Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Josephine111 #995 üzenetére
"Csináltam egy összesítést az elmúlt 32 napról. Napi átlag:
108 g fehérje (27%)
36 g szénhidrát (12%)
116 g zsír (61%)"Ezek teljesen jó számok, felesleges több zsírt bevinni ha jelenlegi ételeid jól esnek és jól is laksz tőlük. Ugye az alapszabály, hogy egyél annyi proteint amennyi szükséges, szénhidrát ne lépje túl a limitet, és emellé egyél annyi zsírt, hogy jól lakj. Százalékokkal nem kell foglalkozni.
Ha csak proteint akarsz bevinni, arra a legjobb megoldás a száraz húsok (pl. csirkemell, tonhal). Nyilván megoldás a protein por is (vannak nagyon alacsony ch tartalmúak), de jobb rendes ételből bevinni amire szükséged van.
flash-
Ott a már említett tepertő, vagy szárított húsok: beef jerky, szárított hal, stb... de ezek elég horror áron vannak Mo-n (viszont gyakorlatilag színtiszta proteinek). Magvak jó nassolni valók még keton, de azokban azért relatív sok a ch. Vagy lehet csinálni sütiket (topicban is volt több recept), de relatív sok ch lesz azokban is.
Bármilyen zöldség vagy gyümölcslé teljes mértékben felejtős. Gyümölcsökben alapból is sok a cukor, gyümölcslé meg gyakorlatilag koncentrált gyümölcs (kiveszed belőle a rostot), szóval ha semmi hozzáadott cukrot se tartalmaz, akkor is sok lesz benne a ch. Vannak "mindenmentes" szörpök / üdítők, de nyilván azoknak meg nincs köze a gyümölcshöz (aroma+színezék+édesítőszer, lásd zero cola, pepsi max, penny saját márkás szörpök, zero energiaitalok stb.).
Igazából "nulla" ch három dologban van: víz, húsok és totál mű kaják
Amúgy meg állj át ketora, és akkor nem érzed majd a szükségét, hogy nassolj"ugyan nem ketogén étrendet követek, de szeretnék tanácsot a zsírosabb ételekben:"
Az én tanácsom továbbra is az, hogy ha nem ketogén étrenden vagy, akkor ne egyél zsíros ételt"hús mellé mi az ami jó zsírosabb ételnek?"
Miért nem eszel alapból zsíros húst? Az a legjobb zsírforrás... De lehetőségek: sós vagy fűszeres vaj, tejszínes szószok, 20%-os tejföl (akár fűszerekkel elkeverve), zsírosabb sajtok (camambert pl.), bacon (vagy más szalonna), tepertő. -
flash-
veterán
oké köszi!
tudtok esetleg valami gyümölgy vagy zöldség levet amiben nincsen cukor?(vagy tényleg minimális)
divat most az ilyesmi smoothie-k, és társai, de mindegyikben több a cukor sztem mint kellene...ugyan nem ketogén étrendet követek, de szeretnék tanácsot a zsírosabb ételekben:
ugye közismert hogy edzés előtt pár órával fehérjével inkább valami zsírosabb ételt vigyünk be, mit javasoltok? hús mellé mi az ami jó zsírosabb ételnek? -
flash-
veterán
Tudnatol ajanlani nehany nagyon keves szenhidratot tartalnazi(stenhidratmentes)harapnivalot?lehet gyumolcsle, nasi, barmi, tippeket szeretnek(at se baj ha a feherje pedig sok)
-
Josephine111
csendes tag
válasz
Cathfaern #991 üzenetére
"Átlagban mennyi zsírt és proteint viszel be egy nap? Próbáld meg azt, hogy amikor zsírosat eszel, akkor amellé csak proteint eszel, és nem, vagy csak nagyon minimális szénhidrátot."
Csináltam egy összesítést az elmúlt 32 napról. Napi átlag:
108 g fehérje (27%)
36 g szénhidrát (12%)
116 g zsír (61%)És persze azt figyelembe kell venni, hogy sajnos a rosttartalom, ahogy korábban is írtad, benne van a szénhidrátban. Igyekszem magas rosttartalmú zöldségeket enni: (retek, káposzta, saláta, paprika, paradicsom).
Az átlag kalóriabevital 1648, ami kb. 100-zal kevesebb, mint az alapkalória-égetés mértéke.
Amiket fogyasztottam (a teljesség igénye nélkül): kocsonya, székelykáposzta zsírosabb húsból, szalámik, pörköltek zöldséggel, gombás-sajtos sült hús, tejszín a kávé mellé, tükörtojás olykor sült császárszalonnával, nagyon kevés szénhidrát csökkentett kenyér összesen 2-3 alkalommal, mandulatejből puding édesítővel, mandulatejből kakaó édesítővel.
Mit javasolsz, mit egyek, amivel csak proteint viszek be?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern #993 üzenetére
Amúgy ha már kanada, épp most adtak ki egy nyílt levelet Kanadában több, mint 700 szakember aláírásával, hogy ideje lenne megváltoztatni a jelenlegi étkezési ajánlást, mert az jelenlegi alacsony zsírfogyasztásra kihegyezett ajánlás láthatóan nem működik, illetve sose volt meg rendesen a tudományos alapja: [link]
-
Cathfaern
nagyúr
Érdekes abban az értelemben, hogy mennyi tévinformációt sikerült összehordani benne bármiféle alátámasztás nélkül
Ugyanis az egész cikkben egy darab hivatkozás sincs (szerk: bocsánat, egy darabot találtam), hogy mi alapján állítja azt amit. Ja bocs, egy hivátkozás van, refer link egy webshopra... (magyarul ha a linken keresztül odamész, és rendelsz valamit, abból ő kap %-ot).
De csemegézzünk a tévinformációkból:
1a. "Ha zsiradék alapú energiaellátást akar valaki, azaz ketózist, akkor az energiaellátást biztosító ketontestek savasítják a vért"
- Ketontestek nem savasítják a vért, ketoacidózisban tényleg elsavasodik a vér, de ketoacidózis akkor lép fel ha a vérben magas a vércukor és a ketonok szintje is (durva cukorbetegség pl.), ami egy kóros folyamat.
- Amennyiben a szervezet már kezd picit hozzászokni a zsíralap energiatermeléshez (pár hét), onnantól kezdve a szervezet az energiaszükségletének a nagy részét nem ketonokból, hanem közvetlenül zsírsavakból fedezi, ugyanis a sejtek nagy része képes erre. Amelyikek nem, azok használnak csak ketonokat, de ez nagyon kis mennyiség (ezért se érnek sokat a tesztcsíkok, mert kezdeti ketonteremlés drasztikusan visszaesik)1b. "és bizonyos ketonokat kevésbé vagy nem hasznosító szerveink (agy, immunrendszer és máj) enegiallátása akadozni kezd. Ez sejtszintű éhezés növeli a stresszt, azaz a kortizolszintet, ami mellékveséket terheli le."
- Fentiekból adódóan nincsen semmilyen akadozó energiaellátás. Kortizolszintet amúgy bármilyen kalóriadeficit megemeli, illetve a böjtölés is. Meg a koffein isMeg a stressz. Meg alváshiány.
- Amúgy az agy 25%-a nem tud csak ketonokról működni. A maradék 75% viszont hatékonyabban működik ketonokról, mint cukorról (pontosan ezért segít a ketogén étrend mentális problémákon, többek között Alzheimeren).2. "Ekkor már a nemi hormonokban is zavar jön létre: impotencia, terméketlenség."
Még szerencse, hogy nők tömegei estek teherbe miután átálltak alacsony ch-s étrendre. Nyilván a terméketlenség miattTerméketlenséget a túl drasztikus kalóriadeficit, illetve a túl alacsony testzsírszázelék okoz... nyilván mindkettő elérhető alacsony ch-s diétán is, de egyik se az alacsony ch-s diéta következménye.
3. "30-50 g alatt nagyon súlyos savasodás lép fel."
- Ahogy korábban említettem ez totál hülyeség. Ha igaz lenne, emberi tömegei haltak volna már meg, ugyanis a súlyosan elsavasodott vér halált okoz4. "Ezt a helyzetet tovább rontja ha nagyobb mennyiségű olajos magvat fogyasztunk, ugyanis ezekben található fehérjék biológiai hasznosulása csupán 60% körüli, a többi szemét és ammóniaforrás. Ha még ezt meg is sütjük vagy esetleg szódabikarbónával sütjük meg, akkor nagy mennyiségű racemizált fehérjét állítunk elő, ezzel tovább súlyosbítjuk a helyzetet, növeljük az ammóniaszintet és a belekben lezajlódó rothadási folyamatokat."
- Miért akarna valaki szódabikarbónával megsütni olajos magvakat?De mindegy, igazából a fehérje garantáltan nem fog a belekben rothadni, mivel a fehérjék emésztése a gyomorban befejeződik, onnantól csak felszívás van. Ami rothadni tud a belekben az pl. a rost, mivel azt az ember nem tudja megemészteni, tehát bélbacilusok fogják lebontani (elrothasztani) amennyire tudják.
5. "Ha nem viszünk be elegendő szénhidrátot, akkor a májat folyamatosan arra késztetjük, hogy nehezebb anyagcsereutakon (pl. fehérjéből) próbálja meg az agyunk számára annyira fontos szénhidrátot megtermelni, akkor is ha ennek a folyamatnak az lesz a következménye, hogy a máj a többi funkcióját nem képes megfelelően ellátni."
- Jó lenne tudni bizonyítani, hogy a ketózis a májnak többletterhelést jelent, és emiatt nem tudja ellátni a többi funkcióját. Igazából ez már ott megdől, hogy ha igaz lenne, akkor a ketogén diétát folytatók között tömeges lenne a májelégtelenség (ugye amikor a máj nem tudja a funkcióját ellátni) és így a sárgaság.
- Szénhidrátdús étrend mellett a máj a szénhidrátot zsírrá alakítja, nyilván ilyet nem fog csinálni zsírdús táplálkozás esetén. Szóval még ha feltételezem is, hogy a máj olyan szarul működik ahogy megpróbálja beállítani, akkor is legrosszabb esetben -1 funkció, +1 funkció, szóval ugyanott vagyunk.6. Egy nem elhízott ember testtömegének 2%-át az agy, 2,2%-át a máj, 1,7%-át pedig a bélrendszer teszi ki. A főemlősök esetében a testtömegük 0,7%-át az agy, 2,5%-át a máj és 2,9%-át a bélrendszer teszi ki.
- Ezt tök jó, hogy megemlíti, ugyanis így le tudom írni, hogy az agy 60%-a zsírLehet levonni a következtetéseket.
7. "Az agy és idegrendszer határozza meg leginkább a glükózigényeket, a háromszor nagyobb agy háromszoros glükózigényével kell számolnunk."
- Mint írtam az agy teljesen jól el van ketonokon, szóval helytelen a számítás. Nyilván innentől mindenféle további fejtegetése az aggyal kapcsolatban is téves.8. "A Kanada északi felén élő inuit eszkimók átlagéletkora 12-15 évvel rövidebb, mint az átlagos kanadai lakosoké, orvosi adatok és mérések viszont nem állnak kellő mennyiségben rendelkezésre."
Aminek nyilván semmi köze ahhoz, hogy bármi komolyabb orvosi ellátás jó eséllyel órákra van, helyben max egy háziorvosszerűség. Vagy hogy nagyon elterjedt a dohányzás. Vagy hogy... Illetve gyakorlatilag napjainkra az inuitok is átvették a "nyugati" étrendet, szóval ha friss adat, akkor nem sokat mond.Röviden, első olvasatra
-
n@p@lm
őstag
Érdekes cikk a szénhidrátcsökkentésről/hiányról
[link] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Josephine111 #990 üzenetére
Átlagban mennyi zsírt és proteint viszel be egy nap?
