Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ

Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4551) -ZeeZee- válasza Fagyi (#4548) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Tehát ha törlöm a NASról, akkor törli a drive-ról is. De mi a helyzet fordítva? Ha törlöm a drive-ról, akkor törli a NASról is, vagy pedig visszamásolja magát a drive-ra??

Szerk: Igazából az a "problémám", hogy szeretnék egy mentést, de ha történik valami a NASsal, akkor ne töröljön mindent, hanem onnan lehessen visszaállítani. Tehát ha bekapok egy konvertáló vírust, akkor ne rontsa el a drive-on lévő adatokat, hanem onnan tudjam visszahozni. (jelenleg 9GB adatról van szó, nagyrészt fényképek, videók)

[ Szerkesztve ]

(#4552) Upo válasza Shokkolo (#4549) üzenetére


Upo
addikt

520-as topikban írtam.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#4553) Tonyk válasza -ZeeZee- (#4551) üzenetére


Tonyk
veterán

"Tehát ha bekapok egy konvertáló vírust, akkor ne rontsa el a drive-on lévő adatokat, hanem onnan tudjam visszahozni. ("

Kicsit önellentmondásos, amit szeretnél.

Szinkronizáljon is meg ne is? Ha megváltozik egy fájl, akkor az megváltozott, tehát szinkronizálni kell. Azaz ha a fenti példádból kiindulva, ha bekapsz egy ilyen vírust, akkor a fájlok megváltoztak, tehát szinkronizálni kell őket. Azaz tölti fel .
Gondold végig: adott egy txt állományod, amibe pl valami fontos adatot rögzítesz napi rendszerességgel. A fájl frissül, azaz fel kell tölteni, mert fontos. Ha nem töltöd fel nincs szinkron, adatvesztés esetén sincs mit visszaállítani.

Amire neked szükséged van az egy napi, heti, havi mentés TELJES mentés ahonnét visszaállítható ez-az. -> Rengeteg tárhely kell a változatok miatt.

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4554) -ZeeZee- válasza Tonyk (#4553) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Jogos. Akkor inkább úgy mondom, hogy kellene 2 lépcsős backup. Jelenleg van 1 hdd a PC-ben, amin a dokumentumok vannak, erről készül egy (manuális) mentés (amikor éppen eszembe jut) a NAS-ra. Ezt felszinkronizálom most Gdrive-ra. Ekkor lesz 3 mentésem, ami jó. Akkor viszont szeretnék egy nagyon biztonsági mentés, amit csak heti 1-szer, vagy havonta 2-szer lefut. Erre alkalmas az owncloud?

A kérdésem még mindig áll: melyik az erősebb? A NASról való törlés, vagy pedig a drive-ról való törlés? Ha törlök a NASról, akkor törli a drive-ról is? Ha drive-ról törlök, akkor törli a NASról, vagy visszamásolja a drive-ra?

(#4555) Mr Dini


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Üdv mindenkinek!

Kijött az 1.1.6-os miniDLNA, ami jelenleg csak a giten elérhető.

1.1.6 - Released 16-June-2016
--------------------------------
- Add AllShare and Windows client detection.
- Update support for LG2012 TV.
- Fix Samsung bookmarking on magic containers.
- Fix SQL error when moving captions.
- Add wide_links config option.
- Fix external subtitles on Samsung Series J.
- Add string localization support for magic containers.
- Rework NLS init to work with non-en_US locales.

Gyorsan le is fordítottam és feltettem a repómba. Akinek már hozzá van adva a repóm a slacker-hez és volt fent korábbi miniDLNA-ja tőlem (a magyar minidlna-m NEM frissíthető erre a verzióra, azt előtte mindenképp törölni kell!), az egyszerűen tudja frissíteni, így:

slacker -UuiA mrdini:minidlna-1.1.6

Sok sikert hozzá!

Ui.: a régi miniDLNA-t még nem kukáztam ki, mivel ha valakinek problémája lenne vele, akkor lehessen downgradelni egyszerűen.

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#4556) Shokkolo válasza Mr Dini (#4555) üzenetére


Shokkolo
addikt

Köszönjük :R
Megy gyönyörűen :K

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#4557) arty válasza Mr Dini (#4555) üzenetére


arty
veterán

:R

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#4558) spiky03


spiky03
veterán

Ha szeretnék 3 webkamerát rákötni a NAS-ra, hogy néha-néha ránézzek, hogy mit művel otthon az eb. :D Akkor erre milyen kamerát ajánlotok?
Valamint milyen lehetőségek vannak a kamera beállítására?
Van olyan, ami csak pillanat képeket csinál megadott időpontokban? Vagy esetleg lehet olyat is beállítani, hogy csak mozgásra rögzítsen videót, amúgy meg képeket időközönként? Vagy esetleg csak folyamatos felvétel van?
3 db kamerára gondoltam. Azt elbírná még ez a NAS?

Meg olyat szeretnék, hogy pl a melóból is lássam vagy esetleg a telón is.

Lehet ilyet? Vagy ezek már túl nagy kérések? :)

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#4559) Petike168 válasza spiky03 (#4558) üzenetére


Petike168
aktív tag

Webkamera vagy IP kamera? Mert nem mindegy. Ha előbbi akkor gondolom lakást szeretnéd usb-s kamerákkal figyelni. Erre Mr.Dini már készített egy megoldást, nem tudom az tud-e több kamerát kezelni. Ha IP kamera, akkor annak csak az FTP szerver-t kell beállítani és kész is jó esetben (legtöbb IP kamera tudja minimálisan az FTP protokollt).

(#4560) spiky03 válasza Petike168 (#4559) üzenetére


spiky03
veterán

Nekem teljesen mindegy, a lényeg, hogy lássam mi folyik otthon :D
És ne legyen nagyon bonyolult beállítani, meg tudja amiket szeretnék :)

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#4561) Petike168 válasza spiky03 (#4560) üzenetére


Petike168
aktív tag

Azért nem mindegy mert eléggé más árkategória :) Belső lakást, vagy udvart is szeretnél figyelni? Mert ha udvart is, akkor egyértelműen IP kamera.

(#4562) spiky03 válasza Petike168 (#4561) üzenetére


spiky03
veterán

Jah, nem, csak 2 szobát szeretnék megfigyelni ha lehet kb 3 kamerával.
Ennyi lenne csak az igény.

Gondolom ezeket ha pl otthon vagyok akkor ki is lehet kapcsolni, vagy akár időzíteni is, hogy mettől meddig menjen?

Bocsi a sok kérdés miatt. :)

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#4563) solti válasza spiky03 (#4558) üzenetére


solti
senior tag

Szia! alapból neked elég egyszerű IP kamera, azzal haza tudsz nézni simán. Portforwardot beállítasz a routeren és egyből láthatod távolról ha van valami dyndns szerű szolgáltatásod.

A rögzítést két módon közelítheted meg:
a, kamera rögzít ha mozgás van, akkor mondjuk feltölt ftp-n a nasra vagy ilyesmi
b, NAS figyeli a kamerát és rögzít ha mozgás van, erre pl a "motion" nevű linuxos alkalmazás van. 1.generációs raspberry pin működik, gondolom itt is megoldható, mintha láttam is volna a csomagok között.

Van egy harmadik megoldás, ami egyből kiesik, ha security freak vagy: pl egy Xiaomi Small Ants kamera (vagy hasonló), ami neked a felhőbe rögzít, telefonon bármikor megnézheted és nem igényel kb semmi beállítást. Hátrány, hogy Kínán keresztül megy az egész, elküldi a wifi jelszavad is Kínába, meg hát ki tudja ki mikor néz be... hálószobába nem tenném, nekem a bejárati ajtót nézi egy ilyen, és küld push üzenetet ha nyílik az ajtó.

(4. megoldás, van olyan kamera ami tud gugli drive-ba rögzíteni direktbe, de az már nem az 5-10 ezer forintos kategória, meg ki tudja mennyire megbízható mondjuk egy guglis api váltásnál...)

(#4564) spiky03 válasza solti (#4563) üzenetére


spiky03
veterán

Köszönöm :R

Akkor lehet nekem elég lesz az IP is és a "B" verzió lenne a jó szerintem.
Annak azét nem örülnék ha egész Kína nézni, hogy mi történik nálunk meg a jelszavaimat is megtudnák. :D

Pl havernak Synology NAS-a van és ő 3 db telefont kötött rá és azon át figyeli a macskát. :D

Hálóba én sem akarok tenni, csak a nappaliba kettőt, meg egyet ami a háló ajtajára néz, és ezekkel kb le is van fedve az egész lakás. :D

Amúgy nehéz ezeket beállítani?
Meg milyen kamarát érdemes venni, milyen árba vannak?

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#4565) solti válasza spiky03 (#4564) üzenetére


solti
senior tag

Syno NASon picit könnyebb, mert ha kvázi standard IP kamerád van, akkor a syno ezt tudja by default. A Zyxel szvsz ilyet nem tud gyárilag, úgyhogy kénytelen vagy FFP-n keresztül megoldani kézzel, commandline Linux felületen. Ha már ez ijesztő, akkor inkább el se kezdd, és maradj az a megoldásnál, hogy kamera töltögeti fel ftp-n ha riasztás van, és valahogy routeren keresztül eléred a kamerák képét, és telefonon mondjuk használsz egy ip cam viewert.
Azon amúgy érdemes elgondolkodni, hogy mennyire jó ötlet biztonsági cuccot a helyben elhelyezett NASra tolni, simán lehet, hogy azt is viszik... Persze kombinálhatod azonnal Google Drive feltöltéssel.

Én anno raspberryn megcsináltam, hogy a motion nevű applikáció figyeli a 2 IP kamerát, ha nagyobb mozgást érzékel a képernyőn mint X százalék akkor rögzítsen, és ha kész a rögzítés, akkor post-scriptként meghívta a drive-t, ami feltölti Google Drive-ba. Nem próbáltam, de járható útnak tűnik ez itt a NASon is.

Otthon nekem kényelmesebb Kínán keresztül, nem érdekel, hogy tudják a wifi jelszavam és nem érdekel hogy látják a bejárati ajtómat (normál IP kamerák is szvsz gyorsan törhetők, láthatja azt is boldog-boldogtalan...)

Ár: Kínából rendelve ~10 ezerért már forgathatós IP kamerát kapsz, talán már 720p-s felbontással is, pár méterre jó éjszakai képpel (beltériről beszélek). De ami Aldiban szokott lenni akciósan ~10 körül, az se rossz, csak még nem 720p (de hát nem mozizni akarsz). Amire figyelj, hogy "RTSP" -t tudjon, meg legyen esetleg ONVIF kompatibilis.

(#4566) spiky03 válasza solti (#4565) üzenetére


spiky03
veterán

Igen tudom, hogy a Syno az tudja alapból, haver már ugye megcsinálta. :)

Igen azt gondoltam, hogy FFp alatt kell majd írogatni a dolgokat, de ha valaki letudja írni akkor én meg betudom másolni, hogy mit is kell csinálni. :) Mert sajnos magamtól nem tudok egy ilyet összedobni.

Az jól hangzik amit már megcsináltál.
Jó mondjuk a Drive feltöltés is, azt úgyis elérem bárhonnan ahol van net ugyebár. Meg onnan törölni is tudom a videókat, vagy képeket, vagy amit küld, hogy ne foglalja a helyet. Igaz elvileg ugye van valami felhője a Zyxelnek is, de azt nem használtam még sose.

Értem, mondjuk nekem is a kutya megfigyelésére kellene legfőképp, hogy lássam mit garázdálkodik napközben. :D De ugye akkor streamelni is lehet ennek a kamerának a képet távolról is, pl telefonon vagy akár gépen is?

Elolvastam a tesztet arról a kameráról, jókat írtak róla meg viszonylag egyszerű is beállítani.
Mondjuk nekem 3 db kéne belőle, de minimum 2, az meg egy 20-as lenne. Mondjuk csak ugye egyszer kell megvenni

Arra is gondoltam ám, hogy pl a laptop webkameráját nem lehetne valami ilyenre használni? :) Vagy ez már nagyon elborult ötlet? :D

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#4567) Petike168 válasza spiky03 (#4566) üzenetére


Petike168
aktív tag

Lehet a laptop webkameráját használni, de akkor ugye laptopnak folyamatosan mennie kell. Megér Neked ez ennyit? Inkább neveld meg azt a kutyát :)

(#4568) spiky03 válasza Petike168 (#4567) üzenetére


spiky03
veterán

Csak kérdeztem, hogy az kivitelezhető-e? :)

De persze ha lehet máshogy is akkor úgy oldanám meg, pl a webkamerákkal. :)

Megvan az nevelve, csak azért a kíváncsiság hajt, hogy miket csinál otthon, lásd Házi kedvencek titkos élete. :DDD

Igaz vsz egész nap alszik, de néha azért biztos rohangál is, mert a szőnyeget össze szokta gyűrni. :D

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#4569) arty válasza solti (#4563) üzenetére


arty
veterán

jah, sima portforwardal...... :D

aztán nem kell csodálkozni, ha a fél internet az ő lakásában zajló történéseken csámcsog .... rengeteg gyűjtőoldal van ilyen "kitett" kamerákból ;)

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#4570) solti válasza arty (#4569) üzenetére


solti
senior tag

Persze, tehet openvpn server-t is, és a NASon meg restreameli a a kamerák képét.

BTW, praktikusan hogy oldanál meg egy streamet a kamera felől ki az internetre? Tegyük fel, hogy alap username&password védi a streamet. Adott mondjuk egy Aldis kamera, egy tplink 1043nd meg a nsa325v2 nas FFPvel.

ui: nekem van kitéve sima portforwarddal kamea,és nem vettem észre, hogy sokan csámcsognának rajta, mert ha máson nem is, ott látnám, hogy mozgatják távolról:) (a hálószobába meg nyilván nem tettem, hanem csak olyan helyre, ahol nincs szenzitív tartalom azt leszámítva, hogy otthon vagyunk-e (cím meg nem látszik rajta..)

(#4571) arty válasza solti (#4570) üzenetére


arty
veterán

ahogy írod is, (open)vpn a megoldás :)
és utána a belső hálón akár a user-password azonosítás is elhagyható (=kényelem)

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#4572) Petike168 válasza arty (#4571) üzenetére


Petike168
aktív tag

Általában ezek nem feltört jelszavak, hanem az IP kamerák rendszerébe automatikusan fel van véve több default felh+jelszó. A legtöbben meg csak az admin jelszót változtatják meg, így a többi felh.-val tudnak "garázdálkodni". Tehát egy normálisan levédett kamerát nyugodtan ki lehet rakni szerintem net-re is.

[ Szerkesztve ]

(#4573) solti válasza arty (#4571) üzenetére


solti
senior tag

Nsa325v2-vel lehet címfordítást csinálni? iptables-t nem találtam rajta, meg a csomagok között sem asszem... Anélkül nekem az otthon hálózaton nem nagyon akart működni, valahogy nem mentek át a route-ok, pedig a routerben is beállítottam, hogy a 10.8.x.x/16 hálót a nason át keresse...

(#4574) spiky03


spiky03
veterán

Ez is jó lehet?
Goclever Nanny Eye WiFi IP kamera

Hasonló, mint a korábban említett Xiomi

[ Szerkesztve ]

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#4575) Mr Dini válasza solti (#4573) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Szia!

Az iptables kernelmodult használ, ahhoz meg alap, hogy a kernelben engedélyezve legyen a NETFILTER... De a ZyXEL úgy döntött, hogy ezt letiltja. Szóval hacsak nem fordítassz, majd töltessz be új kernelt (ami támogatja a NETFILTER-t), nem fog menni.

Viszont br2-nek van egy jó kis angol tutorialja (a nas-central fórumon), illetve egy openVPN csomagja, azzal 100%, hogy működik a távoli elérés.

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#4576) solti válasza Mr Dini (#4575) üzenetére


solti
senior tag

Tudom én is hogy nincs netfilter és ezért nincs iptables...

A nas távelérése működik, de mást nem érsz el azon a hálózaton... Esetleg proxy_arpot engedélyezve és az otthoni hálózat címlistájából adva vpn címet, de ez már mélyvíz és nem is biztos hogy túl jó megoldás...
Maradjunk annyiba hogy portforward vagy vagy a kamera nassal való restreamelése marad ha élőbe akarod nézni a kamera képét...
(ui: vagy valami custom fw a routerre amiben van iptables, de ez már nem kapcsolódik a nashoz...)

(#4577) Mr Dini válasza solti (#4576) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Ugyan még nem próbáltam, de barmalej mester szerint látszik az egész LAN-od oVPN kapcsolaton is.

Annyi van, hogy érdemes átteni az otthoni DHCP-t valami nem szokványosra, hogy a kliens ne akadjon fent a helyi hálós IP címekkel.

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#4578) solti válasza Mr Dini (#4577) üzenetére


solti
senior tag

Igazából én múlt héten próbálkoztam vele elég sokat. OpenVPN már be van állítva egy ideje, de pont a router-t akartam konfigolni távolról valami apróság miatt (transmission port forward eltűnt).
Akkor vettem észre, hogy iptables a netfilter hiánya miatt nincs, úgyhogy próbálkoztam route-kkal. Tettem route-t a kliensre, tettem új route-t a routerre, de kevés volt, nem volt sikeres. Guglizgttam is sokat, de nem találtam megoldást....erdekelne a módszer, hogy hogyan kell megcsinálni, de tényleg!

(#4579) Mr Dini válasza solti (#4578) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Itt van br2 leírása: [link]

Ő proxy-arp-ot használ az eléréshez, ezzel kikerülve a routingot. Picit lassabb, de működik ezen a nason is.

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#4580) arty válasza solti (#4573) üzenetére


arty
veterán

nemtom :)

a 1043-ra kéne gargoylet raknod, abban sztem ott az openvpn csomag, gui-ra kivezetve... (legalábbis a 3600as gargoylejaban ottvan)

(de openwrtből is tuti vannak olyan buildek, hogy vagy benne az openvpn vagy van elég hely (esetleg extroottal), h beletedd utólag)

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#4581) Anonymus23


Anonymus23
veterán

Nem is olyan rossz egy 60 Mbites nettől :DDD

Szerintem az 520-as összebarátkozott az invitel szerverével ;]
Mondjuk meglátjuk a végén mit fog kiírni...

;) - The Power of the Light Side

(#4582) Mr Dini


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Üdv!

Csináltam egy miniDLNA csomagot, ami kivételesen nem FFp-s, hanem programcsomagból telepíthető pár kattintással.

Itt írtam róla bővebben. (A telepítést is kifejtettem)

Viszont, a csomag béta, tehát nem vállalok felelősséget, ha nem működik megfelelően. Problémát nem okozhat a telepítése, max nem működik. Ebben az esetben ne rebootolj, simán töröld a csomagot és írd meg, hogy milyen NAS-od van és mi nem megy.

Sok sikert hozzá! :)

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#4583) TRob1 válasza Mr Dini (#4582) üzenetére


TRob1
veterán

Hubazzz! Nagy Grat. :C (Kipróbálom ha ma vagy holnap)

Akkor lassan jön a Tm is így, ugye? :U

ui: Akartam kérdezni hogy a "hülye" pingvin megmaradt-e, de már láttam hogy írtad a végén. :D (A Nas képe lenne a jó megoldás sztem... természetesen a 325v2 :) )

¤ R'n'R ¤

(#4584) Kicsicsucsu válasza TRob1 (#4583) üzenetére


Kicsicsucsu
csendes tag

Mi a bajod a pingvinnel? A bnőm csak így ismeri. "Nézzünk sorozatot a pingvinnel!" :DD

(#4585) Mr Dini válasza TRob1 (#4583) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Nem szép dolog lehülyézni a linux logót... ;)

Egyébként lecserélem szívesen, viszont akkor minden egyes nasra felrakva a 325-ös lesz a kép. Mivel nincs kedven minden egyes nasra külön legyártani, más képpel... :DDD

TM minek, van az a csomagok közt is? Vagy frissebb kéne? Áhh, az a gyártó dolga! Ott az FFp. ;]

Viccet félretéve, gondolkoztam már rajta és nem rossz ötlet. Kérdés, hogy lesz-e rá időm, kedvem és, hogy összejön-e.

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#4586) kisninja válasza Mr Dini (#4582) üzenetére


kisninja
őstag

Beraktam a linket a fehér dobozba de sajnos 520-on nálam nem jelent meg a minidlna csomag. Lehet már megint én szurok el valamit.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#4587) Mr Dini válasza kisninja (#4586) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Szia!

Frissítettél a csomaglistán? (Retrieve list from the internet, vagy valami hasonló)

Illetve ne az 'm' betűnél keresd, hanem a lista alsó részében.

Nem hiszem, hogy Te szúrnád el, simán el tudom képzelni, mint ahogy említettem is, hogy nem kompatibilis a két széria...

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#4588) TRob1 válasza Mr Dini (#4585) üzenetére


TRob1
veterán

Tudom hogy a Linux logója, de nem tetszik :)

Lehet ezért nem is megy nálam semmi. Pl. ezt sem tudom véghezvinni, már ez a metarepo sem megy. :B

(#4584) Kicsicsucsu :
Nem tetszik, nem is szeretem a Linuxot, sosem szerettem, és nem pingvinnel/pinvinről szeretek filmet nézni sem, hanem a nas-sal/nasról. (Akkor már lehetne ott pl. egy Metallica logo is... vagy egy Heineken :) )

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#4589) TRob1 válasza TRob1 (#4588) üzenetére


TRob1
veterán

Nem szóltam. Felment a repo (ez a hülye web_prefix kapott txt kiterjesztést, azért nem ment :B )

¤ R'n'R ¤

(#4590) Dragon3000


Dragon3000
veterán

Van egy nsa 325v2-m transmission 2.92 van fent már egy ideje, nem változott semmi sem, egyszer csak elkezdte, hogy a letöltött torrentet nem tudom módosítani. A kliensből törlöm a torrentet, akkor se engedi utána áthelyezni törölni vagy módosítani a mappa tartalmát, másolni és megnyitni engedi, ha kliensben az adatot is törlöm akkor törli a hdd-ről is rendben. SSH-n belül mc-vel is ugyanez fenn áll, üzenet "A hozzáférés le van tiltva". Legérdekesebb, hogy nem minden torrenttel csinálja ezt. De idegesítő amikor pont egy 60 gigásnál játssza ezt.
Mi lehet a gond?

[ Szerkesztve ]

(#4591) krealon válasza Dragon3000 (#4590) üzenetére


krealon
veterán

"SSH-n belül mc-vel is ugyanez fenn áll, üzenet "A hozzáférés le van tiltva". Legérdekesebb, hogy nem minden torrenttel csinálja ezt. De idegesítő amikor pont egy 60 gigásnál játssza ezt.
Mi lehet a gond?
"

Az a gond, hogy olyan mappaba toltesz le, aminek a rendszer automatikusan allitja a hozzaferesi jogat ( es / vagy a tulajdonos-t, lasd Unix ACL az Olando Unix Iskolaban).

(#4592) TRob1 válasza Mr Dini (#4582) üzenetére


TRob1
veterán

Úgy néz ki, jól működik (még az újonnan letöltött filmeket is hozzáadta :) ) :C :R

Jöhet az új TM. :D

¤ R'n'R ¤

(#4593) Zuglói válasza Mr Dini (#4582) üzenetére


Zuglói
csendes tag

Örülök, hogy ilyen nas-t vettél! :DD
Teljesen jól müködik! :C
KÖSZÖNÖM!

(#4594) Mr Dini válasza TRob1 (#4592) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Jöhet az új TM.

Ingyen munka mi? :DDD Neeem, azért fizetni kell... ...mondjuk pár infóval! ;)

Tehát, ha jól sejtem, egy 325v2-re került fel a csomag?

FFp van Nálad telepítve, vagy nincs?

Akkor mi legyen az ikon? 325v2-esnek szerintem az 5** tulajok nem nagyon fognak lelkesedni... Kéne valami common nem?

Egyébként most nem nagyon van időm/kedvem a scratch-ről összerakni még egy TM-met is. Pláne, hogy halott a TM oldala jelenleg, így max egy régi forrásból tudnék dolgozni... Mire letesztelgetem, meg összerakom az kb 1-2 hét...

(#4593) Zuglói

Én is nagyon meg vagyok vele elégedve! :D

Neked is 325v2-d van?

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#4595) TRob1 válasza Mr Dini (#4594) üzenetére


TRob1
veterán

325v2-re, igen. FFp telepítve van.
Ez a hüle pingvin is itt minden negyedik ember logója.

A "common"-nal az a baj hogy "nem tudom" ( :U ) mire kattintok. :))

De egye fene, legyen. ;]

Vagy ha már pingvin, akkor. :))

De sztem inkább maradjon a Nas képe...

ui: Ok, érdeklődöm 1 hét múlva... aztán 2 hét múlva... ;]

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#4596) Mr Dini válasza TRob1 (#4595) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Meg fogsz lepődni, ha ráfrissítessz a csomaglistára! :))

Viszont, mint láthatod a listában most két transmission van. Az egyik naggyal kezdődik, a másik kicsivel. Az utóbbi lenne az enyém.

A nagy T-s, gyári transmission-t törölni kell, mielőtt felraknád az enyémet... Tehát torrenteket le kell menteni és újra feltenni.

Sajnos csak így sikerült megoldanom, mert a MetaRepo betűrendbe helyezi a csomagokat és ha az én csomagom is naggyal kezdődne, akkor azt hinné, hogy ez ugyan az a csomag. És mivel a 2.82-t (vagy 2.84-et) előbbre rendezi, mint a 2.92-t, ezért az én csomagom ignorálná.... :(

Egyébként ez a csomagom 100%-ban kompatibilis az új 5**-okkal, illetve a 326-tal is. Egyedül a repóm maga nem az, de ennek javításán már dolgozom! Viszont e miatt elképzelhető, hogy a zypkg repóm nem lesz elérhető addig, míg nem frissítem rendesen.

Remélem, hogy menni fog!

Ui.: élesben nem próbáltam ki, hogy tud-e letölteni... :U

Uui.: te aztán értessz az emberekhez! :D

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#4597) Zuglói válasza Mr Dini (#4594) üzenetére


Zuglói
csendes tag

Igen, ssh -val.
Igen, én is meglepődtem. töröltem, telepítettem.
Most connection refused van, de dolgozom rajta.

(#4598) Shokkolo


Shokkolo
addikt

Szép napot mindenkinek :)
Végre eljutottam odáig, hogy össze tudjam hasonlítani a gyári és az extra TM settings.json filejait.
Nem találtam semmi relevánsat (és ez kezd dühíteni). Esetleg átnéznétek ti is ?!

Ahol érték eltérést találtam:
(bal oldalt az új TM értékei, a // után a gyári)

"lpd-enabled": true, // false,
"peer-socket-tos": "lowcost", // "default",
"prefetch-enabled": false, // 0,
"rpc-username": "root", // "",
"umask": 18, // 0,

Ami a gyári TM-ben nincs csak az újban:
"message-level": 1,
"script-torrent-added-enabled": false,
"script-torrent-added-filename": "",
"trash-original-torrent-files": true,

Ami csak a gyári TM-ben van:
"filter-mode": "show-seeding",

"inhibit-desktop-hibernation": false,
"lazy-bitfield-enabled": true,

"main-window-height": 500,
"main-window-is-maximized": 1,
"main-window-layout-order": "menu,toolbar,filter,list,statusbar",
"main-window-width": 514,
"main-window-x": 465,
"main-window-y": 308,
"message-level": 2,
"minimal-view": false,
"open-dialog-dir": "/etc/zyxel/storage/sysvol/admin/download/Transmission/dialog",
"open-file-limit": 32,

"play-download-complete-sound": true,

"prompt-before-exit": true,
"proxy": "",
"proxy-auth-enabled": false,
"proxy-auth-password": "",
"proxy-auth-username": "",
"proxy-enabled": false,
"proxy-port": 80,
"proxy-type": 0,

"recent-download-dir-1": "/etc/zyxel/storage/sysvol/admin/download/Transmission/recentdownload",

"show-backup-trackers": false,
"show-desktop-notification": true,
"show-extra-peer-details": false,
"show-filterbar": true,
"show-notification-area-icon": false,
"show-options-window": true,
"show-statusbar": true,
"show-toolbar": true,
"show-tracker-scrapes": false,
"sort-mode": "sort-by-name",
"sort-reversed": false,

"statusbar-stats": "total-ratio",
"trash-original-torrent-files": false,

"user-has-given-informed-consent": true,

Tény, hogy nem vagyok egy hatalmas linux guru, de számomra semmi olyan eltérés nincs, ami okozhatja a nem gyári TM miatti rebootot.
Van értelme szerintetek megpróbálni megcserélni a 2 file-t (nyílván a download dir és társait átírva...).
Vagy kézzel összefésülni és úgy próbálni?
Vagy esetleg valami másik config file -t még?

[ Szerkesztve ]

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#4599) TRob1 válasza Mr Dini (#4596) üzenetére


TRob1
veterán

Neee! Hogy telik az idő! Már el is röppent 2 hét. :C
Nagy respect! :R Ki fogom ma próbálni, és majd jelentek. :R

¤ R'n'R ¤

(#4600) TRob1 válasza TRob1 (#4599) üzenetére


TRob1
veterán

Na meg is történt, de sajna nem megy. :(
Leállítottam, eltávolítottam, újat feltettem, de nem jön be semmi a 9091-en. Majd ezt le és el, vissza régi, ott rögtön jön.

ui: És egy észrevétel. Azt hittem csak kezdeti, de mióta minidlna megy (twonky meg kilőve), cpu mindig vagy 100% vagy a közeli... eddig meg twonkyval alig alig. Jelenleg semmit nem csinálok, torrentek se futnak, semmi nem megy nason/nasról, és:

¤ R'n'R ¤

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.