Hirdetés

2023. február 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) twollah1976


twollah1976
őstag

Merlegkepes konyvelo, adotanacsado.
Ezekre mindig szukseg lesz, keresett szakmak, jol fizet, amikre te gondoltal az kulimunka.

Az, hogy nem tudsz felrerakni inkabb attol fugg, hogy mik a jelenlegi igenyeid, mibol tudsz lejebb adni, hogy azt a penzt felrerakd.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#2) CounterBoci válasza twollah1976 (#1) üzenetére


CounterBoci
senior tag

Kulimunka. Ezaz. Legyen mindenki diplomás akármilyen hülye. Aztán kiköltözünk a barlangokba, mert nem lesz aki egy rohadt házat felépítsen. Autóval sem kötelező járni, ki az a hülye, aki a gyárban a kulimunkát elvégzi? Hallatlan.

(#3) Lenry válasza CounterBoci (#2) üzenetére


Lenry
félisten

azért ne csináljunk úgy, mintha mindenkiből hirtelen irodista lesz egy csapásra.

nyilván mindenki szeretne kevés erőfeszítéssel sokat keresni, és a szellemi munkát általában ennek hiszik, de azért meglehetősen sokan
- hülyék hozzá
- nem tudják csinálni
- nem akarják csinálni
- mást akarnak / szeretnek csinálni
sőt - képzeld - van az a fajta, aki szeret kőműves lenni, ő fogja majd felépíteni a rohadt házat, az meg, aki kényszerből van ott, az ha nem muszáj inkább ne nyúljon téglához.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#4) Eastman


Eastman
őstag

Közgazdászként nem látsz perspektívát?? Az az, amivel bármit lehet csinálni. Kb. 120 éve a számokról szól minden. :)

Figyu, legyél villanyszerelő, aztán vezess egy közepes céget agyból. Vagy építs, javíts, forgalmazz vezérlőszekrényeket...

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#5) mustang08 válasza twollah1976 (#1) üzenetére


mustang08
tag

Jól fizet? Mihez képest.... Mérlegképessel nettó 250 már nagyon jónak számít vidéken.
De teljesen mindegy mert nincs az az isten, hogy én még mérlegképesre, vagy adótanácsadóira bejárjak, sajnos vagy nem sajnos de nem érdekel.

Igen, azokból lehetne leadni, mindig van lejjebb, pl. az autótól is megválhatnék, ami a legnagyobb kiadásnak számít havi szinten, csak túl nagy áldozattal járna.
Vehetnék csak mindig parizert, de nem, nem az igényeimet akarom lejjebb adni, hanem a bevételemet szeretném az igényemhez igazítani, és kezdem úgy érezni hogy erre csak külhonban van reális lehetőségem.
A fizikai "kulimunkát" végzőket mindig is tiszteltem. Persze nem az árokásókat, hanem akik minőségi szakmunkát végeznek.

(#6) CounterBoci válasza Lenry (#3) üzenetére


CounterBoci
senior tag

Szerintem nem ment át az irónia :R

(#7) mustang08 válasza Eastman (#4) üzenetére


mustang08
tag

Igen, ezt el tudnám képzelni. Megfelelő gyakorlattal és idővel egyáltalán nem lenne elképzelhetetlen egy vállalkozás vezetése.
Szerintetek melyik a jobb irány? Villanyszerelő vagy épületgépész? Az épületgépészet sokkal szerteágazóbb tudást adna, de nem tudom mennyire lehetne vele érvényesülni? Vagy hogyan lehetne majd specializálódni?

(#8) Eastman válasza mustang08 (#7) üzenetére


Eastman
őstag

Ha jó az agyad és jó matekos vagy, akkor ipari vezérléstechnika, esetleg okosotthonok.

A villanyszerelő szakmába belelátok, az ép.gépészetbe kevésbé, csak üzemeltetés szinten. Valahogy' a vezérléstechnikára, biztonsági berendezésekre, méréstechnikára menj rá... Ez utóbbi kettőt - szerintem - mindig megfizetik.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#9) Lenry válasza CounterBoci (#6) üzenetére


Lenry
félisten

valóban nem :B

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

olvasom és és mia fsz?

26 éves vagyok.
Kb. 6 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyem, ahol szépen lassan középvezetői beosztásba kerültem.

azonban nem látom a jövőképemet...
karrierépítési lehetőség van, csak ha azt majd x év múlva meglépem akkor se lesz akkora jövedelmem, hogy abból el tudjak indulni az életben.

26 évesen középvezetőnek lenni az azért nem szar, ha úgy érzed nem tudsz előbbre jutni ott akkor válts munkahelyet és kérj jobb fizut vagy garanciát hogy előbbre léphetsz külföldi munkavállalás egyebek.

Nem tudom menyi a fizud, de egy 10 év alatti nem luxus kocsi Renault Mazda skoda simán kijön 1-2 év fizuból

Mérnöki kollégáim is 30-on túl és abszolúte nem divat vadi új kocsi, sokaknak még a 10 se. És még csoport vezető sincs nagyon, nem hogy középvezető.
Lakás/ház meg elég hely függő BP kb még a jobb fizetésűeknek is luxus lett.
Akinek van az vagy hitel CSOK 20+ évre vagy igen masszívan spórolt.

A pénzügyes közgazdászoknak van a legjobb életük, legjobb fizu, irodai meló, fix 8 óra
Bárhova mehet bármilyen profilú(ipari bank szolgáltató) céghez. Legjobb előre lépési lehetőségek. Közel van a pénzhez.(nokiás dobozok)
Könnyen lesz belőle manager.
És a pénzügy nem változik, nem kell minden nap új dologhoz alakulni...nem írják újra a pénzügyi szabályokat 2 évente.

Villanyszerelő?
Épületgépész?
mind kuli beosztotti munka, most jól fizet mert fel van verve a lakás ár, mindenki fel akar újítani, sokan külföldön és emberhiány van. De nyugaton 300-4000euronál ott se biztos hogy kapsz többet.
Ha nagyon profi szintre kitanulod több más felülvizsgálós papírral akkor jól fizet itthon 400-700-at is havonta össze lehet hozni, de ennyi.
Esetleg vállalkozásba kezdeni...

Hát próbáld ki...

Én pont fordítva csinálnám (így 10 év után) most mennék el pénzügyes marketingosnak
Sok haverom(mérnök) közelítve 35-40-hez mostanra ismerte fel, hogy egy nagy átbaszás itthon a vill/gépész mérnök programozó műszaki irányvonal (fősikola egyetem)
Kuli középszerű fizetés és k.rva sok munka a multi cégeknél brutális feleősség pénzügy (selejt) is és emberi(sérülés) vonalon is. Esély nincs előbbre lépni..és 50 évesen is ezt tudod majd csinálni? fejlődni a napi technikával?

[ Szerkesztve ]

(#11) Eastman válasza angyalpc2 (#10) üzenetére


Eastman
őstag

Én is pontosan így gondolom.

Valami jó bütykölős hobbi kéne a PosztR-nek inkább. Ja, és türelem.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#12) viraga


viraga
tag

26 évesen még abszolút a pálya elején vagy, de már most elérhetetlennek könyvelsz el csomó dolgot gondolatban, amit az emberek döntő hányada nem 1-2 év alatt ér el, hacsak nem nagyon erős családi támogatással indult... Sztem ha középvezető vagy és hosszabb időtávon is elérhetetlennek látod a felsoroltakat, akkor rossz cégnél dolgozol. Mielőtt belevágsz vmi totál másba, mindenképp érdemes lenne más munkahelyet is megpróbálnod. Lehet hogy többet fizetnének és még jobban szeretnéd, aztán eszedbe nem jutna váltani.

Azt is érdemes megfontolni, hogy ha éles hátraarccal elfordulsz az eddigi pályádtól, és az új irány mégsem jön be, akkor pár év kihagyás után nem biztos hogy azonnal ugyanoda vissza tudsz majd menni... Lehet hogy kezdheted elölről a kapaszkodást. Csomót tanultad már amit most csinálsz. Csak úgy eldobnád azt a befektetett rengeteg iskolaévet, küzdelmet amit eddig beletettél? Ha azt mondanád hogy utálod a mostani munkahelyed akkor megérteném ezt is, de így nem nagyon.

Az új szakmát mikor, hogyan tervezed megtanulni? Villanyszerelő nem leszel pusztán távoktatással... És az sem 1-2 év... Ha ilyen gyakorlatiasabb szakmákban gondolkodsz, akkor biztos hogy nem fogsz tudni azonnal külföldön beleugrani a mélyvízbe, hanem idehaza megszerezni a képesítést, gyakorlatot szerezni először alkalmazottként, aztán ha már jól megy és látod mi merre hány méter, akkor indítani a saját vállalkozást vagy menni külföldre. De ez mind idő... Amíg tanulsz miből élsz?

Nem bántásként mondom, mert az írásod alapján nem egy tenyérbemászó vkinek tűnsz, de azt már megfigyeltem a mostanában dolgozni kezdő fiatalságon, hogy azonnal de mindent a mentalitás. Hova? Minek?

Asszony / férfipajtás nem játszik? Kettőnek mégis könnyebb elérni a felsoroltakat. Remélem nem azért látod kilátástalannak a helyzeted, mert nincs asszony / férfipajtás, és úgy érzed addig nem is lesz, amíg a felsoroltak nem jöttek össze...

(#13) 13128814


13128814
tag

Szia!

Teljesen jó kérdésfelvetés, én is ezen agyalok 27 évesen. Világéletemben multis rabszolga voltam, magyarországi szinthez képest jó fizetéssel, aztán jött a Covid és az autóipari rabszolgatartók ennek örömére megkotlottak.

A poén az, hogy eddig ahány barátomnak mondtam "ördögi tervem", mindenki az alábbi reakciókat adta:

- jaj, ott dolgozni kell
- jaj, ott sokat kell dolgozni
- jaj, nem könnyű

Ez igaz is. A probléma az, hogy a multinál is sokat kell/kellett dolgozni, amit érts úgy, hogy a Covidot megelőző 2 évben, 4-5 olyan szombatom volt, amikor nem kellett bemennem. Arról nem is beszélve, hogy a reggel 6-tól délután 6-ig munkaidő teljesen elvárt volt (túlóra nékül, hisz jaj, rugalmas munkaidő, majd lecsúsztatod...), de amikor jött a makulátlan VW konszern 2 hetente látogatni minket (kiemelt prioritású projekt, sok line walk-al), akkor visszasírtam a 6-tól 6-ig tartó melót, mert jaj, itt hazudtunk, ott hazudtunk, össze kéne szedni mit hazudtunk, hát irány hajnaltól hajnalig. Jaj, kéne FMEA, reggelre legyen meg. Az más kérdés, hogy az FMEA nem one man show...

Aztán a kötelező seggnyaló "biznisz dinerek". Mikor tövig nyalod a Güntheréket, de arra nem veszik a fáradtságot, hogy átváltsanak angolra, és akkor még este 11-ig üljél velük az étterembe, majd másnap megint hajnalban indulás a gyárba, mert mi van ha ez nem jó, az nem jó, gyorsan össze kell tákolni a sort... Pedig pályakezdőként milyen jóknak tűntek ezek, aztán a nyakadba kapod... Baromi jó.

Aztán a "biznisz trippek". Utazd át a fél világot, irány ázsia ahol kutyába sem vesznek, ott basznak át a HQ-ban ahol csak szeretnének, regeltől estig szintén vár a gyár, igaz plusz 40 euró, de szopatnak is. Erre mondják ismik, hogy legalább utaztál. Aham, nagy élmény 90+-os páratartalomban a folyamatosan zúgó légkondi alatt megfagyni, miközben szinte értelmezhetetlen nyelven folyik az angol nyelvű meeting reggeltől estig, majd holnap ugyanaz. Mire jönne a hétvége, már a 13 órás repőlőutat töltöd hulla fáradtan. De nem baj, hétfőn jelenés a magyar telepen.

Igaz, mentünk németrszágba is, Wolfsburgba, a PM-hez. Hatalmas élmény, mikor a vevő arcába kel tolnod a kamut, hogy igen, a sor szuper, a Cpk az egekben, jöhetnek a kurvák meg a kokain tenger. Aztán jönnek ők, és kinek az arca lesz előttük? A tied. Köszönöm is szépen a gyémánt-platinafokozató-senior-assistant-managmentnek ezt az élményt.

Oké, végre nyugi van, itthon lehetsz. Mit kapsz? A divíziók úgy szopatják egymást ahol tudják, társosztályok betartanak, megy a folyamatos harc, szarkeverés. Van kedved ehhez? Nincs.

Aztán jaj "Géza", elérted a túlórakereted, gyere már puszira hétvégén. És mész, mert menni kell, kész, a vevői igényeket ki kell elégíteni. Kézzel, szájjal, mindenhogy. És mire elérkezel az SOP-ig, a sok "muszáj" hazudozásból az Egri végvár lesz, egymásra néztek az auditorral, és tudjátok, kibaszott felesleges volt minden, mert nekik úgyis kell a terméketek.

Na szóval, multis rabszolgaként is sokat dolgozik az emebr (persze nem az adminisztrátor lányokra gondolok). Csak az a szép az egészben, hogy van feletted egy üvegplafon. Esetleg kapsz egy céges Octavia-t, jó fizut, és ennyi. Ha magadnak dolgozol (persze van benne rizikó és árnyoldal) ugyanannyit mint egy mutinál, meg van az esélye, hogy többet profitálsz. És hogy azzal mit kezdel? Rád van bízva. Ha nem éled fel, szép megtakarítás lehet, és 50 évesen azt mondod, hogy faszomat az egészbe, dogloztam eleget, most chil van.

Szóval nem ördögtől való a felvetésed. Én villany/fuvarozás vonalra gondoltam, de most meg az a baj, hogy Covid van, nincs OKJ, nincs semmi. Addig marad a német tanulás. :)

Sok sikert!

(#14) Luck Dragon válasza 13128814 (#13) üzenetére

Te jó ég mennyire eltaláltad. Mikor én is mondjuk úgy hogy a TV- szegmensben dolgoztam, ugyan ezek voltak.De jó hogy vége ennek és tovább tudtam lépni ezen.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#15) Eastman


Eastman
őstag

Ha én most húsz éves lennék, és kétkezi munkát kellene választanom, - a mai, akksis gépparkot, a legmodernebb felületkezelő anyagokat és balesetvédelmet tekintve - tuti, hogy asztalosnak mennék. Szerintem az az egyik leggyönyörűbb kreatív és maradandót alkotó szakma. A leeső darabokkal pedig fűtesz télen. :)

Nézz egy-két yt vidit a szakma csúcsairól. Elámulsz. A világon bárhol Nyugaton megélsz belőle.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#16) Luck Dragon válasza Eastman (#15) üzenetére

Tényleg az egyik legszebb szakma.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#17) rgqjx


rgqjx
tag

(#18) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

- Melyik a legjobb szakma?
- Basszakma.

(#19) Narxis válasza rgqjx (#17) üzenetére


Narxis
nagyúr

lol, mondjuk inkább azt a szakmát kellene megkeresni amit a legkevésbé utál az ember azok közül amik jól fizetnek ha már az nem fizet jól amit nagyon szeret csinálni. Alsó hangon 40 évet lehúzni abba amit utálsz csinálni szerintem lehetetlen.

#15 az a baj, hogy kitanulni se tudod hol. Amúgy meg nehéz munka.

[ Szerkesztve ]

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#20) Tüzi


Tüzi
veterán

Aszongyák' az okosok, hogy 6-7 évente helyet kell váltani.
Ez egyre inkább igaznak tűnik :)
Azt mondjuk nem tudom, hogy magyarországon mennyire jó a szolgáltató-iparba belépni, mert akárhány ismerősömmel beszélek (vendéglátós, épületgépész, whiskas szerelő (víz-gáz), bútoros, infós, etc, szóval mindenki aki megrendelésből él) menekülne abból a szektorból.
Rengeteg a kretén f@sz, azt sem tudja mit akar, de fél év múlva az utolsó csavar miatt is reklamál, meg fogyvéddel fenyegetőzik, nem fizet, vasárnap este csesztet, stb.
Ha szereted az embereket, akkor semmiképp ne, ha utálod, akkor se, mert vagy Sümegre kerülsz, vagy böribe :D
Nem tudom, hogy kis országunkban én belefognék-e valamibe amivel embereket szolgálsz ki.
Komolyan, én kertészkednék a helyedben. Az nyugis. Legalábbis egyik kertész haverom sem panaszkodik, és egyikük sem idegbeteg.

Vagy ha már ennyire bütykölni akarsz (és szeretsz) menj el liftesnek. Az sem idegbeteg munka, jól fizet, és szívem szerint én is megtanulnám, kint jól lehet vele keresni. Csak nekem gyerekkorom óta mehetnékem van, nehezen ülök egy helyben, bármiféle irodai meló kizárva, bármiféle gyárbani meló kizárva, semmi fejlesztőrészleges... mondjuk kocsiteszternek elmennék, próbapályán vezetni, azt mocskosul élvezném.
De most csak simán negyventonnással közlekedek, ez jópofa, és lehet menni összevissza, és ez is hiányszakma már... lejár a covid, megpróbálom Kanadát. Simán lehet menni ezzel, keresik.

[ Szerkesztve ]

What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.

(#21) Egon válasza angyalpc2 (#10) üzenetére


Egon
nagyúr
LOGOUT blog

Így van, teljesen egyetértek. 10 felsővezetőből alsó hangon 6-7 közgazdász, van 1-2 jogász és max. 1 akinek műszaki végzettsége van.
Annak érdemes villanyásznak vagy hasonlónak mennie, aki valamiért nem tud/akar felsőfokú végzettséget szerezni. Szerintem.
Sajnos nagyon egyoldalúan nézik a kétkezi szakmákat. Jött hozzám tavaly egy térköves kisebb melóra: 12 nm térkövet kellett leraknia. Nettó közel 100K-t megkeresett vele egymaga, egyetlen nap alatt, ami egy hónapra kivetítve horror fizu. A probléma akkor van, ha nincs melója, ha nem fizet a megrendelő, ha lemondja stb. ahogy más írta. Most nagy építkezési láz van (már egy jó ideje), de előbb-utóbb jön a mélypont megint, és akkor sokan lesznek bajban.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#22) Egon válasza Tüzi (#20) üzenetére


Egon
nagyúr
LOGOUT blog

Aszongyák' az okosok, hogy 6-7 évente helyet kell váltani.

Helyet lehet, szakmát nem feltétlenül...

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#23) Eastman válasza Tüzi (#20) üzenetére


Eastman
őstag

Szerintem a műa. ablakosok, redőnyösök elég jól keresnek. Haver Budapestet pörgeti. Hétvégén meg kikapcsolja a dolgozós telóját. 80%-ban javít, kb. 20% a telepítés. KATA.

Bármennyit kifizetsz, ha három napja sötét van a szobádban/megesznek a szúnyogok/nem nyílik vagy csukódik az ablakod. Mennyi is van belőle Budapesten?

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#24) Luck Dragon válasza Eastman (#23) üzenetére

Tizenkettő és fél? :DDD

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#25) mustang08 válasza Tüzi (#20) üzenetére


mustang08
tag

Na az az egy, aminek tuti nem mennék, a kertészet és én két teljesen külön álló világ :)

Estin OKJ-s képzés keretében tanulnám ki a szakmát munka mellett. Eszem ágában se lenne otthagyni addig a jelenlegi állásomat, amíg nem látom azt 100%-ig, hogy az új szakmából meg tudok élni. Sajnos nincs mögöttem olyan háttér hogy egy bukás esetén kisegítsenek, úgyhogy biztosra kell mennem.

Igen, rettentő türelmetlen vagyok, nem szeretnék megragadni az életben. Mindig megvannak a célok és addig nem nyugszom, amíg el nem érem.

Szóba került hogy párkapcsolatban élek-e. Igen-igen, nélküle el se tudnám képzelni az életemet, bármerre is visz az utunk, együtt megyünk :)

Bütykölős hobbi? Simán, csak összekötném a kellemeset a hasznossal.

13128814: Te jó ég, nem irigyellek... Szerencsére nálam ilyenről szó sincs. Sok a munka, de még az egészséges szinten állok. Hétvégente 1x-1x ha úgy van otthonról belépek, ha kell túlórázok, de nem alap, inkább kivétel. Én is arra várok mikor lesznek meghirdetve a szakmák. 2 okj-s szakmát ingyen megszerezhetek, úgyhogy vesztenivalóm nincs.

Egon: Nekem édes mindegy hogy felső vezető, vagy áram vezető leszek, csak meg tudjak belőle élni. Egyikünk se tudhatja mit hoz a jövő, lehet 5 év múlva bedől az építőipar, lehet nem. Lehet egy válság miatt pont a számviteles végzettségemmel kerülök a híd alá. Ez is aggaszt, nem állok több lábon. Egy B tervet mindenképp szeretnék.

(#26) Eastman válasza mustang08 (#25) üzenetére


Eastman
őstag

Én is arra várok mikor lesznek meghirdetve a szakmák. 2 okj-s szakmát ingyen megszerezhetek, úgyhogy vesztenivalóm nincs.

A könyvelő legyen az egyik, az ékszerbecsüs a másik. :)
A hárommal elüzemelsz majd életed végéig minden gond nélkül.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#27) nyunyu válasza angyalpc2 (#10) üzenetére


nyunyu
félisten

Sok haverom(mérnök) közelítve 35-40-hez mostanra ismerte fel, hogy egy nagy átbaszás itthon a vill/gépész mérnök programozó műszaki irányvonal (fősikola egyetem)

Mi a baj a programozó vonallal?

Ha 10+ év gyakorlattal Pesten nem viszel haza legalább 50k-t naponta, akkor valamit nagyon rosszul csináltál.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#28) kraftxld válasza Eastman (#26) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Én a könyvelést annyira nem erőltetném.
Az alap könyvelési feladatok pár éven belől teljesen ki lesznek váltva szoftverrel / integrációval.
Csak magas szintű könyvelési tudással / saját céggel lehet szakítani valamennyit, alap könyvelő emberkék örülnek ha nettó 200-300-at kapnak.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#29) bitpork


bitpork
veterán

Arra az egyre ne számíts , hogy itthon több lehetőséged lesz kapcsolati tőke nélkül. Én 1994 óta így vagy úgy (kettő kisebb megszakítással) vállalkozó voltam. Nincs olyan h jó jövedelem, könnyű munkával és kiszolgáltatottság nélkül. Itt is csak kettőt választhatsz a harmadik automatikusan megfordul. No meg itthon van egy fajta környezet - és nem csak gazdasági v politikai hanem társadalmi is ami jelenleg nem a legkedvezőbb annak amit keresel. Pakolj és indulj valahova észak EUba. Ott megleled a számításod.

Eladó 2016 Audi Q7 hibrid. Infóért keress a számomon

(#30) bkercso válasza Eastman (#11) üzenetére


bkercso
nagyúr

Pontosan - sajna. Mérnöknek bütykölős hobbi egyfajta kiút, ha mellette a fizu és a meló élhető. De az abszolút értékben is "jó" keresethez - amiből 10-15 év alatt házat veszel - nincs vészesen közel.

Angol vagy német menjen életszerűen! Nem feltétlen papíron helyesen, de real time.

[ Szerkesztve ]

AKCIÓ: -15% elsejéig! || HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#31) Eastman válasza kraftxld (#28) üzenetére


Eastman
őstag

Háát, szerintem az építőipar előbb fog behányni mint a könyvelés. De valszeg a villanyosnak mindig lesz munkája.

Mint ahogy' a közgazdásznak is. Az ékszer/aranybecsüsnek meg akkor jó, ha mindenki másnak szr.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#32) Egon válasza mustang08 (#25) üzenetére


Egon
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem édes mindegy hogy felső vezető, vagy áram vezető leszek, csak meg tudjak belőle élni.

Személyes sztori következik. Apám karosszérialakatos volt, a városban az egyik (ha nem a) legjobb. Amikor a pályaválasztásra került a sor, kb. azt mondta: tanulj fiam, ha nem akarsz koszban melózni... Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy a jövedelmen kívül, van még pár tucat b*romira nem elhanyagolható szempont egy adott szakma vagy egy adott meló vonatkozásában (másik példa: azért nem fogadtam el egy 10-15%-kal kedvezőbb bért kínáló pozíciót pár éve, mert Budára kellett volna kocsikáznom nap mint nap...
Természetesen ezeket a plusz paramétereket mindenki az egyéni szubjektumai alapján súlyozza, de azért hiba figyelmen kívül hagyni őket...
Ha ezeket mind alaposan átgondoltad, akkor nem szóltam. A több lábon állást csak támogatni tudom, az valóban fontos manapság (nekem negyvensok évesen még csak erősen részlegesen sikerült elérnem, de mondjuk én 26 évesen sokkal kevésbé voltam tudatos, előre tervező típus).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#33) Narxis


Narxis
nagyúr

Automation: Last Week Tonight with John Oliver (HBO) [link]

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#34) Feruendios válasza nyunyu (#27) üzenetére


Feruendios
aktív tag

A programozas igen kicsit kilog, de itthon tobbsegben azert multik vannak akik olcso munkaerot latjak benned.

Sajnos mar nincs magyar billentyuzetem :(

(#35) #25954560 válasza Feruendios (#34) üzenetére


#25954560
törölt tag

figyelni kell.
altalaban amikor egy multinak jol megy, akkor kitalaljak h bovulni kell. es a bovitest betervezik idore, altalaban ertelmetlen mertekure. ilyenkor sokkal kevesbe valogatosak.
a hasznalhatatlan programozok pl ilyenkor indulnak vandorutra mas cegekhez. es akkor ebbol csak az latszik az oneletrajzban h uristenmennyitapasztalatavan!

szoval ha mindenkeppen programozo, akkor egy ilyesmi hullamot kene elkapni a bekeruleshez. utana pedig ha jo az ember, menetelhet elore. ha meg rossz, lesheti a kovetkezo bovulest valamelyik masik multinal.

(#36) nyunyu válasza Feruendios (#34) üzenetére


nyunyu
félisten

Nem kell szégyellősnek lenni, ha hiányszakmában dolgozol, és van elég tapasztalatod.

Pár éve egyik állásinterjú végén megkérdezték, hogy mi az elképzelt fizetésem, erre mondtam egy nem túl egetrengető összeget (kb. az előző bérem volt annyi), HRes lesápadt, hogy csak 200k nettóval kevesebbet tudnak adni, mert nincs több pénzük.
Erre közöltem vele, hogy annyiért aligha fog embert találni, jószerivel még kezdőt se, és vettem is a kabátomat, és mentem is tovább a következő interjúra.

Egy hónap múlva telefonon zaklattak, hogy nem találtak embert, így megemelték a rendelkezésre álló bérkeretet, már meg tudnák adni az általam kért-100k-t, nem-e akarok hozzájuk menni.

Erre közöltem a HRessel, hogy találtam állást az általam kért összegért is. :DDD

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#37) Somatom válasza mustang08 (#25) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

C+E jogsi +GKI meló mellett megvan egy év alatt. Még egy év cumi a gyakorlat havi 600 -ért, aztán irány az EU tetszés szerint választható országa havi egy milláért és csinálod, amíg kedved van. Én most két hetet melózok kint, aztán becsukom a kocsiajtót és hazajövök két hetet henyélni. Ezt nettó 500 -ért. Amikor tavasszal bejött a Covid, akkor szóltam a főnöknek, hogy maradnék kint. 10 hét lett belőle. Kaptam érte 7000 Eurót, ősszel vettem egy 8 éves Espace -t. Meló közbeni hétvégéken bringával megnéztem a vízesést Schaffhausen -nél, sétahajókáztam Strasbourg -ban, bejártam a Gaudikat Barcelona -ban, stb. Van jó szakmám, de azzal olyan helyen kéne melóznom, ahol a főnök bármikor rám tudná nyitni az ajtót. Az meg nem hiányzik. Van már pecó, autó, motor, minek hajtsak? Ezzel a 2 hét/ 2 hét beosztással tök jól elvagyok.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#38) mustang08 válasza Egon (#32) üzenetére


mustang08
tag

Tudom miről beszélsz, édesapám szinten fizikai munkás, csak a géplakatos szakmájával kb. sehová nem tudott elhejezkedni a környéken, így segédmunkát végez. Nehéz meló, amibe az ember tönkremegy, semmi pénzért.
Ugyanezt mondták nekem is, ezért mentem ebbe az irányba. Nem mondom azt, hogy megbántam, örülök hogy így alakult, csak a következő lépcső, a célok amiket leírtam azokra nem látok belátható esélyt az elkövetkezendő 10 évben.
A külföld nagyon vonz, ahogy bitpork is írta ott talán el tudnám érni amit akarok.
Majd kiderül, első körben legyen meg a papír, meg valami gyakorlat aztán meglátjuk mi lesz :)

(#39) Narxis válasza Somatom (#37) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ennél olcsóbban is tud közel ennyit keresni ha nemzetközi furgonosnak megy csak ez a vándor élet papíron, család nélküli introverteknek hangzik jól.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#40) Somatom válasza Narxis (#39) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Neeeem!!! Az szörnyű, embertelen munka. Nincs (még) tachográf az autókban, kihajtják a sofőrök belét és az a kutyaól a fülke tetején semmire sem jó. Nekünk maximált munka és vezetőidőnk van és a hétvégi pihenők is kötelezőek. Egyébként sok pár csinálja, hogy mindketten leteszik a jogsit és "négykezeznek". Azzal még többet lehet keresni.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#41) Tüzi válasza Somatom (#40) üzenetére


Tüzi
veterán

Nem rossz az a furgonozás, csak magadnak kell csinálni. Simán jó dolog. Pont azért mert nincs tacho, és ha magad vagy egy jó diszpóval, akkor simán minden hétvége otthon, tiszta kényelmes autó, és 4-500 havonta, plusz ami a cégben marad, és fejleszthetsz belőle.
Tudom, mert haverom így csinálja, havi kb 10ezret megy (ami azért még nekünk is simán megvan) tehát nem szakad bele.
Csak magadnak kell csinálni. Akkor magadnak spórolod a nyálat, magadnak nem hajtod szét az autót, stb, pláne ha még olaj-szűrő-fékcseréket meg tudod csinálni otthon autóboltos kedvezménnyel, akkor még jobb.
Vagy meg kell találni a jó céget, ami mondjuk tényleg nem egyszerű feladat.

What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.

(#42) Narxis válasza Somatom (#40) üzenetére


Narxis
nagyúr

Igen a furgonnak ez az előnye, hogy kevesebb áru de gyorsabban ér oda, de lehet azért nemet mondani ha annyira hajtós az idő. Kamionosokat is szokták hajtani csak ott a tachográf miatt többen mernek nemet mondani. Amúgy furgonnal szinte bárhol meg tudsz állni, többet látsz a világból mint kamionnal szvsz.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#43) Somatom válasza Narxis (#42) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Nem a tachográf miatt mondhat nemet. B -s jogsis embert lehet pótolni, de egy jó kamionsofőr, aki nem csinál kárt és nem büntetik miatta a céget, nehezen pótolható. Plusz az állásidő is sokkal többe kerül. Minden országban sofőrhiánnyal küzdenek a cégek, bárhol azonnal el lehet helyezkedni. Én majd a nyugdíj előtti évekre tervezem a fixre kiköltözést, mert úgy magasabb nyugdíjat kapok. Bár, ez még változhat, mert lehet, hogy nem is lesz szükségem nyugdíjra.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#44) D1Rect


D1Rect
félisten

Teljesen mindegy mit csinálsz, ha nem szórakoztató amikor csinálod.
Van akinek nem való a vállalkozás és az azzal járó stressz.
Van akinek nem való a munkahely és az azzal járó monotonitás.

ui.: ha az állással előre lehetne jutni az életben, akkor haladásnak hívnák. :)

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#45) joergie válasza mustang08 (#38) üzenetére


joergie
őstag

Első körben szélesíteni kéne a szemléletmódodat, erre a kiyosaki könyvek kiválóak(gazdag papa, cash flow négyszög).
Szerintem amit te akarsz, az kijutni a mókuskerékből.
Amit látsz magad előtt a következő 30-40 évben az eddigi 6 alapján, az az, hogy a következő évtizedeket napi 8-10-12 órában valaki másnak csinálsz pénzT(nyilván többet, mint amennyit a munkádért kapsz), és közben a fizud felét(és azon felül 27%-át) lenyúlja az állam.

Ha neked lennék biztos, hogy nem alkalmazotti, sőt nem is egyéni vállalkozói "szakmában" gondolkodnék, hanem egy hosszabb távú terven dolgoznék, több lábon. A képzettséged pont megfelelő, olyan irányba kell mozogni, ami érdekel, és tudsz építeni az eddigi tapasztalataidra is.
Alapvetően azoknak a legnehezebb kikerülni a mókuskerékből, akik már a szüleiktől is ezt az alkalmazotti gondolkodásmódot örökölték(én is).

Lényeg a lényeg, hogy ne olyan szakmában gondolkodj, ahol az idődet forintosítod, mert idő többé kevésbé fix mennyiségű áll rendelkezésre mindenkinek, és túl drága ahhoz, hogy eladd.


Ha mindeképp szakmát akarsz, ami ezt a szemléletmódot támogatja, akkor az az értékesítő. (Van akinek ez fekszik, van akinek nem, de mindenki meg tudja tanulni.) Ha úgy nézzük ez is kuli munka, viszont a tapasztalatodat egész életedben majdnem minden területen tudod hasznosítani, ahol emberekkel találkozol(befolyásolás).

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#46) bkercso válasza joergie (#45) üzenetére


bkercso
nagyúr

Van akinek ez fekszik, van akinek nem, de mindenki meg tudja tanulni
Mindenki ki tud fordulni magából, csak nem mindenki hajlandó, így van.

AKCIÓ: -15% elsejéig! || HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#47) D1Rect válasza joergie (#45) üzenetére


D1Rect
félisten

"közben a fizud felét(és azon felül 27%-át) lenyúlja az állam."
Mindent egybevetve jó lesz az kb. a háromnegyedének is(de legalább ebben már benne van az áfa)

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#48) Tüzi válasza D1Rect (#47) üzenetére


Tüzi
veterán

Hát ha azt nézem, hogy a leadózott fizumból megveszem az adóval terhelt építőanyagot, amit a az adóval terhelt üzemanyaggal (és autóval) kiviszek arra a telekre amit ugyancsak adóval vettem meg, majd felépítek rá egy kecót (közben adót fizetve) amit aztán minden évben építményadóval sújtanak... akkor azért bennem felmerülnek kérdések :D

What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.

(#49) nyunyu válasza Tüzi (#48) üzenetére


nyunyu
félisten

+közben kifizetheted a csokosok, meg babavárósok által felvehető állami "kedvezmények" generálta ingatlanár növekedést, miközben Te nem tudtad azokat az "ingyenhiteleket" igénybevenni. :DDD

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#50) bkercso válasza nyunyu (#49) üzenetére


bkercso
nagyúr

+1
Meg az adózott jövedelmedből adományozott adomány is megadóztattatik.

AKCIÓ: -15% elsejéig! || HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.