"Mert ha nagyon zsírosat eszem, azt azért megérzem"
Próbáld meg azt, hogy amikor zsírosat eszel, akkor amellé csak proteint eszel, és nem, vagy csak nagyon minimális szénhidrátot. -
Josephine111
csendes tag
Az első hónap letelt. Eddig 3,5 kg ment le a súlyomból napi 1200-1800 kcal bevitel mellett. Sajnos a bevitt zsír mennyisége szinte mindig kevesebb, mint amennyi a diétához elvárt lenne. Segítsetek, mi nem terheli meg a gyomrot és mégis magas a zsírtartalma? Mert ha nagyon zsírosat eszem, azt azért megérzem, bár továbbra sem kell savlekötőt szednem. A zsír mennyiségén még csiszolnom kell. Az eddigi eredménnyel így is elégedett vagyok.
-
Josephine111
csendes tag
Köszönöm a válaszokat és a lelkesítő szavakat.
Ahogy kivettem a szavaitokból, kb. 0,5-1 kg fogyás a reális hetente. Azt már én is észrevettem, amikor a férjemmel együtt fogyóztunk, hogy ő gyorsabb ütemben ért el eredményt és egyenletesebben mentek le a kilói. Mi nők, úgy látszik, nehezebben adjuk le a tartalékainkat, ami érthető a szervezet részéről, mert számára fontosabb a "fajfenntartás"
- sosem tudhatja, hogy mikor kell a tartalék egy születendő gyermeknek. Más fórumokon olvastam, hogy volt olyan, akinél a fogamzásban is problémát okozott a fogyókúra. Úgyhogy saját szervezetemet megértve, elfogadva és tiszteletben tartva, türelemre intem magam.
A szobabiciklin vannak HIT programok. Eddig a kalóriaégetőst választottam elsősorban, de akkor átváltok az intervallumosra és eddig kicsit hanyagoltam, de akkor folytatom a tornát, ami főleg erőnléti gyakorlatokból áll.
Hát, ahogy írod is, van aki marad egész életére a szénhidrátcsökkentett étrenden, ezen én is elgondolkodtam. Még ugyan nagyon messze van, hogy erről döntenem kell, hiszen egyelőre a fogyás a cél, de ha ez az ára annak, hogy nem kell gyógyszert szednem, akkor lehet, hogy én is inkább ezt választom.
Rákerestem a neten a szénhidrát és a gyomorégés összefüggésére és találtam egy érdekes cikket, ami kifejezetten erről szól. Akit érdekel, itt találja: https://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/gyomoreges-gerd-rejtett-okai.php
A Lidl-ben is van, Trend széndhidrát csökkentett kenyér a neve és annak is hihetetlenül kevés a szénhidráttartalma. Vettem belőle, és nagyon finom. A kocsonyához jobb volt, mint a fejes saláta.
-
n@p@lm
őstag
Igen, jól esik
Hozzá tartozik a dologhoz hogy nem teljesen a ketogén diétán vagyok, csak fogyni szeretnék
93,6 kg voltam jan. 2.-án, ma reggel 85,5 kg-ot mutatott a mérleg.
És igen, a kenyér hiányzik
Abonettel szoktam időnként helyettesíteni, de ennek az Aldisnak mégis csak kenyér íze van, a rántottához jobban esett.
Persze túlzásba nem viszem, időnként fogyasztok csak. -
szuszinho
őstag
Egyébként, miért esztek kenyeret?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S21(128/8) dobozával tokkal
- HP Victus 15-fa Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% i5-12500H 16/512 RTX 3050 4GB 144Hz
- ELITRO Részletfizetés , bankmentes , kamatmentes. Érkezés alatt . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Új Asus TUF GAMING A15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 2050 4GB 144Hz
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest