Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
-
LOGOUT
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
Próbáld meg paranccsorból:
pl.: ha a nas ip címe
192.168.1.10
és azx:
meghajtóra akarod csatolni:mount 192.168.1.10:/i-data/a32368fb/nfs/Bozso_NFS_PROBA x: -o anon
Írható/olvasható-ként van a megosztás létrehozva? (korábbi képen látom, hogy igen, de azóta nem tudom történt-e változás)
Hálózatoknál egy NSA320.lan megosztás
Az nem megosztás hanem a kiszolgáló neve.
Azért ha jól rémlik volt elég szopás a gyári NFS szolgáltatással. Ezért is javasoltuk itt, hogy FFP-s nfsd-t célszerű használni helyette.
-
Joshi
titán
Köszi bepipáltam az NFS szolgáltatást, meg is jelent a Hálózatoknál egy NSA320.lan megosztás, de azt írja a Win hogy nem jó az elérési út. Az a röhej hogy ezt nem én adtam hozzá hanem magától megjelent. Az Oppo lejátszó továbbra is hibátlanul eléri a megosztást, de ugye ott IP címet lát és azon belül az i-data... stb mappát. Mi lehet a gond?
-
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #18747 üzenetére
Nekem nem lényeges, hogy benne legyen, mert rendszerint megoldom magam baját, csak a többieknek is esetleg jól jöhet a fenti infó. Mert ugye elkezdted jó ideje népszerűsíteni slapt-get -et, és ha pont a tied nincs benne/van kikommentelve valamiért...
szerk: megnéztem, valóban ki volt kommentelve. Így ok.
-
Hát, én csak azt tudom mondani, amit látok a screenshoton.
Egyébként próbáld ki. Akkor nem frissíti a listát, ha a '-u' és a '--search' kapcsoló egyszerre van neki megadva. A slackernél működik, itt nem.
De így más a helyzet, ahogy látom, az én repóm nincs hozzáadva a slapt-get-hez.
Szerkeszd át a /ffp/etc/slapt-get/slapt-getrc fájlt, hogy a két lényeges sor (látni fogod), így nézzen ki:
SOURCE=http://users.atw.hu/mrdini/packages/:PREFERRED
SOURCE=http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/:OFFICIALAztán mehet neki az update ismét.
-
Ha a függőségekkel van gondja, mert akár nincs meg a library, vagy egy symbol hiányzik belőle, már jelzi indulás helyett (vagy nem indul el, s strace kimenetből kiolvasható a gondja/ha nincs strippelve, akkor írja, illetve ugye gdb bt). Viszont a Transmission alapból túl sok memóriát foglalna le UDP kapcsolatok esetén, ezért készült a transmission és a transmission_5 verzió. Mivel a két szérián más a rendszer által engedélyezett lefoglalható memória értéke. Amúgy crashel a TM a gyári értékkel.
Illetve mivel ha megnézed, a third-party könyvtárat, ott nem a legfrissebbek a források, így azt is be szoktam patchelni, hogy frissebb könyvtárakkal dolgozzon.
A slapt-getből meg nekem látszik mindkét csomag:
root@NSA320S:~# slapt-get --search transmission
transmission-2.92-arm-1 [inst=no]: Transmission is open source cross-platform BitTorrent client. It has the most features you can want
transmission-2.93-arm-2 [inst=yes]: Homepage: https://www.transmissionbt.com/
transmission_5-2.93-arm-1 [inst=no]: Homepage: https://www.transmissionbt.com/A screenshotod alapján azt tudnám mondani, hogy a cache frissítő kapcsolót külön kell futtatni mindenképp. Tehát:
slapt-get -u
slapt-get --search transmission -
Joshi
titán
Na már azt is elértem, hogy a Transmissionnal le tudok tölteni az NFS mappába és látja és le is játssza a lejátszó. Viszont úgy tudom, hogy a Windows nem kezeli az NFS-t, ezésrt nem tudom törölni az NFS mappából a fájlokat. A NAS webes menüjében se látom a megosztást, vagyis itt látom de a mappa tartalmához nem férek hozzá.
Nekem jó lenne ha Windows alól tudnám törölni a tartalmat, milyen progi kell hozzá? -
-
Köszönjük!
Igen, fordítottam én is egy 2.93-at, bár erre csak ma este került sor.
A repómból telepíthető slackerrel, illetve slapt-gettel is.
A frissebb NAS326-okra, illetve a NAS5** szériára a transmission_5 csomagot, a többi NAS-ra pedig a sima transmission nevű csomagot javaslom.
-
Joshi
titán
A lejátszó(Oppo 203) oldalról nincs lehetőség semmilyen útvonal beírására, egyszerűen csak keres és talál. Na annyi előrelépés van, hogy ma már látja az NFS megosztást. De miért kellett neki egy nap hogy látható legyen?
A NAS-on belül hogy tudok fájlokat átmozgatni? Zyxel NSA320. Köszi a segítséget.
-
ljakab
csendes tag
Azt szeretném megtudni, hogy a NSA310 esetében a torrent lehetőség beállitása mellett lehet-e mint letöltő megoldást alkalmazni a Firefox Download Helpert, illetve a MEGA Downloadert. Lényegében egyik lehetőség sem torrent linket ad, hanem hagyományos letöltési linket. Egyik ismerősöm azt mondja, hogy esetleg "bekavarhat" a torrent letöltő beállitásainak, s ez problémát okozhat.
-
kene84
aktív tag
Visszamásoltam a 2.92-es höz tartozó fájlokat, most ugyan ismét leellenőriz mindent, de legalább most működik a letöltés.
-
Tonyk
veterán
Médialejátszón nem megadni kell véletlenül a megosztást? Rendszerint kézzel kell beírni, az pedig a kiszolgáló címével és teljes útvonalával kell. Ott a képen:
"NFS megosztás útvonal
" alatt : .....82368fb/nfs/Bozso_NFS_PROBAAz eleje minden kétséget kizárólag /i-data/<valami>
majd a 82368fb/nfs/Bozso_NFS_PROBAValhogy így nézhet ki, de mivel nem látszik az első szám (x) :
/i-data/x82368fb/nfs/Bozso_NFS_PROBA
Ha előtte kéri a szerver címét megadod, majd a fenti útvonalat.
Ha nem kéri külön , akkor az egészet rendszerint így kell megadni, de nyilván utánanéztél a lejátszód manualjában, hogy mit vár:pl.:
nas-ip-cím:/i-data/482368fb/nfs/Bozso_NFS_PROBA
A linuxos parancs ugye így nézne ki:
mount -t nfs <nas-ip>:/i-data/482368fb/nfs/Bozso_NFS_PROBA <hova>
-
Joshi
titán
"Felrakod az NFS csomagot, majd beállítasz egy NFS megosztást és átmozgatod ide a filmeidet."
Van NFS csomag sőt már aktiváltam is. De hogy a fenébe mozgatom át a filmjeimet? Igazából nekem az is jó lenne, ha eleve ide tölteném le a filmjeimet és akkor nem is kellene átmozgatnom. A megosztásoknál kellene valahogy mappát hozzárendelni? Vagy hogy? Nekem az a furcsa, hogy egyszerűen nem látja a médialejátszóm a megosztást. -
Joshi
titán
Üdv. Szeretnék NFS megosztást létrehozni de nem megy. Jelenleg nincs fent az FFP csak a gyári cuccok egy NSA320 nason. Az a gondom, hogy a 4K HDR anyagok megakadnak SMB megosztáson. Mi a módja az NFS megosztás létrehozásának úgy hogy lehessen látni más eszközökön is? Ugye a FILM mappa adott amiben a fájlok vannak, ezt kellene láthatóvá tenni NFS-en keresztül.
-
Tonyk
veterán
válasz
kene84 #18725 üzenetére
Fordítottam egyet neked a hivatalosan kiadott TM 2.93-ből, próbáld meg ezt:
https://goo.gl/tXmuad -
Tonyk
veterán
Most nézem, hogy van hivatalos 2.93-as verzió is, szerintem Mr. Dini felrakja a repóba hamarosan, így elérhető lesz slackerrel is.
Ebben (2.93) csak 2018.01.23-ig kiadott javítások vannak benne!
Viszont 2018.01.25-én nem kevés folt került be a nightly(2.93+)-ba: https://build.transmissionbt.com/job/trunk-linux/9309/.
-
Tonyk
veterán
.
-
Tonyk
veterán
Fordítottam egyet a legújabb Transmission 2.93+ -ból .
Egyelőre nightly build (#9312), de rengeteg javítással, az előző dns rebindig bug óta :Töltsétek le, tömörítsétek ki.
Állítsátok le a TM-et, majd az/ffp/bin
alatt lévő, érintett állományokról (transmission-create,transmission-daemon, stb ; 5db file) mentést készíteni!!!, majd ezeket a fájlokat cseréljétek a tömörített állományban lévőkkel. Start...changelog
Fix memory leak in `tr_dhtInit` in failure condition
Add unit tests uncovering improper UNC paths resolution
Fix UNC paths resolution on Windows
Don't crash if path passed to tr-create doesn't exist
Abort handshake if establishing DH shared secret fails
Update all instances of the donation link. Fixes #26.
mitigate dns rebinding attacks against daemon
Switch to HTTPS links, adjust wiki links where possible
Add libevent submodule (should hopefully fix Mac build)
Allow host whitelist control via plist on Mac
Work around "error: m4_copy: won't overwrite defined macro: glib_DEFUN"
Uncaught exception when dragging multiple items between groups (macOS)
Don't switch trackers while announcing
When building with Xcode, link against 'libcrypto.dylib' instead of
Simplify `tr_ssha1_matches` logic
Update NEWS, bump to 2.93
Add DNS rebinding notes to RPC spec
Support IPv6 addresses when whitelisting hosts (see #468)
Make host validation not depend on CSRF being enabled (see #468)
transmission: build against openssl 1.1.0
Update NEWS
Try getting SVN revision from Jenkins environment when using CMake (copy
Replace SVN and SCM with VCS everywhere
Don't search for SVN revision when calculating version
Improve version.h file generation
Use `head` instead of bash extension to get revision substring
Use `magick convert` instead of `convert`
Fix FTCBFS due to AC_RUN_IFELSE
Update migrated wiki links
Change wiki links to fit the context better -
Tonyk
veterán
válasz
Downsampling #18715 üzenetére
Mondjuk ezek az infók a nas manualjában is benne vannak. Ott is utánanézhettél volna a gyilok előtt.
-
Downsampling
senior tag
Basszus, nekem 3 beep volt... és valóban, sem a MiniDLNA sem megy, sem az NFS... a rohadt életbe... MrDini csinálta a beállításokat. Magamtól hülye vagyok ezekhez. Akkor most lőttek mindennek? Elvileg az alkalmazáscsomagok fent vannak a NAS-on, legalábbis úgy látom, csak éppen hirtelen lett vagy 40 gigával több üres helyem...
Miért nem vártam meg a válaszod???
-
Tonyk
veterán
válasz
Downsampling #18713 üzenetére
Jelszó reset (reset gomb első beep-ig) esetén nem veszik el semmi, csak a jelszó és ip törlődik/áll vissza alapállapotra.
Egyéb beállítás stb csak a 2. beep-et követő 5 másodperc után törlődik. Adat akkor sem.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Thomas16 #18712 üzenetére
Sziasztok!
Miután jól kiröhögtetek (megérdemlem), adtok egy választ?
Egyszerűen elfelejtettem a NAS-om admin jelszavát, így kizártam magam mindenből. Hogy tudok újra belépni? Egy reset? Ha ezt megteszem, nem vesznek el a beállításaim (illetve a telepített kliensek)?
Köszi!
-
Thomas16
tag
Keresek egy új ventit a 310eshez, de nem találok megfelelő méretűt és csatlakozójút.
Valaki tud ajánlani egy pontos típust? -
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #18710 üzenetére
Nem a torrent kölcsönző fiókodat törték fel, más felhasználó passkey-ével tettek be kölcsönözni szánt dolgokat, ezért nyilván más a tracker azonosítója. De ez most itt teljesen lényegtelen.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #18708 üzenetére
Esetleg valami rrs figyelő? és az rss-t pakolták tele?
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #18705 üzenetére
Ha jelszót kér, hogy sikerült bemenni?
Minden esetre változtass jelszót:
ffp alatt :
find / -name settings.json
Majd a fentiek alapján már látod hova kell beleírni az új jelszót.
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #18703 üzenetére
"Maga a NAS admin jelszóval van ellátva természetesen."
lényegtelen, ez most nem játszik
"Transmission 2.84 "
gyári.
FFP- van?
-
CoolBoy323
nagyúr
Sose próbáltam, sosem használtam. Nem is volt forwardolva a 9091 port.
De a Zyxel Cloud-on keresztül elvileg elérhető a TM is...
Maga a NAS admin jelszóval van ellátva természetesen. Pl. PC kliens is kér jelszót, és telóra a Torrrnado is...
Én már meg nem mondom milyen TM-em van
Rég volt... És tudod h nekem ez kínai nem kicsit
Ez van fent: Transmission 2.84 (14307)
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #18701 üzenetére
zyxelnek ehhez semmi köze.
Távolról eléred a TM-et (Tudsz hozzáadni torrentet ha nem otthon vagy?) Gondolom igen. Itt a gond. Nics jelszóval védve az admin felület.
Kérdés, hogy ffp-s vagy gyári csomagból telepíthető TM-et használsz?
ffp-s tm esetében:
Pl. így: [link]
Módosítás előtt állítsd le a TM-et!
rpc-password
-höz írod a jelszótrpc-username
-hez a usernevet amit használni szeretnélrpc-whitelist
-hez meg az ipket vagy ip tartományt vagy ezek keverékét veszzővel elválasztva, ahhonét el akarod érni a TM-et. (*.*.*.* mindenhonnét, 192.168.0.* csak ebből a tartományból)Gyári tm-nél hirtelen meg nem mondom, hogy hol van a settings.json. Meg kell keresni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ebben a cikkben rámutatok, hogyan lehet egyszerűen a ZyXEL NSA 310 NAS-ra FFP-t telepíteni.
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest