Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #4697 üzenetére
Szia!
Kodi-t NASra nem tudsz tenni, mert nincsen képkimenete. Őt ajánlottam pü-ben is IPTV stream továbbításra a NASról.
Mr Dini, küldtem pm-t.
Épp most küldtem választ is.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Petike168
aktív tag
válasz gyulazsolti #4697 üzenetére
Nem tudom milyen típusú smart TV-d van, de Samsung TV-re már fel lehet rakni a KODI-t.
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #4720 üzenetére
A twonky (és DLNA) témába sosem ástam bele magam eléggé ahhoz, hogy ennél többet tudjak mondani...
Kérdezz rá (ha valamennyire tudsz angolul) a twonky fejlesztőknél, hogy miért nem megy.
Illetve gyorsan feldobtam emulátorba egy 520 forrásból gyártott OS-t (köszönet @hodostamas úrnak a GPL forrásért! ) és ott látok egy ilyen opciót, hogy thumbnail creation. Na, ezt be kell kapcsolni és akkor pár napon keresztül gyártani fogja a képeket a NAS-od. És remélhetőleg menni fog a TV-n is a megjelenítés.
Kliens alatt a Tv-dre gondoltam.
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #4724 üzenetére
Üdv!
A miniDLNA nem képes bélyegkép generálásra. Ő egy C-ben írt, optimalizált DLNA szerver, amibe csak a lényeget építette bele a fejlesztő úr. Max kézzel az inotify és @Tonyk (legalábbis, ezt az igazán leleményes módszert Ő írta le először a nasos topikban) ffmpeg thumb generálós módszerével lehetne képeket küldeni, de ez is picit komplikáltabb lenne....
Persze, ha érdekel, megpróbálok segíteni, csak tegnap (az én hibámból) egy műanyagdarab maradt a nasból... De már nagy erőkkel dolgozom a helyrepofozáson.
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #4729 üzenetére
Nem, mivel az iTunes nem telepíthető csomag, hanem beépített okosság. Bár abban nem vagyok biztos, hogy működőképes-e még...
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #4731 üzenetére
Ha nem szeretnéd iTunes zenehallgatásra használni, vagy valami Apple eszköznek nem kell ilyesmi média streamelésre, akkor nyugodtan szedd ki a pipát.
-
TRob1
veterán
válasz gyulazsolti #4755 üzenetére
Tudsz olyat, hogy pl. sorozat mappába beteszel 1db képet folder.jp néven, és akkor minden résznél ugyanazt a képet látod.
Vagy úgy teszel be képet filmekhez, hogy ugyanaz a neve mint a filmnek. Tehát ahány film, annyi kép, a filmmel azonos neveken. Akkor is mutatja... (legalábbis nálam LG-n tuti)Mindenki:
Minidlna-t lehet úgy konfigolni hogy alapból ne induljon semmi felirat a tv-n ha indítok egy filmet? (Esetleg hogy mindig magyar nyelvvel induljon ha elérhető az is? Általában azzal indul - mert ugye azt szokták elsődlegesnek megadni -, de néha van olyan hogy nem)[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz gyulazsolti #4757 üzenetére
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
-
arty
veterán
válasz gyulazsolti #4755 üzenetére
vegyél egy amazon firetv sticket és tegyél rá kodit
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
solti
senior tag
válasz gyulazsolti #4763 üzenetére
mert a TV lejátszója általában minden csak nem jó Nekem Samsung van, és nem kadencia helyes, ocsmányak a feliratok meg valahogy a kép sem az igazi (1st gen wdtv live-hoz hasonlítva)
-
gyulazsolti
senior tag
válasz gyulazsolti #4767 üzenetére
Meg mutatom, Twonky nézetben is, mit látok.
Ezért gondolom, hogy a Twonky-val lehet a gond, vagy a beállításával, nem pedig a TV-vel.
Kivettem 3 sorozatot.
Egy .mkv : Marvels Agent Cartel
Egy .mp4 : A híd
Egy vegyes .mkv .avi .mp4 : Az uralkodó nőNa ezt szeretném megoldani, hogy mindegyiknél legyenek képek.
Minden sorozatnál a .thub mappában vannak a képek.[ Szerkesztve ]
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz gyulazsolti #4805 üzenetére
Ezzel kapcsolatban, bár nem szorosan...
Ha a NAS-on miniDLNA fut, akkor van rá mód, hogy a TV lejátszójával nézegetve a könyvtárak helyén a film képe jelenjen meg? Tehát nem a könyvtárba belépve, hanem rögtön csak a képeket lehetne látni a "video" mappából?
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz gyulazsolti #4807 üzenetére
Nekem 325v2 van, és úgy oldottam meg, hogy nem frissítettem sem a fw-t, sem a transmissiont. Viszont minden megy. Majd ha kiforrta magát, akkor frissítek...
-
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #4824 üzenetére
Jbod (esetleg RAID) vagy invidual disk-es konfiguráció?
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #4826 üzenetére
Ez a két kötet egyként van kezelve? Össze van fűzve?
-
Shokkolo
addikt
válasz gyulazsolti #4842 üzenetére
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz gyulazsolti #4844 üzenetére
Nem én vagyok a legnagyobb guru a témában, de próbálok segíteni.
Esetleg egy midnight commandered van telepítve?Erre még kiváncsi lennék, hogy neked itt mi van:
Csak az ütötte meg a figyelmem, hogy írtad, hogy JBOD.
Ha az lenne, össze lenne fűzve a 2 disc, de így tényleg nincs."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz gyulazsolti #4846 üzenetére
Nem kell beírni,
Jó úton jársz
A ... -al menj ki egészen a gyökérkönyvtárig, Onnan pedig navigál bele a mappákba:
etc > zyxel > storage
És ott screenshotold le nekem, amit a storage mappában látszHa ugyan az van ami nekem, akkor még a sysvol tartalmát is
(bár kellene látnod 2 külön mappát szerintem a 2 discnek:
vol1 vol2 vagy ilyesmi )[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
TRob1
veterán
válasz gyulazsolti #4861 üzenetére
Hát ez szerintem tök mind1, ahová tölteni szeretnél. Hisz ugyanott van, csak más mappa.
A Downloads mappát a gyökérben én hoztam létre és oda töltök. De ha neked az adminon belül tetszik, akkor oda töltesz. De létrehozhatsz egy akármilyen más nevű mappát is, azt megadva.¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz gyulazsolti #4863 üzenetére
Igen, olvastam.
Én csak arra reagáltam, hogy sztem mindegy melyik mappát adod meg letöltési helynek ugyanazon meghajtón.¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz gyulazsolti #4866 üzenetére
Az admin az egy mappa a köteteden. Ahogy nálam is. Csak nálam nincs gyula, hanem van downloads helyette. Amit én hoztam létre. (A kötetem neve Volume1)
Tehát ha ezt írod be: /i-data/md0/gyula, akkor a gyula mappába tölt. Ha ezt: /i-data/md0/admin/download/Transmission/download, akkorm meg a képen is látható admin mappán belül a TMalmappában lévő download mappába.
Ha meg ezt: /i-data/md0/dowloands, akkor sehova, mert olyanod nincs.
vagy nem?Biztos van neked 2 köteted?
(#4865) gonorrea:
Köszi. De hol a leírás?
Én eddig mindent csak úgy tette fel (az mc-t is), hogy megvolt konkrétan mit és hova írjak.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz gyulazsolti #4868 üzenetére
Sztem állítsd. Azok maradnak ahol vannak. Ahová indítottad őket. Elvileg ez csak az újakat befolyásolja. (Habár én a legelején beállítottam, azóta az van)
szerk: Most próbálgattam, és le sem xarja ha TM Gui-ban állítom. Ha a Nas admin felületen módosítom akkor se. Mindig csak a downloads mappámba megy. (mondjuk nem állítottam le a tm-et egyszer sem, lehet csak az a baj)
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz gyulazsolti #4870 üzenetére
Van fenn mc-d? Ha igen, nézd meg vele az i-data-t, mik vannak benne?
Lehet neked nincs is md0.Nálam így néz ki (md0-n belül van admin):
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz gyulazsolti #4872 üzenetére
Jah, tényleg. (Akk pont annyit értesz hozzá mint én)
Az itteni kiinduló cikk alapján (teszt) gyorsba dobj fel egyet![ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #4874 üzenetére
Azt az mc-t töröld le, Neked nem az kell. Az egy programcsomagosverzió, de ugyanúgy kell hozzá parancssor.
Egyébként a múltkor ugyebár feltetted az FFp-t. PuTTy-ban SSH- kell kiadnod azokat a parancsokat, amiket írtam.
Vagy felteszed a WinSCP-t (vagy akár a filezillát) és ugyanúgy el tudod érni az egész fájlszerkezetét a nasodnak SFTP kapcsolattal.
Szerk.: ha már SSH! Szerintem egy fdisk -l és egy mount parancskimenet érdekes lehet, mert "felfedi", hogy a HDD-k milyen partíciókkal rendelkeznek és, hogy ezeket a nas hova csatolja.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #4876 üzenetére
Root-tal lépj be. Jelszó pedig megegyezik az admin felhasználóéval.
Aztán add ki azt a két parancsot és igen, nyomj egy entert mindkét parancs után, majd a kapott kimenetet jelöld ki a kurzorral és nyomj egy jobbklikket. Majd a pastebin.com-ra másold be és oszd meg velünk a linket hozzá.
-
TRob1
veterán
válasz gyulazsolti #4878 üzenetére
Ok. (Ne aggódj, felrobbanni nem fog(sz))
Valami nem okés ezzel a libXdmcp-vel.
De azt már látom hogy nem md0 hanem vmi számsor van nálad.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #4878 üzenetére
Na, közben br kolléga felrakott egy x11-es csomagot, és mivel ez is matchel a parancsomra, így ezt is meg próbálta feltenni. Ami nem baj, mert max van egy fölös csomagod, de mivel gondolom tesztelés alatt van, így a checksum nem egyezik a repójában. Semmi gond, szűkítsük a találatokat!:
slacker -uiA br2:{glib-2,mc-}
-
TRob1
veterán
válasz gyulazsolti #4890 üzenetére
Nálam is bukta van. Én meg felraktam egy 2.91 tm-et (elvileg), fut is (elvileg), mégsem érem el (gyakorlatilag).
¤ R'n'R ¤
-
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #4866 üzenetére
"/i-data/md0/dowloands
/i-data/md0/admin/"Ezek fizikai útvonalak. A nas fájlrendszerében így kapnak helyet.
"/i-data/admin/download/Transmission/download"
Ilyen tuti nincs! /i-data alatt a lemezazonosítós könyvtárak és mdx nevű linkek vannak. Ide nem kerül smb megosztás. Márpedig az admin az egy smb megosztás (alapértelmezett jön létre a rendszer "létrehozásakor")
az
admin/download/Transmission/download
már egy smb megosztás:\\nasneve\admin/download/Transmission/download
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #4897 üzenetére
Nem. A webGUI a NAS webes felülete. Neked az fdisk -l-t és a mount parancsot kéne kiadnod SSH-n és pastebinen megosztani a kimenetet.
Egyébként a TM elérési útnál cseréld le a /etc/storage/zyxel/sysvol-t /mnt/HD_a2-re.
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #4905 üzenetére
Kijelölöd egérrel, és beeszi vágólapra.
-
gyulazsolti
senior tag
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #4913 üzenetére
Ok. Akkor, ha az első HDD-re szeretnél tölteni, akkor ezt írd be:
/i-data/8339b873/admin/download/Transmission
Incomplete mappa pedig legyen:
/i-data/8339b873/admin/download/Transmission/incomplete/
Igen, arra utaltam.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #4932 üzenetére
Üdv!
A számsorról már írtam a #4881-ben. A ZyXEL fejlesztők változtattak az NSA326 fw-jében, hogy az eddig megszokott /i-data/azonosító és /i-data/md0 (symlink) helyett az első hdd legyen elérhető a /i-data/azonosító, illetve a /i-data/sysvol alatt. A probléma ezzel csak az, hogy a második HDD-t a régebbi nasok felcsatolták hex azonosítóval és /i-data/md1-ként is, addig az új fw csak a számsort hozza létre...
Egyébként, ha zavar, ezt egy kézi symlinkeléssel (vagy mount-tal) meg lehet oldani.
És ugye mivel a 326 után jött ki az ötös széria, így ő is megkapta ezt a csatolást...
Nem, nem kerülte el a figyelmem, egyszerűen azért nem válaszoltam, mert nincs ötletem... Sajnos nincsen 5**-on, a gyártó csak egy GPL forrást bocsátott (nem közvetlenül) a rendelkezésemre, amiből max emulálni tudok egy 520-ast magamnak. De azon nem nagyon tudok két fizikai HDD-t szimulálni torrent töltésre. Amire ránéznék, az egy htop kimenet, SSH alól, de ezt nehezen tudnád megosztani velünk (esetleg asciinemával)...
Ami a szkennert illeti! Most nem tudok ránézni, de ha a scannered benne van a sane kompatibilitási listájában és/vagy van a moduljához forrás, ami megy ARMv5-ös procin, akkor egy kis munkával beüzemelhető a dolog. Ha nincs driver (vagyis modul), akkor bukta.
A gyári cucc csak nyomtatni tud (cups) scannelni nem.
Az a leírás csak magának a sane-nek mutatja be a fordítását, de maga a scanner modul fordítását nem tartalmazza. A nélkül meg nem fog történni semmi.
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #4934 üzenetére
Szia!
Megnéztem és egy InkJet nyomtatóhóz sincsen forrás, ami jó lenne a nasra...
-
TRob1
veterán
válasz gyulazsolti #4958 üzenetére
Használd a nyilakat meg az entert. A fenti két pöttyel mész egy mappával kijjebb/feljebb...
(#4956) tomic :
Amikor feltetted az uwsite... stb-t (kék képernyő+csillagok), csillagoztál mást is be? Ha nem, sztem indítsd újra és tedd fel a többit is (főleg a br2-t - vmi barmalej vagy mi néven van ) És utána sztem lesz java-d - mármint ki tudod adni a parancsot. Ha netán mégsem, akkor meg leszeded innen, rámásolod a nasra, és itt feltelepíted majd.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #4960 üzenetére
másold már be ide légyszi , de inkább a pastebin.com -ra az:
lsblk
blkid
és az
fdisk -l
kimeneteit!Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
TRob1
veterán
válasz gyulazsolti #4971 üzenetére
Hasznos eszközök friss NSA3** tulajoknak I (3-as bekezdés) - Mr Dini blogja
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz gyulazsolti #4973 üzenetére
Jah, igen, 520... mindig elfelejtem hogy az idegenek már köztünk járnak!
Amúgy sztem jó lesz rá, de ha mégsem azt is meséld el.¤ R'n'R ¤
-
Shokkolo
addikt
válasz gyulazsolti #4978 üzenetére
ugyan az a gondod... a UPC-s csoda 1 kalap sz@r.
semmi nem működik rajta.Vegyél egy akármilyen privát rotuert, tedd be mögé, és kapcsold át a upc-s sz@rt bridge módba.
Azonnal menni fog mindenA screenshotod meg:
A sysvol-ba mi van?!"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
TRob1
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #4968 üzenetére
Ha mc alatt bemész az
/i-data/40b38f2
-ba a másik panelben meg az/i-data/8339b87
-be, akkor nem u.a látod ugye?pl. a 2-es lemezen (3TB), hozz létre egy torrent megosztást az admin felületen, majd a letöltési hivatkozáskor a TM-ben így add meg:
/i-data/40b38f2/torrent
. Incomplete nem kell.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #4983 üzenetére
Hagyjuk már a Commandert mert annak semmi köze a nas fizikai elrendeződéséhez. Az csak SMB-t lát, megosztásokat. Azt ő nem tudja, hogy mi hol van fizikailag.
Az 1TB-os azonosítója:
8339b87
.Azaz, hozd létre rajta a nas menüjében a torrent megosztást és a TM-ben ez legyen a letöltési út:
/i-data/8339b87/torrent
-
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #4985 üzenetére
"Nem kell még egy 3-as a 8339b87 után?"
Figyu, abból tudok kiindulni amit a pastebin-re feltöltöttél. Oda pedig egy olyan kimenetet töltöttél fel, amin a 1TB-hoz ez van írva: "/i-data/8339b87". Nem nézegettem, hogy az MC-ben mi van. (legközelebb ha terminal kimenetet töltesz fel vedd teljes méretűre az adott ablakot és ott add ki a parancsot, hogy minden látszódjon.)
De igen a, az MC screenshoot alapján:/i-data/8339b873/torrent
Transmission-ben kell megadni a fenti útvonalat, vagy a webgui-ban vagy TM remote GUI-ban.
"Tudom felejtsük el a Tcommandert, de mostmár itt is látszik."
Látom, még mindig nem érted mi a különbség a NAS fizikai fájlrendszere és a nas által felkínált smb megosztások között. Amit a TC alatt látsz azok nas által felkínált, elérhető megosztások. Egy szerverszolgáltatás által felkínált (jelen esetben smb vagy samba) megosztások listája (majd azokba belépve a tartalmuk).
A maguk a megosztások nem tükrözik azt, hogy az adott megosztás épp melyik lemezen kap helyet. Lehetne a nasodban 51648641+n db HDD is, a megosztásokat akkor is így látnád egymás után felsorolva az adott szerveren (ami jelen esetben a nasod), de nem tudnád megmondani róluk (ebben a formában), hogy melyik megosztás melyik HDD-n is vannak fizikailag.A TM kliens program közvetlenül a nason futó szolgáltatás lelkéhez kapcsolódik, ezért kell ott megadni a nas fizikai útvonala szerinti útvonalat. (hiszen a szervernek tök mindegy hogy a kliens min fut, annyit kér, hogy a kliens mondja meg neki, hogy az adott torrentet a szerveren (nas) hova töltse le. A TM szerver nem tud arról, hogy mellette még fut smb is. Semmi köze hozzá. És arról sem tud, és köze sincs hozzá, hogy a másik szerver alkalmazás, mit kínál (megosztások) fel a kliensek felé. Mint ahogyan az smb sem tud arról, hogy fut egy pl. TM is a nason. Neki sincs köze hozzá.)
-
gyulazsolti
senior tag
válasz gyulazsolti #4991 üzenetére
Megtaláltam. [link]
-
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #4992 üzenetére
Pont úgy mint TC alatt.
-
Mr Dini
addikt
válasz gyulazsolti #5008 üzenetére
FFp-s Transmission csomagot nem próbálod ki? Bár nem tudom, hogy segíthet-e?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest