- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konyika
senior tag
Sziasztok!
Azzal kapcsolatban szeretnék segítséget/tanácsot kérni, hogy lehet-e valahogy a NAS-ra valamilyen Windows disztribúciót varázsolni akár terminálból, akár valamilyen más megoldás segítsével. Tudtok rá megoldást esetleg, vagy ez teljesen halott ötlet? 😀 -
Konyika
senior tag
Számomra next next finis megoldás nem létezik, csak a napokig tartó mókolás. Anno a zyxelt is 2 nap alatt üzemeltem be
Linuxot még müködés közben sem láttam
Szerinted?
A gépépítés összerakás, meg a telepítgetések helyett inkább elmegyek arra az időre dolgozni és bőven megkeresem az árát
SZERINTEM!
Az asustort csak kivettem a dobozból és müködött ahogy én szeretném! Tudod kinek a pap...........
-
Konyika
senior tag
válasz
Anonymus23 #7133 üzenetére
-
Konyika
senior tag
Én 80-ért vettem, azt a 25-30 ezret nekem meg megéri az op. rendszer
Saját DDNS, mindenféle kliens (utorrent, deluge, qbittorrent, transmission) stb. Távoli elérés két klikkes nem kell mókólni
UPNP, DLNA kliensek többféle is , rendes defender .......meg még sorolhatnám.
Ja és két 3TB-os WD-reddel szinte hangtalan. Ez bent a hálóban a tv mögött a 325-öt meg egy szinttel lentebb is hallom!
A 4k felbontást HDMI-n keresztül ki ne hagyjam
De kinek mi, van aki inkább mókol én nem bántam meg, hogy megvettem.
Attól a zyxel is megvan még. Néha el is felejtem, hogy van, mert nincs vele gond csak teszi a dolgát.
Anonymus23: Szerintem ez annyival többet is ér
-
Konyika
senior tag
válasz
Anonymus23 #7127 üzenetére
Esetleg egy asustor? Nekem is ilyen fut a 325v2 mellett. Simán kihajtja a gigás netet
Ja és remek funkciói vannak
-
Konyika
senior tag
Nem tudja valaki véletlenül miért kapom ezt a hibaüzenete a transmission-től?
421: Misdirected RequestTransmission received your request, but the hostname was unrecognized.To fix this, choose one of the following options:Enable password authentication, then any hostname is allowed.Add the hostname you want to use to the whitelist in settings.If you're editing settings.json, see the 'rpc-host-whitelist' and 'rpc-host-whitelist-enabled' entries.This requirement has been added to help prevent DNS Rebinding attacks.
Asustor 3202t nas-on fut egy transmission 2.94, mióta frissített a 2.83-ról azóta ezt kapom
A zyxel szépen csenben elvan a 2.82
-
Konyika
senior tag
válasz
SunMount3r #6294 üzenetére
Ismerős kérdések ismerős válaszok
A 325v2 ennyit tud sajnos de nem használhatatlan. A torrent megfogja
Ha nagyobb sebességet szeretnél elérni felejtsd el az arm-es procikat és gondolkodj intelbe. Bár az 3-4 szeres áron lesz.
Nem akarok a zyxel ellen beszélni mert engem is több mint két éve szolgál és eddig hibátlanul müködik 7/24-ben
Pár hónapja egy asustor 3202t nast állitottam be mellé. Na az vígan kihajtja a 300-as netem
De mint írtam nem egy kategória.
-
Konyika
senior tag
válasz
tomi5244 #5900 üzenetére
Szia
Szerintem ez nem a NAS és a TM hibája. Próbálj meg friss torrenteket leszedni amin kevés a seeder de sok a letöltő.
Ha a letöltésed 30-31 MB/s akkor az csak 240-250 Mb/s ami azért elég messze van az 1 Gb/s-től
ez pedig a nas hibája lesz mert kevés alá a procid. Ha megnézed egy ilyen letöltés alatt minden bizonnyal 100%-on fog pörögni.
Ha csak egy torrentet szeretnél nagyobb sebességgel vissza tölteni akkor állítsd a TM-ben a prioritást magasra.(egeret a kiválsztandó fájl fölé húzod jobb klikk majd prioritás és high)
Nekem 200 Mb/s a netem felfelé de láttam már 12 MB-al feltölteni a TM-et.
-
Konyika
senior tag
válasz
Mr Dini #3664 üzenetére
"Illetve ha valamit nem tudsz, akkor a Google is segíthet."
Na ezzel van tele a hócipő. Ha valamit szeretnék megoldani akkor napokig keresem a megoldást. Sem időm sem kedvem nincs hozzá!
"Ui.: lásd az aláirásom"
Azzal meg teljesen egyetértek. Csak itt sajnos engem kell tanítani. Na de a jó pap is holtig tanul
(44 éves vagyok két éve vettem meg az első gépemet)
A topic link-jét bedobnád? Hátha ott is tanulok valamit.
-
-
Konyika
senior tag
-
Konyika
senior tag
válasz
Anonymus23 #3652 üzenetére
Esküszöm az előbb még nem volt ott ez a menü pont
Úgy látszik már vak is vagyok
Anonymus23, Tonyk: Köszi, hogy megosztottátok a tapasztalatokat. Próbálkozok ezzel is.
-
Konyika
senior tag
válasz
Anonymus23 #3649 üzenetére
Nekem az a cél, hogy minél többet töltsek fel. Jelenleg 20 aktív torrentem van, ez este felmegy 60-70 re.
Így is átállítsam?
Ha a válasz igen akkor hol tudom átállítani?
-
Konyika
senior tag
válasz
Anonymus23 #3645 üzenetére
Nálam minden korlátlan
-
Konyika
senior tag
válasz
Anonymus23 #3643 üzenetére
Nem összehasonlítom csak a viszonyítás miatt! Azt is tudom, hogy nem erre van kitalálva!
Azért írtam le, hogy ha valaki erre tervezi venni akkor tisztában legyen a korlátaival.
A 60-as net az jóesetben 7.5 MB/s ott még nálam sincs gond a bajok 10 felett kezdődnek. Az nem mondtam, hogy használhatatlan a nas de van, hogy 20-30 mp-et is várni kell mire elérem a TM-t
Tonyk: Nálam sincs gond a HD stream-el DLNA keresztül az stabil. Gondolom ilyenkor vissza vesz a TM teljesítményéből. Szerintem nem a kapcsolatszámmal van a gond hanem a torrentek mennyiségével
(kb. 600torrent és 2TB
)
-
Konyika
senior tag
-
Konyika
senior tag
válasz
Avicularia #3623 üzenetére
Köszönöm. Akkor ma este felpattintom én is
-
Konyika
senior tag
Sziasztok!
Firmware frissítést jelez a nasom. (325v2) Tud valaki valamit róla? Érdemes frissíteni?
Vagy hallgassak az általam oldalára ragasztott cetlire? "Soha ne frissítsd!!!"
-
-
Konyika
senior tag
Most tervezek két db 3 TB-os WD red merevlemezt venni a nas-ba (325v2) viszont az olvasom, hogy csak 4TB-ig lehet bővíteni. Ez igaz? Vagy csak elírás?
Használja valaki 2x3 TB-os vinyókkal?
-
Konyika
senior tag
válasz
bexinho23 #3314 üzenetére
Általában nasokhoz a WD Red szériát szokták javasolni. Nekem ennek ellenére (olcsón jutottam hozzá) két WD Green van benne. Az egyik 5 ezer a másik10 ezer órát ment eddig hibátlanul.
A green-nek vannak fejparkolgatási gondjai viszont olcsóbb, a red-re több a garancia.
Ha csak stremelni akarsz arra elég a router.
-
Konyika
senior tag
-
Konyika
senior tag
válasz
Anonymus23 #2934 üzenetére
A webes felületet sem érem el csak belső hálóról. A setting.json fájlt merre keressem?
A Nas gyári nem volt még mókolva. Szerintem csak valamit nem állítottam vissza. Webes közzététel? Megosztás? Nem tudok rájönni.
-
Konyika
senior tag
"Reset után nem érem el transmissiont csak belső hálóról. Mit kell állítani, hogy kívülről is elérjem?"
Erre esetleg valaki? Mit csinálok rosszul? A nasnál volt frissítés és reset a routerhez nem nyúltam így ott elvileg minden jó.
-
Konyika
senior tag
Lenne egy buta kérdésem.
Reset után nem érem el transmissiont csak belső hálóról. Mit kell állítani, hogy kívülről is elérjem?
-
Konyika
senior tag
válasz
Mr Dini #2884 üzenetére
Sziasztok
"A transmission felületén a beállítások (csavarkulcs) ikonra rámenve találhatsz olyat, hogy randomize port on launch és olyat, hogy use port forwarding from my router. Mindkettő elől szedd ki a pipát, portnak meg írj be valami random nem használt számsort (5 jegyűt érdemes)."
Ugyan nem nekem szólt de kipróbáltam és nem jött be. Ha kiveszem a pipát alig csorognak a feltöltések 2-300 kB-al ha visszarakom megy felfelé a 6-7 MB-al. Valamit rosszul csinálok?
Más. Most lett egy DLNA képes TV-m. Médiaszerverként látja a nast, mennek is a filmeket de csak ami a music, fotó, videó mappákban van. Mit kell állítanom, hogy az admin mappát is lássa ahová a transmission tölt?
Nehogy azt mondjátok, hogy állítsam át a letöltés helyét mert nem szívesen dobnék ki 3.2 TB filmet
-
Konyika
senior tag
válasz
stefi68 #2745 üzenetére
Igen le lehet játszani csak kell hozzá egy médialejátszó! Bár én most ezzel az androidos csodával használom KODI-val
-
Konyika
senior tag
Üdv
Csináltam egy kötet törlést, hogy töröljem a merevlemezeket viszont most nem látok semmit az admin felületről!
Mi lehet a baj?? http://prntscr.com/9s625k
-
Konyika
senior tag
Ezer köszönet és hála
Így már minden ok
Köszönöm a segítséget Tonyk, Anonymus23, és enginev3.0 fórumtársaknak
Egy sörre bármikor a vendégeim vagytok
Üdv: Konyika
-
Konyika
senior tag
válasz
enginev3.0 #1769 üzenetére
Sajnos nem megy! Letölteni próbálja
-
Konyika
senior tag
válasz
enginev3.0 #1769 üzenetére
pill... kipróbálom!
-
Konyika
senior tag
válasz
enginev3.0 #1766 üzenetére
Igen de én nem letölteni akarok hanem új torrentet szeretnék feltenni. Valamit rosszul csinálok?
-
Konyika
senior tag
válasz
Anonymus23 #1763 üzenetére
Az úgy sajnos nem működik. Ha utorrentel csinálom a torrent file-t akkor a TM nem áll seedbe!
Azért köszi
-
Konyika
senior tag
válasz
enginev3.0 #1761 üzenetére
Laptop és NAS párost használok. A NAS 7/24-ben megy a seed szervert váltottam ki vele.
Ha az utorrentel csinálok torrent file-t akkor a laptopnak is menni kell és azt nem akarom. Vagy tévedek?
-
Konyika
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom volt-e már téma a torrent kliens cseréje?
A transmission nem elégiti ki az igényeimet.(nem tud torrent fájlt létrehozni) Jó lenne egy rtorrentet rátenni!
Van erre lehetőség? Ha van akkor hogyan?
Előre is köszi: Konyika
-
Konyika
senior tag
Sziasztok!
Pár hete vettem egy ilyen Zyxel NAS-t de az istenért nem tudok rájönni, hogy tudok külső hálózatról rácsatlakozni!
Itthon minden működik de ha kilépek a saját hálózatból (UTP, Wi-Fi) onnantól nem érem el a Nas-t!
Mit csinálok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest