Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hallador

addikt

válasz Shyciii #172 üzenetére

Látom nem érted. 2018-ban oprendszernek nevezni bármit is, ami nem támogatja teljes mértékben a virtualizációs technológiákat, az több, mint érdekes.

Látom Te nem érted igazán. Na ne ijedj meg nem vagy ezzel egyedül a szűklátókörűség nemzetünk "nagyjainak" első számú "adománya".
    Nem, a Hyper-V nem jó virtualizáció cserébe szerver oldalon épp azt loptak onnan elsősorban amit tudtak, igen a VMware-től, mert ugye a Microsoft nem találta ezt sem ki, már 2000-es évek elején a VirtualPC is egy hulladék volt, ezt ma Hyper-V desktop "virtualizációnak" hívja a Microsoft, én nem nevezném Virtualizációnak. Hanem inkább korlátozottan képes vagy futtatni virtuális gépeket, de csak olyan típusúakat amire a Microsoft rábólintott, és abból is azt lehet jól futtatni aminek Windows-al kezdődik a neve. Hát nem tudom érzed ugye, hogy rosszul fogtad meg a dolgot, ha nem érzed akkor is...

Viszont mivel most van időm, egy beteg gondolattól vezérelve kipróbáltam, hogy első generációs Hyper-V-t választok ki, és ott indítom el, és lőn elindult a bebootolás (mert ugye nem az install akadt el, hanem már a boot), szóval a Manjaro igen csak el van maradva, mert egy olyan Hyper-V technológiával kompatibilis, ami majdnem 10 éves technológia.

Nem a Hyper-V van elmaradva ne keverd a szezont a fazonnal.

Bár a Manjaro kifejezetten desktop-nak használják, azért van még mit fejlődnie.

Ez így van mint mindennek, de van amit csak szimplán szarul másoltak el, na ez a Hyper-V, itt nincs hova fejlődni, ha nem Windows-t futtatsz.
    Komoly ember Hyper-V desktopot akkor használ ha nokiás dobozzal megtámogatják, mert amilyen céggel eddig találkoztam, ha multi volt, akkor az már visszaállt VMware-e, vagy VMware-ől valamilyen értelmes alternatívára (KVM, XEN pl: Apple). De szerencsére az állami szféra tele van vele kitalálod miért ugye? Aki pedig Desktopon Hyper-V-t használ az vagy szimplán tudatlan vagy lusta, na magyar viszonylatban a kettő nem áll távol egymástól.

Remélem tudtam segíteni.

• Lacc

aktív tag

"Ahogy olvastam sokan szídják az Ubuntut, de érdekes módon neki meg sem kottyan a második generációs Hyper-V, mint ahogy a FreeBSD-nek sem."

Mert ezek tamogatott Guest OS-ek a Hyper-V-ben. (meg a Debian - bar Ubuntu miatt egyertlemu, Oracle, SUSE es RedHat cuccok). Ennek oka, hogy a Hyper-V inkabb egy enterprise hasznalatra letrehozott alkalmazas (Ezert is inkabb az enterprise linux disztrokat tamogat jobban, meg ez inkabb Windows Server-re tervezett alkalmazas).

Valoszinuleg ott bukott el a dolog, hogy Generation 1-nel legacy modban, Generation 2-be UEFI-ben kell telepiteni (meg le kell tiltani egy ket security beallitasat neked)

Ez a leiras nekem anno hasznalt a Manjaro eseteben (meg 2016-ban)

Esetleg nem a legfrisebb kernel-el boot-ols, hanem legalabb 1 hetessel :D.

• Dave™

nagyúr

Már bocsánat, a cikkben is van kép virtuális gépben futó Manjaroról, tehát úgy korrekt, ha azt írod, hogy a Hype(r)-V alatt nem támogatott, és legfőképpen nálad (nem tudhatod másnál mi a helyzet). Attól meg messze vagyunk, hogy a virtualizáció = Hyper-V. Az, hogy te nem vagy rugalmas és csak egy Microsoftos megoldást vagy hajlandó használni virtualizáció címén az nem a rendszert minősíti.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés