Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, újra itthon így 1,5 hét elteltével ismét neki állnék a webdav-nak, mivel nem sikerült a végére járni a multkor. Adott egy 325v2, dinamikus ip van müködik is a TM-et elérem távolról. WebDav fent van és fut is mivel szépen kiírja, hogy It works és a kulcsot is sikerült legenerálni. Na kb eddig sikerült eljutni, most jött volna az a rész, hogy a startssl-re beregisztálok és hitelesítem a kulcsot,de idő közben ez megszünt és más alternatívát nem találtam ahol regisztrálni tudnék.Így áttértem a B variációra, és mr Dini leírását próbáltam követni.
[link]
443as portra kitenni a 8080at. Kint van mivel telefonról a dinamikusip:443 ra gyönyörüen megjelenik az it works felirat. Ezt követően itt akadok el:Ezt követően szedjük le a szkriptem, mely a kulcsaink fogja generálgatni az acme.sh segítségével és futtasuk le egyszer, hogy meg tudjuk adni neki a hosztnevünket/domain nevünk:
wget http://users.atw.hu/mrdini/scripts/genssl.sh -O /ffp/bin/genssl.sh; chmod a+x /ffp/bin/genssl.sh; /ffp/bin/genssl.sh
[Mon Mar 6 19:27:36 UTC 2017] The new-authz request is ok.
[Mon Mar 6 19:27:37 UTC 2017] Verifying:sakabxxxxxxx.kozow.com
[Mon Mar 6 19:27:41 UTC 2017] sakabxxxxxxx.kozow.com:Verify errorould not connect to sxxxxxx.kozow.com
[Mon Mar 6 19:27:42 UTC 2017] Please add '--debug' or '--log' to check more details.
[Mon Mar 6 19:27:42 UTC 2017] See: https://github.com/Neilpang/acme.sh/wiki/How-to-debug-acme.sh
[Mon Mar 6 19:27:43 UTC 2017] Installing cert to:/ffp/apache/certs/sakabxxxxx.kozow.com.certKérdés az, hogy miért nem tud csatlakozni, ha én böngészögől elérem a 443as porton?
-
Elképzelhető a jelenség... Ha például épp le volt terhelve a NAS (mondjuk torrenttel) miközben pont indult volna újra a ZyAuth Apache modul, akkor előfordulhat hasonló hibajelenség. Egy reboot minden bizonnyal helyrehozza a dolgot, ha nem, akkor pedig FFp-ből lenne célszerű rálesni a dologra.
-
GrandS
senior tag
A 326-os NAS-om ma nem enged be a web-es felületre az adminnal. Puttyal minden további nélkül beenged ugyanazzal a felhasználóinév-jelszó párossal. Mi ez?
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Mr Dini #5469 üzenetére
Hello!
Létrehoztam a "mkdir -p /e-data/PlayerShare/" paranccsal a PlayerShare könyvtárat.
Sajnos a mountolásnál az alábbi hibaüzenetet kaptam:
root@NSA325-v2:~# mount -t cifs //192.168.1.102/D/Films/ /e-data/PlayerShare -o username=guest,noexec,iocharset=utf8
mount: //192.168.1.102/D/Films/ is not a valid block devicePróbáltam a teljes elérési úttal is, de az sem segített:
root@NSA325-v2:~# mount -t cifs //192.168.1.102/DuneHDD_ac484d69_244f_4007_8181_d78fbd01b882/Films/ /e-data/PlayerShare -o username=guest,noexec,iocharset=utf8
mount: //192.168.1.102/DuneHDD_ac484d69_244f_4007_8181_d78fbd01b882/Films/ is not a valid block deviceA lejátszóra belépve az alábbi módon néz ki a mount-olni kívánt mappa és a meghajtó:
A fent leírtak alapján, kérlek írd meg mit csinálok rosszul, és hogyan tudna működni, mi lenne a teljes helyes parancs, vagy mit kellene még csinálnom, hogy engedje a mappa csatolást.Előre is kösz
-
Upo
addikt
válasz
jolti05 #5492 üzenetére
A hdsentinel alapból stdout-ra ír. Lehetne akár kis crontab-os automata checket csinálni.
A hdsentinel -solid opció egy egysorost ír ki az eredményről (mondjuk nekem csak 1 hdd van benne).A hdsentinel súgójából:
-solid : solid out (drv, tempC, health%, pow.onHours, model, S/N, sizeMB)
Például az állapotot ki lehet belőle darabolni:
hdsentinel -solid | cut -f 3 -d ' '
Ez kiírja az állapot százalékát, ha minden jól megy akkor 100-at.
Mondjuk lehetne valami scriptet csinálni ami cron-ból lefut minden nap, és ha nem 100 az érték akkor küld egy mailt. Dini csinált mailezős scriptet transmission-hoz, valami hasonló módon meg lehetne oldani.Ha a hőfok kell, akkor:
hdsentinel -solid | cut -f 2 -d ' 'Az f utáni szám, hogy hanyadik mezőre vagyunk kíváncsiak. Többet is lehet beírni, vesszővel elválasztva.
hőfok, hdd típusa:
hdsentinel -solid | cut -f 2,5 -d ' 'hőfok, hdd típusa, gyári száma:
hdsentinel -solid | cut -f 2,5,6 -d ' 'És így tovább...
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Van arra valami mód, hogy a NAS-ban lévő HDD-k SMART adataihoz hozzájussak?
-
Tonyk
veterán
válasz
simon87 #5488 üzenetére
Még mielőtt bármit csinálnál, keress rá a settings.json -ra:
find / -name settings.json
(nem emlékszem a gyári hova rakja ezt a fájlt.)Ha megvan, akkor töröld ezt az állományt és próbáld meg újratelepíteni. Ha ez sem hoz eredményt, akkor mehet az ffp-s (mondjuk amúgy is inkább ez)
-
Tonyk
veterán
válasz
simon87 #5485 üzenetére
A Nasod ipje nem változott?
Amint látod a csatolt képeden is, nincs port a ip cím után, lehet sérült a config fájl.
Szedd le, tedd fel újra!
Bár ha van ffp-d miért nem azt használod? Ott 2.92 a legújabb, kb másfél évvel újabb verzió, mint ami a programcsomagok között van. Es ez még várhatóan frissül is, a programcsomagos meg nem.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #5484 üzenetére
Mr Dini!
Köszönöm szépen.
-
Tonyk
veterán
válasz
simon87 #5480 üzenetére
Most akkor a programcsomagos TM-es keresed vagy az FFP-set? Mert ha programcsomagos, akkor nem fogod a ffp/start-ban megtalálni.
Ha a programcsomagos, akkor fel van telepítve és el van indítva?ps aux | grep -i transm
-ra van valami találat?Ha ffp-s akkor fel van telepítve?
-
simon87
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Betelt a winyó az NSA 325v2-mben. Sikerült törölnöm az admin felületről pár fájlt, így felszabadítva helyet, viszont azóta nem találom a Transmission-t.
Ha újratelepítem, az sem oldja meg a gondot, a "Programcsomag" fül alatt látom a trasmission-t, de nem kapja meg a 9091-es portot, és az "ffp/start"-ban sem találom a transmission.sh-t.
Találkozott már valaki közületek hasonló problémával esetleg?Köszi előre is a segítséget.
-
Upo
addikt
válasz
Shokkolo #5478 üzenetére
Végignéztem a leírást, és nem KELL szétszedni, a soros konzolt arra írja, hogy hasznos dolog ha esetleg valami váratlan történik.
Az első részt ugye egy debianos pc-n kell csinálni, a másodikat a nason, a telnet backdoor-on keresztül. Az 520-on ez nem nagy ügy, a control panel-en bekapcsolható a telnet.
Én azért azt az mtd2-t és mtd6-ot lementeném a törlés-felülírás előtt, mert nem tudom hogy lehet visszaállítani ha a gyári szoftverre akarok utána visszatérni. Nem mintha nem lehetne, csak még nem néztem utána, elő kell keresni hogy hogyan. Mondjuk gondolom ha működő rendszeren ha visszaírom a mentett partíciók tartalmát akkor újraindítás után megint a gyári rendszer fog indulni, de ha valaki tudja hogy kell akkor javítson ki. -
Upo
addikt
válasz
Shokkolo #5476 üzenetére
520, 540, 542 ugyanaz szoftverezés szempontjából. Az 540 és 542 között nincs különbség, illetve a hdd műanyag keretek az 542-ben nem sárgák hanem szürkék (állítólag).
Az alaplap gyanús hogy ugyanaz, csak a beledugott kártya a hdd csatlakozókkal más (a 4 fiókosokban nyilván 4-es csatlakozó van, az 520-ban meg 2-es. -
Shokkolo
addikt
Ez az 540, létezik, hogy ugyanaz a hardware ?
Neki futok részletesebben is átolvasni, mert elsőre nem értem miért kell szétszedni (OK serial console...), de nem láttam al eírásban elsőre console részt, csak telnet backdoort.
(bár az angol tudásom hagy nem kevés kivánnivalót maga után) -
Upo
addikt
-
gyulazsolti
senior tag
Mr Dini. Küldtem email-t.
-
Aki büszke birtokosa egy ZyXEL NSA326-os vasnak és érdekli a NAS hackelés, annak ajánlom figyelmébe ezt a topikot: Debian telepítés NSA326ra
Én nemrég csináltam meg egy kollégának és nagyon feldobja a boxot!
-
válasz
Rolibratyo #5468 üzenetére
Szia!
Ha smb megosztást szeretnél felcsatolni a NASodra, akkor azt megteheted a következő parancsokkal:
mkdir -p /e-data/PlayerShare/
mount -t cifs //<lejátszó IPje>/mappa/ahova/tölteni/szeretnél/a/lejátszón/ /e-data/PlayerShare -o username=guest,noexec,iocharset=utf8Ez guestként csatolja fel a megosztást, de természetesen megadhatsz más usert is a username és a password paraméterek módosításával/megadásával.
2. Az, hogy milyen partíció van a lejátszó oldalon, az a NAS szempontjából teljesen lényegtelen. Ő csupán egy megosztást lát, nem pedig a fizikai fájlrendszered. A lejátszód kernele pedig elintéz majd mindent.
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Mr Dini #5466 üzenetére
Sziasztok!
Először is köszönöm Stigmának, hogy feltette helyettem a kérdést, mivel ő jobban járatos itt, és az IT témákban is nálam.
A pontosítás kedvéért a lejátszó gyári oldala szerint FTP-n és SMB-n keresztüli hálózati elérés támogatott bár ott elsősorban Windows-os PC-vel való elérést részletezik: accessing_player_from_network
A lejátszóban levő merevlemez ext2-re van formázva, tehát a mont-olásnál azt is figyelembe kéne venni, hogy milyen típusú a felcsatolandó HDD fájlrendszere. Erről ITT találtam bővebben infókat. 3. és 4. fejezet
Illetve mivel a mountolt lemezre írni szeretnék - azaz a Transmission töltene le rá - fontos lenne, hogy írási jog is legyen a meghajtóhoz: erről a 10. fejezetben írnak.
A fentiek ismeretében kérném segítségeteket.
Előre is kösz a további infókat.
-
Szia!
Biztos vagy benne, hogy a lejátszó NFS megosztáson érhető el?
Ha igen, a NASon, FFp alatt tedd fel az nfs-utils csomagot:
slacker -uiA s:nfs-utils
Ez tartalmaz egy showmount binárist, aminek ha megadsz egy IP-t, akkor megmutatja, hogy milyen NFS megosztások aktívak rajta. Innen az elérési utat is ki tudod hámozni:
showmount -e <lejatszó IPje>
A Volume0 helyére pedig md0-t írj!
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Egy érdekels kérdést kérdezett ismerösöm, melyhez kisebb leírás szükséges.
Adott egy Zyxel NSA 325v2-es nas, FFP-vel szerelve + dune médialejátszó, mely hálózaton van és merevlemez van benne. Ehhez brutál Atmos-os hangcucca van 7.1.4 asszem.Kérdés:
Zyxel NSA-ra fel lehet -e mountolni egy adott ip-címen lécő meghaltót? (jelen esetben a Dune médialejátszóban lévő HDD-t szeretné)
Ezáltal ha torrentezne, akkor ha médialejátszóra is töltene le anyagot, akkor is futva a transmission kliens és végezné a feladatot.Itt találtam okosságot hozzá:
mégpedig hogy belép rootként ssh-n majd kiadja az alábbi parancsot:
sudo mount -t nfs <IP Address>:/<DriveVolumeName>/<NameofShare> /mnt/<FolderyouCreated>
példa: Medéailejátszó mondjuk a 192.168.1.12-es tartományban van, és a Filmek mappát akarja felmountolni.
Természetesen a zyxel nas is ugyanabban a hálózaton/tartományban van:sudo mount -t nfs 192.168.1.12:/<DriveVolumeName>/Filmek /i-data/Volume0/mtn/
Még a parancs első részénél a Drivevoulume az amit nem tudok, mert nem tudom milyen fájlrendszer van a medialejátszón (gondolom Linuxos) , illetve a parancs 2. fele lenne részemről érdekes, mert ugye a HDD-et i-data/ valamiről érem el.
Segítséget előre is köszönöm.
-
simonzsoli
csendes tag
Csak a transmission van engedélyezve, nem pörgeti semmi a CPU-t. Az első hsz-el ellentétben nálam minden működik, csak a transmission nem, a NAS felületét elérem, de ha az ip:9091 porton akarok csatlakozni, akkor jön Connection Refused. A Transmission Zyxel-es csomagból van telepítve, lehet hogy a frissítése megoldaná?
-
Sakab
senior tag
válasz
simonzsoli #5462 üzenetére
Ez egy sokmindenkinél jelentkező bug sajnos. Az első hsz-be levan irva, egy parancsal belehet állítani, hogy mindennap éjjel adott időpontban csinál a teljes nas egy restartot. Ez elvileg segít benne. Meg nézd meg a CPU használatot, ha neked is pörgeti a phyton üresjáratban akkor pedig lekell tiltogatni a nem használt csomagokat.
-
simonzsoli
csendes tag
Sziasztok,
van egy ilyen NAS-om, és transmission fut rajta, és kb 2 évig tökéletesen működött, de mostanában leáll magától a transmission, nem seedel, és a webes gui-n és remote-al is "Connection refused" hibát kapok, és csak a csomag letiltás és újra engedélyezés oldja meg. Találkozott valaki ezzel a problémával, vagy van tippje hogy mi lehet a gond? Köszönöm előre is. -
Sakab
senior tag
Még Mr Dini-vel próbáljuk életre kelteni az Let's encrypt....de addig valaki nem tudna müködő startssl alternatívát, ahol hitelesíteni tudnám az elkészült kulcsomat?
-
Sakab
senior tag
-
Nem tudom, melyik leírásom követed, de a startSSL-es leírás sajnos egy ideje elévült, mivel az oldal már nem támogatja azt a megoldást. Az egyedüli működő módszer a Let's encrypt, amiről szintén írtam egy szösszenetet itt a Mr Dini játszótere topikomban, de az meg egyelőre nem készült el, így a leírás picit kaotiokus, illetve néhány helyen pontosításra szorul még. Már fél éve próbálom rávenni magam, de valahogy sosem jött össze a rendbeszedés...
Ha belevágsz, inkább azt javaslom, hogy keress meg kérlek mailben (adatlapomon) és segítek.
-
Sakab
senior tag
Na ahhoz képest eléggé sokáig jutottam
már megvan a kulcs generálás, ott tartok, hogy:
A következő lapon megpróbál egy ellenőrző e-mail-t küldeni, de mivel egyik e-mail cím sem felelt meg nekem, így a következő trükkhöz folyamodtam. Először is rámentem a "website control validation"-re, majd letöltöttem a HTML fájlt, amit felajánlott, és elhelyeztem a NAS /ffp/apache/htdocs/ mappájában, majd elindítottam a webszervert ideiglenesen a korábban már megismert apachectl start-tal.
Ez után a routerben nyitottam egy port forwardot a NAS IP címére. Belső portnak a 8080-at írtam, külsőnek pedig a 80-as portot. Ezután szimplán rámentem a "The verification file is ready in website, Continue ..."-re. Ezt követően feljön egy ablak, ahol két lehetőség közül lehet választani. Nekünk az első lehetőség, azaz a "Generated by Myself" kell. A kiírás alatti boxba pedig másoljuk be a korábban kiíratott server.csr fájlunk tartalmát, majd lépjünk tovább. Majd ha a procedúra végére értünk, akkor egy zip fájlban letölthetjük a frissen készült kulcsunkat. Ezt a zip-et nyissuk meg, majd ezen belül is válasszuk az ApacheServer.zip-et, és tömörítsük ki a tartalmát mondjuk a /ffp/apache/ mappába.a dynamikus DNS-emet amit a www.dynu.com on regisztráltam, oda szeretne ugye azonosító mailt küldeni. De ugye én sem kaptam ilyen címet. Feldob pár ajánlást, de nekem olyan lehetőség, hogy "website control validation" nincs
-
-
Sakab
senior tag
Lefrissítettem ahogy írtad, és ezzel slacker -a apr-util fel is települt hiba nélkül. Ezután próbáltam ugye a függőségeket telepíteni, már ott sem ír hibát. Viszont még mindig nem akar elindulni
root@NSA325-v2:~# slacker -UuiA br2:uClibc br2:uClibc-solibs kylek:apr kylek:apr-util br2:pcre br2
penssl br2
penssh
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
fetch: rsync -q 'rsync://funplug.wolf-u.li/funplug/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/uli'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/memiks'; wget -Nnv 'http://ffp.memiks.fr/pkg//CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/br2'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages//CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/ar'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/ariek/ffp/0.7-arm-packages//CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mrdini'; wget -Nnv 'http://users.atw.hu/mrdini/packages//CHECKSUMS.md5')
No packages found (status iu, pattern (^br2:.*uClibc|^br2:.*uClibc-solibs|^kylek:.*apr|^kylek:.*apr-util|^br2:.*pcre|^br2:.*openssl|^br2:.*openssh))
root@NSA325-v2:~# apachectl start
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/apache/bin/httpd: can't load library 'libapr-1.so.0'
root@NSA325-v2:~# -
Tonyk
veterán
Úgy is jó kell hogy legyen, mert a logban az is látszik, hogy ezt keresi:
apr-1.4.6-arm-1.txz
csak a kylek repo lehet megint megdöglött. Próbáld meg másik repoból telepíteni. uli-ban ott van a 1.5.2 . Ehhez viszont előtte kéne csinálni egy repo frissítést:wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.shMajd ok-k és yes-ek szorgalmas nyomkodása. Ahol csillagozni kell, ott a kylek repo-t a frissítés folyamán hagyd ki. (nem kell kicsillagozni). Utána mehet a fenti
apr
telepítése az uli repoból. -
Tonyk
veterán
El is olvasod a hibaüzit vagy csak write only módban nyomod
"can't load library 'libaprutil- 1.so.0'"
Azaz hiányzik a aprutil nevű függőség. Telepítsd!
slacker -a apr-util
De nem kell ám mindent kicsillagozni eszetlenül! Nyilván elég a legfrissebb csomagot telepíteni.
Ha lesz még ilyen can't load -os hibaüzi, akkor kis leleményességgel fentiek mintájára járj el, nem kell kilométeres logokkal terhelni a topicot.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Keresünk dokkolókat
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest