- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
malevi
csendes tag
válasz
Vendeg :-) #75 üzenetére
Elnézést, hogy eddig nem válaszoltam, de kórházban voltam, és csak mostt kerültem haza. Ez az ügy valahol pang, nem tudom miért. Talán amiatt, hogy a Nemzeti Nyomozó Irodát értesítettem arról, hogy olyan papírpénzől állítják, hogy hamis, és helyeztek letéti állományba a Magyar Nemzeti Bankban, amiről bizonyítani tudom, hogy nem hamis, mert olyan helyről kaptam, tehát ez az ügy egy rágalomhadjárat, legfeljebb egyes szoftverekkel kapcsolatba pechem van, mert ez csak úgy jött hozzá, mint púp a hátamra.
De azért had jegyezzem meg: a Total Commander telepítőjét miért is kellene eltávolítani a számítógépről, hisz eléggé érthetően oda van írva, hogy szabadon tovább adhatom. Ez miért nem vonatkozhat a többi telepítőre is, ha egyszer még feltelepítve sincs? A Google Earth telepítője biztos, hogy nem a pro, vagyis fizetős változat, mert akkor már le sem töltöttem volna, ezt csak úgy odaírhatta a "szakértő". Ő ugyanis arra a 195 e Ft-ra utazott, amit tudomásom szerint már fel is vett, és ez ilyen fondorlatokkal jött össze neki. Úgy látszik, ma már a Bíróságokat is rá lehet szedni...
Jelenleg várakozási állásponton vagyok, az Interneten elolvashatod a kórházba való kerülésem előtti véleményem a http://sztorim.atw.hu helyen, amin még készülök változtatni, és elküldeni az Ügyészségnek, ha nagyon élesre töltődik. Egyébként a NetAcadémia elnöke, aki valamikor ilyen ügyekkel is foglalkozott, kifejezetten csalóknak nevezi ezeket a szakértőket, de megkért arra, hogy levelét ne tegyem fel az Internetre, de azért a tárgyaláson felhozom. Van egy angol nyelvű változata is, amivel a jogtulajdonosokat szórakoztatom (a Google fordítóval lefordítva) http://myscifistory.atw.hu majd a válaszukat is bemutatom a tárgyaláson, mint pl. a Sicontact magyarországi képviseletének a véleményét. Egyelőre még minden cseppfolyós. Üdvözlettel -
Vendeg :-)
csendes tag
Végigolvastam ezt a hosszú anyagot, s lenne pár megjegyzésem, lévén, van némi közöm az informatikai szakértéshez... (s mielőtt megvádolsz vele, hogy én vagyok az írásodban az említett szakértő, nézz utána kicsit, hányféle szakértővel akartak már különféle fórumokon azonosítani, de egyik sem vagyok)...
Szóval, visszatérve az irományodra...
Előre bocsátom, néhol elég szarkasztikus vok (a smiley-k a nickem miatt vannak, az ember nem árt, ha jelzi, h nem teljesen normális - elvégre olyannal foglalkozom, amiért a netes wareztársadalom radikálisabb része valszeg bitóra küldene
), de kicsit idegesít, amikor vki megpróbálja úgy beállítani, mintha ő lenne a megtestesült buddha. Nem azt mondom, h a szakértők hibátlanok meg zsenik, stb., de az általad felsorolt tárgyi tévedések kiverték nálam a biztosítékot. Persze, ez meg az én bajom.
Úgy vélem, alapvetően egyoldalúan és kellő ismeretek nélkül szemléled a kialakult helyzetet. Van ez így, de persze ez nem jelenti azt, hogy igazad van, mint ahogy azt sem, hogy nekem automatikusan igazam lenne.
Próbálok tematikusan haladni, az olvasók hadd okuljanak a tévedéseidből... (persze csak addig, amíg nem törlöd a hozzászólásomat, mert ez esetben tudni fogom, hogy igazam volt).
Folyamatban lévő bűnügyben (ha jól vettem ki a szavaidból, még lesznek tárgyalások) az efféle panaszáradatnak a bíróságon a helye, pontosabban előtte az eljáró hatóság felé kellene benyújtanod, lévén, ezek kifogások, amikre a szakértő nyilván tételesen reagálna. De épp ez a szép az internetben, h névtelenül, egyoldalúan is lehet információt közölni, kiemelve, ahogy szerinted igazad van.
A jogsértést nem csak azzal lehet elkövetni, ha egy programot feltelepíted, mert ilyen alapon például a CD/DVD lemezekre kiírt, szerzői jogvédelem alá eső, másolt programokkal nem is lehetne semmit kezdeni. A gyakorlat (ami a helyes jogértelmezésre épül) a programok birtoklását tekinti jogsértőnek, ha az eredetével nem tudsz elszámolni. Azaz, nem csak a telepített, hanem a különféle mappákban, egyéb adathordozókon lévő programokat, ahol pl. ott van mellette nfo-ban a serial, vagy külön kis mappában a törés... ui. ilyet nem nagyon szoktak az eredeti program gyártói a vásárlók felé átadni...
A szakértők ritkán sorolnak fel olyan programokat jogsértőként, melyek esetében nem tudják bizonyítani a jogsértést. Ha igen, meg kell panaszolni az eljárás során, mint ahogy arra is lehetőséged van, hogy eredeti adathordozókkal, számlákkal bizonyítsd egy-egy program jogszerűségét. Ugyanakkor felhívom a figyelmed, h a jelenlegi gyakorlat szerint annak a programnak az eredetét nem tudod bizonyítani, melyet feltörtél, vagy ami mellett ott a törés.
Mindegy, h ki mit gondol a Total Commander használatáról, jogszerűnek tartja-e otthoni használatra a lejárt időkorlátot... A program licencfeltételei alapján 30 napig lehet fent a gépeden, utána törölnöd kell vagy megvásárolni. Ennyi, nincs mit rajta ragozni... Ha lejár a 30 nap, akkor döntened kell... Bár 4 példányt írtál... ezt csak akkor szokták a szakértők felsorolni, ha mind mellett ott a programtörés... Azt azért nem árt tudni, hogy például egy megrögzött biciklitolvajt sem csak az első nringa után vonnak felelősségre, pedig milyen szép lenne... Lehet, h szakmát változtatnék...
Ha 159 TC lenne a gépeden, mind mellett töréssel, az bizony 159-szer rónák a terhedre...
Ugyanakkor abban igazad van, h a home júzerek jelentős része használja a programot (általában egy példányban), de nekik csak akkor van bajuk belőle, ha egyszer kopog náluk a hatóság, és firtatni kezdi a szerzői jogsértéseket.
De egy átlag home júzernél miért is kopogna?
Apropó. Nálad miért kopogtattak? A felsorolt programok alapján aligha szerzői jog miatt mentek ki hozzád (ha csak nem ároltál ilyesmit, s buktál). Rutinos szakértőként inkább vmi komolyabbra gondolok: okirathamisítás? Pénzhamisítás? Szerintem vmi ilyesmi... Vagy összeesküdött a világ ellened? Némely leírt gondolatod ezt sugallja...
Kérlek, írd meg, telibe trafáltam, vagy nagyon mellé?
Néhány apró tévedés az írásodban, bár ez nem a te sarad, mert egy névtelen vki írta: nem minden fájl egy bűncselekmény, abba bele is roppanna a rendőrségi statisztika. Ha belegondolok, hogy százezres nagyságrendekben lehettek fájlok a gépeden, akkor nem csak ennit soroltak volna fel. Biztros, aki írta, szintén önjelölt szakértő volt, mint én, csak ő jobban tudja a dolgokat...
Az, h használtan veszel egy merevlemezt, s nem törlöd róla a programokat, nem mentesít a felelősségre vonás alól, bár nem lehetetlen, h a bírósági tárgyalás során a bíró figyelembe veszi. Főleg, ha a kezdet kezdetétől hangoztattad, s nem csak akkor, amikor összecsaptak a fejed felett a hullámok... Mert biza' ez így szokott lenni.
Amit a 30 napos próbaverziókról írtál: ha valóban így van, h a lefoglalás előtt 2 nappal telepítetted, akkor ezt jelezd írásban... A szakértő majd eldönti, h valóban próbaverziókról van-e szó, vagy feltört példányokról...
Ami a gépen tárolt számlákat illeti, semmi akadálya, h a forgalmazótól ezeket a kódokat vagy ezekről igazolást kérj, szerintem simán megoldható, s akkor igazolhatod a programok egy részét... vagy akár az összeset. Ugyanakkor a "nyilvánosságra került kódok" szakértői nyelvezetben azokat a telepítő kódokat jelöli, melyek az interneten bárki számára hozzáférhetőek. Nos, nem akarlak elkeseríteni, de ilyeneket sem a gyártó cégek, sem a disztribútorok nem küldenek ki, vagy ha igen, olyan pert húznak magukra, h egy életre megemlegetik... Tehát ezt szerintem kizárhatjuk.
De ha megadod a kódokat (azt írtad, a szakvéleményben fel vannak sorolva), megerősíthetem vagy cáfolhatom, h ezek legális kódok vagy sem.
Ami a kifogásolt szoftverárakat (pl. pshop) illeti: cáfold, nyújts be írásos bizonyítékokat, kérd a gépeden tárolt számlák, emailek kinyomtatását, hiszen ez a te állításodat igazolják... Ha ugyan még nem tetted meg. Ne várj a tárgyalásra, mert a bíró nem biztos, h lehetőséget fog adni rá, ha a nyomozati szakban nem verted érte a dilit.
Alcohol: mo-on tudtommal senki nem forgalmazza, csak neten keresztül lehet kódot rendelni hozzá. Ha ezt bemutatod, nyerő helyzetben vagy. Ha egy warezoldalról szedtél hozzá törést, az nem tekinthető ám jogtiszta felhasználásnak... gondoltam, szólok, ha eddig még nem tudnád.
Arcanum: nem lehetetlen, h a szakértő tévedett, de erre is fel lehet hívni a figyelmét. Ugyanakkor, ha a programnak más a tulajdonosa, attól még nem lesz feltétlenül jogtiszta. Bár rákerestem a "Magyar Értelmező Kéziszótár + Arcanum" szókapcsolatra, ott egy "A magyar nyelv értelmező szótára" kiadványt találtam. Mindegy. Ha tévedett, írásban jelezd, s bizonyára korrigálni fogja, s nem az arkánumot, hanem a market investet jelöli jogtulajdonosként. Az már külön előny, h a cég már nem létezik, bár a jogsértés ettől még jogsértés marad a joggyakorlat szerint.
BurnerSoft.com: a helyes megfogalmazás így szólt volna: ingyenesen, de fizetős változatban is letölthető az internetről. Mert biza van nekik fizetős progijuk is. Vajon nálad biztosan a trial v. demo van?
Color7 Technology, Inc.: újra feltelepítetted? Azaz a rendőrség megszüntette az eljárást? Vagy h került hozzád vissza az a cucc, amiből a szakértő dolgozott? Ezt nem értem.
Corel Corporation: kérd a szakértőt telepítsen a próbaverzióból. Ha próbaverzió, biztos ki fog derülni.
EasyBoot Systems Inc.: mivel úgy látom, nálad csak próbaverziós progik vannak, miért nem panaszoltad meg? Szakértők nem szoktak ekkorát tévedni, s bár innen kitörölted a szakértő nevét, kis ügyességgel még megtaláltam a neten, s utánajártam kicsit. Amennyit megtudtam, az alapján a szakértő nem tűnik hebehurgyának, s hacsak nem nézett vmit nagyon el, csak van vmi alapja, h ennyi progit belistázott nálad (lásd topikkezdés)...
Eset Software: ugye a próbaverzió nem tartalmazta azt a kis programokosságot, ami kicselezve a rendszert lehetővé teszi a 30 napos változatok lejárat utáni frissítését? Vagy ez nem telepített változat volt, hanem megint vmi mappában találtad a használtan vásárolt merevlemezen?
GetData Software Corporation: "programtörés mellékelve"? Hm. Biztos a Mikulás pakolta a törést a gépedre, mert jó voltál... Mert más, ésszerű magyarázatot nem látok. Vagy ez is a vásárolt merevlemezen volt? Amit azért aktívan használsz, tehát nehéz elhinni, h nem vetted észre, h mennyi remek kis progi csücsül ott titokban meghúzódva. Biztos fehér zajnak álcázták magukat.
Google, Inc.: a google earth ingyenes. Ez tuti. Ugyanakkor létezik egy pro verziója, ami fizetős, 400 USD. Neked melyik van? Szvsz, utóbbi, bár a szakértő ez esetben ezúttal tényleg tévedett... Ha neked 8400 Ft-ot számolt, az olyan 42 usd (kb 200 Ft / USD-vel számolva). A helyes ár 80.000 Ft lett volna, s ez még mindig csak egy egyéves licenc.
ImTOO Software Studio: ez kevés infó, de az imtoo emlékezetem szerint inkább konvertereket készít. Persze, lehet, h van vmi free weblapkészítőjük is. Annyi időm és kedvem nincs, h most levadásszam... De azért beírhatnéd a weblapkészítő nevét.
Kerio Technologies, Inc.: szóval a netacademia elnökétől van az "ahány fájl, annyi bcs" gondolat? Hm. Majd egyszer megkérdezem tőle, mire gondolt, bár eddigi infóim alapján nem feltételezek róla ilyen butaságot...
Microsoft Corporation: igazad van, itt megint tévedett a szakértő. Nagyon régi árakkal számolt, biztos merő rosszindulatból. Ha most számolná, akkor egy oem terméknél nem 64.880-at kellene számolnia, hanem nettó 79,6 eFt-t (Microsoft Office 2007). Ráadásul a profibb szakértők nem is bajlódnak oem verziókkal, a dobozos változattal áraznak be, ami cirka nettó 124-125 eFt. Az ingyen osztogatott Vistaért ölni tudnék, de legalábbis nagyon hálás lennék. H én mindig lemaradok az ilyenekről! Ugyanakkor te szerencsés helyzetben vagy, mert biztos be tudod mutatni, ui. eredeti lemezeket ritkán foglalnak a rendőrök, vagy ha most mégis megtörtént, akkor ott lesz az anyagban, hozasd be tárgyaláson, és te leszel ebben a programban a nyerő.
Nero AG: ahhoz képest, h nem értesz angolul (te írtad: "Ezt sem tudtam tudtam semmire sem használni, amiért nem magyarul van." egy angol support oldalról kértél rá kódot? Ha megírod ide a kódot, megmondom, h valóban ők küldték-e vagy vmi csúf kis netdémon, ami kicseszésből fals kódokkal bombázza az egyszeri felhasználót, h ha jön a rendőrség, legyen miért szívniuk. Bár a programtörés mellékelve mást sejtet.
Nuclear Coffee Software: ha a demót kiegészítő programtöréssel töltötted le, akkor biza halálos vétek volt nem eldobálni.
Ami az utána következőket illeti: soha nem értettem (bevallom, ilyen egyszerű ember vok), mi a búbánatnak van vkinek egy programból 17 különféle verziója (persze mind töréssel, seriallal). Minek tárolja 20 különféle mappában a cuccot, minek tart egyáltalán pár milliós illegálisan másolt programot a gépén? Annyi remek freeware van, profibbaknak még op rendszer is, windows-rabszolgáknak (félig én is ilyen vok) meg kb 10 felhasználói proginál nem is kell több... (oprendszer, vírusírtó, tűzfal, office, fájlkezelő, tömörítő, stb. - mindből van remek free).
Ami az internetet és a magyarra fordított licenceket illeti: igazad van, nem mi alkalmazkodjunk, hanem ők. Végül is, egyszer mi leszünk többen... A fordítók egyébként puszta szerelemből fordítanak, nagyon sok jó, ingyenes programnak van magyar súgója, kiegészítése, felülete. Ami megérdemli, azt le is fordítják. Tessék kicsit keresgélni.
A végébe nem megyek bele, mert ez már összeesküvés elmélet, s nem pászol az én összeesküvés elméletemhez.
De azért még mindig érdekel: miért is kobozta el a rendőrség a számítógépedet?
Üdv, s bocsánat, ha túlzottan bántóak lettek volna a szavaim: Vendég
Ui: egy kedvenc idézetem: "Szolgáljon ez intő jelként mindazok számára, akik rumot mernek rendelni egy belvárosi pizzériában."
-
localhost
Közösségépítő
Egyszerűen nem látom bizonyítottnak, hogy azok a példányok, amik a gépeden voltak ingyenes változatok voltak.
Nem vonom kétségbe, de bizonyítva sincs az állításod.Ennyi. Én csupán azt jeleztem, hogy attól, hogy Te annyit mondasz, hogy a Google Earth ingyenes, az még nem elegendő állítás. Mert túl általános, ezért semmitmondó.
Korrekt így volna, hogy egyes változatai ingyenesek, (míg más változatai nem!)Mondom immáron sokadszor: én nem állítok semmit, egyszerűen pontosítok.
Hogy érezd az álláspontomat: "az ingyenes programokért pénzt felszámolni igen csak aljas dolog volt a szakértő részéről." - a valóban ingyenesért nem számolhatott volna semmit, bólogatok.
-
malevi
csendes tag
"A jogtiszta állapot, 1 redeti, 1 biztonsági másolat, és egy telepített szoftver. Már a második biztonsági másolat is jogsértő." Kár, hogy nem mondtad a rendelet számát is, meg azt, hogy hol találták ki, mert könnyű mondani.
Azt sem tudom, hogyan kell szabályos biztonsági másolatot készíteni, nem tanfolyamon tanultam meg kezelni a gépet, aztán mi van azokkal, amiket DVD-re mentenek? Szerintem, ha így megy tovább, kénytelenek lesznek egyesek befalazni az otthoni számítógépüket, vagy a pánikszobában számítógépezni, ha van olyanjuk nekik.
Aztán jó volna tudni, hogy a nagyobb cégek mennyit kérnek az ingyenes programokért, mert nekem zömében ilyenekért számolt fel a "szakértő" komoly summákat.
Egyébként 195 ezret kapott, erre ment ki a játék. Ezt nyugodtan nevezhetjük túlszámlázásnak, azt pedig csalásnak, sikkasztásnak. Hasonlít a manapság szokásos módszerekhez. Ehhez asszisztál a rendőrség BKV modszerekkel "legyen ön is milliomos". Majd én ezt fogom kifizetni talán 65 ezer nyugdíjból, mközben a gyógyszereim felét se tudom megvenni? Majd a börtönben megkövetelem az összes gyógyszerem. -
localhost
Közösségépítő
Én úgy látom, hogy az álarc amely mögé bújni kívánsz, nem tökéletes. Te azt tudatlanságnak nevezed - én ugyanazt hozzánemértésnek.
Ugyan én minden alkalommal felvállalom a véleményemet, most mégsem vitázni kívánok veled. Mint írtam: "Semmit nem akarok állítani - csupán tényszerűleg pontosítok!"
-
malevi
csendes tag
"A jogtiszta állapot, 1 eredeti, 1 biztonsági másolat, és 1 telepített szoftver. Már a második biztonsági másolat is jogsértő." Te ezt hol tanultad? Mert én most hallom előszőr.
Jó, elismerem rácsesztem.Nem tudom, hogy illik-e átirányítani valakit más szolgáltatóhoz, de akit tényleg érdekel valódi és halandzsa nélkuli történetem, bővebben megnézheti a http://sorsom.uw.hu helyen.
-
malevi
csendes tag
Ja, te honnan veszed azt, hogy a PRO=FIZETŐS? Miért nem magyarul írják oda érthetően? Sunyiség az egész, ha bekódolják azt, ha valamiért esetleg fizetni kellene, de telepítés közben nem kér kódot. Aztán én nem emlékszem arra, hogy a gépemen levő Google Earth előtt lett volna ilyen "pro" előtag. Lehet, hogy ezt is csak hozzá hazudja a "szakértő".
-
malevi
csendes tag
válasz
localhost #66 üzenetére
Jó vicceid vannak. Ezek szerint van Google Earth kb. 70 ezer forintért is, de kinek van ilyenje? Esetleg intézményeknek. Miközben arról van szó, hogy az ingyenes programoknak még a készítője se tudaja azárát, csak az ilyen igazságügyi "szakértő", lassan már semmiben sem lesz igazam. Lehet így biztonsággal számítógépezgetni otthon?
-
localhost
Közösségépítő
Nem tudok pontosabb adatot, de a Google Earth-nek is van FIZETŐ = Pro változata
Itt azt látom 286 Euro az ára....
Semmit nem akarok állítani - csupán tényszerűleg pontosítok!
[Jobbra fenn - a sarokban...] -
lorenzen
aktív tag
Néhány gondolat.
A jogsértés nem a szoftver használatával kezdődik. A birtoklása már önmagában is jogsértés.
Ahány példányban birtokolja a feltételezett elkövető, annyiszor sért jogot.
(1 program x példányban, x* a program ára, a végelszámolásban.)A jogtiszta állapot, 1 eredeti, 1 biztonsági másolat, és 1 telepített szoftver. Már a második biztonsági másolat is jogsértő.
Ha jól emlékszem 2 millió Ft alatt elkövetett jogsértés, csak vétség és nem bűncselekmény.
Nincs értelme minden hatóságnak neki menni. A büntetési tétel nem túl magas. Felfüggesztett vagy pénzbírság, (Az ügyet vizsgáló tisztnek van némi ráhatása a büntetés irányára, tehát kedvezhet is az elkövetőnek, de rá is tehet egy lapáttal, a viszonytól függően.)
A büntetés mértéke ez esetben alacsonyabb lesz, mint a szakértői díj, amit meg kell fizetni az elkövetőnek.
A szakértők aranyárban szakértenek. Egy második szakértői véleménnyel csak a díjuk duplázódik meg. Szép összeg lesz a végelszámolásban.A történet nem a bíróságon véget érni. Ez csak a bemelegítés. Mondhatni a könnyebbik része.
Az ítélet után kérni fogják a nagyobb cégek a kártérítésüket. Legalább 1 misi nagyságú összegről lesz majd szó.Egyetlen jó tanács létezik.
A ügyet vizsgáló tisztel kell a lehető legjobb kapcsolatot kiépíteni. Neki módjában áll a szakértői véleményben szereplő összeget lejjebb tornászni. Több információ áll a rendelkezésére, mint a szakértőnek. Utólagosan bemutatott vásárlási számlát elfogadhat bizonyítéknak, ...Biztassátok csak a témanyitót, hogy harcoljon. A második szakértői kör csak a pénztárcájának tovább apasztására lesz jó.
-
malevi
csendes tag
válasz
localhost #40 üzenetére
Miért ne volna a közbiztonság sértése? Részlet a szabad enciklopédiából: "A közbiztonságon olyan állapotot értünk, amelyben sikerül megelőzni, illetve ellenőrzés alá vonni, tartani a társadalom érdekeit sértő magatartásokat." Azt, hogy otthon nyugodtan félelem nélkül számítógépezhess, veszélyeztetik az ilyen csaló igazságügyi informatikai és számítástechnikai szakértők.
-
tiv83us
veterán
Az elso irasodat egy kisse szkeptikusan fogadtam /mondtam magamban "ilyen nem letezik!"/ ezutan az iras utan ez a szkepticizmus kicsit megerosodni latszik
-
localhost
Közösségépítő
válasz
kételkedem #56 üzenetére
Igen!
Valakit nagy nyilvánosság előtt csalónak nevezni, hát nem elképzelhetetlen egy személyiségi jogi per "barátunk" ellen! Szerintem megállna a vád!--- továbbá ---
"Total Commander tulajdonosa. Azért említem elsőként, mert számomra ez a lemegdöbbentőbb. Ez ugyanis tipikus 30 napos próbaverzió, majdnem mindenki használja, mivelhogy nem tilt le, és lehet 30 napon túl is használni, sőt mindenki úgy tudja, hogy otthoni használatra ingyenes, mert bemutatós."
Igen, lehet tovább használni, lehet, de nem szabad! A nyitó "kattintgatós" képernyőn is le van írva. Nem szabad! Nem szabad. Nem szabad! - És az udvarunkon álló hóembert sem érdekli, hogy más mit csinál és hogyan használja. Ez nem érv és nem magyarázat de legfőképpen nem mentség! Semmire!
-
kételkedem
addikt
Foglaljuk össze:
Minden program ajándékba kapott, demo vagy free. Bár használni egyiket sem használod, mégis számtalan program telepítőjéből örzöl minimum három példányt. A felhasználói szerződését egyiknek sem olvasod, hiszen nem magyar nyelvű.
Magyarország leértékelése tükröződik ugyanis abban, hogy lefordítják koreai nyelvre, de már szlovák, román, lengyel, de még albán nyelvre is, de magyarra nem. Bizonyára Magyarország nem elég rátarti az állampolgárai érdekében.
Vádaskodsz, vagdalkozol: csaló igazságügyi szakértői gárdával állok szemben, és ezzel együtt egy csaló rendőrséggel?
Mindenki hibás, csaló, korrupt, tudatlan, te csupán egy megtévedt naív ember vagy, akit most jól elővettek.
Néhány gyöngyszem az írásból.
-Én azért formázom le a winchesteremet minden hónapban, hogy ne kelljen aktiválnom az XP telepítőmet
-három mappában a saját jogtiszta Windows XP telepítőlemezeim
-Márpedig az ilyen fájlcserélős weboldalakra főleg csak informatikusok regisztrálódhatnak protekcióval
Nem tudok neked hinni. A bíró sem fog.
Az utolsó bekezdést már végig sem olvastam, akkora ostobaság!
-
gaborbol
őstag
válasz
localhost #53 üzenetére
39-es hszre nemmiert nem reagal?
MALEVI: Sima magan embernek ilyeneket nem szamlaz a szakerto, vallokozo vagy ceges gep eseteben viszont igen.
Ezt is beralhatnad a honlapod lealjara a tobbi koze:
Nem tudom mennyire igaz amit irsz, ha nem nagyon, akkor jo szorakozast, ha meg igen akkor keress egy olyan ugyvedet akinek mar volt par ilyen pere, mert atlag embertol nem sok segitsegre szamithatsz.
-
14adam
addikt
Légyszíves máskor 1 hozzászólásba írd le,mert majd szólnak érte a moderátorok
-
malevi
csendes tag
válasz
gamerkiller #32 üzenetére
Mert bárkit így bírálnának el érte.
-
malevi
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #10 üzenetére
Nagán felhasználóként feljelentés alapján
-
localhost
Közösségépítő
Ez egy nagy halom hablaty!
"közbiztonság sértése" ilyen fogalom szoftverekkel kapcsolatban nincs.
Nincs.
Nincs! -
gaborbol
őstag
Ha idosek otthonaban dolgozik, es az ottani gepe akkor, az o nem home felhasznalo,hanem ceges kornyezet. Es innentol kezdve, a szakerto sajnos jol mondja.
Ceges kornyezetben nincs a magyar jogszabaj szerint 30 nap ingyenes probaverzio sem.Durvan hangzik, hogy probaverzio se lehet hivatalosan a gepen, de ez van....
Minden fizeto kiveve ahol a licensz pontosan kijelnti, hogy commercial free version, abbol meg tudjatok mennyi van... -
sztikac
őstag
Talán az ilyen ügyek azért érdemelnek ekkora felhajtást, mert a hatalmon lévő tolvajbanda azt irigyli másoktól, amit ők szeretnek a legjobban, vagyis a pénzt. Úgy kezeltek, mintha egy pitiáner pénzhamisítás súlyosabb bűn lenne a rablógyíkosságnál. Szegény kisiskolások.... Hallottam ugyanis olyan esetet, hogy a szülőket olyan súlyos pénzbírságra ítélték, amibe a gyereknek muszáj volt belehalnia. Úgy látszik, a pénzhamisításos ügyek "modern" halálos ítéletek lettek, melyek alkalmazhatók gyermekekkel szemben is.
idézet a tag előző írásából
Külön kiemelném ezt:
Úgy kezeltek, mintha egy pitiáner pénzhamisítás súlyosabb bűn lenne a rablógyíkosságnál.
akkor most elkövette vagy sem? Zavaros mondatok, nem éppen kerek történet, szóval szerintem nem a google earth miatt történt...
-
Meg csak az elejebe olvastam bele, de a total commandert 30 nap utan csak akkor hasznalhatod legalisan, ha megvetted.
-
És ezeket a szoftvereket használtad is jogtalanul? Ha igen, miért vagy felháborodva?
-
Atis707
tag
nem poénból, de egy jelszavas+bitlockeres géppel vajon mit kezdenének?
-
gamerkiller
senior tag
Ha az én gépemet koboznák el asszem lenne mit fizetni évekig..
A biztonsági másolataim..jujj inkább kiveszem, félek..
-
Ezek szerint a Winampot jogtalanul használom..
-
Thrawn
félisten
válasz
Mr.Csizmás #3 üzenetére
Még egy ilyen és mehetsz havat lapátolni...
-
sztikac
őstag
Benne van a listában egy Microsoft Vista is, amit számítógépes üzletekben ingyen osztogattak,
he? Valahogy nekem bűzlik ez az egész történet
-
Mobi28
tag
Most nem volt időm végigolvasni az írást (este pótolom) de röviden, tömören a lényeg: a rendőrségi nyomozás végén mindenféle formában el kell zárkózni a közvetítői eljárástól. A bíróság majd kiró rád egy combos pénzbüntetést, ez általában az okozott kárral arányos. A te esetedben úgy 150.000 forint körüli bűntetésre tippelnék. Ha nem bírod egyben kifizetni kérvényezheted, hogy harmadolják el. Az ügyvédi iroda aki a károsultakat képviseli kártalanítást fog kérni. Ezt a kérvényt a bíróság egyéb jogi útra fogja terelni, vagyis jelen eljárásban elutasítja. És itt jön a poén a dologban. A jogász fazon szerint aki az én ügyemben eljárt, ha magánember (bár a jog ezt a fogalmat nem ismeri) ellen folyik szerzői jogsértéses eljárás az esetek 99%-ában nem viszik ismételten bíróságra az ügyet. Ha cégek ellen folyik akkor is csak az esetek kb felében. Szóval no para. Pénzbüntetés lessz, ennyi. Ja és a bíróságon nem érdemes hadakozni. Legfeljebb kikérik egy újabb iü. számítástechnikai szakértő véleményét aki majd megállapítja kb ugyanazt mint az előző és még annak a díját is ki kell fizetned.
Fizesd ki és felejtsd el az egészet.
-
-
_Voyage_
aktív tag
Hogy találtak el hozzád, mi alapján mentek ki, kobozták el a gépet?
Magán emberként, vagy magánvállalkozóként, esetleg cégként nézték meg, kobozták el a gépet? -
malevi
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #3 üzenetére
Nem volt itt semmiféle tartalom. Egyébként van is utalás arra, hogy a NetAcadémia elnöke mit mondott a rendőrségre: "ahány fájl, annyi büncselekmény", hogy minél jobb legyen a statisztikájuk, és ehhez asszisztálnak a "szakértők".
-
Lenry
félisten
az anyjuk p*csáját...
ugyanezt bíróságon nem lehet elmondani, amit most leírtál? mert ez egyszerűen nonszenszés kérj másik szakértőt. ez egyértelműen nem ért hozzá
Google Earthért meg trial programokért fizetni -
malevi
csendes tag
válasz
gamerkiller #2 üzenetére
Szabályos, ha megjelent. Egyébként oda van írva, hohy hány karakzer lehet, ha jól emlékszem: 70
-
Mr.Csizmás
titán
XXX tartalom nem is volt?
komoly ON: először is a "szakértő úr" előbb próbáljon megszakérteni az úgynevezett free, trial, 30 nap, stb. kifejezéseket.
amúgy meg részemről eltiltást javasolnék a szakmától, mivel (nagy valószínűséggel) az ***.
(azt is be kellene tiltani a sunyiba....pénzéhes banda)
[ Módosította: Thrawn ]
-
Miért kobozták el a gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Feljelentés alapján már nyolc hónapja elkobozták a számítógépemet.Itt egy lista van feltüntetve, miszerint 1 751 580 Ft...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- GEEKOM GT1 Mega AI Mini PC
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer játékra is,core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6300u(4x2,9Ghz)8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- Eladó HP EliteBook 8470p i5-3320M, 4GB DDR3, 120GB SSD, Win10 Pro
- PlayStation 5 Fat/Slim HDMI csatlakozó csere, garanciával, aznapi elkészüléssel, üzletből!
- 2x1 GB DDR2 Samsung notebook ram
- Intel Core i5-7600 processzor 6M gyorsítótár, akár 4,10 GHz,hibátlan működéssel!
- Dan Henry 1975 39mm, kvarc, "folyó" mp. mutatóval
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest