Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Josephine111 #995 üzenetére

    "Csináltam egy összesítést az elmúlt 32 napról. Napi átlag:
    108 g fehérje (27%)
    36 g szénhidrát (12%)
    116 g zsír (61%)"

    Ezek teljesen jó számok, felesleges több zsírt bevinni ha jelenlegi ételeid jól esnek és jól is laksz tőlük. Ugye az alapszabály, hogy egyél annyi proteint amennyi szükséges, szénhidrát ne lépje túl a limitet, és emellé egyél annyi zsírt, hogy jól lakj. Százalékokkal nem kell foglalkozni.

    Ha csak proteint akarsz bevinni, arra a legjobb megoldás a száraz húsok (pl. csirkemell, tonhal). Nyilván megoldás a protein por is (vannak nagyon alacsony ch tartalmúak), de jobb rendes ételből bevinni amire szükséged van.

    flash-
    Ott a már említett tepertő, vagy szárított húsok: beef jerky, szárított hal, stb... de ezek elég horror áron vannak Mo-n (viszont gyakorlatilag színtiszta proteinek). Magvak jó nassolni valók még keton, de azokban azért relatív sok a ch. Vagy lehet csinálni sütiket (topicban is volt több recept), de relatív sok ch lesz azokban is.
    Bármilyen zöldség vagy gyümölcslé teljes mértékben felejtős. Gyümölcsökben alapból is sok a cukor, gyümölcslé meg gyakorlatilag koncentrált gyümölcs (kiveszed belőle a rostot), szóval ha semmi hozzáadott cukrot se tartalmaz, akkor is sok lesz benne a ch. Vannak "mindenmentes" szörpök / üdítők, de nyilván azoknak meg nincs köze a gyümölcshöz (aroma+színezék+édesítőszer, lásd zero cola, pepsi max, penny saját márkás szörpök, zero energiaitalok stb.).
    Igazából "nulla" ch három dologban van: víz, húsok és totál mű kaják :)
    Amúgy meg állj át ketora, és akkor nem érzed majd a szükségét, hogy nassolj :)

    "ugyan nem ketogén étrendet követek, de szeretnék tanácsot a zsírosabb ételekben:"
    Az én tanácsom továbbra is az, hogy ha nem ketogén étrenden vagy, akkor ne egyél zsíros ételt :)

    "hús mellé mi az ami jó zsírosabb ételnek?"
    Miért nem eszel alapból zsíros húst? Az a legjobb zsírforrás... De lehetőségek: sós vagy fűszeres vaj, tejszínes szószok, 20%-os tejföl (akár fűszerekkel elkeverve), zsírosabb sajtok (camambert pl.), bacon (vagy más szalonna), tepertő.

Új hozzászólás Aktív témák