam. Igaz eddig csak zárt rendszerű "gagyi" telefonjaim voltak, de ez számomra hatalmas meglepetés és kb elhinni se akartam, hogy az Óra menün belül lehet csak elérni a Jelzést. Egy 10e Ft-os gagyi telefonon is meg lehet azt oldani, hogy 1 gombbal lépjek be az ébresztő beállításai közé. Ezzel a hiper-szuper okos telefonnal pedig nem lehet. Ez volt számomra az érdekes, plusz hihetetlen.
@old rocker
Rosszul fogalmaztam, a készenléti ikonokra gondoltam. Az Órát beállíthatom, de az Új jelzést nem. És mint fentebb leírtam ez volt számomra a furcsa. Az óra/ébresztő beállításával nincs gond, egyértelmű kézikönyv nélkül is, csak újfent megemlítem, hogy az volt furcsa, hogy 1 gomb lenyomásával nem érhetem el az "ébresztőt". Ez eddig bármilyen gagyi telefonon alap volt. Itt meg Óra-->Új jelzés. És pontosan ezt az 1 gombnyomást akartam megspórolni, de mint kiderült nem lehet."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
old rocker
veterán
válasz arminking #14792 üzenetére
De. Ki kell kapcsolni.Ott, hogy beállítások/általános/biztonság/telefon és SIM kártya/automatikus zár: NINCS!!!
Egyébként általános szabály, hogy valamit, amit bekapcsolsz, ott kell kikapcsolni, ahol bekapcsolod.A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Szar ez a telefon. Tegnap reggel pofára esett a hűtő tetjéről a kőre. Látszólag semmi baja nem lett, csak szétpotyogott darabjaira. Aztán az első hívás után befagyott. Újraindítottam, azóta rendben. De hogy lehet valami ilyen szar? Miért nem vághatom ezt a szart kényem-kedvem szerint földhöz? Felháborító!
Ne vegyetek ilyen telefont! A kezelési utasításába sincs benne, hogy nem lehet földhöz vágni.
Ilyet!"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
arminking
csendes tag
tehát telefonzár kiiktatására ti se tudtok semmit
-
old rocker
veterán
válasz sanzi89 #14789 üzenetére
A sarokba azért nem tudod kitenni, mert ez nem tapicskolós telefon és nem működik rajta az SPB Mobile Shell. Viszont a készenléti ikonok közül bármelyikre beállíthatod az órát és máris sepillanat alatt eléred. Bocsáss meg, de még egy megjegyzés, sokadszorra: a telefonhoz van egy használati utasítás. Ha nincs, PDF-ben le lehet tölteni. Időnként meglepően hasznos információkhoz lehet jutni, pl. hogyan állítsuk be az ébresztést. Érdemes elolvasni, ill. az óra menüjét átnézni, mert elég sok ébresztési variációt tud a készülék - naponta, hetente ismétlődő ébresztések, munkanapokon ismétlődőek stb.
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
Apollyon
Korrektor
válasz sanzi89 #14789 üzenetére
Az ébresztőre:
Belépsz az Óra menübe, megnyomod a navigomb jobb részét, és ott van a Jelzések menü alatt, ez az ébresztő. Végtelen jelzést beállíthatsz, hozzá szöveget, ismétlődőt is meg lehet adni melyik nap, a szundit is be lehet állítani hogy meddig tartson stb.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az ébresztő a telefonban az Óra menü alatt elérhető Új Jelzés akarna lenni? Plusz ezt miért nem tudom kitenni a készenléti kijelzőre oda fel a sarokba? Eléggé el van dugva, pedig minden nap kell...
Plusz az örök kérdés, hogy meg lehet-e azt oldani, hogy egy előre beállított, gépen megtervezett úton navigáljon végig a telefon?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Joe bácsi
őstag
válasz peugeotmate #14775 üzenetére
A téma volt a gáz, mert tényleg ott fehér betűkkel írt. De nem értem, mert gyári Nokia téma, méghozzá az N86-os gyári témája. Az én E52-ön működött a téma rendesen, de havernál a legújabb sw-el nem. "Érdekes" ez a Nokia cég!!!!!
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
old rocker
veterán
válasz YAS-dude #14782 üzenetére
Igen. Erre használom én a handy safe programot, ami tetejében pécével szinkronizálható. Azaz van egy titkosított progid a telefonon, a párja pedig a pécén. Azon kívül van még egy advanced device lock, amivel pl. lezárhatom a filekezelőt, vagy a handysafe-t. Végül, de nem utolsó sorban felraktam a Smart Gallery-t, amivel file-kat, dokumentumokat, képeket tudok titkosítani. (Azelőtt a best crypto volt, de ez sokkal jobb.)
Tehát ami üzleti, vagy személyes jellegű, benne van a széfben. Ha még jobban akarok titkolózni, akkor ezt lezárom az ADL-al. Ha a barátnőm meztelen képét akarom elrejteni, berakom a Smart Gallerybe.De, ha véletlen olyan helyen felejtem, akkor elég egy SMS, ez már gyári lehetőség és lezárja a telefont.
A biztonsági zár -tehát minden kezelésnél unlockolni ... biztonságos, csak én hülyét kapnám tőle.
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
YAS-dude
őstag
válasz old rocker #14777 üzenetére
Mondjuk azért nem olyan nagy hülyeség a telefonzár, főleg hogy az ember már minden levelezését, esetleg érzékeny fotókat , üzleti és kapcsolati adatait tárolja a készülékén. Elég pár percre letenni valahol, vagy kicsit elhagyni a készüléket, hogy minden személyes info idegen kézre jusson. Van, akinek megér a biztonság egy-egy kódbeírást minden használatkor.
-
Tofee
csendes tag
Sziasztok! Egy cimborám E52-esén a navigációban miután beírta a címet majd a program kitalálta az útvonalat és elkezd terelgetni, kb. 1 perc után feldob egy olyan lehetőséget, hogy ha vásárolni akar, csatlakozzon a netre. De nem akar, ezért nemet nyom. Ezután az útvonalterve eltűnik, csak a piros pöttyöt viszi a térképen az aktulis pozíciót mutatva. Kilőttem a mynokia-s hülyeséget, de semmi változás. Az enyémnél nem volt ilyen gond, ezért nem tudom mit kellene letiltani/átállítani. Köszönettel várom a tanácsokat.
Gábor
-
arminking
csendes tag
válasz peugeotmate #14779 üzenetére
ott nem engedi visszaállítani...
-
arminking
csendes tag
válasz old rocker #14777 üzenetére
egyetértek, de ki akarom állítani én is, erre kellen megoldás (hülye voltam és be állítottam, azt hittem hogy csak telefon bekapcsolásánál kéri)
-
old rocker
veterán
válasz arminking #14776 üzenetére
De minek állítasz be telefonzárat??? Az tényleg csak arra jó, hogy minden kilépés után, amikor újra belépsz, bizgetheted a kódot. Más az automata billentyűzár és más a telefonzár... utóbbi már telefon biztonsági alkalmazás, lerakod az asztalra, 2 perc múlva lezár és csak az tudja használni, aki ismeri a kódodat... de minek? Hacsak nem a kémelhárításnál dolgozol.
-
arminking
csendes tag
Sziasztok! Pár hete vettem egy új, kártyafüggetlen E52-őt. Legtöbb funkcióját már végig is néztem. Beállítottam a telefonzárat, kiváncsi voltam hogyan működik, de már unom hogy 20percnként bekapcsol és írhatom be a kódot. próbáltam beállítani hogy ne legyen de azt írja ki, hogy : " A telefonzár nem oldható fel " próbáltam azt is hogy beírom hogy 1000000 perc legyen de max 20at enged. gyári beállítások visszaállításával is próbálkoztam de az sem segített, próbáltam azt is hogy vártam 24 órát beállítás kikapcsolásához de az sem vezetett eredményre. ha vkinek van megoldása vagy tippje azt köszönöm előre is. üdv
-
Joe bácsi
őstag
Haverom telója a legújabb sw-el azt csinálja, h. nem ír betűket a naptárban, ha pl. feljegyzést vagy bármi emlékeztetőt vagy teendőt......stb. akar írni. Csak miután megírta a szöveget utána lehet látni, de írás közben nem, h. melyik betűnél tart.
Másnál is van ilyen hiba?Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Wolfan
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Kivettem a memóriakártyát a telefonomból majd visszaraktam, de sajnos ami a problémám is, hogy eltűntek a fontos üzeneteim.
Nem tudjátok hogy lehetne visszaállítani őket? Szerintem ott vannak azok a memóriakártyán illetve a telefon memóriájában mert törölni nem töröltem le.
-
old rocker
veterán
Az ion battery inkább lefele, a pálcikák meg felfele"csalnak". Az igazság valahol félúton.
P.s.: szerény véleményem szerint ehhez a telefonhoz meglehetősen kár felrakni az ion batteryt. Amikor2. pláne 1 csík van, azaz az akksi 28, illetve 14%-os töltöttségű, etetni kell.
(Két csíkkal még kibírja a napot extrém használat nélkül.)A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
Tamoo
MODERÁTOR
az akksi kijelzője hogy van beosztva? ion battery timer szerint 55%on vagyok, de jobb felső sarokban még mindig van 6 vonás
-
old rocker
veterán
Hát, én is felesleges csicsának találom, mert sokszor akkor fordul el, amikor nem kellene...
-
Gaabor80
aktív tag
válasz old rocker #14767 üzenetére
Azt hiszem ezért még nem cserélem le 5800-ra
Igazándiból csak a némításra használnám az elforgatásvezérlést, egyébként nem sok értelmét látom a giroszkópnak. Csak plussz csicsa -
Gaabor80
aktív tag
Valaki találkozott már olyan programmal, ami a giroszkópot kicsit jobban beállíthatóvá teszi? Konkrétan azt szeretném, hogy a főképernyőn ne működjön.
-
c3poÜme
csendes tag
válasz csiktor #14762 üzenetére
Tenyleg mindegy, de bizonyos szolgaltatasok (pl. mobiltv) csak wnw kapcsolaton keresztul mukodik. (Nalam mar azon sem, mert a t-mobile ugyesen ha nem hasznalod a mobiltv-t, akkor egy ido utan inaktivva teszi a szolgaltatasra tortent elofizetest. Ugyfelszolgalaton keresztul a beallitas ujbol csak par perc, de osszessegeben is rohejes az egesz.)
-
-
csiktor
tag
Előfizettem T-nél egy 40Mb-os mobilnet csomagra. A készülékre előre van telepítve a "web'n'walk" (hozzáférési pont: wnw) és a "T-mobile NET" (hozzáférési pont: internet) kapcsolat. A kettő közül melyiket kell használni?
A feszültség ESIK, az áram pedig FOLYIK!
-
old rocker
veterán
Erre a telefonra alapból 6 db gyorsindítási ikont tudsz kirakni. A hatodik értelemszerűen a módváltás kell, hogy legyen - business mód - otthoni mód, különben nem tudsz egyszerűen váltani. így két alap kijelzőn 5-5 program gyorsindítását tudod kirakni, az ugye 10.
Külön kedvencek nincsenek, viszont fel lehet telepíteni egy smart settings programot, ahova kedvenceidet + gyakran használt kontaktjaidat tudod bepakolni. Kicsit lejjebb - olvass vissza -írtam egy handy taskman programról, szintén van kedvencek lehetőség. De, ha ez sem felel meg, adtam egy linket, ahol best E52-es programok vannak. Közöttük a best menü c. program, amit a zöld gomb hosszú megnyomásával lehet előcsalni, ide is azt raksz, amit akarsz. A zenelejátszós kérdésedet nem egészen értem: van egy mappád, mondjuk music, abba berakod a zenéidet. Megnyitod a zenelejátszót, ott összes, szerzők, albumok, előadók, lejátszási listák szerint válogathatsz, lejátszási listákat hozhatsz létre .... nem elég?
+ zenelejátszónak a PowerMP3-at preferálják a legtöbben, bár én ahányszor felraktam, mindig le is töröltem. Ami miatt jobb a gyárinál: lehet időzíteni, a hangerőt nem csak az oldalsó billentyűvel lehet szabályozni. Ami miatt én nem szeretem: szerintem rosszabb minőségű a hangja és hajlamos a lemezjátszó effektusra... (ugrik a tű)A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
Tamoo
MODERÁTOR
Keresőbe beírod pl. hogy "ajánlott programok" kidob pár igen hasznos hozzászólást.
Ezeket sem árt áttanulmányozni:
GY.I.K. kezdő symbian tulajdonosoknak
Nokia E52 telefonnal kapcsolatos hasznos infók
Általános dolgok, amik jók majdnem az összes telefonhoz -
Charlie Gordon
aktív tag
T-mobilos telókra is kijött a 051.018-as szoft.
-
grigo
őstag
Sziasztok. Tegnap lettem e52 tulaj, egyből frissítettem amit csak tudtam OVI-n keresztül.
De lenne pár kérdésem, ti biztos jobban értetek hozzá.
6233-ról váltottam. Nekem ott volt egy lehetőség, kiraktam a képernyőre egy kedvencek menüt és azt raktam bele amire szükségem volt. Itt még nem találtam ilyet. Létezik ilyen lehetőség?
Illetve nagyon nem tetszik a galéria a fotóknál, hogy el kell fordítani a telefont. Ha pedig a gyári fájlkezelőt nézem akkor az nem jelenít meg miniatűrt csak fájlnevet.
Továbbá zavar hogy a zenelejátszóban (eddig) nem találtam olyan lehetőséget, hogy a memóriakártyámon levő mappákat kiválaszthassam, hogy csak azt játsza le.
Tud valaki esetleg ilyenekben segíteni?Esetleg milyen zenelejátszót és fájlkezelőt érdemes rá tölteni? Vagy egyáltalán mi praktikus még ezekre?
És mi az a szignózás és hasonlók.
Előre is köszi, ha valaki tud segíteni.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
lajo
senior tag
Sziasztok!
Családdal ingyen beszélek, másodperc alapú a díjazásom, és olyan programot keresek amivel viszonylag könnyen meg tudom nézni hogy azon a 3 emberen kívül, mennyi volt a kimenő hívásaim összes ideje. Azért így fogalmaztam mert több megoldás is lehet rá, így inkább a problémát írtam le.
Másik korábbi kérdésem, hogy hol van az internethívás menüpont, ami az e51ben névjegyzékben jobbra gombra ott volt?
KÖszi előre is
-
Pilács
senior tag
Sziasztok, ha van egy swf fájlom, amit szeretnék képernyővédőnek használni, akkor azt hogyan tudom beállítani, hogy ne csak a készenléti animációnák állíthassam be max 60mp-ig? Mert utána át vált a Nokia csíkra... Úgy képzelem, mint van a cClock, de ő berakja magát választhatónak... Van erre valami alkalmazás amivel be tudom állítani?
Köszönöm!
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
old rocker
veterán
válasz leroyclub #14754 üzenetére
Ezen az oldalon [link] van egy programgyűjtemény E52-hez, igaz, fizetősek. Ezek között lentebb megtalálod a Bestcalc programot, 4.95 dollár, Minden igényt kielégítő tudományos számológép.
Fészbükk: én nem használom, nem szeretem. Olyan csókák meg nők jelölnek be ismerősnek, hogy még véletlenül sem találkozhattam vele a rohadt életben sem; s amikor megkérdezem, bocs, de honnan kellene, hogy ismerjük egymást? még csak nem is válaszol a gyökérkeféje...
Menü: igen, ez így működik a szmbiános kategóriában- Ugyancsak kevéssé ismert - én is el-el feledkezek róla - hogy a főmenűt megnyitva nem kell kolbászolni a mappák között. Ha bepöttyented számbillentyűvel, pl. 9 , a 9. helyen álló mappát v. alkalmazást már nyitja is. Ez addig folytatódik, amíg listás elrendezéshez nem érsz. Nem működik: a térképek menün belül.A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
leroyclub
senior tag
Lehet nektek nem uj, de én most jöttem rá (1 hét használat után) hogy ha benne vagyok akármelyik programban és megnyomom a letevőt, akkor szépen kilép, ha a házikót akkor pedig csak háttérbe rakja. Nekem ez azért ujdonság mert elég rég volt már S60 telóm és ott még ugy volt hogy ha letevöt nyomtam akkor is a háttérbe tette. Ez igy most nagyon pozitív. Én meg eddig mindig szépen visszalépegettem.
Szerk: Ja azt elfelejtettem megkérdezni hogy ti Facebookot mivel használjátok? Nem találtam rá normális klienst még.
Szerk2: VAlami számológép programot is tudtok ajánlani ami tudományos funkciókkal is bir?
[ Szerkesztve ]
-
Injun
senior tag
válasz old rocker #14741 üzenetére
Köszi
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz old rocker #14749 üzenetére
Itt válaszolok prividre. Kösz, nekem bőségesen elég amit ez a teló alapból tud. Telfonálni bemondásra szoktam, elég jó százalékkal ismeri fel a neveket elsőre, pedig autóból, működö rádióval szoktam hívni. Pl. emiatt sem indítom újra a telót sohasem, mert úgy _érzem_, amit hangból megtanult, azt elfelejti ilyenkor.
Amit használok gmail kliens, cégest webmail felületről nézem operából, az office-ból meg a táblázatkezelőt használaom jórészt. A naptár nekem megfelelő, gps szintén. néha számológép, worldtraveller a valutaárfolyamok miatt, ébresztő, várható időjárás az ovimaps-ból.
Szóval neeeeekem teccik!
És majdnem elfelejtettem a netrádióját. az nekem nagyon bejön.
Minden net-es cucc rákérdez, pedig legnagyobb előfizum van a telenornál, amit ráadásul a cég fizet. De szeretem az ellenőrzött folyamatokat Majd én megmondom mikor másszon fel a netre.
nahh kb. ennyi...[ Szerkesztve ]
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
peugeotmate
őstag
válasz FishAir #14750 üzenetére
A trémobilosoknál valóban 1+1 év jótállás van, de ettől függetlenül viheted Nokia szervízbe, és ha például alaplap csere szükséges, akkor egy független készüléket adnak. (Zolar kolléga járt így anno.) A telenorosok "rendes" Nokia garit adnak, azaz ugyanolyan füzetkét kapnak, mint egy független készülékhez.
Frissíteni már az első perctől kezdve frissíthetsz otthon OVI Suitetal (vagy PC Suitetal). Illetve el is viheted a hozzád legközelebbi Nokia üzletig, ahol 1-1,5 óra alatt elvégzik Neked. (Elvileg ez jobban is ajánlott, mint otthon frissíteni.)
Két évig nem ajánlott függetleníteni, de úgysem lehet, semmivel sem. (Se TurboSIM, se szoftveres "mulatságokkal". Például haverom apjának a telenoros e52-jét nem voltak képesek a telenornál (!!!) kifüggetleníteni.)meg
-
FishAir
senior tag
Hali!
Azt jól tudom, hogy 1 év szolgáltató és 1 év gyártó gari van a készülékre? És ha így van és lejárt az egy év szolgáltatói akkor kigyomlálhatom a készülékből őkelmét és frissíthetek végre az ovi suite-al?
iDontcare
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz old rocker #14744 üzenetére
Köszi..jó nekem így is, semmi gondom igazán, a teló atomstabil. Talán egy gondom van vele: néha nem akarja érteni amit mondok neki. Olyan mint az asszony meg a gyerek
-
Reverting
őstag
Hi... miota az uj 051.018 van fent azota csak ugy bekapcsol a wlan es keri h valaszak a talaltak kozott... semmi nem fut a hatterben es meg a wlan kerese is ki van kapcsolva... otlet? vagy valaki tapasztalt hasonlokat?
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
old rocker
veterán
A Profimail alkalmazással kapcsolatos kérdésekre:
Ma reggel kipróbáltam, mi történik, ha elsődleges csatlakozási pontnak a wlan keresést adom meg, másodlagosnak pedig meghagytam a GPRSNET-et.
Annyiban tévedtem -elnézést kérek - ilyenkor az alkalmazás, amennyiben nem talál wlant, NEM csatlakozik AUTOMATIKUSAN az adatforgalmi pontra, hanem felajánlja egyéb rejtett hálózatok keresését. Egy klik erejéig - mégse - tehát ilyenkor is be kell avatkozni. Utána már valóban automatikusan csatlakozik a megadott másodlagos pontra.
Aki tehát minden beavatkozás nélkül akar a leveleihez jutni, az vagy a gyári kliensen állít be 1 fix csatlakozási pontot, vagy a ProfiMailt választja, ahol viszont 2 csatlakozási pontot választhat.
Ha az első csatlakozási pontnak a wlan keresést választja, akkor a program már csak félautomata...Végső konkluzió: az E52-es egy qrwajó telefon, éppen ezért vigyázni kell vele, különösen akkor, ha megveszik hozzá a legqwajobb ProfiMail programot, amely a telefon irodai alkalmazásszerű felhasználhatóságát 78.9%-al javítja. Ez viszont heves örömet és függőséget válthat ki a boldog tulajdonosban, tehát kérlek benneteket, ilyenkor nagyon vigyázzatok... Találkozunk a pszichiátrián, bye!
Gagyi: vagy rakd fel az általam igen favorizál handy taskmant, vagy esetleg a best taskmant... A handy taskmanba a menügomb hosszú megnyomásával léphetsz be: ilyenkor - ha így állítod be - a kijelző bal felén mutatja a futó alkalmazásokat, jobb felén felül a Ram-ot, alatta a C meghajtó, legalul a memóriakártya szabad MB mennyiségét. Egy jobbra klikkel pedig kedvencek (quickstart) menüt állíthatsz össze.P.s. Give me back the Lipótfield!!!
[ Szerkesztve ]
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz old rocker #14721 üzenetére
Akár mit is csinálok ez ennyi...most akkor melyiknek higgyek?
[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
Ha mindent akarsz törölni a készüléken, akkor hard reset:csillag kettőskereszt 7370 kettőskereszt. Ha csak névjegyzéket, vagy naptári bejegyzéseket, akkor azoknak a menüjében, adja magát.
-
Injun
senior tag
Hogyan tudom teljesen törölni a készüléken levő adatokat?Nevek,tel.számok,sms stb.?
-
old rocker
veterán
válasz zolivep #14734 üzenetére
Csörögjél, elküldöm a számom priviben.
A kérdésre azért válaszolok:
1. Beállítod az elsődlegest wlan keresésre.
Amikor eljön az idő - mondjuk 30 percben határoztad meg a keresési intervallumot - felugrik a kis táblázat, milyen wlanokat talált. Ha otthon vagy, akkor a szomszédoké és a sajátod lesz benne. Minden alkalommal neked kell kiválasztanod akkor is, ha a sajátoddal lépsz! Csak annál ugy nem fog WEP kulcsot kérni... Egy klik az egész.
2. Ha nincs ismert, )aminek jelszavát meg tudod adni) wlan (vagy egyáltalán nincs)és telenort állítottál, akkor a telenorra automatikusan rálép.
Bocs, mennem kell, itt vannak a hordággyal és a defibrillátorral a piros ruhások.A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz zolivep #14728 üzenetére
Én djuice-os vagyok, van olyan hogy "netezz mobilon 100mb" ez 500Ft/hó, szerintem vállalható Nem kell hozzá hűség vagy ilyen hülyeség, abban a hónapban rendeled meg amikor akarod. Viszont ezt nem látom a telenor honlapján, lehet csak djuice-osokra vonatkozik.
-
old rocker
veterán
Egyébként piszok gyorsan lehet csatlakozási pont beállítást változtatni, ha fixre két wlant állítasz be; sokkal gyorsabban, mint a gyárival, az kacifántosabb.
Nyomsz a Profimail-ba belépve egy opciókat, majd le négyet lefele: eszközök, egyet jobbra: beállítások, ahol FELFELÉ nyomsz egyet és máris a menü végén vagy, a csatlakozási pontoknál. Ott pedig hipp-hopp jobra-balra nyomkodva beállíthatsz másik pontot.
Ha az Xplorert ismered: na, ez tök ugyanolyan. Betűméret, betűtípus, szín, nyelv (magyar van!) minden túró beállítható. Adatszámláló; névjegyzék, szabályok, file kezelő,beállítások mentése, program frissítése .. elkérik az árát, de a legkorrektebb, legstabilabb program!A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
zolivep
tag
válasz old rocker #14730 üzenetére
Hát ahogy elnézem, ebből intenzív lesz.
1: Ha beállítod az otthoni wifit, másodlagosnak a munkahelyit, automatikusan ezt a két pontot fogja használni; nincs tehát egy harmadik eshetőség.
2: Ha viszont: beállítod elsődlegesnek a wlan keresést, másodlagosnak a telenort, akkor tképpen félautomata lesz: vagyis a beállított időpontokban le akarja szedni a leveleket, de - mivel wlan-t fog keresni - neked kell meghatározni (vagy ha egyet talál, arra rábólintani) melyikre kapcsolódsz.
Most akkor hogy is van?
Be lehet állítani az otthoni wifit elsődlegesnek.
Be lehet állítani a wlan keresést, és ha talál, akkor arra rá kell bökni. Miután beállítottam meddig használja ezt a kapcsolódási pontot? Amíg látja, vagy ezután mindig ezt fogja keresni?Odáig tiszta a kép, ha nem talál egy wifit sem, akkor csatlakozik a mobilnetre.
Utána viszont elakadtam.Ha ma nem tudok reagálni ne sértődj meg, holnap jelentkezem.
Az asszony elég morcos hangulatban van.
Lehet rádcsörgök holnap délelőtt, ha nem gond.Negyvenen túl ha egy nap arra ébredsz hogy nem fáj semmid, akkor halott vagy.
-
Hovi
aktív tag
válasz old rocker #14731 üzenetére
Igen, ebben igazad van. De egy "ilyen" teló "létszükséglete" valamilyen mobilnet. Eleinte én is megvoltam nélküle, de rá kellett jöjjek: kell a telcsihez.
Így az előbb vázolt megoldás a mobilnet meglétét is feltételezi. Mellesleg, ahogyan te is írod, egy 40 megás csomag azért elég a levelezéshez. Opera minivel egy kis böngészéshez is. -
old rocker
veterán
A telenor árait egyébként nem ismerem, szerintem ott olcsón van egy havi 20 MB-os csomag - bocs, ha tévedek.
Ebben az esetben érdemes úgy használnod a profimailt, hogy:
elsődleges pont: wlan keresés
másodlagos: telenorCsak, mint írtam, a feljelentkezésnél neked kell okézni, ennyiben manuális.
-
old rocker
veterán
Igen, ez is egy jó megoldás, de itt a többség - én is - azt szeretné, ha a telefon nem mászkálna "automatikusan" a netre adatkapcsolttal, ha nincs wlan. Gondolj bele pl. az Internetrádió alkalmazásba; egy új telefon árát le lehet vele zenehallgatni...
Nekem tehát megéri azt a kis kézimunkát, hogy (a Profimailt kivéve) kérdezze csak a telefon, mit akarok használni. Még így is megszívtam egyszer, régen az E51-el, mert 22 óra tájékán fáradtan melléklikkeltem és GPRSNET-tel csatlakoztam fel Internet rádiót hallgatni. A hard rock így 8700, előfizetés nélkül viszont 78 ezer Ft-ba került volna...
A Gmail használata még a gyárival is előnyösebb, az IMAP - nál van piszkozat, elküldött, kimenő mappa a beérkezett mellett. A POP3-as fiókoknál csak akkor látszanak ezek, ha van beérkezett levél; egyébként csak a beérkezett látszik. (N.Messagingos fiókot kivéve.)A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
old rocker
veterán
Inkább az intenzívre megyek megint, csak ne kérdezz!
A Profimaillel csak két variáció létezik.
Ha beállítod az otthoni wifit, másodlagosnak a munkahelyit, automatikusan ezt a két pontot fogja használni; nincs tehát egy harmadik eshetőség.
Ha viszont: beállítod elsődlegesnek a wlan keresést, másodlagosnak a telenort, akkor tképpen félautomata lesz: vagyis a beállított időpontokban le akarja szedni a leveleket, de - mivel wlan-t fog keresni - neked kell meghatározni (vagy ha egyet talál, arra rábólintani) melyikre kapcsolódsz. Ha egyetlen wlan sincs, akkor automatikusan a telenorra megy fel.A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
Hovi
aktív tag
válasz old rocker #14725 üzenetére
Kicsit kiegészíteném Old Rocker hozzászólását:
Én a következőképpen használom a különféle net eléréseket:
Vezérlőpult-->Beállítások-->Csatlakozás-->Célok
Itt létrehoztam egy "internet" nevezetű hozzáférési pontot és ebbe 1 prioritással az otthoni wifit, 2 prioritással a T-mobile net-et adtam meg. Majd ezt az "internet" hozzáférési pontot alapértelmezettét tettem. Így az összes program (Opera mini, beépített böngésző, Skype, stb) nem kérdez semmit hanem (mivel ez a default kapcsolat) ha otthon vagyok használja az itthoni wlant, ha meg nem vagyok itthon, használja a t-mobile netet. Ismétlem, egyik programnál sem állítottam semmit!!! A profimail is tud így működni, de mivel 500 megás mobilnetem van, azt fixre arra állítottam. Amíg nem volt mobilnetem, a kettes prioritásba a wefii volt beállítva. Tökéletesen működött. Már ahol volt ingyé wifi. Csak az aksit zabálta de nagyon.
Profimail: Tényleg megéri az árát. Az összes melós és maszek e-mail címem be van importálva egy gmail fiókba. Így csak ezt kell csekkolnom. IMAP beállítással, látom az egész mappa rendszert. -
zolivep
tag
válasz old rocker #14725 üzenetére
Bocs', de jött valaki és nem tudtam előbb írni.
Még mielőtt ismét kórházba vonulsz egy újabb infarktus miatt, azért segíts nekem légyszi'Mielőtt kérdeztem, átnéztem az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat.
Asszem legjobb lesz, ha inkább így kérdezek: A profimailba csak 2 pontot lehet megadni mint kapcsolódási pontot?
Nem szeretnék feleslegesen kiadni 20 eurot azért, ami ingyé is van.Gondolok itt arra, hogy a wefi-ről is azt állították hogy keresi a beállított kapcsolódási pontokat, de a valóságban mégsem így működik.
Röviden amit szeretnék: Beállítani elsődlegesnek az itthoni wifit, másodlagosnak a céges wifit, majd ha egyik sincs "lőtávolba", akkor menjen a mobilnetre.
Ez jelenleg nálam (Telenoros vagyok) napijeggyel lenne megoldható, mivel elég ritkán volna rá szükség, ezért nem akarok havi díjat fizetni.
Hacsak nem ez is járható út lenne: [Telenor mobil email]
Ennyit azért hajlandó volnék rá áldozni.
Csak nem tudom, hogy ennél a megoldásnál választható-e a fent felsorolt csatlakozási sorrend.Negyvenen túl ha egy nap arra ébredsz hogy nem fáj semmid, akkor halott vagy.
-
old rocker
veterán
válasz leroyclub #14724 üzenetére
VAN!!!!!!! VAN!!!!!!!!
elfelejtettem: A profimail-t beállíthatod úgy, hogy a levelezésedet a memóriakártyán bonyolítsa; ellentétben a gyárival, amelyiknél az üzenetekkel együtt kezelve lehet kijelölni a memkártyát fogadó, illetve tároló helynek. Ilyenkor nem vagy kitéve annak, hogy az e-mailjeiddel betelik a szűkös belső memóriád, viszont ha ülső adathordozóként csatlakoztatod a telefont, (nem PC Suite üzemmódban) akkor minden esetben automatikusan visszaállítja az üzenetek fogadási helyének a belső memóriát.Leírom, mielőtt valaki ezt is megkérdezné ... pedig vagy 30X leírtam...
és vegyétek már meg azt a kib@szott profimailt, mert drága, de levelezés kezelés szempontjából egyenértékű egy pécéssel; ezen kívül egyben filekezelő is!!!! grrrrrrrrrrrrrrr
[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
válasz zolivep #14723 üzenetére
Bocsáss meg, de ha hülyére sértődsz, akkor sem tudom megfogalmazni másként:
Ha beírod jobbra, fent a keresőben: profimail, 81 !!! hozzászólást találsz, ami a profimaillal foglalkozik; a legtöbbet én írtam, van amelyiket csaknem A4-rs terjedelemben...
De tudomásul veszem, nektek drága az időtök keresgetni, olvasgatni és 82. -szer is ideírom, hogy aztán két nap múlva valaki megint megkérdezze, azonnali segítségre várva:
A ProfiMali program beállításában be lehet állítani, hogy mely órák között (tól-ig) és hány percenként nézze meg, van-e leveled. Be lehet állítani, hogy több fiókot egy csatlakozással töltsön le.
A ProfiMail egyedüli sajátossága, hogy a gyári klienssel, vagy más levelező programokkal ellentétben be lehet állítani egy fő és egy másodlagos hozzáférési pontot. Amennyiben az elsőt nem találja, a ProfiMail AUTOMATIKUSAN, MINDEN KÉRDEZÉS NÉLKÜL a másodlagos pontról tölti le a levelet. Ha az sem áll rendelkezésre, akkor cumi van, nem e-mail. Ennek okáért én az itthoni wlanomat állítottam be elsődlegesnek, és abból a logikából kiindulva, ha nem vagyok itthon, akkor nagy valószerűséggel nem a lakásban tartózkodom, ezért előfizettem a témobilnál egy 40 MB-os csomagra és a GPRSNET-et állítottam be másodlagosnak. Ha van trémobil llefedettség, akkor ilyen paraméterekkel a leveleim úgy utolérnek, mint a végzetem. Ha egyik sem érhető el, mint írtam, cumi van, tehát bármennyire kényelmetlen és nehéz, neked kell s.k. újra próbálkoznod. Vagy a beállított pontokon, vagy egy igen bonyolult ujjmozdulattal alkalmazás menüje/beállítások, melyben lefelé srollozva ott találod a csatlakozási pontok beállítását.
Előbbiekben már írtam, de megismétlem: a gyárinál NINCS ilyen lehetőség. Vagy fixre beállítod, vagy "kérdezzen rá mindig". Mellesleg a profimailnél is van olyan opció, hogy wlan keresés, de akkor minden csatlakozásnál ez is kérdezni fog, hogy melyik wlannal szeretnél csatlakozni, kis gazdám??? S ha ilyen opcióban pl. másodlagos pontnak megadod a GPRSNET-et, ha nincs elérhető wlan, automatikusan GPRSNettel fog csatlakozni. Ha valamit még nem tudsz, kérdezz bátran: örülök, ha segíthettem.
S ha egy picit ingerültnek tűnök, az nem a véletlen műve -ezért ne is neheztelj, kérlek - mert legalább ötvenszer leírtam már ezeket.A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
leroyclub
senior tag
válasz old rocker #14718 üzenetére
Ok akkor este még probálgatom. eddig wifivel probáltam. Arra egyébként van lehetöség, hogy csak 9 és 17 ora között csekkolja a leveleimet?
-
zolivep
tag
válasz old rocker #14722 üzenetére
És ezt automatikusan végzi, vagy rákérdez minden egyes hozzáférési pont előtt?
A gyári ezt nem tudja?
Mit tesz akkor, ha egyik sem elérhető? Folyamatosan próbálkozik a beállított prioritások sorrendjében?Ne érts félre, nem azért nem akarom kipróbálni mert lusta vagyok, hanem mert nem akarok fizetni feleslegesen adatforgalmi díjakat.
Negyvenen túl ha egy nap arra ébredsz hogy nem fáj semmid, akkor halott vagy.
-
old rocker
veterán
válasz GAgyiXyXy #14719 üzenetére
A RAM? Nem létezik... 46 MB szokott lenni induláskor, később 38-42 között, attól függ, miket használok. Tasmannal nézzed, ne filekezelővel, az a belső memóriát mutatja. Vagy- a rambónak is van statisztikája...
-
zolivep
tag
Sziasztok.
Mivel a wefi nem hozta a hozzá fűzött reményeket, ezért másképp próbálkoznék.
Van a beállítások közt egy olyan lehetőség, hogy "csak egyszer kérdezzen rá" (a kapcsolódás módjáról van szó egyébként, illetve az email letöltésről)Ezt vajon hogy kell értelmezni?
Egyszer rákérdez bekapcsolás után?
Egyszer rákérdez és utána mindörökké (hard resetig) ezt fogja használni?
Egyszer rákérdez, és amíg elérhető az adott kapcsolódási pont, addig ezt használja?Ez a prioritás dolog hogy működik? Ha nem találja az elsőt, akkor próbálkozik a másodikkal és így tovább, amíg nem talál elérhető kapcsolatot?
Köszönöm előre is a segítségeteket.
Negyvenen túl ha egy nap arra ébredsz hogy nem fáj semmid, akkor halott vagy.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz old rocker #14709 üzenetére
Nekem ez ramblow csinál valamit, ki is írja, hogy 1MB, 2,3 MB, de ha megnézem a szabad memóriát, az 28MB akár mit is csinálok....
-
sanzi89
addikt
Üdv.
A gyári Ovi Maps GPS programmal kapcsolatban lenne kérdésem.
Az megoldható-e, hogy egy előre PC-n megtervezett útvonalat később "rátegyek" a telefonra, és a GPS azt az utat követné? Pusztaságban Geocaching-hez lenne hasznos, vagy csak gyalog/bringával úttalan utakon bolyongani a semmi közepén, de a tervezett útról nem szeretnénk nagyon letérni. Ez megoldható valahogy?"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Tamoo
MODERÁTOR
Én 7 vagy 8 éves SIM kártyával használom az gáz?
Illene kérnem egy újat?[ Szerkesztve ]
-
leroyclub
senior tag
válasz peugeotmate #14713 üzenetére
De az a baj, hogy nincs is fiokom, szoval nincs hol engedélyezni :S Akkor reset marad?! Fenébe
-
Gusztáv
addikt
-
peugeotmate
őstag
válasz leroyclub #14712 üzenetére
Nálam is ugyanez volt! Én csináltam inkább egy újabb hard resetet, mert egy kicsit televolt már amúgy is szemetelve a teló.
Volt, aki azt tanácsolta, hogy ha engedélyeztem volna, hogy használja a hálózatot a fiók beállításánál, akkor sikerülhetett volna, de nem jöttem rá, hogy hol itt a logika... De próbáld meg, hátha.meg
-
leroyclub
senior tag
Mikor megvettem a telot akkor sikerült beállitanom egy e-mail fiokot amit késöbb töröltem. Most ujra szeretnék csinálni egyet. Elinditja a varázslót, beirom az emailt és jelszot, ezután elkezdi ellenőrizni a fiokot és utána visszalép az elejére. Mit tegyek? Hard resetet nem szivesen csinálnék. Végre belaktam a telot :S
-
Joe bácsi
őstag
válasz Gusztáv #14705 üzenetére
Mint tapasztalt szervizbe járós mondom, h. a szerviz először sw-t frissít. Utána, ha nem lesz jó, akkor is frissítés, ha még mindig nem jó, akkor alaplap csere, ha még mindig nem jó, akkor ismét sw frissítés és végül, ha sz@r marad, akkor azt mondja, h. Í J!!!!! Sorry!!! Ilyen a Nokia!!!!
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
old rocker
veterán
válasz GAgyiXyXy #14692 üzenetére
Az csak a tapicskásra (5800) ment fel... Nem egy nagy lövés, aktuális műsorok...
Viszont a Rambó (RAMblow) egy kiváló és hasznos alkalmazás, 5800-ra is felpakoltam. Ott még hamarabb elfogy a RAM, ez a progi meg fél óránként szépen aut. kitakarítja.
Azt, hogy a RAMblow kezdéskor be is bootoljon, én a Best Profile nevű, egyébként már telepített programmal oldom meg: annak az advanced beállítása lehetővé teszi, hogy egy-egy profillal applikációt is indíts. (Bár van külön erre a célra is program...)[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
válasz Gusztáv #14705 üzenetére
Én az 5800 topikban is szoktam garázdálkodni. Időnként ott is szidják, nem kicsit; max. annyi, hogy a jellemző problémák mások. Én meg, tök laikusként úgy gondolom, magával a symbián rendszerrel van baj, egyre kiforratlanabbul dobálta a Nokia a készülékeket a piacra. Valahol az E51, E66 táján megszakadt a megbízhatóság ... De, hozzáteszem, ez valahol a pécés világra is jellemző. Montírozás közben néha az érthetetlen lefagyások; feleségem és az én gépemen is vinfos7 van; időnként az asszony kezd el sikítozni, most ezt miért csinálja; időnként nálam ír ki hibaüzeneteket, hogy a firefox végzetesen összeomlott, akarom, hogy újra induljon? Amikre az ember legszívesebben felordítana - operatőr kollégám szokott is - hogy most mi a szájba.... édesanyád van, semmi olyat nem csináltam, ami indokolná, hogy lefagyjon, újrainduljon; és mégis.
Az első és egyben utolsó megbízhatónak mondható okostelefonom a méltatlanul feledés homályába merült 6120C volt. Tűrhető volt a két megapixeles kategóriában a kamerája, egész jó volt a zenelejátszója, nem finnyáskodott a felrakott programokkal, hátterekkel, viszont nevetséges volt a belső memória,ha jól emlékszem, úgy 30 MB volt? Azzal a telefonnal tehát az volt a baj, hogy gyakran kiírta, csukjak be valamit, mert elfogyott a szusz. No, meg a kis kijelző -ezen segített a font magnifier - és az akksi sem volt valami bika.Fogyasztói társadalom... Na, majd a cé hét...
-
Apollyon
Korrektor
Érdekes jelenség történt a minap a gyári böngészővel. Valszeg a kevés belső memória okozta vagy nem tudom, de meglepődtem.
Én csak Wifin szoktam a tellával netezni, és csakis a gyári böngivel, szerintem teljesen használható. Ha pl egy jó nagy méretű weboldalt, mondjuk a Wiki Spanyolországról szóló oldalát nyitom meg, úgy kilép a böngészőből mintha meg sem nyitottam volna, továbbá a Wifit nem csak hogy eldobja, de még a keresést is kikapcsolja. Tehát olyan mintha se a wifihez, se a böngészőhöz nem nyúltam volna. Egyelőre ennél a weboldalnál láttam csak ezt, és gondolom memóriahiány miatt van.
Később majd kipróbálom egy kártyára telepített opera minivel vagy mobile-lal, meglássuk mi lesz.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Gusztáv
addikt
válasz old rocker #14703 üzenetére
Köszi, azért ez nem egy készülék, csak megpróbáltam összeírni a panaszokat .
Hátha valamelyik probléma ismert és van rá megoldás.
A szervizzel az a bajom, hogy nem szeretek segget csinálni a számból. Pl kolléga panaszai az 1600 kontakttal:
- marha lassú a telefonja
- hívásmegszakadások
- visszhangzik a telefon (kiderült a régi nokia autós kihangosítót nem szereti)Adtam neki másik készüléket, az sem gyorsabb. Az ő régi készüléke nálam tök jól működik, ma próbáltam lefagyasztani, nem tudtam. Minden létező alkalmazást megnyitva simán lehetett telefonálni vele, nem volt lassú, nem fagyott. Annyit tudtam kideríteni, hogy akkor fagy ha wifi-n és gsm-en is jön hívás, és a két hívást váltogatom. De pl 2 gsm hívásnál még akkor sem. Nálam még nem dobott el vonalat.
Ami tényleg idegesítő, az hogy néha nem csöng, meg az ébresztés elfelejtése.
Az értékesítési vezetőnknél is van vagy 600 kontakt-ja, meg amikor néztem vagy 50 nem olvasott email-je. Nem lehet hogy egyszerűen túl sok ez a telefonnak? Meg neki a Car menu programmal vannak gondjai. De ott valószínűleg az autós kihangosítóban is firmware-t kéne frissíteni, mert egy másik kollégának is hasonló bajai voltak. Aztán meghalt a kihangosító, kicserélték egy azonos típusúra a legújabb firmware-el és azóta semmi gondja nincs.
Már gondolkodtam E72-ben is, hátha az jobb lenne, de a fórumában tök ugyanezekre panaszkodnak. Lehet hogy azzal sem lennénk előbbre.Laci
-
leroyclub
senior tag
T-mobilos telomon ez a szoftver van: 033.002
Van ennél ujabb a függetlenekre, és ha van akkor az miben jobb? Egyébként mennyit lehet most elkérni egy ilyen teloért? Nagyon szép állapotban van. Dobozos stb, és még 10 honap gari van rá.Gusztáv: Szerintem sw hiba. A sok névjegy nem kéne hogy betegyen neki...
[ Szerkesztve ]
-
Gusztáv
addikt
Sziasztok,
Pár hónapja cseréltük le a cégünknél az E51 telefonokat E52-re. Nekem bevált az új telefon, viszont pár munkatársam idegesítő hibákra panaszkodik, amit nem tudok megoldani. Ebben kérném a segítségeteket, hátha másnál is jelentkezett a hiba, és van rá megoldás. T-Mobile-osok a készülékek, a legfrissebb szoftverrel, de tőlük annyi segítséget kaptam, hogy vigyük be a készüléket, majd megnézik .
A hibák:- a hívás pár másodper múlva megszakad, ezt többször egymás után produkálja
- a telefon hívás közben újraindul, vagy lefagy
- néha bejövő hívásnál egyszerűen nem csöng
- ébresztőt elfelejti
- néha baromi lassan nyitja meg a névjegyzéket, akkor is névjegyzék ellenőrzéssel indít
- az egész készülék nagyon lassú
- visszhangzik a telefon, mondjuk a nokia szerint ez autós kihangosító hibaÉn arra tudok gondolni, hogy a sok névjegy tesz be a telefonnak (lassúság), az egyik munkatársamnak 1600 másiknak úgy 600 bejegyzése van. Nálam a másnál lassú készülék 200 névjeggyel teljesen jól működik.
A telefonokon extra programok nincsenek, csak navigálnak vele (Nokia maps / Garmin Mobile XT) és exchange szinkronizáció van bekapcsolva.
Én a saját készülékemen nem tapasztaltam ezeket a hibákat (kivéve a csörgés), de pl az értékesítési vezetőnk az előbb kérte vissza az E51-et, mondván hogy ezt a szart ő nem használja.
Valaki használja a telefont CK-300 kihangosítóval és Car menu progival?
Előre is köszi a segítséget.
Laci
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest