Új hozzászólás Aktív témák

• balint107

aktív tag

Én lassan amondó vagyok, hogy teljesen fölösleges processzorral foglalkozni, ne adj isten cserélni. Egy itteni ismerősömnek köszönhetjük az első benchmark tesztet. (remélem nem haragszik meg ha szemléltetés képpen megmutatom a korábbi eredményét)

Intel I5 4440+GTX 680-nel történt az első teszt

A második az enyém I5 4690+GTX 770 OC

Ezt akárhogy nézzük kemény 2 fps különbség. Igazából ezt a durva 2 fps-t nem tudom minek tudjam be. Annak, hogy az I5 4440 3,1 ghz-en ment az I5 4690 pedig 3,5-ön? Vagy annak, hogy a GTX 770 valamivel erősebb a 680-tól (még többel is), vagy hogy a GTX 770 OC 1189 HMZ-ig van húzva alapból?

Szerintetek?

Régebben AMD A10 6800K-m volt (I3 szintű igen azaz). Hosszas sok játékos tesztelésből elmondható 5-15 fps közötti a javulás játékok alatt most az I5 4690-el. Mikor hol mennyi. Viszont ha valami komolyabb munkafolyamatot végez (pl renderelés, konvertálás stb) nem lehet a géphez nyúlni, mert behal, ha csak egy böngészőt meg akarok nyitni. Az AMD-vel játszani tudtam mellette (igaz kevésbé gépigényes játékkal, de nem a pasziánsszal). És úgy összességében sem gyorsabb nagyon, talán a víruskereső előbb végez.

Az I7 meg tesztek szerint sem ad többet 2-3 vagy annyi se fps-nél az I5-höz mérten játékoknál. Akkor hol éri meg procit váltani, hol a nagy "beígért" teljesítmény növekedés? I5 2500K, vagy AMD A10 6800K, vagy AMD FX 8300-as széria, esetleg a korábbi, vagy 4. generációs I5, I7 teljesen mindegy szinte. 10 fps-nél ne nagyon számítsunk nagyobb különbségekre, de az már a legteteje :/. Persze nem 1 magos és nem dual core-os procikról van szó, azok azért tényleg lassúak lennének már.

Új hozzászólás Aktív témák