- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
Új hozzászólás Aktív témák
-
SÖ
addikt
Notbook kiváltására, de csak a Wines verziók. Az összes többi, mint pl. az iPad, és droidos tablettek max. óriás telefonok.
-
Mela Kehes
addikt
Nagyon közel kerültem ahhoz, hogy a MacBookomat elcseréljem egy iPad2-re.
-
sgery
őstag
Szerintem a 8"+-os taboknak nem sok értelmük van, mivel nem esnek kézre, nehezen hordozhatóak és nem használhatóak olyan széles körben. Ezért sem értem, hogy az apple miért nem dob a piacra egy 7"-os pad-ot, a mostani szerintem hatalmas...
A 7-7,7 körüli az ideális méret, még navigációra is használható, kézre esik, könnyű hordozni és minden tökéletesen használható rajta. -
ttt1
őstag
So so.Mindenkinek fel kell mérnie szüksége an rá. Nekem egy tablet ugy ér valamit,hogy bárhol tudom használni(ami net nélkül azért valjuk be kevésbé működő koncepció), azaz 3G-s kell belőle.Nekem volt tabletem (3G nélküli de addig mahináltam míg lett 3G suport benne), de ugye csak külső usbvel volt megoldható.Hátránya továbbá,hogy tok nélkül gyakorlatilag használhatatlan,higy ne mtudod éjjel nappal kezedbe tartani+ágyban fekve kényelmetlen is egy idő után(főleg ha gépelni is szeretnél vele). A problémát én megoldottam egy 3g-s subnotival(notim+tabletem adtam érte) és ugyanazt ha nem többet tudok fele elérni. Noti 1,1 kg(vs 6-700 g, szal nem azon a pár 100 g-on múlik a dolog) és így van bill ,le tudom tenni bárhova tudom cipelni bárhová szal ha esetleg a jövőben tablet vásárlásra adom a fejem az max 5-7 colos verzió lesz,de egyeblőre "feleslegesnek" érzem. Mondom úgy ,hogy érdemben volt tabletem szal nem csak elméleti síkon gondolkodom...
-
zolikaDB
veterán
Erre én is kíváncsi lennék és olvasgattam is cseppet! Mondjuk nem bánnám a 10"-os képernyőt, nade itt számít az ár is!
Amiket nézegettem:
- Concorde Tab 7015
- ConCorde tab 10.1 és ConCorde tab 9.7IPS -
Magnum_
nagyúr
Sracok! Az olcso tabletek kozott melyik a legjobban hasznalhato? ( gyors net, akadasmentes futas, csak par program lenne hasznalva: bongeszes, fb, msn, skype, film, persze nem hd)
Koszi! Mondjuk 50k-ig -
gabor94
tag
http://www.mobilx.hu/index.php?dispatch=news.view&news_id=1469
Ipad 3
-
hcl
titán
Sztem nem a CRT vibrálása volt a legrosszabb, hanem hogy folyamatosan közelre fókuszálsz. Ettől ugyanúgy elsatnyulnak a szemizmaid, mint a kar-láb-stb ha nem soprtolsz.
@Syl : Neked annyira rossz volt, hogy azon már nem lehetett rontani
Nekem is ilyen szemüvegeim voltak, hogy 0.25, 0.75, de olyan cilinderrel, hogy abban 5 nyúl is elférne
A dioptria nem minden
-
Syl
nagyúr
Nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy a kijelző bámulása rontaná a szemet.
Magamból indulok ki:
Lassan harminc éve foglalkozom számítógépekkel. Kezdetben kis fekete-fehér tévén bámultam a pixelhalmazt. Utána jött egy tíz-tizenkét éves crt periódus, folyamatos minőségi javulással (előbb noname monitor interlaced frissítéssel, a végén flatron 100 Hz-en). Tíz éve használok LCD monitor(oka)t, méghozzá "vacak" TN-eseket. Karácsonyra vettem itthonra egy ISP megjelenítőt, de az irodában továbbra is két TN monitorral dolgozom. És persze itt van a tablet (Super PLS). Elég sokat olvasok rajta, fórumozok, de még soha nem éreztem, hogy fárasztaná a szemem.
Az egészben az a poén, hogy iskolás koromban szemüvegem volt (Nem volt vészes (-0,75) de nélküle pl. nem láttam a tanár írását a táblán, első padban meg nem szerettem ülni), most meg már évek óta nincs rá szükségem, tökéletes a látásom.
Ha igaz lenne, hogy a monitor rontja a szemet, én már rég vak kellene hogy legyek -
Findzs
addikt
Ebben a mondatodban kb. 2 hiba minimum van:
"Lehet, hogy egy netbook kivtására alkamas, de én már eleve a netbook hasznosságát kétségbe vonom."
Elég furcsa nekem mikor valaki kioktatja a másikat a helyesírásról és ugyanabban az üzenetében ő is nagyokat hibázik.
Ha nem szán rá időt, hogy legalább azt az 1 üzenetét helyesen írja meg akkor inkább ne is szóljon semmit.
Egyébként ez elég általános itt a ph-n.És nem kötözködésből írtam, nem akarok ezen vitázni csak már tényleg sokszor belefutottam ilyenekbe.
-
lapa
veterán
ha már pont egy ilyet említesz: mi az, amiben többet nyújt egy 17" egy wörd doksinál? mert szerintem vagy + 3-3 centi sötétszürke sávot, vagy 13 centis betűket.
persze kapsz 5-5 sort alul-felül, ami még excelnél azt mondom jópofa (bár ott is marginális jelentőségű), de pont wördben... ugyanaz, mint a weboldalaknál: kapsz egy ötször akkora háttér-reklámfelületet.
-
DanielK
addikt
Nem tudom, de én nem ez vagyok.
Hosszabb munkára szerintem jobb a 15"-nél nagyobb kijelző (otthon az asztalinál 22"-es, munkahelyemen 24"-os monitor van). Viszont ha megyek egy tárgyalásra, akkor nekem az a 12-13" nem optimális (nagy). Emiatt jó az ipad nekem.
De ezek már szubjektív dolgok. Hosszú távon egy word doksit nekem nem jó megírni 12-13" kijelzőn, emiatt nem jó az egy gép elmélet nekem. -
lapa
veterán
a 15" notik jellemzően azért voltak, mert az emberek megijedtek a kicsi és drága dologtól, nem hitték el hogy alkalmas az asztali leváltására.
csak ez vagy 3-4 éve volt. azóta konszolidálódott a helyzet, vérmérséklet szerint a 12-13" kategória az emberek nagy részének bőven jó. érdekes lenne megnézni azt is, hogy a jelenlegi 14-15" tulajok hány százaléka váltana 1:1 egy 12-13" gépre, ha ingyen megtehetné. elég sokan lennének.
persze van, akinek kell a melóhoz a numpad meg az fhd meg a gpu. de nem ez a jellemző.
-
DanielK
addikt
"Viszont az ipad + bill páros hordozhatóbb, mint egy notebook."
Kérlek olvasd el még egyszer, figyelmesen.
(Segítek: notebook-ot írtam és nem netbookot.) A notebook-ok 15" körül vannak és a tömegük 1,5 kg-nál kezdődik. Ennél azért hordozhatóbb. A netbook hasonló, de ott a kijelzőt nem veheted le és valljuk be azért ez a funkció jól jön néha.
A cikkem is arról szól, hogy egy netbook-ot válthat ki és nem egy notebook-ot.
Lehet ez nem jött át sokaknak, akkor bocsi! -
Dany007
veterán
"Viszont az ipad + bill páros hordozhatóbb, mint egy notebook."
Na de mitől hordozhatóbb?
Egy netbook se áll másból, mint egy kis 10" körüli kijelző meg egy u.a. méretű billentyűzet.
Néztem én is ezt a Transformer Pad 300-at de billel együtt méretben nemigazán különbözik egy netbooktól.
Jó, annyi, hogy ezt két darabban is cipelheted. -
DanielK
addikt
-
Syl
nagyúr
A jó kis CRT monitorok előtt meg az otthoni tévén bámultuk a számítógép képét, napi sok-sok órában.
Én sem értem, hogy lehet az, hogy (napi tízen órát) az asztali gép előtt ülve a TN paneles monitor nem rohasztja ki az ember szemét, de egy Super PLS kijelzős táblagép már igen.
-
lapa
veterán
azért azt bírom, hogy mindenkinek most fog elromlani a szeme eink nélkül, miután mindenki nézett ezer évig 100x100 ződfekete crt-t, aztán 5 évig legfosabb lcd-t és most is napi tizenx órát olvasgat (dolgozik, netezik, emailezik) valami backlit kütyün.
nekem még nem tudta senki tudományosan elmagyarázni miért szemkímélőbb az eink. a backliten is tudsz vilácsot csökkenteni, és ugyanott vagy kontrasztban. esetleg felnyomsz egy kisebb irányfényt az olvasólámpa helyett. persze nem tn paneles notin kell elkezdeni a háború és békét, de egy ips-en tökéletes.
-
iknight
senior tag
Jó kis cucc, csak egy a baj, hogy egy ipad2 meg egy jó bill együtt nem annyiba van mint egy netbook, hanem mint egy jó notebook... Illetve ami miatt nem tudja kiváltani nálam a notit, az a siralmas méretű tárhely...
-
olbaidhun
őstag
Csinos cucc, de az ára?!
-
lapa
veterán
lehet, hogy volt már, de mitől "minőségi" az a billzet, ami saját bevallásod szerint sem működik rendesen?
-
Syl
nagyúr
Szép elmélet, ám a valóság néha kicsit más. Megveszi a szifont és jön ide a PH-ra: "hogy kell kikapcsolni a 3G-t?". Anno az iPhone topic tele volt ilyennel.
Plusz hiába van pénzed iphone-ra és szoftverre, ha egy sor dolgot nem lehet rajta legálisan megoldani. Például hívásszűrés. -
Misi1979
őstag
Ha van torrent, az a baj, ha nincs torrent, az?
Egyebkent felmeresek alapjan az iphone-tulajdonosoknal tenyleg nagyobb a jogtiszta programok megvasarlasara valo hajlandosag, mint pl az androidosoknal. Az mas kerdes, hogy a warezolassal adott esetben varni kell az aktualis JB megjeleneseig, tehat ez is befolyasolhatja a vasarlasi kedvet.
En pl par, szamomra fontos progit vettem csak eddig ios-ra ugy, hogy azokat ket keszuleken, i4s-en es ipad2-n is hasznalom. Plusz sok programot ingyen szereztem be, van olyan program, ami figyeli, mikor ingyenes, akcios az engem erdeklo app.
+myfreeapp: azt hittem, lufi lesz vagy atveres, de nem: eddig kb 30 dollarnyi fizetos programot redeemeltem, pl gta3, modern combat3 stb.
-
^Clown
addikt
Szerintem a mai átlagos PC-júzernek már elég egy tablet (persze billentyűzettel). Office-hoz, meg facebookozni bőven elég. Ettől függetlenül magamnak nem tudnám elképzelni.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Misi1979 #111 üzenetére
Nekem van egy olyan elvem, hogyha android, akkor hack, ha iOS, akkor jogtisztaság.
Ezért gondolkodom azon, h droidos padot veszek.
Kellene valami tuti gép, 10"-os kijelzővel, sok beépített memóriával, ha lehet, sima USB-s csatival (vagy mini/micro), kapacitív display-el, és nem sértődnék meg, ha elég magas órajelen ketyegne a proci, esetleg tegra lenne benne, és ne szarja össze magát a HD tartalmaktól (yt). -
Polllen
nagyúr
-
zolikaDB
veterán
Megint off. Torrentszerű kliens van Androidos tabletekre?
-
bambano
titán
válasz
kiskaktusz #103 üzenetére
még mindig keverik a dolgokat.
ha sódert akarsz hordani a házad építkezésére, akkor ne mondd, hogy a kispolák nem alkalmas sóderhordónak. nem arra tervezték.az, hogy a tablet nem alkalmas fő gépnek, önmagában nem probléma, a probléma azokkal a csökönyösen értetlenekkel van, akikben felmerül, hogy egyáltalán megvizsgálják, hogy alkalmas-e annak. A tablet nem alkalmas főgépnek, szakállvágónak, nők számára epilálásra, hotdog kioszkban kifli melegítésre, csehóban sörcsapnak, repülőtéren airbusok vontatására, autószervizben emelőnek, mezőgazdasági cégekben szántásra, tehenek fejésére.
valaki magyarázza már meg, hogy azt miért tudja elfogadni mindenki, hogy egy xbox360 sem alkalmas főgépnek, ugyanez a tableteknél miért nem megy?
A tablet médiafogyasztásra való (és nem szolgáltatásra, mint a poszt írta). Ebben a kérdéskörben szabad csak vizsgálni, hogy jó-e vagy sem.
-
Иван
őstag
Jegyzettömb: édesapám erre mindig azt monda ironikus mosollyal, hogy évek kérdése, és feltalálják a füzetet
Én jobban szeretem a papír + igényes töltőtoll kombinációt. De amúgy elfogadnék egyet, ágyban ülve fészelni, jutubozni, újságot olvasni (mondjuk itt is preferálom a papír alapút), fórumozni biztos jó cucc
-
kiskaktusz
addikt
Köszi a cikket! Én is gondolkodtam már, hogy mégis mire lehet jó egy ilyen eszköz és pont erre jutottam, amit a cikkben is írsz, csak gyakorlati tapasztalás nélkül...
Egy netbook és egy tablet sem alkalmas fő gépnek, ellenben 1 laptop, vagy 1 PC már igen, viszont, ha már a laptop mellett választott a vásárló (mint pl én is), akkor már nem kell a "kényelemre" adnom, mert tudok fotelban, ágyban, akárhol netezni, ha van wifi a közelben
Az megint más kérdés, hogy út közben 1 15,6ˇ"-os gép mennyire kényelmes, de akkor inkább olvasok, játszok valami logikai játékot a telefonomon, vagy logika rejtvényújságot fejtek és opcionálisan zenét hallgatok... Úgyhogy én szerintem max kippróbláls erejéig veszek 1 tabot, HA veszek.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Mela Kehes #101 üzenetére
Szemezni en is szemezek vele, de a penzt sajnalom ra...
Sok ez a cucc.Brutális eb: szerintem o kifejezetten az almas tabra gondolt!
Minel olcsobb a cucc, annal tobb a kompromisszum, raadasul minel tobb kulonbozo cuccot veszel, annal tobb a bizonytalansag a rendszerben. (Tab, tok, bill...) Ugy ertem, hogyan mumodik, mennyire all stabilan a talpan, stb .... -
Mela Kehes
addikt
Én is szemezgetek egy iPad-del, de nem tudom magam rávenni hogy meg is vegyem. Értem én hogy miért jó, de egy iPhone és egy MacBook mellett nem tudom mennyit használnám. Vagy a Mac nem lenne kihasználva. Talán majd egyszer. Még nem tettem le róla.
-
Brutális eb
addikt
válasz
sing1ep1ayer #54 üzenetére
xtab 70 kb 42 ezredes valóban tripla és dupla ár.........Billenytűzetes tok van már hozzá kb 5 rugoért.
De lehet rá sima usb-s egeret bill.-t is rákötni az meg kb darabja 1000 forint...
Okoskodás elött nem árt tájékozódni. -
DanielK
addikt
Hát külföldre nem biztos, hogy kivinném, vagy ha igen, akkor max esténként lefekvés előtt megnézni egy sorozatot/rövidebb filmet. Ott tényleg élvezni kell a dolgokat.
TavalyTavaly előtt a Balatonon voltunk és kifogtuk a legrosszabb egy hetet. Végig pulóverben voltunk.Szóval maradt a filmnézés. Bár előre készültünk, mert tudtuk, hogy szar idő lesz, de a szabit az ember ha kivette már....
-
hcl
titán
Slitaz. org, és próbáld ki
Nekem egy 256Mb -os gépen sokkal gyorsabb, mint egy Ubuntu, illetve a Pentium 1-esemre is ezt akarom pakolni
Az említett 256Mb-oson is van Ubi, de abból meg az Lubuntu LTS verziókat érdemes használni, azok kérnek a legkevesebb erőforrást, és nem csicsásodnak ki annyira, hogy széjjel lassuljanak. -
NeoExDeath
aktív tag
Én az alábbi dolgokra használok egy 7'-es tabletet:
1. Első és eddigi legfontosabb pont: Utazás. Ezalatt nyaralást értek. Egyrészt zseniális mint GPS eszköz, másrészt pedig tele pakolom sorozatokkal, filmekkel, néhány játékkal, ezért zseniális hordozható multimédiás szórakoztató eszköz. Mérete miatt sátrazásnál is kiváló. Legutóbb 95%-ban csak ezt használtam pedig notebook is volt nálam.
2. Ha éppen nincs bekapcsolva a gép, le tudom csekkolni rajta a gmailes leveleket.
3. Ha éppen nem megy a gép és meg kell valamit nézni a neten, ezen szoktam.Kb erről lenne szó. Nem váltja meg a világot, de az ember tud neki helyet találni. Lehet nélküle élni
-
Dany007
veterán
Anyámnak bejött. Wayteq x-pad 70. (vagy x-tab?). 42k forint. Bagó érte.
Villámgyors. Nem akad a menüNetezni, e-mailezni kiválló. Nagyon jó e-book readerek vannak a marketen. Ő nagy könyvmoly. Videókat is kiválóan viszi. A játékok is szépen futnak. Mi kell még? HDMI kimeneten keresztül képes 1080p-s képet adni TV-re.
De persze ha van több pénzed rá, akkor inkább valami IPS paneles cuccot válassz. Mert azért ebben van TN kijelző van, ami néha zavaró tud lenni. Plusz nincs benne 3G. Csak wifin tud netezni.
Először határozd meg mennyi pénzt szánsz rá maximum. Aztán írd le tételesen mik azok a fő tevékenységek amire a legtöbbet leggyakrabban használnád. Ezekből már kilehet indulni.
-
Dany007
veterán
Lehet. Meg lehet papírnehezéknek is használni. És?
Amúgy a nyaralás jobb esetben nem épp a családi filmnézésről szól...Főleg ha nem nagy filmesek az illetők. Persze kérdés ki hova megy nyaralni...
Legutóbb Tunéziában voltam. Eszembe nem jutott volna tévét /filmet nézni, mikor ott a tenger pár méterre tőlemAzelőtt meg ilyen wellness szállodában voltunk. Na ott a sok medence, bár, pezsgőfürdő meg szauna mellett szintén eszembe nem jutott a filmezés. Sz.tem rossz helyen nyaraltok ha ilyenre fanyalodtok
Amúgy azért furcsa ezt hallani / olvasni, mert jómúltkor az okostelefonok kapcsán kérdeztem, hogy mennyire gáz már, hogy csak pár napig bírják töltés nélkül... Mert én terveztem egy utazást Svájca, direkt vonattal. És közben szerettem volna telefonnal videózni, fényképezni. Plusz a GPS-re is szükségem lett volna. De mondom ilyen üzemidővel ez necces lesz...
A lényeg a lényeg, még engem osztottak le, hogy én mért akarok utazás közben a telefonnal foglalkozni. Azt mondták nézzem a tájat, gyönyörködjek az utazás szépségeiben és ne a telefonnal foglalkozzak és akkor elég lesz az akksi... Komolyan, majdhogynem elküldtek anyámba, amiért én nyaraláskor / utazáskor a telefonnal akarok foglalkozni.Ezek után furcsa itt pont ennek ellenkezőjét olvasni
Ebből csak azt szűröm le, hogy az emberek maguk se tudják mit is akarnak pontosan vagy épp mire is van szükség. A lényeg az általuk kedvelt termék - okostelefon / tablet / PC / akármi - védelme, mindenáron.
Szóval én nem tagadom, hogy ne lenne sokoldalú a tablet. Nem rossz cucc. Csupán szerintem itthon egy kicsit túl van értékelve ezen kütyük szerepe és fontossága.
-
Dany007
veterán
Na erről van szó látod. Szubjektivitás. Mindenkinek más szempont számít fontosnak. Mindenkinek másra van szüksége.
Én speciel akkor utazok ennyit, ha nyaralni megyekAmúgy meg munkába járás, családlátogatás, bevásárlás 10-15 perces utazást vesz igénybe max, azt is autóval.
Innentől kezdve pedig teljesen fölösleges azzal érvelni, hogy megtudsz rajta nézni egy filmet utazás közben ha épp az illető nem utazik havonta 2x 3-4 órát. Otthon meg a "81 centis tévé előtt" kifejezetten sértő lenne tableten filmet nézni
De ez fordítva is igaz.
Anyám pl munkájából adódóan napi(!) 3-4 órát vonatozik. Neki pl teljesen jó a tablet. Elfilmezget, olvasgat, e-mailezik utazás közben.
Szóval szubjektív dolgokat érvként felhozni fölösleges.
-
-
Dany007
veterán
"tv-t és hangfalakat meg nehéz cipelni magaddal egy 3-4 órás vonatúton.
"
Asszem írtam pár sort a mobilitással kapcsolatban.
Plusz szerinted mindenki 3-4 órát vonatozik rendszeresen? Vagy a többség órákon át utazik napi szinten? Sőt tovább megyek, szerinted mindenki játszani szeretne a buszon / vonaton?
Tehát ez megint szubjektív dolog, kár is vitázni rajta. -
tvamos
nagyúr
En is aggodom a szemem miatt!..
Valami olyan lenne jo, amivel lehet bongeszni, pdf-et olvasni, mint egy Androiddal,
es egy kindle-hoz hasonlo kijelzo van rajta. (Csak szines!)bambano: inkabb megoldast keresnek, mint vitat szitanek.
Igazan sajnalom, ha felreerthetoek a szandekaim!
Azonban, ha valahol lattal ilyet, elolvasnam, kivacsi vagyok az ervekre.
Pro es kontra is! -
bambano
titán
"A legfontosabb funkciója egy tabletnek a tartalomszolgáltatás.": biztos, hogy ezt akartad írni?
a szokásos tablet-ebook vitához meg annyit: azok után, hogy kipróbáltam mindkettőt, eszembe nem jutna ebook olvasón könyvet olvasni. kíváncsi vagyok, akik nagyon pártolják, azok közül hányan próbálták már mindkettőt?
-
-
DanielK
addikt
Akkor meg tablet. Nagyon jó az új Samu 7" tablete vagy a 8"-sa. De vannak jó olcsó androidosak is, csak előbb utána kell olvasni, hogy melyik legyen.
(#78) Dany007: a versenyt nem veheti fel egy konzollal, de azért jól ki tud kapcsolni az is. Én nagyon bírom, hogy lefekvés előtt játszok egyet és mikor elfáradok, csak leteszem az asztalra és már fordulok is befele.
A tv-t és hangfalakat meg nehéz cipelni magaddal egy 3-4 órás vonatúton. -
Dany007
veterán
Ha csak az olvasás a lényeg, akkor mindenképpen e-book reader.
Sokkal kényelmesebb a szemnek. Én amikor ritkán egy nagyobb cikket akarok elolvasni a telefonon kénytelen vagyok a fényerőt nullára venni, de még az is sok! Ha már este van és sötét a környezet bántja a szememet.Viszont egy tablet azért sokoldalúbb. Hasonló árért egy sokkal többmindenre képes eszközt kapsz. Persze itt sem kell túlzásba esni. Egy mai média tablet kiválóan alkalmas netezésre, e-mailezésre, zenét hallgatni, képeket nézegetni ilyesmi... A többire meg csak korlátozottan kompromisszumokkal.
De ha valaki egy kicsit is igényes, akkor pl filmet csakis nagyképernyős tévén full HD-ban néz egy normális 5.1-es hangrendszerrel. Játszani szintén 40-42 colos képernyőn és konzolról vagy PC-ről érdemes. Ezekkel nem veheti fel a versenyt egy tablet. Még akkor sem ha az mobilabb. A mobilitás nem adja vissza azt a vizuális élményt, amit mondjuk egy 42-46 colos képernyő ad. Persze szubjektív, van akinek ez nem szempont. De van akinek a tiszta alsógatya se szempont.
-
-
DanielK
addikt
válasz
Cyberpunk #74 üzenetére
Attól függ, hogy milyen géped van. Nekem C2D 2,93 GHz, 4GB ram, Ati Radeon 5770. Azért ezt veri a PS3-on egy Uncharted 2-3.
A számítógépen csak stratégiát játszok (arra kell az egér) meg a magyar fallout 3-at. Minden mást PS3-on. Ezért nem akarok új gépet, illetve szeretem a PS only címeket (mert brutál jók).(#75) urielz29: így van, erről nem lehet vitázni, mert kinek mi kell. Én csak azt mondtam, hogy adott esetben kiválthat egy netbookot. Notebookot már nem. Mondjuk úgy, hogy előbb volt tabletem, nem vennék könyvolvasót. Nekem azon is elég minden. A netbookot meg a súlya és a kevésbé hordozhatósága miatt zártam ki.
-
urielz29
csendes tag
Hát akkor nézzük...
Mániákus olvasó vagyok, ezért először jött a Kindle (keyboard-os verzió). Mivel csak prc-t meg mobi-t eszik igazán ,ezért megtanultam akármilyen nyers doksiból könyvet készíteni rá. Imádom, mindig ott a táskában, bárhol elő tudom venni, egy élmény rajta az olvasás. És NEM zárja ki azt, hogy az ember hanyagolni fogja az igazi könyveket...ez egy teljesen új dolog, nem lehet kizáró jelleggel beszélni róla. (akárcsak tradicionális művészet versus digitális)
Igen ám, de ott a rengeteg PDF-es, színes képekkel illusztrációkkal ellátott anyag. Avval meg mi legyen? A Kindle nem alkalmatlan rá, de emberkínzás rajta PDF-et olvasni. Így hát jött egy Asus T101MT névre hallgató, 10.1 hüvelykes, érintőképernyős, kifordítható kijelzőjű ( tabletként használható) netbook. Mivel ez teljesértékű windows-os eszköz, jókora tárolókapacitással, nagyon jól jön utazáskor. Ezen már olvashatók a PDF-ek, sőt még kevésbé nagyigényű munkára is alkalmas, ha muszáj. Meg persze ott vannak a más windows-os alkalmazások.
De gyenge a kijelző: igaz, portrémódban is lehet használni, de torzulnak a színek ,a felbontás nem az igazi, meg elég nehéz is. Semmi sem tökéletes, mi jöhet még?
Tablet..naná. És androidos, csak semmi Apple. Lehet hogy jó, de a magamfajta kiváncsí embernek az android jóval több élményt nyújt(hat) .Éspedig a jó kategóriából, mert minőség mindenekfelettSokáig gondolkodtam egy Asus Transformer és egy Acer Iconia a500 közt (közel egy évig, persze ebbe az anyagiak is beleszóltak), de aztán végül az Asus javára dőlt el a dolog. Hosszú üzemidő, gorilla glass, meg IPS panel...mert főleg ez volt a szempont. És nem bántam meg, egyáltalán....
Most itt van három cucc...és nem tudnék választani közülük. Mert mindeniknek megvan a maga felhasználási területe. A három így már inkább lefedi az igényeimet. (jah persze, komoly dolgokra ott az asztali gép). A tapasztalataim alapján felesleges a kizáró jellegű kategorizálásról vitatkozni. Persze, lehet telefonon is olvasni, lehet Kindlével is PDF-ezni, sőt, böngészni is...de ki ahogy gondolja. Embere válogatja.
Hosszú megjegyzés kerekedett, de aki kérdezni akar valamelyik eszközről, annak szívesen válaszolok - már amennyire az eddigi tapasztalataim terjednek. -
Cyberpunk
félisten
Hát figyelj, nem akarok kötözködni, de ha a grafikát nézzem ez nagyon nem igaz. Kenterbe veri a PC a Box-ot.
Persze ki mivel játszik rajta én szeretem az RTS-ekket meg az MMORPG-ket. Ezért alap hogy PC. FPS-re is jobb az egér + billentyű páros mint egy kontroller.
De ízlések és pofonok a világért se akarok itt PC vs konzol vitát.
Azért ha már autóverseny PC-n vannak az igazi szimulátorok mint GTR2, LFS, rFactor...
-
DanielK
addikt
Köszönöm!
Mivel nem a cikk tárgya, így nem akartam beleírni, de az csak az eredeti szoft volt rajta. Azóta volt rajta Ubuntu is, de a végére az is belassult (az újabbak többet kérnek prociból). Most újra vissza tettem rá a windowst, mert kölcsön adtuk és akinek kellett, csak azt ismeri. Megkértem, hogy az SP3-at, ne tegye fel rá, mert q*rva lassú lesz tőle...Az említett rendszert meg nem ismerem sajnos...
(#72) tvamos : igen, PS3-ra van Gran Turismo.
A Real Racing 2 nagyon jó játék tabletre!
Azt vedd figyelembe, hogy az e-inkes könyvolvasóhoz kell +fény, mert nincs háttérvilágítása. A tablethez meg nem kell. Mi iPaden elég sokat olvasunk, és nincs vele gondunk. De mivel tablet, így több mindenre használhatom, nem csak olvasásra. A könyvolvasó, meg csak azt tudja, semmi mást. Persze ezt neked kell mérlegelni, hogy mire használnád leginkább.
-
tvamos
nagyúr
De a GT5 az SPS nem? Az tenyleg popec!
A Real Racing 2-t nem ismerem...Csak a kinekt miatt valasztottam az xbox360-at.
Nem bantam meg 1 ns-ra sem, baromi jo!
A jatek egy mas dimenzioja a kinekt.
De a PC-hez kepest az xbox is.
80k-ert alazza 300k-s PC-met. Ok, ra lehet fogni a win-ra...De a cikked popec, tetszik!
Tovabbra is keresem a segitseget a kovetkezo kerdesben:
Milyen tabletet vegyek? Vagy inkabb epapiros konyvolvaso a jobb? -
hcl
titán
Igaza van a cikkírónak, egy tablet sok mindenre jó.
Az elején emlegetett netbookra meg nem való windóz. Semmilyen.
Egy Slitaz szépen elfutkorászik rajta. -
DanielK
addikt
Én sem akartam a cikkemmel senkit sem meggyőzni. Csak próbáltam rávilágítani, hogy egy átlag usernek egy sima gép mellé jó lehet, mint netbook.
A Real Racing 2 nagyon jó autós játék, de ha már igazán jót akarsz, akkor meg Gran Turismo 5!
Amúgy nem vagyok nagy autós játék őrült, ha igen, akkor meg inkább rally.(#69) Cyberpunk: jó az a vita, de szerintem drága még. Így hogy itt a pad, maradok annál. Ha meg igazán jót akarok játszani, akkor ott az asztali gép vagy a PS3/Wii páros.
Vagy majd az onlive, ha egyszer beindul... -
Cyberpunk
félisten
Egyik sem helytálló az MBA nem Ultrabook se nem Netbook. 10-11" nem nagy a különbség.
Azért nehéz elképzelni azt a helyzetet, amikkor 10 óra kell konnektor nélkül. Jó egy hosszú repülő út már problem lehet. Bár kétségtelen üzemidőben jelenleg nem tudják felvenni a versenyt a tabletekkel. Viszont több mindenre jó.Játékra én meg PS Vita-t veszek, persze kivárom 70-75k sok egy csak wifi-s ért. Van rá esély hogy hamarosan csökkenni fog az ára nem túl jól fogy egyenlőre.
-
DanielK
addikt
válasz
Cyberpunk #66 üzenetére
Az MBA tudtommal nem netbook.
Ultrabook, ja és nem 10", hanem 11,6-13,3". A kijelzőt pedig csak kihajtva használhatod, hogy a billentyű állandóan rajta van. És "csak" 5-7 órát bír.
Bár a billentyűzetét elfogadnám egy iPad 2 tokban, ami így netbook lenne.
Az asztali gépet nem váltja ki, így a mellé kell valami ami hordozható, nekem az iPad vált be. Ha kell elviszem tárgyalásra írok bele (akár kézzel) vagy géppel billentyűvel és ha kell hazaviszem a dolgaimat és folytatom az asztalin (doc,xls,ppt). Minden mást meg folytatok az iPaden.Sosem tagadtam, hogy kell mellé egy "normális" gép is, de én akkor már egy asztalit használok, bár jó lenne egy iMac.
-
DanielK
addikt
A 7-8 óra nem 10 óra (de ez legyen a legkevesebb), az ubuntut ismerem és nem használhatod 1mp belül, és ezzel a ketyerével kötve hiszem, hogy fog játszani 3D tartalmakkal (olyannal mondjuk mint a Modern Combat 3). Szóval még mindig nincs olyan netbook, ami tudná ezeket (ami nekem fontos).
Netre, zenehallgatásra, mozizásra, munkára tudod használni a netbookot 7-8 órán keresztül, de játékra akkor sem. Ezzel többet tud egy tablet.
Ja és kézírással sem tudsz beleírni. A tablet bill nélkül meg pihe könnyű. Ehhez képest a netbook egy "monstrum".
Engem még mindig nem győzött meg a netbook.Persze kialakításban lehetne jobb egy tablet+bill kombó (hasonló, mint az asus transformer prime), de számomra így is jobban megéri egy netbooknál.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Ha valaki megszeret valamit, akkor azzal elfogult lesz! Ez normalis.
Ha tudod igy olvasni a logoutos cikkeket, akkor
En nagyon szeretem ezert az itteni cikkeket!Sajnos, a tesztekben a megkozelites eleg egyoldalu.
Azon jo lenne, ha fejlesztenenek!
Nagyon hianyolom pl. a telefon tesztekbol a video telefonalas mikentjet.
Jo lenne, ha kicsit tobb idot tudnanak a sracok az uzemido tesztelesere forditani. -
tvamos
nagyúr
A fiamnak egy eeePC-je (12"-es) van, valami 2 magos Intel Atom procival. Ubuntu netbook edition van rajta, kb 7-8 orat bir. 1990 SEK volt refurbished. A RAM 2G benne, ez abszolut jo. (Egyebkent a Win7 is jol ment rajta, csak nem birtam beallitani, hogy a gyerek ne kavarja be az OS-t.)
-
DanielK
addikt
-
DanielK
addikt
válasz
Mutass nekem egy olyan netbookot, ami 2 magos 1GHz-es procival rendelkezik, tudsz rajta érdemben játszani és az akksija bírja egyhuzamban 10 órát, mikor használod. Készenlétben 30 napot bír és 1mp belül már használhatod is. Ja és kérlek árat is írj mellé! Köszi!
Az elfogultságról meg annyit, hogy az elején leszögezem, hogy nem az iPad-ről akartam/akarok írni, de mivel csak ez van, így ebből van tapasztalatom. Ugyanennyiből egy Asus Transformer Prime-ot is vehettem volna (ha akkor már lett volna piacon) és arról is ilyen jó véleménnyel lennék, hiszen nálam kiváltja netbookot. (Ott mondjuk nincs meg minden társas, sajnos...
)
(#57) rakloo: sajnos a magyar store-ban még nem elérhető, így erről még nem tudok mit mondani, de már láttam, hogy mit tud. Várom, mert akkor még játszani sem ülnék a gép elé!
(#56) zolikaDB: Az akksija 10 órát bír egy huzamban, WiFi állandóan on és játék mellett is ennyi. Az univerzálisért nem kell fizetni, de sajnos vannak olyanok, amikből van külön HD (ami iPadre jó) és azért sajna külön kell fizetni.
-
rakloo
aktív tag
Szerintem a játékoknál az "onlive"-ot kihagytad. Ugyan még nem lehet Magyar honból fizetni a játékokért (remélem ezt hamarosan orvosolják),de ha gyors az ember nete, akkor elég ütőképes alternatíva a játékokra.
-
zolikaDB
veterán
Én pont ebben a cipőben járok, mint a kedves cikkíró, akinek köszönjük az írást. Szeretem az Iphone-om, este fáradt vagyok, húz az ágy, de telefonon, akármilyen komfortos is egy normál készülékhez képest, nehézkes a netezés. Az asztali PC előtt görnyedi meg... Nekem fárasztó. Úh, mihelyst letudom az autóvásárlást, összegurítok egy tabletre valót!
Apropó: tudom, h erre van topik, de ez logout, úh megkérdezem - amit megvettem iphone-ra, annak az ipad-es verzióját letöltve újra fizetnem kell? Aksija mennyit bír esti netezéssel, pár youtube-filmmel? -
Ragnar95
félisten
válasz
Azért egy próémium kategóriás 2 magos netbook is simán belekerül egy 100-asba szerintem,tehát annyival nem drágább, viszont a használati értéke sokkal több...
-
sing1ep1ayer
őstag
Fantasztikus hogy ez a cucc képes kiváltani egy netbookot dupla-, vagy a kiegészítőkkel együtt tripla áron.
De most komolyan!
Azért az írás jó, csak mint a legtöbb hasonló logoutos cikkben, úgy ebben is érezhető némi elfogultság a saját kütyü iránt.
-
Ragnar95
félisten
Nagyon jó írás, grat hozzá
Én is régóta vágyom egy ipadre és remélhetőleg ha kijön a 3, az lenyomja a 2 árát és be fogok tudni ruházni egy 64gigás változatra.
Nekem főleg utazáshoz filmnézésre kéne, amire sokkal jobb, mint a netbookom, mivel az 5perc, mire bebootol+elindul a film és csak 2 órát bír az akksi az iPad 10órájával szemben... -
DanielK
addikt
Vannak AppStore-ban kifejezetten ilyen programok, még FTP keresztül is tudsz le és fel tölteni egy honlapra/szerverre. Persze nem az asztali gép kiváltása a cél, hanem mint netbook helyettes. A lényeg, hogy erre is használható. Pl.útközben ha gyors kell valami vagy ilyesmi.
-
powergoku
tag
Gondolkodom rajta hogy lecserélem az asztali gépemet egy tabletra.Már csak a fogyasztása miatt is.
-
opeter87
senior tag
válasz
hackeeeee #43 üzenetére
Ez igaz
Nem ismerem a 7 colos kategóriát annyira, mert az utolsó élményem egy Wayteq xTab70 volt és hát azt nem nevezném élménynek
Meg egy Huawei rendezvényen a MadiaPad, ami meg kellemes meglepetés volt.
Valószínűsíthetően az új Galaxy Tab és SmartTab is hasonlóan jó lehet. -
maxell11
csendes tag
Hi Fórum!
Kíváncsiságból kérdezem, nem valós vételi szándékkal: ha a pénz nem számítana, akkor per pillanat melyik a legjobb 7"-es (esetleg 8"-as) tablet a világon? Gyártó + típus.
Nem érdekes, itthon kapható-e.Köszönöm
-
Babetta-X
senior tag
Szerintem egy ilyen tablet fősulin/egyetemen a leghasznosabb. Barátnőmnek is beszerzek majd egye, mivel ő női táskában biztos nem fog laptopot tenni, a könyvtári gépekből kevés van és nehezen használható, a laptopja pedig bazinagy, pc-je pedig nincs. A netbook a laptop mellé felesleges, ráadásul sok főiskolai könyv elérhető neten, amit papír alapöon nehéz megtalálni, de talán tableten szemkímélőbb olvasni mint laptopon.
-
doc
nagyúr
a cimbol kimaradt egy 'h' betu...
-
sekli
addikt
"webfejlesztésre nagyon jó választás lehet"
-
sgery
őstag
Én tavaly nyáron vettem egy galaxy tab 7-est. Előtte nézegettem már, de akárhogy néztem, úgy láttam hogy gagyi és felesleges cucc lenne. Aztán gondolkoztam és rájöttem, hogy nem lenne hülyeség.
Kertészeti cégem van, itt is sok hasznát veszem. Pl. ügyfeleknek növényeket, referenciákat, terveket bemutatni..., bárhol kényelmesen elérhetem a céges adatokat a dropbox-on keresztül (pl. árajánlatok, céges napló, szerződések stb stb...), a céges kisbuszban kidobtam a gyári rádiót, betettem a helyére a tabot, így egy médiaközpont lett a kocsiban. Bármilyen zenét el tudok érni, navigációnak is tökéletes, hőmérsékletet, időjárást mutat, nagyon hasznos. (itt jegyezném meg, hogy fantasztikus lenne, ha olyan kocsikat terveznének már, amibe egy tabletet is bele lehet tenni és az lenne az egész kocsi médiacentere)
És nem utolsó sorban a céges levelezést is elérhetem és bármikor válaszolhatok a levelekre.
A munkán kívül is nagyon sokat használom. Kifejezetten jó rajta játszani. Én csak az ügyességi játékokat szeretem, mint pl. a where is my water stb és arra kiválló!
Mindemellett netezni is jó róla, reggel nem kell bekapcsolni a pc-t ha híreket akarok olvasni, wc-n ülve is átnézhető kényelmesen az index.hu, ágyból is kényelmes netezgetni.
Ha nyaralni vagy ismerősökhöz megyek ott is jóljön, mivel szinte egy komplett pc-t vihetek magammal, mindezt úgy, hogy sosem kell ki-be kapcsolni, mindig készenlétben van.Összességében, már a mindennapok része lett, szerintem nagyon hasznos találmány!
Egy dologot hiányolok, használható office programokat, mert a mostaniak csapnivalóan sza***-k... Talán a windows 8 megoldja végre ezt a hiányt is -
padika11
tag
Szépen összefoglaltad, hogy tényleg csak a legalapvetőbb feladatokra jó
Kicsit megkésett a cikk...
-
DanielK
addikt
Még ezzel is szemezgettem, de így utólag örülök, hogy "tokos" billt vettem. Ha nem is olyan könnyű, mint a Zaggfolio billentyűzete, akkor sem érezném olyan stabilnak. Ezek nem fogják meg rendesen a padet, csak egy kis "perem" tartja meg, meg az a szög, ahogy ott ül.
Magyar nyelvűt meg sehol sem találni, csak az Apple féle kis bt-s billentyű van, de ahhoz meg asztal kell. Szóval nem hordozható.
Van egy Ozaki iStroke S-em. Szerintem nem is kell nagyobb. Pont akkora, mint a tollaknak az a része, ami "hozzá ér" az ujjaidhoz. (A többi meg túl nyúl azon, példa.) Viszont hordozhatóságban és árban nem volt mindegy. -
DanielK
addikt
Nem a legjobb olvasásra, de ha már van egy tabletet, akkor minek vennél még egy kütyüt olvasni.
Azért játszani nem rossz rajta, főleg, ha az ismerőseidnek is megvan a játék és úgy játszotok. Vagy pl. ott a Scrabble ipadre. Utána letöltöd az ingyenes Scrabble Tile-t a telefonodra és mindenki a saját telefonján látja a betűit, és onnan csak "kiteszi" a padra.(#21) opeter87
Kérdések a billentyűzethez:
-ha bent van a billentyűzet a tokban, akkor ölben/ágyban/stb. mennyire stabil?
-tényleg elmegy heteket az aksija?
-a le, föl, jobbra, balra gombokat hol és mennyire lehet/érdemes használni? szövegszerkesztéskor (pl. itt egy fórumhozzászólás) teljesen támogatja az iOS?
-mekkora lesz a súlya az iPadnek így mindenestül?Úgy a legstabilabb, ha a tokban van. Különben a pad nehezebb, mint a bill így a súlypontja felülre kerül és esetleg eldől, ha nem stabil helyen használod.
Hát még csak egy hete van meg, de szerintem el. Van rajta ki/be kapcsoló gomb, amit javasolnak, hogy használj, ha hosszabb ideig nem használod. Illetve sleep módba teszi magát, ha bekapcsolva hagyod, de nem használod sokáig. Ilyenkor a felébresztéshez elég egy billt megnyomni és pár másodperc alatt felébred.
A kurzor billentyű mindenhol használható, ahol írsz vele. Bár a fórumban nem próbáltam, de itt igen és működött: Quickoffice, Pages, Textastic, Jegyzetek.
Lemértem:
- tok: 224g
- bill.: 324g
Ehhez jön az iPad 2 súlya: 601g (Wifi) 613g (3G+WiFi)
Így annyi lesz, mint egy netbook. -
Cyberpunk
félisten
Nos számomra amíg egy mobil OS fut rajtuk nem képesek kiváltani egy normális laptopot vagy subnotit. Mert addig nem mások csak egy nagyra hízott okostelefon.
Nekem is volt tabletem, én már letudtam a saját köröm. -
aram01
nagyúr
köszi érdekes olvasmány volt
-
madstunt
addikt
en okostelefonom helyett hasznalom oktober vege ota. nagyon bevalt!
-
opeter87
senior tag
Nagyon jó cikk lett. Grat
Én tavaly december óta vagyok tulajdonosa egy iPad2-nek. Nagyon nagyon szeretem.
A fórumtárs szerintem meglátta a lényeget. A tablet egy tartalom fogyasztásra kihegyezett, hosszú üzemidővel rendelkező (mobil) eszköz. A mobil azért van zárójelben, mert egy telefon az tényleg mobil, a legkisebb 7 colos tablethez pedig táska kell. Nekem volt 7 colos is, de akkor már inkább 10-es, mert azt kényelmesebb használni, de mindkettőt táskában kell vinni.Amióta megvan iPad iszonyatosan sokat játszunk (családi, baráti társaságban) társasjátékot. (A Monopoly egy új élmény, a régi asztalihoz viszonyítva 0,79 euróért)
Hosszabb munkára, komolyabb munkára, asztalnál ülve, stb. szerintem sem lehet használni, de nem is arra van. Reggeli kávézáskor pl. újság helyett mindig az iPadet veszem elő, a fenti okok miatt.
Kérdések a billentyűzethez:
-ha bent van a billentyűzet a tokban, akkor ölben/ágyban/stb. mennyire stabil?
-tényleg elmegy heteket az aksija?
-a le, föl, jobbra, balra gombokat hol és mennyire lehet/érdemes használni? szövegszerkesztéskor (pl. itt egy fórumhozzászólás) teljesen támogatja az iOS?
-mekkora lesz a súlya az iPadnek így mindenestül? -
Rozisoft_Bp
tag
Én a 3,7 colos képernyővel rendelkező 2002-es ASUS PDA-mon olvasok rendszeresen nagyon sok SCI-FI-t és sok szépirodalmat (tehát vaskos könyveket is) legalább napi 2x1 órán át amíg utazom. Egy nem tükrözödő védőfólia megoldja a legtöbb problémát.
Direkt, a képernyőre tűző napfény esetén megfelelő (nem kellemetlenül kis) szögben tartva, pedig ugyanúgy élvezhető, színes képet láthatunk, miközben nem tűz a szemünkbe a nap.
Persze az e-papír sokkal jobb olvasásra, de egy tablet is bőven megfelelő szerintem, mindamellett lényegesen sokoldalúbb. Egy kellemes kompromisszum. Persze, ha lenne annyi FÖLÖS pénzem, akkor lenne tabletem és külön könyvolvasóm, de nincs.
Ahogy a cikkben is írva volt, médiafogyasztás: írott, hangzó, vizuális, vagyis mindenenvő. Kell, lesz...
-
XCube
tag
Szerintem sem a legjobb olvasásra egy ilyen eszköz. Az e-ink alapú monokróm megjelenítők sokkal szemkímélőbbek, nincs erős háttérvilágításuk és természetesebb látványt adnak.
Ettől függetlenül én még mindig a hagyományos papír alapú olvasást részesítem előnyben
.
Maga az írás tetszett, jól leírtad ,hogy mik lehetnek egy ilyen eszköz előnyei. Én személy szerint nem használok ilyesmit, de egy családban például jól jöhet egy közös tablet fotók nézegetésére, és ahogy te írtad tartalomszolgáltatás böngészésére. A játékok kérdése már érdekesebb téma, én személy szerint nem kedvelem a tapiképernyős akciót, a logikai és ügyességi játékok viszont kiválóak egy ilyen platformon ugyanúgy, ahogy a társas játékok. Azt azért erős túlzásnak tartom, hogy ki lehet váltani vele például egy Monopoly -t (vagy ahogy te mondtad 10 - 12 társasjátékot,m amik így nem foglalják a helyet a szekrényben), mert egy ilyen kis képernyőn több embernek játszani még átadogatással is erősen illúzióromboló és kényelmetlen emellett elvész a társasjáték igazi fílingje. Egyedül az utazás alatti játékot tudom elképzelni így.
-
Gl4diator
tag
Nekem a 7" tablet is nagy, nemhogy a 1O-es
Vettem inkább egy 5"-os Samsung Galaxy S wifi 5.0-át. Számomra ez a megfelelő méret mobilitás, egykézbevehetőség, helytakarékosság szempontjából.
-
gabor94
tag
Teljesen egyetértek a cikkel
Számítógépet azóta annyira nem használom,amióta tabletem van -
DanielK
addikt
WiFi-s nyomtató kell hozzá. Ha ez megvan, akkor a gyártó nevére keress rá marketen. Szinte mindegyiknek van programja hozzá (HP, Epson stb.) Ha még sincs, akkor vannak olyan programok, melyek univerzálisak, de lehet, hogy ezek már pénzbe kerülnek.
Mindenkinek köszönöm!
Számomra nagyon jó könyv és magazin olvasásra az iPad. Vannak olvasók éjszakai móddal is, így éjszaka sem bántja az ember szemét.
Azért tegyük hozzá, hogy azon e-könyv olvasók, melyek e-ink-kel működnek, fény szükséges. Így egy lámpát is égetni kell éjszaka. iPad esetén nem kell, mert van háttérvilágítása. -
Dany007
veterán
Szerintem már régen rossz ha egy ilyen eszköznél meg kell kérdezni / magyarázni, hogy mire is használható, mire is jó
Amúgy meg sokan abba a hibába esnek, mint én is korában, hogy azt hiszik a tablet egy másik eszköz kiváltására készült. És sokan mondják, hogy egy laptop "jobb" blablabla.
Pedig nem. A tablet az az okostelefonok és a netbookok között helyezkedik el. Egy "új" kategória. Médiatablet, hiszen sima tábla PC már évekkel (évtizeddel) ezelőtt is létezett.Tehát van az okostelefon, a tablet, a netbook, notebook, PC. Ismerek olyat akinek mindegyik van
Innentől már csak pénz kérdése az egész. A vásárlásra pedig az indokokat, okokat mindenki kreálja magának ahogy éppen jólesik. Az egész szubjektív kinek mire van szüksége, vagy éppen mit értünk szükség alatt.
-
Vikt0r
aktív tag
Január óta használok egy Transformert dokkolóval, azóta egy kezemen megtudom számolni hányszor volt bekapcsolva a laptopom.
-
dlaj
őstag
"Természetesen nyomtatni is lehet a tabletekről."
Valaki tudja, hogy androidos tabletről hogyan lehetséges. Melyik tablet tudja, illetve milyen program kell hozzá?
-
Apika
addikt
Köszi a cikket! Jó olvasmány volt hétvégére...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Zirowe
nagyúr
Szerintem a billentyűzet nem magyarosítva, hanem magyarítva lett..
Lehet, hogy egy netbook kivtására alkamas, de én már eleve a netbook hasznosságát kétségbe vonom.
Volt tabletem, működésben meg is felelt (duplamagos cucc), mégis eladtam két hét után.
Könyv olvasásra meg végkép alkalmatlan.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Angel1981
veterán
Köszönjük a cikket!
Mindazonáltal nem változik a véleményem; a tablet lenne az utolsó műszaki cikk, amiért pénzt adnék ki!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Túraautó topik
- Kuponkunyeráló
- Vicces Ph!s ellenőrző kódok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Macbook Pro M1 Max 64GB RAM 512GB SSD GARANCIÁVAL
- iPad Pro 12,9 2TB 5. generációs M1 chip Cellular 1 év garancia
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA