Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Visszatérve az alapokhoz, a következőket olvastam egy képgenerátor ÁSZF-részében. Konyhanyelv következik, magyarosítva:
- Ha ingyenesen használod a képgenerátort, minden szellemi tulajdonjog az XY céget illeti meg (üzemeltető). Magán célra való felhasználás korlátlan mennyiségben engedélyezett.
- Ha előfizetsz és úgy használod, minden alkotás tulajdonjoga Téged illet. Üzleti célú felhasználás korlátlan mennyiségben engedélyezett.Tehát akkor, ha "megveszem", akkor az egyém. Innentől kezdve azt csinálok vele amit akarok. És ha én 20 USD-t költök arra, hogy enyém legyen, bármikor eladhatom a végeredményt 2000 USD-ért is.
Na és itt jön a következő jogi buktató:Mi van akkor, ha egy ingyenes próbaverzió keretei között kerül legenerálásra egy olyan kép, ami elnyeri a tetszésemet, ezért előfizetek az alkalmazás használatára. Később azonban pont azt a képet akarják tőlem megvásárolni, ami még az ingyenes próbaverzió alkalmával készült? Ebben az esetben azt a képet eladhatom, vagy reménykedjek abban, hogy sikerül mégegyszer legeneráltatni a már fizetős érában?
Persze ez vonatkozik minden egyéb kategóriára is, itt a gépgenerátort a megfoghatóság végett hoztam példának.
[ Szerkesztve ]
But who is watching the guardians?
-
Nem feltétlen tenném egy kalap alá ezeket a programozókkal.
Mint itt a hozzászólásokban részletezték, programozni nem tud, csak lopni. Ez egy remek fogalmazás.
Zenét pedig már tizen évekkel ezelőtt is lehetett generáltatni, persze a maga korlátain belül. A hangmérnököt odaírni pedig talán túlzás volt a részemről.Egyébként zenész nem vagyok, csak játszom pár hangszeren
Viszont a grafikus kérdésben nem értek veled egyet egyáltalán. Egy képenerátor a bevitt utasítások alapján generál, nem lop. Tény, hogy kell neki egy pár százezer képből álló adatbázis, amelyből táplálkozni tud, de effektív az alkotásaira még csak nagyon hasonlót sem ad ki a google keresője, ha behúzom a képet.
A képgenerátort egyébként az Adobe PhotoShop-ban teszteltem. Hátha fontos.[ Szerkesztve ]
-
válasz lornname11 #1 üzenetére
Kérdésed rejti a választ is. Jelenleg volt megjelölve a bejegyzésben, nem a jövő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ukrajnai háború
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nők, nőügyek (18+)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!