Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konyika
senior tag
válasz Anonymus23 #3649 üzenetére
Nekem az a cél, hogy minél többet töltsek fel. Jelenleg 20 aktív torrentem van, ez este felmegy 60-70 re.
Így is átállítsam?
Ha a válasz igen akkor hol tudom átállítani?
-
Anonymus23
veterán
válasz Konyika #3651 üzenetére
Ha globálisan akarsz sokat feltölteni, akkor ebből a szempontból mindegy, hogy ezt 50 kliens felé teljesíted, vagy 500 felé. Kevesebb partnerrel nagyobb sebességgel fogsz kevesebbnek feltölteni, vica verse.
Egyébként ott tudod állítani, ahol a sávszél korlátozást is be tudod állítani (Webgui-n látom most)
Beállítások - Korlátozás ablakban.(#3650) Tonyk
Nekem is csak 60/5, így felesleges kísérleteznem, hogy mikor adja a legjobban, de most meglestem, 200/60-ra van állítva nekem, mos is csak 4-5 torrent aktív.[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
Konyika
senior tag
válasz Anonymus23 #3652 üzenetére
Esküszöm az előbb még nem volt ott ez a menü pont Úgy látszik már vak is vagyok
Anonymus23, Tonyk: Köszi, hogy megosztottátok a tapasztalatokat. Próbálkozok ezzel is.
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Arról van valami infó, hogy a 325v2 és a 326 milyen torrent letöltési sebességet tud?
http://totesz.myminicity.com/
-
Kronk
őstag
válasz Konyika #3655 üzenetére
Az első láttam, a második érdekelt volna
Ha minden igaz érkezik a digi, tudom, hogy a teljes szávszél kihasználáshoz épített nas kéne, de nekem bőven elég ha csak annyival jön az anyag amit a mostani nas tud (325v2), vagy esetleg cserélek 326-ra, ha megéri a felárat.http://totesz.myminicity.com/
-
Tonyk
veterán
Most nézem, hogy egy N3150DC-ITX -es alaplap +táppal együtt 31E forint. Ehhez már winyó van (mert ugye benne van a nasban), csak memória kell 2GB DDR3 3-4Ft. Max veszel hozzá egy házat. Igazából én csak bevágom a szekrénybe, ház nem is kell hozzá. Nem nézegetni akarom, hanem használni.
Ennyi pénzért én egy másodpercig nem gondolkodnék, hogy NAS326 vagy "épített" gép.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Konyika
senior tag
válasz Mr Dini #3660 üzenetére
Találkoztam már vele meg szimpatikus is.( Pedig ez Synology én meg a Zyxelt szoktam meg)
De sajnos nem értek hozzá, A DSM még oké de a telepítés meg a konfigurálás? Az már necces. DLNA menne ezen a lapon amit írtál?
Meg még ezer kérdés. Ehhez sajnos süsü vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Konyika #3661 üzenetére
Ha a zyxel megy akkor a syno is menni fog. Sőt!
Nagyon 1xű benne minden, direkt azért ajánlottam. De meggyőződhetsz róla magad is, ha felrakod Virtualboxba. Illetve ha van kérdésed vele kapcsolatban, akkor itt a PH!-n is van topikja természetesen nagy rajongótáborral.
A vasat nem én írtam, hanem @Tonyk kollega, de azt merem állítani, h fog menni. A dlna nem hardver, hanem sw függő. Ha az OS ad rá lehetőséget, akkor nincs akadálya.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Konyika
senior tag
-
Mr Dini
addikt
válasz Konyika #3663 üzenetére
A virtualbox egy program (van windowsra is), amivel operációs rendszereket tudsz virtuálisan (emulálni) betölteni. Jó cucc pont az ilyen tesztelésekre.
Na ennyi a tudásom...
Semmi probléma, nem szégyen a kérdés! Illetve ha valamit nem tudsz, akkor a Google is segíthet.
Ui.: lásd az aláirásom.
-
Avicularia
veterán
Így van, én is most tervezem leváltani a 325V-2-t egy épített nasra, xpenology lesz rajta. Kipróbáltam egy 320-as wincsin a htpc-ben pár napig és teljesen jól működik. Eredetileg egy nsa-540-et akartam, de annak az árából kb. megvan az épített nas, főleg hogy most maradtak cuccok az előző gépemből.
-
Konyika
senior tag
válasz Mr Dini #3664 üzenetére
"Illetve ha valamit nem tudsz, akkor a Google is segíthet."
Na ezzel van tele a hócipő. Ha valamit szeretnék megoldani akkor napokig keresem a megoldást. Sem időm sem kedvem nincs hozzá!
"Ui.: lásd az aláirásom"
Azzal meg teljesen egyetértek. Csak itt sajnos engem kell tanítani. Na de a jó pap is holtig tanul (44 éves vagyok két éve vettem meg az első gépemet)
A topic link-jét bedobnád? Hátha ott is tanulok valamit.
-
Mr Dini
addikt
válasz Konyika #3668 üzenetére
A linkelt oldalon rámész a Neked megfelelő verziót, majd elkezdi leszedni a telepítőt. Ezt megnyitod és végigmész a varázslón.
Majd ha kész megnyitod a programot, leszedsz egy xpenology képfájlt (ezek általában .iso formátumúak), majd a VirtualBoxban létrehozol egy új virtuális gépet. Ha megkérdezi, hogy milyen os legyen, akkor asszem egyéb-et kell nyomni, majd eldöntheted, hogy mennyi ramot/tárat adsz neki.
Majd ha mindent beállítottál startold el a létrehozott gépet és első indításkor rákérdez, hogy mit bootoljon. Na itt kiválasztod a lemezképed és leokézod. És máris indul az xpenology.
Nade off switch to off! Részemről a többit privátban, mert kicsit elkalandoztunk!
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Ott van még a Freenas valamint a Nas4free amennyiben valaki komplett megoldásra vágyik.
Én inkább feltennék egy ubuntut/mintet esetleg egy ubuntu servert és azon állítanék be mindent, de nyilván kezdőnek ez nem annyira járható út. A komplett megoldások miatt, ebben a kategóriában verhetetlen alternatíva még akkor is ha egy picit drágább és akár mennyire is kedvelem a zyxelt. Off: Nem is értem a synology vásárlókat.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Mr Dini
addikt
Igen, a freenas-t ismerem én is (köszi a másodikat, jónak tűnik), de úgy tűnt, hogy az xpenology sokkal felhasználóbarátabb és ha tudja vele a kliens a csomagokat is használni, akkor elég sok mindent meg lehet vele valósítani egy faék egyszerű gui mögül, amit amúgy csak cli toollal lehetne megoldani.
Szörnyű ezt hallani, de rengeteg user inkább ezt az utat vállalja.
Viszont a freenas is lehet egy jó alternatíva, ha az xpenologys felületek pont nem elégítik ki a kliens igényeit. Mert ahogy nézegettem annó, elég komoly webfelülete van, és könnyen bővíthető.
Én, ha cserélném a mostani konfigom (NSA320S, de amúgy nekem tökéletesen kielégíti minden igényem, szóval ez sokáig nem lesz így) akkor OS-nak nem biztos, hogy a Debian-t tenném fel (mert nagy fan vagyok), hanem megpróbálkoznék egy freenassal. Ahogy néztem ezek elég jól optimalizálva vannak kernel szinten egy Debianhoz képest. Mondjuk az is igaz, hogy ha alátolsz minimum 4 giga ramot és egy combos procit, akkor nem lesz probléma. Csak akkor ott tartassz, h van egy asztali géped és a fogyasztás igen nagy lesz.
Többek közt ezt szeretem nagyon a zyxelben, hogy keveset fogyaszt.
De ez csak az én véleményem.
Nem is értem a synology vásárlókat
Helyes! Én sem tudom megérteni mit esznek rajta.... Amíg meg nem láttam a freeradius gui-t hozzá annyira amúgy nem is tartottam gáznak... De az tény, hogy a parasztvakításhoz értenek.
@pedrock
A gyári tm-mel nyújtja ezt a sebességet? A partnerszám mennyire van korlátozva?
[ Szerkesztve ]
-
Sir Sparrow
tag
arty; Mr Dini: Köszi az infokat!
Igazából amire kellene:
- RAID 1
- Biztonsági mentésre
- FHD és 4K stream-elésre TV-re, Laptopra, Telefonra
- (talán torrentre is, de ez nem létszükség),
kb. ennyiA körítés: a net 100/100Mbit/sec-es (nagyjából hozza is). WiFi routerem 300Mbps-os N-es.
Kérdés, hogy a stream-elés FHD-n és 4K-n is menne WiFi-n?
Biztonsággal kapcsolatban érdekelne, hogy ebben a tesztben azt írják, hogy nem támogatja a AES titkosítást sem a NAS326 sem a NSA325 V2. Ez mit jelent, mennyire nagy hiány ez? Vagy a routerem biztonsági szintjét hozni fogja (mondjuk pl. ha WPA2-PSK-s lenne), merthogy ugye arra lesz rákötve? Vagy ez hogy néz ki ilyenkor?Összességében nem nagyon szeretnék a gyári appokon kívül mást használni csak ha muszáj, de a biztonság elég nagy prioritás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Sir Sparrow #3674 üzenetére
Nekem a szomszéd szobában lévő tv wifin látja a hálózatot, és azon sajna már beszaggatott a fullhd film. Walószinűleg lassult a wifi attól, hogy falon keresztül látja csak a routert.
-
vlevi
nagyúr
válasz Sir Sparrow #3676 üzenetére
Nekem egy wdr3600 routerem van, 2 antennás, gigabites. A gigabit megvan, mert dróton a másolási sebesség 50-69MB/sec
-
Mr Dini
addikt
Ha a neted megfelelő sebességű, akkor igen. A nas bírni fogja.
@pedrock
És ha leveszed 60 környékére?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Ne erőltesd a wifi-t. 4K-t úgy gondolom tuti nem fogja bírni, a FullHD is kérdéses már wifin (bitráta függvényében).
+ Hiába van neked 300-as routered, ha a tv-ben csak g-s wifi van.... 325 helyett mindenképpen a 326-ot venném már. De nagyon jó a 325v2 is.300-as wifi nagyon-nagyon jó vételi körülmények között képes egy madzagos 100-as netet produkálni. Ilyet pedig nem fogsz találni pl panelos környéken, de még családi házas környéken is jó ha a ház köré raksz egy Farraday-kalitkát
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Suineg
senior tag
Sziasztok,
NSA 325 v2 -hőz hol találnék egy részletes leírást, hogy miképpen tudnám távolról (akár wifi-ről vagy mobilnetről) elérni a NAS-t?
Előre is köszönöm mindenki segítségét!!!
-
-
GrandS
senior tag
A témaindító szerint hajtanám sorban végre a parancsokat (NAS326).
Ezeket
Létre kell hozni egy kiterjesztés nélküli fájlt, a fájl neve:
web_prefixA fájl tartalma:
ftp://ftp.zyxel-tech.de/Ezt a fájlt be kell másolni a NAS alábbi mappájába:
\admin\zy-pkgs\Készítettem egy mappát:_ \admin\zy-pkgs\
A Puttyal be tudok lépni.Be kellene ezt írnom: mkdir /i-data/md0/admin/nsa , de erre hibát ír ki, hogy nincs ilyen útvonal (a gyári fájlkezelőjével nézve tényleg nincs, de az nem bizos, hogy mindent megmutat)
Telepíteném a MC-ert: funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/mc-4.8.1.7-arm-1.txz , de nem találja a funpkg parancsot. (Nyilván itt is útvonal is rossz, de nem arra panaszkodik).
Itt állt meg a tudományom. Mit szúrtam el, hagytam ki?
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ez azért van, mert az mkdir alapból csak az utolsó mappát hozza létre. Ha nem létezik az útvonal, akkor szoktak az mkdir után odabiggyeszteni egy "-p"-t. Viszont ha nem létezik az md0, akkor ne hozd létre kézzel, hanem a /mnt/HD_a2 elérési utat használd, esetleg a /i-data/<azonosító>/ mappát!
-
Tonyk
veterán
web_prefix
A fájl tartalma:
ftp://ftp.zyxel-tech.de/Ez eddig ok.
Készítettem egy mappát:_ \admin\zy-pkgs\
Nem kell készíteni, mert ott van gyárilag.
"Telepíteném a MC-ert: funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/mc-4.8.1.7-arm-1.txz"
Telepítés előtt le is töltötted?
de nem találja a funpkg parancsot
A funpkg az FFP része. Az fenn van?
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
GrandS
senior tag
Mr Dini és Tonyk:
A bajom az, hogy három lehetőségem van a NAS-on tallózni:
1. A felcsatolt SMB-s mappákat Total Commanderrel tallózom
2. A beépített file-kezelővel
3. Esetleg a Putty - SSH -ls lehetőséggel.De egyikkel sem látom az emlegetett mappákat, valószínű ez természetes. Ezért lett volna jó a MC.
Pl (\admin\zy-pkgs\) ezt sem látom sehol én hoztam létre kézzel, Nekem ez a szerkezet van: Admin, music, photo, video
Az FFP-t nem találom a letölthető addonok közt.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Le merem fogadni, hogy smb-n próbálsz a gyökérbe menni. Ott pedig nem fog menni.
Lépj be ssh-n, és ott:cd /
-> ez lesz a gyökér.ls -l
-el megnézheted milyen fájlok és könyvtárak vannak itt. Na innen kezdj el acd
-vel lépkedni az említett könyvtárakba.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Nekiálltam egy topik összefoglalót összedobni. Ezzel kapcsolatban gyűjtök ötleteket/véleményeket, szóval ha van, bátran jelezd!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Mr Dini #3693 üzenetére
"igen, a nas leformázza a HDD-t EXT4-re (raid tömb), ha belső kötetet csinálsz belőle."
Attól, hogy valami ext4, attól még nem raid tömb. A JBOD-ot is ext4-re formázza. Sőt a meglévő EXT4-et is formázza.
Nem kötözködés képpen, csak ha már magyarázol, akkor egyértelmű legyen.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
arty
veterán
válasz Mr Dini #3693 üzenetére
nagyon jó tervezet!
ami nem tetszik, az a wd red, mint ajánlott hdd kiemelése, miközben linkeltem már az arcpiritóan szar meghibásodási rátáját .... (vs. a nevetséges tulárazása...) - szerintem ez erősen félrevezeti a juzert, aki így nemcsak többet költ, de ráadásul kimondottan szart kap.
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Tonyk
veterán
Akkor mond meg mit kell beletenni! Csak a fikázással nem megy sokra a kolléga. A túlárazás esetleg fakadhat az extra garanciából az agyonajnározott green-hez képest pedig azzal is van gond bőven. A teljesség igényével úgy lenne a helyes, hogy vannak mértek ahol gondok vannak.
Bár igazából én nem állítanék szembe 1.500db-os mintát egy 18.000 vagy 30.000 db-os mintával. Mert ugye itt és bárhol lehetnek rossz szériák és nem lináris az a görbe.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- OLED TV topic
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest