Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefi68
addikt
Tervben van egy ilyen NAS vétele....
Van egy 1 TB-os 3,5"-os vinyóm ami egy külső házban volt eddig.
Meg lehet valahogy oldani, a NAS-ba való beépítést (használatot) anélkül, hogy ne kelljen a közel 1 TB adatot lementenem róla?
Gondolom ha veszek bele egy új vinyót és beüzemelem, akkor már megoldható USB-n keresztül a másolás...Tudtok ajánlani csendes, hosszú élettartamú HDD-t?
Gondolom nem kell a leggyorsabb? Green, félék is jók nem? 2 TB-os a tervezett méret...
Kell a 7200-as v. elég az 5400-as is?◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
stefi68
addikt
Először is bocsánat az amatőrségemért. Nem volt még NAS-hoz semmi közöm.
Most szereztem be egyet. A bele szánt 2TB-os vinyó délutánra lesz itt.
Lesz kérdésem sok és nektek sok bugyutának tűnő is, ezért előzetesen elnézést kérek.
Egyelőre ott tartok, hogy bekapcsoltam, IP-t fixre, jelszót meg átállítottam.
A beledugott pendrive-ot, már látom a hálózaton. A tv-n is megjelenik (minta csak abba dugtam volna) simán lejátssza a tartalmát.A kérdésem az lenne, hogy a vinyó berakás után, automatikusan particionálja, leformázza azt?
Egy partició lesz az egész v. lehet többet is? Egyáltalán érdemes széttördelni?Mint korábban írtam van egy külső házas (USB2) 1 TB-os vinyóm. Egyelőre nem akarom a NAS-ba rakni, viszont szeretném átmásolni az adatok (filmek, képek, stb.) egy részét.
Mi a leggyorsabb módja ennek?
USB-re dugva, hogyan tudok másolni részleges adatokat másolni a külső vinyóról a nas-ra?Közben olvasok is folyamatosan leírásokat, cikkeket, stb.
Köszönök előre is minden segítséget és türelmet!
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
stefi68
addikt
válasz krealon #2293 üzenetére
PC/Router gigabites kapcsolat adott. Majd kipróbálom először PC-USB kapcsolattal, de a külső vinyóház usb2-es csak.
Ha lassú lesz, akkor kiszedem a házból és ideiglenesen berakom a pc-be.Ha mondjuk a "minden v. semmit" módot választom, akkor a nas-on tudom utólag rendezni a tartalmat mondjuk külön mappákba stb. úgy mint a pc-n (move) mozgatással?
-
stefi68
addikt
válasz _Smooth #2298 üzenetére
Igen, ha ssh-n indítom akkor a 2. próbálkozásra bejött.
Akkor mi legyen? Hagyjam ki a Telnet-es parancsokat?
chmod a+x /ffp/start/sshd.sh
/ffp/start/sshd.sh startEz ami létrehozná az ssh kulcsot... Vagy arra már nincs is szükség, ha az ssh elindult?
-
stefi68
addikt
válasz Mr Dini #2301 üzenetére
Igen be tudok lépni...
Akkor gondolom a telnet letiltása is felesleges, mivel el sem indult.
-------------------------------------------------
/ffp/start/telnetd.sh stop
chmod a-x /ffp/start/telnetd.sh
-------------------------------------------------◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
stefi68
addikt
MC-ben hogy látom az USB tárolót?
-
stefi68
addikt
válasz Mr Dini #2305 üzenetére
Igen, bocsánat elsiklottam felette...
Az MC furcsa megjelenésére van orvosság? Gondolom valami kódlap eltérés lehet...
A keret még csak (x-ek, meg q-k), de a fájlnevek..., hát kiolvashatatlanok.Amúgy nem gyorsabb a másolás az MC-vel a külső és belső tároló között mint pc-vel (szintén a belső és külső tároló közt). Kb 29e KB/s mindkettő módszerrel.
Gépről nas-ra úgy 45e KB/s. Nem kevés az?[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
válasz Mr Dini #2308 üzenetére
És valóban, az x-ek eltűntek.
Nem, nem írtad, hogy gyorsabb lesz. Ezt csak én gondoltam...
Viszont van egy nagyobb gondom. PC-n, telefonon látni a nas tartalmát, a TV viszont nem látja
Sem a képeket, sem a videókat...Ez is megoldódott: A médiakiszolgálónál a "Megosztások közzététele" résznél nem voltak megadva a jogok.
Asszem mára elég lesz. Majd holnap elkezdek másolni ezerrel, vagyis hogy 29ezerrel
Hálás köszönetem a segítségért!
[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
Jönnének a további kérdéseim ...
Egy WD20EFRX-et vettem.
Elolvastam a fej parkolásról szóló cikket és más írásokat is.
Így egyre zavarosabb a kép, hogy most teljesen ki kell kapcsolni, v. csak magasabb értékre kell állítani?
Ha magasabbra, mennyi legyen az?Továbbá a cikk azt írja: "A parancs érvényesítéséhez ki kell kapcsolni a vinyót, (nem újraindítás, hanem leállítás)!"
Hogy lehet leállítani a vinyót???Most ennyi a parkolás időzítése: Idle3 timer set to 13.8s (0x8a)
Ez sok, vagy kevés?Amit még tapasztalok, hogy teljesen nyugalmi állapotban halk kotyogó hangot ad. Ez a fej lenne?
Nincs adatátvitel és próbaképp a sosem használt TM-es és az FFP-t is letiltottam.
Így is "kotyog". Ez normális?[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
válasz Anonymus23 #2319 üzenetére
Egyenlőre nem lesz torrent. Bár ki tudja...
A kotyogó hang megszűnt!
Egyrészt kivettem a nem használt keretet, ami a legkisebb mozdításra is úgy zörgött benne mint borsószemek a dobon.
Tudom nem lesz mozgatva, de ha nem kell akkor ne legyen benne és ne is zörögjön nekem.
Másrészt úgy tűnik, miután bezártam az admin kezelőfelületet megszűnt a hang.
Lehet hogy lekérdezte időközönként az aktuális állapotát, vagy ilyesmi.Egyébként a fejmozgás hangja volt. Annyira nem zavaró, csak most itt van mellettem 30cm-re és jobban hallom. Ha 4 m-re leszek tőle biztos nem fogom hallani.
A leállításra visszatérve, mennyire drasztikus a power gomb használata (egy csippanás)
Gondolom azért rakták rá hogy ne kelljen mindenféle admin felületeken bogarászni....A másik dolog, mennyire fontos az USB tárak eltávolítása előtti "kiadása". Láttam az adminban a köteteknél van ilyen.
-
stefi68
addikt
válasz Anonymus23 #2322 üzenetére
Fejparkolás ügyben:
PC-nél írták az usb bootolós módszerrel, az ottani programban a -s300 kapcsoló 6 percre (300 sec) állítja az időzítést.
A nashoz használatos linuxos program leírásában az szerepel, hogy -s1..255 lehet.
A -s255-nél 25.5 sec-ot írt, próbaképpen a -s300-nál meg 4.4 sec-ot. Gondolom nem tudta értelmezni...Fejparkolást végül kikapcsoltam.
-
stefi68
addikt
A NAS gyökérben nem lehet több mappát létrehozni a meglévő (admin, audio, photo, video) mappákon kívül?
Mondjuk jó lenne még documents, programs, stb.◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
stefi68
addikt
válasz Anonymus23 #2337 üzenetére
Köszönöm!
Na ezt sem gondoltam volna, hogy a gyökérben lévő mappák azok megosztások...Most már menjünk bulizni!
Előzetesen is ..............Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!.................
[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
Csak kipróbáltam a TM-t.
Próbaképp letöltöttem két kisebb torrentet.
Le is jött, seedel is.A cikkben szereplő autentikáció beállítást (még) nem csináltam meg.
Ennek ellenére rá tudok csatlakozni a TM GUI-val, mind pc-n, mind mobilon. Akkor most hogy is van ez?◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
stefi68
addikt
válasz hakos1987 #2394 üzenetére
Nekem a gyári (Twonky) van fent és simán viszi a feliratokat (srt) a Samsung 3 éves tv-men.
Nem állítgattam rajta semmit. Azt sem tudom lehet-e...
Pedig több helyen is olvastam, hogy a rendes feliratkezeléshez MiniDLNA kell.[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
válasz hakos1987 #2399 üzenetére
Igen a TM felrakható FFP nélkül is, bár én felraktam az FFP-t is mert kíváncsi voltam hogy másol MC-vel a saját USB-re dugott tárolóról. Háát, semmi különbséget nem tapasztaltam...
Persze +10...20..30e-ért mindig vannak/lesznek jobb és jobb kütyük de én nem szántam rá többet.
Egyébként az eMag-nál vol/van a legjobb áron 27.900,-ért még most is ingyenes kiszállítással.Mondjuk én találtam egy 1 éves példányt, ami még garanciális 1 évig, jóval kevesebbért...
Ahogy a kolléga is írta SSH klienssel telefonról is meg tudsz mindent csinálni, amit PC-ről.
Más kérdés, hogy mennyire lehet kezelni egy 5" körüli képernyőméreten keresztül a klienst.
Párat kipróbáltam, eddig ez vált be a legjobban: ServerauditorHa valaki talált/használ jobbat, ne tartsa vissza...
[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
Én meg azt nem értem, hogy ha már egyszer a gyártó nem tud olyan szoftvereket kiadni az adott termékére ami maradéktalanul el tudja látni a feladatát (pl. ez a feliratkezelés), akkor mért nem oldja meg, hogy egyszerűbben lehessen a külső forrásból származó programokat telepíteni?
Nem tudom a drágább NAS-oknál milyen szoftverek állnak rendelkezésre, azok mennyire használhatók a mindennapi életben.
De az is egy kissé furcsa, hogy valaki vesz egy ilyen kütyüt mondjuk 30e-ért, hozzá vinyót 15-25e-ért, tehát rákölt a szórakozásra 45-55e Ft-ot és még utólag szórakoznia kelljen az FFP, repok, meg miniDLNA, stb. rámókolásával.
A mai világban már mindenkinek informatikusnak kell lennie?
Én az saját ismerősi körömet nézve, egyről sem tudom elképzelni, hogy ilyenekkel foglalkozzon...
Vagy aki nem ért hozzá az ne is vegyen ilyesmit?[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
Repo-k telepítéséhez kiadom az alábbi parancsot:
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
Erre ezt az üzenetet adja: Permission denied
Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
Újabb probléma:
Miután az UW Site Loader-ben kiválasztottam mindent (kivéve KyleK)
Package List was updated with the sites from the following maintainers:
fonz Mijzelf Uli Memiks barmalej2 ArieErre OK majd megkérdezi:
Do you want to run 'slacker -U' to download the latest package lists?
Erre is OK, ezután:
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
rsync error: received SIGINT, SIGTERM, or SIGHUP (code 20) at rsync.c(549) [Receiver=3.0.9]
FATAL: s: No CHECKSUMS.md5
Thanks for using UW Site Loader!A slacker -a minidlna parancsra pedig
No packages found (status Iiu, pattern (minidlna)) a válasz.[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
válasz M_AND_Ms #2433 üzenetére
Ott tartok, hogy mivel nem megy az inreto.de ezért a miniDLNA-hoz minden függőséget kézzel kellene felrakni.
El is kezdtem egyenként, a futáskori hibaüzenet által hiányolt függőségeket Tonyk csomagjából pótolni, de nincs mindig névegyezőség. Így aztán elég nehéz kitalálni, hogy ami hiányzik neki az melyik csomagban van.Ha valakinek van jobb tippje, hogyan lehet felrakni manuálisan a miniDLNA függőségeit, szívesen veszem.
(#2432) NTonee: Azért ne add el, jó kis gép ez!
Nem panaszkodásképp írtam amit írtam. Igazából nincs vele bajom, csak az derült ki akinek kiterjedtebb funkciókra van szüksége, vagy mókol, vagy rászán 20-30e-el többet.
A Twonky-ból egyelőre az hiányzik csak, hogy nem tudja (nálam) ott folytatni, ahol abbahagytam.
Meg hát a kísérletező kedv...[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
Ha ez jön be az inreto.de oldalon, akkor helyreállt a szerver?
Na majd este próbálkozok megint...
-
-
stefi68
addikt
válasz Mr Dini #2445 üzenetére
Na, megy a miniDLNA!
Így azért egyszerűbb, hogy megy az inreto.És folytatja a filmet, ahol abbahagytam, bár ez nektek gondolom nem újság.
Mr Dini, elnézést a név elírásért, pedig az M nem is a D mellett van.
Hogyan lehet megnézni mi fut a NAS-on?
Nem arra gondolok, amit az admin felületről indítottam, hanem amit manuálisan telepítettem.
Az ugyebár nem jelenik meg az admin felületen.◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
stefi68
addikt
Érdekes ez a képnézegetés....
Korábban észrevettem még Twonky-n, hogy 1-1 kép betöltése 6-8 mp-et vesz igénybe.
Ez most MiniDLNA-val felment 20 mp.-reEzek mind régi képek, 20 évvel ezelőttiek!
Aztán elkezdtem kísérletezni és rájöttem, hogy az új képeket gyorsan betölti.
Erre kipróbáltam egy mappán, hogy csoportosan átkonvertálom őket, mondjuk a dpi-t levettem 322-ról 319-re.
És láss csodát, a képeket a konvertált mappából már gyorsan tölti be!Nem tudom ennek mi az oka? Lehet a régebbi képformátumban (jpg) valami másképp van kódolva
Tehát majd ráérő időmben át kell konvertálgatnom az összes régit...
ui.: Most ahogy bogarászok a képek közt azt veszem észre, hogy ahol tud indexképet generálni, azok gyorsan töltődnek be, ahol nem, azok lassan...
[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
Ezek régi archivált képek, azaz normál méretű papír alapú fotókról képolvasóval beolvasott jpg formátumú, 300-350 dpi felbontással, 24 bit színmélységgel, kb 300-400 kB méretűek.
Tehát semmi különleges..., az viszont lehet hogy progresszívek...... Igen, közben kipróbáltam, ha progresszívként mentem el változtatás nélkül, már lassan tölti be.
Akkor ez az oka.◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
-
stefi68
addikt
válasz Protoss #2849 üzenetére
"Szóval kicsit vegyél vissza, mert azért az is vicc, hogy mindig minden tökéletes csak mikor kérdezek ugyanazokat írjátok le, hogy próbáljam ki, hátha, amiket próbáltam."
Na, na, azért óvatosan a kijelentésekkel. Pont Tonyk az egyik olyan ember itt aki miatt szerintem sokan belevágnak/vágtak az ismeretlenbe és megpróbálkoznak nem hétköznapi dolgokkal a NASolás terén.
Szinte mindig jelen van és segít az amatőröknek (mint én is).Szóval ne üldözd el...
Türelem, türelem ... Én már többször jártam úgy, hogy nagyon akartam valamit, szinte már görcsösen, hajnalokig fennmaradva, de nem jött össze. Olyankor hagyni kell pihentetni a dolgot és legtöbbször másnap, tiszta fejjel, újult erővel mindig megoldódott.
-
stefi68
addikt
Sziasztok!
Rég jártam erre.
Igazából minden működött eddig, viszont most akartam egy filmet nézni és a tv nem látja a MiniDLNA-t.
Valószínűleg nem fut. Az hogy miért nem jó kérdés... Pár napja még jó volt.A nagyobb baj, hogy el sem indul
---------------------------------------------------------------------------
admin@NSA325-v2:~$ /ffp/start/minidlna.sh status
PROCESS STATUS INFO: minidlna is not running
admin@NSA325-v2:~$ /ffp/start/minidlna.sh start
/ffp/start/minidlna.sh: line 65: /proc/sys/fs/inotify/max_user_watches: Permission denied
Starting minidlna...[ Fail!!! ] ERROR WARNING: minidlna can not start!!!
--------------------------------------------------------------------------Vajon mi lehet a gond és hogyan lehet orvosolni?
Szerk.: A Twonky-t elindítottam, így senki és semmi nem tántoríthat el a filmnézéstől.
Azért érdekel mi a fene történt a MiniDLNA-val.
Az lehet gond, hogy be van állítva automatikus kikapcsolás 01:00-ra és lehet, hogy közben ment egy film legutóbb.
De gondolom van olyan intelligens, hogy leállítja a futó dolgokat mielőtt kikapcsol...[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
válasz Mr Dini #4027 üzenetére
Mármint NAS reboot? Ki/Be kapcs nem ugyan az?
A NAS-t amúgy leállítottam és elindítottam vagy 2x is.
A MiniDLNA-t meg próbáltam többször is indítani (/ffp/start/minidlna.sh start) és újra indítani is ha jól emlékszem (/ffp/start/minidlna.sh restart)
-
stefi68
addikt
válasz stefi68 #4040 üzenetére
Érdekes, bekapcsoltam a NAS-t és most fut a MiniDLNA. Kikapcsoltam, majd újra be, megint fut.
Pedig semmit nem csináltam (nem is tudtam volna) vele.admin@NSA325-v2:~$ /ffp/start/minidlna.sh status
PROCESS STATUS INFO: minidlna is running with process ID(s):2976
UID PID PPID PGID SID C STIME TTY TIME CMD
minidlna 2976 1 2976 2976 0 16:47 ? 00:00:00 /ffp/bin/minidlna -fBeírtam az első parancsot amit mondtál:
admin@NSA325-v2:~$ /ffp/bin/minidlna -f /ffp/etc/minidlna.conf -d
[2016/08/25 16:59:27] minidlna.c:438: error: Unable to open pidfile for writing /ffp/var/run/minidlna/minidlna.pid: Permission denied
[2016/08/25 16:59:27] minidlna.c:983: fatal: Failed to switch to uid '300'. [Operation not permitted] EXITING.◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
stefi68
addikt
válasz Mr Dini #4043 üzenetére
Root-tal:
root@NSA325-v2:~# /ffp/bin/minidlna -f /ffp/etc/minidlna.conf -d
[2016/08/25 17:25:53] minidlna.c:942: error: MiniDLNA is already running. EXITING.Amúgy érdemes frissíteni újabbra (stabilabbra)?
Ha minden igaz ez van fent: minidlna-1.1.5_git20150915-arm-1
Hogy lehet kideríteni a MiniDLNA verzióját?[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
Sziasztok!
A Samsung 5 éves smart tv-mről eltűnt a YouTube alkalmazás. Egyébként az az egy ért rajta valamit a smart appok közül. Állítólag 5 évre szólt a támogatottsága.
Olvastam, hogy egy NAS-ra telepített Plex megoldja ezt a gondot.A Plex hasonló média szerver mint a Mini DLNA, csak több funkcióval?
Tehát ha jól értettem Plex-en keresztül tudok majd YT-ot nézni?
A MiniDLNA-ra akkor már nem lesz szükség? Gondolom elég egy féle médiaszerver is....[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
válasz Mr Dini #6030 üzenetére
Nem vágom mi az a transzkódolás, de gondolom proci éhes folyamat lehet.
Más: A jelenleg telepített MiniDLNA verzióját ki tudom olvasni valahogy?
Kb. 2 éve telepítettem, gondolom van már frissebb verziója is.
Egy frissítés bonyolult dolog? Gondolom nem, csak zöld vagyok hozzá...Igazából annyi bajom volt csak vele, hogy talán eddig 2x azt csinálta, hogy nem látta a tv.
Mintha el sem indult volna. NAS 3x újraindítása eddig megoldotta a dolgot.
Meg 1-2 filmmel fordult elő, hogy nem ismerte a video kodeket. Ez nem tudom MiniDLNA v. TV lejátszó probléma?(#6031) krealon: Mondjuk egy ilyenre gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
Ez a legújabb MiniDLNA?
Követhetem a fenti hozzászólásban található link útmutatását a frissítéshez?
Nem szeretném elcse*zni a jelenlegi állapotot...◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
stefi68
addikt
válasz Mr Dini #6039 üzenetére
Jaaaa a LUA szkriptelés. Mért nem ezzel kezdted....
Már kiskiskolás koromban is nyomtam a szkriptet.Viccet félretéve a tv-s topikban fel vannak rendesen háborodva a népek a YT elvesztése miatt.
Volt 1-2 hsz. amiben a Plex-et emlegették, de újból rákeresve kiderült, hogy PC-re telepítettek Plex szervert, YT pluginnel, tv-re meg Plex alkalmazást.
Nekem meg itt van a PC a tv mellet, amiről csak kiteszem a képet HDMI-n, úgyhogy nem kínlódok ilyenekkel.Azért köszi!
-
stefi68
addikt
Érdemes frissíteni V4.80(AALS.1)-ről V4.81(AALS.0)-ra?
A beállítások, feltelepített dolgok megmaradnak?Modification in V4.81(AALS.1) C0| July/21/2017
[Enhancement]
- Apply the official patch from Samba to fix CVE-2017-7494
- Turn off TLSv1.0 and TLSv1.1 and revise the cipher suite to enhance the security of HTTP and
FTP.
Modification in V4.81(AALS.0)C0 | May/19/2016
[Enhancement]
- Hide the httpd version information for security consideration.
- Reboots the device when servername is modified to make sure all the services apply the
correct servername
[Bug fixed]
- Fixed the ftp security issue.
- Fixed the issue that the scheduled tasks, including backup plan and power schedule, don’t
execute at the right time when daylight saving is enabled.
[Package]
[NZBGet]
- Upgrade unrar to untar more files which was compressed by newer compress tool
[Memopal]
Take off redundant double quotes while executing memopal
[GoogleDrive]
1. Fix that GoogleDriveClient won't update if the sync path contains blank
2. Only remove the folder's contents instead of the entire folder while users delete there
accounts
[BackupPlanner]
Modify daylight saving for schedule job[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
Frissítettem végül, nem volt gond, megmaradt minden.
Csak azért írom, ha más is hezitálna...◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
stefi68
addikt
válasz mezeimaco #6141 üzenetére
Egy ilyen leírásnak örülnénk páran szerintem...
"Hogyan menthetők/hozzáférhetők az adatok a NAS-ból kivett HDD-ről úgy hogy azt PC-be, esetleg külső merevlemez házba rakjuk"
Mert, itt csak másolgatjuk rá a terabájtokat, de előbb utóbb minden elromlik.
-
stefi68
addikt
Win 10-et raktam a PC-re és nem látható a NAS a hálózaton, mint tárhely.
Nekiállok infót keresni a neten, de hátha itt gyorsabban választ kapok, mi a megoldás.
ui.: Hálózat kiépítésében semmi nem változott, tv, telefon látja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest