- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yézi: 10 év
- Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
Nem tudom, de én nem ez vagyok.
Hosszabb munkára szerintem jobb a 15"-nél nagyobb kijelző (otthon az asztalinál 22"-es, munkahelyemen 24"-os monitor van). Viszont ha megyek egy tárgyalásra, akkor nekem az a 12-13" nem optimális (nagy). Emiatt jó az ipad nekem.
De ezek már szubjektív dolgok. Hosszú távon egy word doksit nekem nem jó megírni 12-13" kijelzőn, emiatt nem jó az egy gép elmélet nekem. -
DanielK
addikt
"Viszont az ipad + bill páros hordozhatóbb, mint egy notebook."
Kérlek olvasd el még egyszer, figyelmesen.
(Segítek: notebook-ot írtam és nem netbookot.) A notebook-ok 15" körül vannak és a tömegük 1,5 kg-nál kezdődik. Ennél azért hordozhatóbb. A netbook hasonló, de ott a kijelzőt nem veheted le és valljuk be azért ez a funkció jól jön néha.
A cikkem is arról szól, hogy egy netbook-ot válthat ki és nem egy notebook-ot.
Lehet ez nem jött át sokaknak, akkor bocsi! -
DanielK
addikt
-
DanielK
addikt
Hát külföldre nem biztos, hogy kivinném, vagy ha igen, akkor max esténként lefekvés előtt megnézni egy sorozatot/rövidebb filmet. Ott tényleg élvezni kell a dolgokat.
TavalyTavaly előtt a Balatonon voltunk és kifogtuk a legrosszabb egy hetet. Végig pulóverben voltunk.Szóval maradt a filmnézés. Bár előre készültünk, mert tudtuk, hogy szar idő lesz, de a szabit az ember ha kivette már....
-
-
DanielK
addikt
Akkor meg tablet. Nagyon jó az új Samu 7" tablete vagy a 8"-sa. De vannak jó olcsó androidosak is, csak előbb utána kell olvasni, hogy melyik legyen.
(#78) Dany007: a versenyt nem veheti fel egy konzollal, de azért jól ki tud kapcsolni az is. Én nagyon bírom, hogy lefekvés előtt játszok egyet és mikor elfáradok, csak leteszem az asztalra és már fordulok is befele.
A tv-t és hangfalakat meg nehéz cipelni magaddal egy 3-4 órás vonatúton. -
DanielK
addikt
válasz
Cyberpunk #74 üzenetére
Attól függ, hogy milyen géped van. Nekem C2D 2,93 GHz, 4GB ram, Ati Radeon 5770. Azért ezt veri a PS3-on egy Uncharted 2-3.
A számítógépen csak stratégiát játszok (arra kell az egér) meg a magyar fallout 3-at. Minden mást PS3-on. Ezért nem akarok új gépet, illetve szeretem a PS only címeket (mert brutál jók).(#75) urielz29: így van, erről nem lehet vitázni, mert kinek mi kell. Én csak azt mondtam, hogy adott esetben kiválthat egy netbookot. Notebookot már nem. Mondjuk úgy, hogy előbb volt tabletem, nem vennék könyvolvasót. Nekem azon is elég minden. A netbookot meg a súlya és a kevésbé hordozhatósága miatt zártam ki.
-
DanielK
addikt
Köszönöm!
Mivel nem a cikk tárgya, így nem akartam beleírni, de az csak az eredeti szoft volt rajta. Azóta volt rajta Ubuntu is, de a végére az is belassult (az újabbak többet kérnek prociból). Most újra vissza tettem rá a windowst, mert kölcsön adtuk és akinek kellett, csak azt ismeri. Megkértem, hogy az SP3-at, ne tegye fel rá, mert q*rva lassú lesz tőle...Az említett rendszert meg nem ismerem sajnos...
(#72) tvamos : igen, PS3-ra van Gran Turismo.
A Real Racing 2 nagyon jó játék tabletre!
Azt vedd figyelembe, hogy az e-inkes könyvolvasóhoz kell +fény, mert nincs háttérvilágítása. A tablethez meg nem kell. Mi iPaden elég sokat olvasunk, és nincs vele gondunk. De mivel tablet, így több mindenre használhatom, nem csak olvasásra. A könyvolvasó, meg csak azt tudja, semmi mást. Persze ezt neked kell mérlegelni, hogy mire használnád leginkább.
-
DanielK
addikt
Én sem akartam a cikkemmel senkit sem meggyőzni. Csak próbáltam rávilágítani, hogy egy átlag usernek egy sima gép mellé jó lehet, mint netbook.
A Real Racing 2 nagyon jó autós játék, de ha már igazán jót akarsz, akkor meg Gran Turismo 5!
Amúgy nem vagyok nagy autós játék őrült, ha igen, akkor meg inkább rally.(#69) Cyberpunk: jó az a vita, de szerintem drága még. Így hogy itt a pad, maradok annál. Ha meg igazán jót akarok játszani, akkor ott az asztali gép vagy a PS3/Wii páros.
Vagy majd az onlive, ha egyszer beindul... -
DanielK
addikt
válasz
Cyberpunk #66 üzenetére
Az MBA tudtommal nem netbook.
Ultrabook, ja és nem 10", hanem 11,6-13,3". A kijelzőt pedig csak kihajtva használhatod, hogy a billentyű állandóan rajta van. És "csak" 5-7 órát bír.
Bár a billentyűzetét elfogadnám egy iPad 2 tokban, ami így netbook lenne.
Az asztali gépet nem váltja ki, így a mellé kell valami ami hordozható, nekem az iPad vált be. Ha kell elviszem tárgyalásra írok bele (akár kézzel) vagy géppel billentyűvel és ha kell hazaviszem a dolgaimat és folytatom az asztalin (doc,xls,ppt). Minden mást meg folytatok az iPaden.Sosem tagadtam, hogy kell mellé egy "normális" gép is, de én akkor már egy asztalit használok, bár jó lenne egy iMac.
-
DanielK
addikt
A 7-8 óra nem 10 óra (de ez legyen a legkevesebb), az ubuntut ismerem és nem használhatod 1mp belül, és ezzel a ketyerével kötve hiszem, hogy fog játszani 3D tartalmakkal (olyannal mondjuk mint a Modern Combat 3). Szóval még mindig nincs olyan netbook, ami tudná ezeket (ami nekem fontos).
Netre, zenehallgatásra, mozizásra, munkára tudod használni a netbookot 7-8 órán keresztül, de játékra akkor sem. Ezzel többet tud egy tablet.
Ja és kézírással sem tudsz beleírni. A tablet bill nélkül meg pihe könnyű. Ehhez képest a netbook egy "monstrum".
Engem még mindig nem győzött meg a netbook.Persze kialakításban lehetne jobb egy tablet+bill kombó (hasonló, mint az asus transformer prime), de számomra így is jobban megéri egy netbooknál.
-
DanielK
addikt
-
DanielK
addikt
válasz
sing1ep1ayer #54 üzenetére
Mutass nekem egy olyan netbookot, ami 2 magos 1GHz-es procival rendelkezik, tudsz rajta érdemben játszani és az akksija bírja egyhuzamban 10 órát, mikor használod. Készenlétben 30 napot bír és 1mp belül már használhatod is. Ja és kérlek árat is írj mellé! Köszi!
Az elfogultságról meg annyit, hogy az elején leszögezem, hogy nem az iPad-ről akartam/akarok írni, de mivel csak ez van, így ebből van tapasztalatom. Ugyanennyiből egy Asus Transformer Prime-ot is vehettem volna (ha akkor már lett volna piacon) és arról is ilyen jó véleménnyel lennék, hiszen nálam kiváltja netbookot. (Ott mondjuk nincs meg minden társas, sajnos...
)
(#57) rakloo: sajnos a magyar store-ban még nem elérhető, így erről még nem tudok mit mondani, de már láttam, hogy mit tud. Várom, mert akkor még játszani sem ülnék a gép elé!
(#56) zolikaDB: Az akksija 10 órát bír egy huzamban, WiFi állandóan on és játék mellett is ennyi. Az univerzálisért nem kell fizetni, de sajnos vannak olyanok, amikből van külön HD (ami iPadre jó) és azért sajna külön kell fizetni.
-
DanielK
addikt
Vannak AppStore-ban kifejezetten ilyen programok, még FTP keresztül is tudsz le és fel tölteni egy honlapra/szerverre. Persze nem az asztali gép kiváltása a cél, hanem mint netbook helyettes. A lényeg, hogy erre is használható. Pl.útközben ha gyors kell valami vagy ilyesmi.
-
DanielK
addikt
Még ezzel is szemezgettem, de így utólag örülök, hogy "tokos" billt vettem. Ha nem is olyan könnyű, mint a Zaggfolio billentyűzete, akkor sem érezném olyan stabilnak. Ezek nem fogják meg rendesen a padet, csak egy kis "perem" tartja meg, meg az a szög, ahogy ott ül.
Magyar nyelvűt meg sehol sem találni, csak az Apple féle kis bt-s billentyű van, de ahhoz meg asztal kell. Szóval nem hordozható.
Van egy Ozaki iStroke S-em. Szerintem nem is kell nagyobb. Pont akkora, mint a tollaknak az a része, ami "hozzá ér" az ujjaidhoz. (A többi meg túl nyúl azon, példa.) Viszont hordozhatóságban és árban nem volt mindegy. -
DanielK
addikt
Nem a legjobb olvasásra, de ha már van egy tabletet, akkor minek vennél még egy kütyüt olvasni.
Azért játszani nem rossz rajta, főleg, ha az ismerőseidnek is megvan a játék és úgy játszotok. Vagy pl. ott a Scrabble ipadre. Utána letöltöd az ingyenes Scrabble Tile-t a telefonodra és mindenki a saját telefonján látja a betűit, és onnan csak "kiteszi" a padra.(#21) opeter87
Kérdések a billentyűzethez:
-ha bent van a billentyűzet a tokban, akkor ölben/ágyban/stb. mennyire stabil?
-tényleg elmegy heteket az aksija?
-a le, föl, jobbra, balra gombokat hol és mennyire lehet/érdemes használni? szövegszerkesztéskor (pl. itt egy fórumhozzászólás) teljesen támogatja az iOS?
-mekkora lesz a súlya az iPadnek így mindenestül?Úgy a legstabilabb, ha a tokban van. Különben a pad nehezebb, mint a bill így a súlypontja felülre kerül és esetleg eldől, ha nem stabil helyen használod.
Hát még csak egy hete van meg, de szerintem el. Van rajta ki/be kapcsoló gomb, amit javasolnak, hogy használj, ha hosszabb ideig nem használod. Illetve sleep módba teszi magát, ha bekapcsolva hagyod, de nem használod sokáig. Ilyenkor a felébresztéshez elég egy billt megnyomni és pár másodperc alatt felébred.
A kurzor billentyű mindenhol használható, ahol írsz vele. Bár a fórumban nem próbáltam, de itt igen és működött: Quickoffice, Pages, Textastic, Jegyzetek.
Lemértem:
- tok: 224g
- bill.: 324g
Ehhez jön az iPad 2 súlya: 601g (Wifi) 613g (3G+WiFi)
Így annyi lesz, mint egy netbook. -
DanielK
addikt
WiFi-s nyomtató kell hozzá. Ha ez megvan, akkor a gyártó nevére keress rá marketen. Szinte mindegyiknek van programja hozzá (HP, Epson stb.) Ha még sincs, akkor vannak olyan programok, melyek univerzálisak, de lehet, hogy ezek már pénzbe kerülnek.
Mindenkinek köszönöm!
Számomra nagyon jó könyv és magazin olvasásra az iPad. Vannak olvasók éjszakai móddal is, így éjszaka sem bántja az ember szemét.
Azért tegyük hozzá, hogy azon e-könyv olvasók, melyek e-ink-kel működnek, fény szükséges. Így egy lámpát is égetni kell éjszaka. iPad esetén nem kell, mert van háttérvilágítása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Samsung 42" Full HD plazma TV eladó olcsón
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest