- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ott az van, hogy az Unreal enginehez kellene az Intel Iris Pro, minimum. Ugyan elindul nálam a játék, de minimum beállítások mellett se tud 20fps-t kitolni magából... Emiatt csak kevés olyan játék van, amivel érdemben lehet is rajta játszani.
Dave™: jó az, inkább legyen kicsit lassabb, mintsem széthekkelhető.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
safranyek #778 üzenetére
Youtube-al nem jó ram használatot mérni, mert simán mozog pár száz megát lejátszás közben a használt memória.
Plusz a htop belemér valamilyen "buffer" dolgot is kék színnel, ami miatt egy kicsit több ram fogyasztást mér, mint a Ksysguard. 1.5GB környékén emiatt már 100-200MB eltérés van a két program között.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Érdekes, az x220-on tényleg gyorsabbnak kellene lennie. Mondjuk megérne egy próbát egy nem Unity-s disztró, mert az kissé erőforrás igényes környezet, meg a következő LTS-ben már nem is lesz benne, akkor majd begyorsulnak egy kicsit a dolgok.
Chakrával vagyok úgy a T410 + SSD pároson, hogy előbb áll neki a böngésző betölteni az oldalakat, mintsem hogy felállna a wifi kapcsolat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
C2D-s ThinkPaden Intel grafikus lassító mellett (sőt, még CoreDuo-s 32bites gépen is) használtam KDE-s disztrót, nem volt vele gond. Inkább a weboldalak betöltődése meg a Yt videók igényei nőttek, amivel már nehezebben tartott lépést.
Egyik ismerősömnél még mindig vígan megy a C2D-s ThinkPadem, KDE-s disztróval és egész jól lehet vele még mindent csinálni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ilyen kategóriájú gépre Puppy jellegű disztró való: https://prohardver.hu/tema/re_linux_a_mindennapokban_manjaro_kde/hsz_705-705.html
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mint KDE-n futottam bele olyanba a múlt héten, hogy az egyik GCC csomag eltávolítása törölte a plasma-desktop csomagot is és akkor nem tűnt fel, csak a következő bejelentkezéskor, hogy nem volt kiválasztható session.
Vagy az apt cseszett el valamit, vagy a csomag volt rosszul összerakva. Lehet a kollégának is hasonló problémája akadt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ott a disztró volt vacak.
Itt egy posztom 2012-ből, mikor még bőven KDE4-es volt a Chakra: https://prohardver.hu/tema/linux_abszolut_kezdoknek/hsz_13361-13361.html
Akartam képes posztot keresni a KDE4 időkből, de már nem találtam.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
macci730 #702 üzenetére
Ahogy írták, lxde-s vagy xfce-s felületű kis igényű disztrót tegyél rá. Vagy még inkább ezt: [Unicorn6 Puppy(noPae) Rev.3 Magyar/Angol, 2018, Feb]
Ezzel hasítani fog a géped miközben meg van rakva minden jósággal. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az idő probléma megoldása a Windows átállítása UTC időre: [https://askubuntu.com/questions/232405/how-do-i-set-my-clock-in-windows-to-utc-localtime]
Egy regedit kulcson kell csak változtatnod, utána már nem állítgatják el egymás óráját.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Vannak komplett TV vevő alkalmazások Linuxra, pl. a mythtv. Ha alapból nem lenne, max valami firmware-t kell feltenni a vevőhöz, de azt minimális googlizás után meg lehet találni, hogy mit kell felrakatni a csomagkezelővel.
A lemezírásra meg ott a k3b, a KDE alap lemezírója, tud mindent.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Annyiban nem közönséges, hogy abból a cuccból 4 hardver verzió létezik ugyanazon a néven, abból kettő Atheros, 2 pedig Realtek chippel. Itt most valószínűleg kifogtad azt a kombinációt, aminek valami driveres gondja van Linux alatt.
Azt még érdemes lenne megnézni, hogy egy normál, nem telefonról osztott wifire fel tudsz-e menni, ha van a közelben. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fuwiradis #292 üzenetére
Ez nem Windows, hogy eleméssze a háttértárat. A minimál telepítés max pár GB lehet, de azzal már szerintem sokat mondok.
A manjaro egyébként épp eléggé rolling, az Arch csomagjait használja. Ezen az ágon ami nem teljesen rolling, az a ChakraOS pl.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #247 üzenetére
Jajj. Már miért ne lehetne? Debian leszármazott disztró a Mint, a beágyazott rendszerek egy jelentős része is Debian alapon készül, vagy eleve Debian. Nem véletlenül.
A php programozóink meg Ubuntu LTS-en dolgoznak...
Dave™: nem, otthon természetesen csak azért használok Linuxot, hogy szopassam magam. Azért van 3 disztró is telepítve.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #231 üzenetére
Azt nem tudom mi van ha a meghajtókra elfogynak a kiadható betűjelek, de portok elfogyásával kínlódtunk Windows alatt és ott nem közli veled, hogy miért nem tud drivert telepíteni az eszközödhöz, nem mondja meg, hogy bocs, de csak 255 különböző COM portod lehet.
Soknak tűnik ez a szám de nálunk a termelésben használt gépeken úgy legfeljebb pár naponta betelt a port lista a sok tesztelt eszköz miatt, amire külön regeditben turkáló scriptet kellett írni, az leürítette a listát. A gond csak az volt, hogy ehhez le kellett rángatni valakit az IT-ről aki lefuttatta a srácoknak admin joggal a scriptet, addig állt a termelésnek ezen része...
Ott is hagytam ezt a céget, ilyen fasságokkal kínlódjon más.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Flowtation #200 üzenetére
Egy df -h parancs terminálos kimenetét betehetnéd ide.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
asanotadanob #192 üzenetére
Pár éve még nekem is volt ilyen gondom, hogy lehalt a kompozitor időnként az asztali AMD-s gápemen, de azóta mind a nyílt, mind a zárt AMD driver sokat változott és ezek a gondok megszűntek. Most meg már nagyjából csak a nyílt driver van, de gond egy szál se.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
asanotadanob #189 üzenetére
Érdekes tapasztalat, különösen mert a Neon az egy LTS Ubuntu és egy friss KDE összerakva, ergó hasonló gondokkal kellett volna a sima Ubuntu + KDE alatt is találkoznod.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #175 üzenetére
Ne ajánlj elavult Mint-et.
Ahhoz az X1000-es kártyához biztosan nem kell fglrx (rendes nevén Catalyst), amihez cserébe régi kernelt és Xorg-ot kapna.
Mindössze 2019 áprilisáig kapna egyáltalán frissítéseket ahhoz a kiadáshoz.Az xfce oké, ha valaki meg tud vele barátkozni, de friss, normális 18.3-at mutass neki.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #139 üzenetére
Van webes kereső (is) az aur-hez, ott le van írva minden a csomagokról. A PPA-s világ egy másik világ, de oda te meg én nem is tehetünk fel semmit, ellenben az AUR-rel vagy az én esetemben a CCR-rel.
Ez a 20 perc dolog egy kicsit fel van nagyítva, az esetek többségében fél perc körül van egy aur-es vagy ccr-es telepítés. Konkrétan tudom mi hogy megy benne, van is néhány csomagom a ccr-ben. Amik nagyrésze az aur-ből lettek importálva, majd átalakítva.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sőt, az fstab-os felcsatolás a követendő eljárás. Volt, aki nem értette, hogy miért áll neki a KDE fájlkezelője átmásolni a gépre a hálózati tartalmat lejátszás helyett. Na ott azért történt, mert nem volt beállítva a csatolás az fstab-ban, hanem csak kitallózta és belement.
Shyciii: passz, többségünk nem használta még azt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A kernel modsetting képességét tiltja le, de általában nincs rá szükség. Nagyon régi hardvernél, vagy esetleg nagyon egzotikusnál fordulhat elő, hogy szükséges lehet. Egyébként csak egy boot paraméter a kernel számára.
A viruális valamid alatt nem hiszem, hogy ilyen gond lenne. Úgy egyébként disztrók vagy bármi más kipróbálására szerintem a Virtualbox a legegyszerűbb megoldás, ráadásul az működik is mindig.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jó kis cikk lett Dave!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad topik
- AMD alaplapok 2025-ben: B650, X670 vagy X870 legyen?
- iPhone topik
- Milyen routert?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 6600 8GB Zalman S2 TG EVGA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest