Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gilfoyle: Esetem a xiaomishop.hu-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
macci730 #802 üzenetére
Ja, mondtam én. Én is SKami blogján láttam meg a vonatkozó YT-videóját, amin bemutatja, egy 1 giga RAM-os nagyon gyenge gépen futtatva. Azon látszott, hogy vaj simán fut (pedig arról futott a videocapture is), reszponzív a rendszer, kevés RAM használat, felhasználóbarát felület, főleg a grafikus csomagkezelő. Azóta minden gyenge gépesnek ajánlom orrba-szájba. Az AntiX is jó, talán kicsi kevésbé tűnik felhasználóbarátnak. Meg ha nekem lenne ilyen gépem, én Arch32-őt tennék rá, de ezt nem tudom mindenkinek általános jelleggel ajánlani.
-
Frawly
veterán
válasz
macci730 #702 üzenetére
Erre a gépre max. LXDE-s vagy Xfce-s Linuxot érdemes tenni. A 2GB RAM miatt max. 32 bitest (bár meg lehet kockáztatni a 64 bitest, de nem fog elég szabad memóriát hagyni), a 32 bit miatt a Manjaro kiesik. Így a Lubuntut vagy Xubuntut ajánlom. Igaz én Arch32-őt tennék fel rá Openboxszal, Tint2 panellal, wbar dokkal, Compton kompozitorral, meg három böngészőt tennék rá fel (Pale Moon, Falkon, SlimJet), de ezt nem merem ajánlani, ha most linuxozol először, mert körülményes feltenni.
Szerintem ezeknél a netbookoknál nem is az Atom proci az igazi szűk keresztmetszet (bár tény, hogy elég gyenge), hanem a max. 1-2 giga RAM, ami az igazi tarkón lövés. A 4 giga kibővítené szépen a mozgásteret.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
macci730 #702 üzenetére
Ahogy írták, lxde-s vagy xfce-s felületű kis igényű disztrót tegyél rá. Vagy még inkább ezt: [Unicorn6 Puppy(noPae) Rev.3 Magyar/Angol, 2018, Feb]
Ezzel hasítani fog a géped miközben meg van rakva minden jósággal. -
vadkörte
addikt
válasz
macci730 #702 üzenetére
Dave-en túl:
Egy USB-s live xfce felületű linux-ot meg lehetne próbálni. Ha nem akad, szaggat nagyon esetleg lehetne vele próbálkozni. De az az N270-es CPU nagyon vérszegény.
Ha nem sajnálod a gépet és - a zenebohóc után szabadon - vaaan másik, akkor szét lehetne bombázni és egy letöltőgépet, NASocskát lehetne belőle építeni. Arra nem kell grafikus felület.Egyébként nem fűznék hozzá túl sok reményt.
-
Dave™
nagyúr
válasz
macci730 #702 üzenetére
Nem, az a netbook sajnos megjelenésekor is gyenge volt, a grafikus felület ráadásul GPU gyorsítást használ(na), az Atomokban pedig elég "egzotikus" grafikus vezérlők voltak, ebből sajnos megfelelő végeredmény nem lesz. Valami nagyon minimál környezettel lehet próbálkozni, a kezdő linuxos topikban tudnak segíteni, de ezt nem érdemes feltenned.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sapphire Pulse RX 9070 16 GB - 3 év garancia
- Dell Precision 5530, 15,6" FHD IPS kijelző I7-8850H CPU, 32GB DDR4, 1TB NVMe SSD, Nvidia 4GB VGA, W
- HP Elitebook 840 G8 i5-1145g7 16GB/512GB
- Lenovo ThinkPad P50, 15,6" FHD IPS kijelző I7-6820HQ CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD+1TB HDD, Nvidia
- Lenovo Thinkpad L390, 13,3" FHD IPS kijelző I7-8565U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W11, Számla, 1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3663, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest