Hirdetés
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Mi történik egy netes csalás után?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Hogy én mekkora lökött vagyok , napok óta mások az új 2 Tb vinyóra amikor olvasom, hogy formatálja a NAS.
A rest 2x fárad.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Tonyk
veterán
válasz Zolee_70 #6149 üzenetére
Nagy írásra nincs szükség. A 310-es topicjában kb 2 éve téma volt , ennyi a titok:
https://prohardver.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_11762-11762.htmlNincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Zolee_70 #6153 üzenetére
Akkor a kedvedért:
A kérdés ez volt: "Hogyan menthetők/hozzáférhetők az adatok a NAS-ból kivett HDD-ről úgy hogy azt PC-be, esetleg külső merevlemez házba rakjuk"
Tehát így menthetők az adatok:
Kiveszed a hdd-t berakod egy linuxos gépbe (igen, jó lesz bármely live linux is) és kiadod a két parancsot (ha nem tudja alapból, akkor telepíted a csomagkezelőjével), ami idézve volt:
mdadm --assemble /dev/md1 /dev/sdxy
mount /dev/md1 ~/valamisdxy ::
x -> a vagy b vagy c vagy ....
y: partíció számaEz természetesen az adott géptől függ, így ide nem lehet bármi konkrétumot írni.
Ezek után hozzáférhető a ~/valami (/home/valami) nevű könyvtárban a nas hdd-je.
Mire vagy még kíváncsi? Leírjam mi mit jelent vagy esetleg az is jó ha utánaolvasol Ezt itt teheted meg: [Irónia OFF]
mdadm
mdadm --assemble
Linux partíciók
mountSajnos, ez nem ilyen next-next-finish meló, nem árt ha az ember tudja mi az a terminal vagy a legalább látott már cmd.exe-t futni.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Mr Dini
addikt
válasz Zolee_70 #6155 üzenetére
Nem értem mi a gond, hisz kaptál egy komplett leírást, illetve ha valami nem világos, ott az egész internet (Google és társai), hogy megmagyarázza. Vagy akár kérdezhetsz is a topikban konkrétumokra is...
Amúgy meg faék egyszerű a mutatvány, mondom ezt úgy, hogy én sem vagyok "IT szakember". Leszedsz pl egy Ubuntu telepítőt, meg egy Rufus-t (feltéve, hogy Win-t használsz). Fogsz egy pendriveot, ami kellően gyors, s nincs rajta semmi értékes adat. Rádugod a gépre, a Rufus-ban kijelölöd a meghajtót, illetve a letöltött Ubuntu lemezképet, majd rámész a kiírásra. Ha kész, bebootolod a gépet a pendriveról, kiválasztod a Live verziót, majd ha feljött a desktop, nyomsz egy Ctrl+Alt+T kombót. Láss csodát, felugrik a terminál. Ide beírod szépen, hogy
sudo apt-get update
sudo apt-get install mdadm -yMajd csatlakoztatod a HDD-ket a géphez, s kiadod azokat a parancsokat, melyeket @Tonyk úr kifejtett.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
stefi68
addikt
Win 10-et raktam a PC-re és nem látható a NAS a hálózaton, mint tárhely.
Nekiállok infót keresni a neten, de hátha itt gyorsabban választ kapok, mi a megoldás.
ui.: Hálózat kiépítésében semmi nem változott, tv, telefon látja...
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
Beni2360
félisten
Vissza raktam a 2. sottból kivett hdd, sajnos törőlve lettek a megosztások. Rajta vannak a fájlok amik előtte voltak de semmit nem látok sehol. TC.ben, box-ban látni de üres semmi mappa sem fájlt nem látni. A nas elfogadta adta neki a "samsung" nevet és a kötetnél mutatja is majdnem tele van. Valami engedélyezés maradt volna le? de nem találok semmit. A megosztásoknál engedélyeztem. Ugyan ez volt előtte is mint a képen
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tibi020
tag
Sziasztok!
Beszereztem egy Samsung 2016 4K tv-t. A nas-ról nézem a filmeket. Letöltöttem pár 4K 60fps filmet és sajna szakadozva játssza a tv. Külső hdd-ről közvetlen össze kötve a tv-vel lejátszva ezek a filmek tökéletesek. A router gigabit a vezetékek is. Mivel próbálkozzak még?
Ha van ötlet megköszönöm!
Tibi -
stefi68
addikt
Hát megmondom őszintén én sem tudom pontosan mitől javult meg, mert többféle dologgal is próbálkoztam egyszerre.
Pl. lehetett attól, hogy nem azonos munkacsoportban volt a PC és a NAS (OTTHON vs. WORKGROUP)
Aztán ugye volt a samba engedélyezése a szolgáltatások közt.
Aztán variáltam a fájlmegosztással, meg a hálózati profilnál a hálózatfelderítés engedélyezéssel.
Aztán találtam ezt: [Can't see NAS drives in your network on Windows 10?]
Szóval egyszer csak megjelent...
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
törölt tag
válasz stefi68 #6169 üzenetére
Sziasztok
HTPC LE alapokon, nem látja az NSA 325v2-met. Kb 5 percig, de lehet, hogy tovább. Egyelőre tanácstalan vagyok, hogy merre tapogatózzak.
A NAS procija viszont folyamatosan fenn van csúcson, sokszor 100% mint pl most is. 47 fokos, a RAM kihasználtsága 20%Mi lehet a gond?
szerk: Restartok megvoltak. router, nas, htpc, ez utóbbi friss telepítéssel.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz #48613632 #6170 üzenetére
mi az hogy "htpc le alapokon" ?
és mi hajtja a cpu-d 100%-on ? meg tudod nézni a nas felületén... (vagy ha van ffp-d, akkor be ssh-zol és top parancs)
ha nincs ffp-d, akkor tippre a twonky gyűjti, rendszerezi a médiafájljaidat... kapcsold ki. ha van rá módod, hagy a dlna-zást a fenébe és a htpc-dről smb (hálózati megisztás) játszd le a médiafájlokat, pl KODI-val"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
törölt tag
-
arty
veterán
FFP-seknek: jött ki új verzió hdsentinel-ből !
0.17.6929 (2017 augusztus 30)
új hdd modellek támogatása, html report, egyéb újdonságok -> [link]
sftp-n csatlakoztam, simán csak felülírtam a régi fájlt, majd a hsz-ben (amire válaszolok) leírt módon beállítottam a jogosultságait és már az új fut le a ./hdsentinelarm parancsra
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
spiky03
veterán
Tudtok valami jó androidos appot amivel lehet a NASon távolról másolati, athelyeznei, kicsomagolni?
Köszönöm
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
-ZeeZee-
senior tag
Sajnos az elmúlt napokban az áramszolgáltató nem állt a helyzet magaslatán (pénteken kb. 15-ször ment el az áram, 1-2 másodpercestől a 15 perces kimaradásokig), ezért szünetmentes beszerzésén gondolkodtam. Amit el kellene bírnia: a NAS, 1 router (TP-LINK WR841) és 1 kábelmodem. Mivel ezek keveset fogyasztanak, ezért gondolom nem kell túl erőteljes UPS. Viszont amit szeretnék: ki tudja kapcsolni a NAS-t ha lecsökken az akku töltöttsége. Van rá lehetőség, hogy ezt megtegyem? Gondolom alapból USB-s kommunikációs UPS-t kell vennem, de a NAS-on be lehet ezt valahogy állítani? Esetleg van olyan típus, amit javasolnátok?
-
arty
veterán
válasz spiky03 #6175 üzenetére
csak ssh + screen amit találtam
rássh-zol a nas-ra
screen mc (feltéve h fel van telepitve a screen és a midnight commander
elinditod a másolást
crtl + a utána ctrl + d (ezzel kilépsz a másolásból)
exitháttérben megy a másolás
ujra ssh-zol a nasra
screen -r (ezzel rákapcsolódsz a korábbi session-re)
és ott követheted hol áll a másolás..."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Freezee
senior tag
Milyen 3-4 TB -os vinyó ajánlott most NAS-ba? Amikor vettem WD Red-ek mentek bele, de azok csak 5400rpm-esek.
-
arty
veterán
válasz Freezee #6180 üzenetére
minél nagyobb az ajánlott
amúgy 7200rpm-ből SEMMIT nem profitál a nas, csak többet fogyaszt és jobban melegszik.[link] - itt egy adatközpont legfrisebb hdd statja, hogy melyik hddk milyen arányban döglenek. és persze az ár/gari ami még fontos.
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
aribazsy
csendes tag
Sziasztok,
Valakinek van a 325 v2-vel kapcsolatos tapasztalata Seagate 4TB-as winyoval?
Vettem ket seagate 4TB-os Ironwolf-ot (ST4000VN008), de fel se ismeri oket Regi winyoit siman egybol, ezeket kerregteti, es kesz, a volume kozott pedig nem jon fol
Valaszotokat, otleteket elore is koszonom!
Balazs -
taip
senior tag
válasz Nono0000 #6184 üzenetére
Pont az a jó, ha csomagküldéssel kapta, mert akkor 14 napig elállhat a vásárlástól akkor is, ha a cucc egyébként hibátlan. Ha hibás, akkor nem is kérdés.
Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
2 db 1 TB-os WD Red-et használok a NAS-ban RAID1-es kötetben.
A mellékelt képen lévő fejparkolási értékek elfogadhatóak szerintetek? Kb. óránként van egy. (A másik HDD értékei is pár eltéréssel ugyanezek.)
Ki lehet ezt kapcsolni valahogy? És milyen felületen tudok kommunikálni a NAS-ban lévő HDD-kkel?
Köszi![ Szerkesztve ]
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
Pgraph
aktív tag
válasz Anonymus23 #6189 üzenetére
Köszi!
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
A syslog-ng process mitől hajthatja folyamatosan a procit?
Először azt hittem hogy a syslog szerver engedélyezése miatt van, de miután leállítottak, ugyanúgy magas CPU használattal megy a folyamat -
-Philip-
tag
Sziasztok,
Nagyon egyszerű kérdésem van de egyszerűen nem találok rá megoldást, kérlek segítsetek
Szeretném kideríteni, hogy az egyes köteteim mekkora méretűek. Google Drive-ra szinkronizálnék családi képeket és videókat, jelenleg 15GB a felhőm mérete és nem tudom, hogy beleférek-e.
Előre is köszönöm ha valaki segít
[ Szerkesztve ]
- Rallymania -
-
Tonyk
veterán
válasz -Philip- #6192 üzenetére
Bodri kutya legyek ha értem, pedig kétszer is elolvastam.
Kötet mérete? Amekkora HDD-t beletettél a nasba. Ha két hdd, akkor két kötet van. Ezt te tudhatod hogy mekkorát tettél bele, mi nem. A köteteken (volume) meg vannak a megosztások (share), ezeknek viszont nem állítható a méretük addig lehet őket "feltölteni", amíg a kötet meg nem telik (azaz teli nem lesz a hdd).
A Gdrive-on 15GB-ba nyilván 15GB-nyi képet tudsz feltölteni, de ehhez a nasban lévő kötetnek semmi, de semmi köze.
Vagy tényleg én nem értek valamit...
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Bazijoe73
senior tag
Sziasztok , hogy tudom a legfrissebb Transmissiont rá telepíteni a legegyszerübben?
Samsung Galaxy S5 Rootolt
-
Mr Dini
addikt
válasz Bazijoe73 #6198 üzenetére
Annak nem kéne lassítania, hiszen csak egy plusz linux "FHS" alapvetően. Maximum a rajta keresztül telepített és aktuálisan futó processzek ehetik meg a NAS-t. De az, hogy mit telepítesz, az Rajtad áll! Nekem jelenleg 305 csomag van telepítve a vason, mégis alig terhelt. Mert nem fut, nincs betöltve, maximum a HDD-n eszi a helyet.
Viszont! A slacker helyett javaslom a slapt-get csomagkezelőt. Jelenleg egyedül barmalej2 kolléga rendelkezik ezzel, Ő is kb egy évet dolgozott vele (hihetetlen mennyire kitartó az úriember ). Ez pedig azért jobb, mert frissen tartja a csomagokat, illetve képes a függőségek telepítésére is.
A Transmission telepítését pedig valahogy így tudod vele megtenni (ha van FFp-d, root SSH-n lépsz be, s uwsiteloaderrel hozzá van adva a br2 repó a slackerhez):
1.) Ellenőrizzük, hogy van-e már fent slapt-get:
funpkg -q slapt-get
Ha ez No matches-t dob válaszul, akkor ugorjunk a kettes pontra, egyéb esetben mehet a hármas!
2.) Telepítsük a slapt-getet:
[ -d /ffp/funpkg/cache/br2 ] || mkdir -p /ffp/funpkg/cache/br2
cd /ffp/funpkg/cache/br2
/ffp/bin/wget -nv http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/slapt-get-0.10.2t-arm-2.txz
funpkg -i slapt-get-0.10.2t-arm-2.txz3.) Frissítsük a csomaglistáját, illetve az elavult csomagokat, ezt követően pedig adjunk egy restartot az sshnak (utóbbi akkor szükséges, ha az openssh frissítve lett, ugyanis máskülönben nem fogjuk tudni elérni a boxot, csak reboot után):
slapt-get -u
slapt-get --upgrade/ffp/start/sshd.sh reload
/ffp/start/sshd.sh restartÉs ezzel kész is a slapt-get telepítés, ami csupán egyszeri művelet. Ezek után következhet az aktuálisan legfrissebb TM (vagy bármi más telepítése, de most a TM volt a kérdés).
4.) Futtassuk le ezt:
slapt-get -i transmission
5.) Adjunk futtatási jogot a TM start szkriptre, hogy restart esetén automatikusan induljon:
chmod 755 /ffp/start/transmission.sh
6.) Indítsuk el:
/ffp/start/transmission.sh start
Ennyi.
Forrás: nas-central - Pici hozzátoldással, illetve TM-re módosítva, de @barmalej2-é az érdem .
Illetve ha nagyon irtózol az FFp-től, akkor kövesd ezt a leírást Doky1988 fórumtárs tollából. Ez végigvezet a TM Entware-ng-n keresztüli telepítésén.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest