Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy ilyen NAS-t, így csatlakozom hozzátok.
Winyót beletettem, majd a mellékelt CD-t használva üzembe állítottam a cuccost.
Könyvtárakat látok rajta, (admin, photo, video, public, music, Volume1) mondjuk a Volume1 meg az admin könyvtár nem tudom mire jó?!
Szeretném elkezdeni a filemásolást rá, de nem tudom miképp tegyem.
Elsőre egy külső usb3-as vinyóra tettem fel a másolandó file-t, majd elölről usb3-ra dugva, és a gyorsmásolás gombot a nason megnyomva a hálón lévő laptopomon látom a rádugott vinyó tartalmát. TC-ben nyomtam neki egy másolást a winyóról a nas-ra majd csodálkozom a másolási sebességenNem hiszem, hogy közvetlen csatlakozással ennyit tudna, valamit nem jól csinálok!!!
-
Suineg
senior tag
válasz Anonymus23 #1530 üzenetére
Hát jelenleg a laptopon van USB3 és wifi helyett éppen rá tudom tenni kábellel a routerre a másolás erejéig.
És a másolás vezérléséhez használható a TC?
Vagyis a winyó amiről másolni akarok legyen USB3-ason a laptopomon, és legyen meg az UTP kapcsolódás?
[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
válasz Anonymus23 #1534 üzenetére
Nem gigabites a router, csak TL-WR941ND. Kábelek talán cat5E.
-
Suineg
senior tag
Van valami alkalmazás amivel a NAS wincseszterén lévő fileokat, mappákat rendezgethetem?
-
Suineg
senior tag
válasz Anonymus23 #1539 üzenetére
Akkor ehhez mi kell nekem a belső hálón akadásmentes 1080p filmek wifin keresztüli lejátszásához? Gigabites router esetleg plusz Gigabites Net előfizetés a Diginél? Vagy csak router?
-
Suineg
senior tag
A másolás a laptop és a Nas között nem lesz gyorsabb (most:11500kbit/mp), ha a laptop usb3 portját összekötöm a NAS usb3 portjával USb kábellel?
[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
válasz Anonymus23 #1542 üzenetére
Egy kb. 30 gigás film már akadozik pl: Popcorn-al Wifin lejátszva, TV-n (szintén wi-fi) elmegyeget jobban.
Azért nem feltétlen fogok 25-50 GB-okat szórni, mert van BD lejátszóm és íróm is, valszeg a nem rip cuccokat ki fogom irkálni.
Szerintem a wifin a 300 Mbps úgyis maximalizál, nem? Amúgy nincs távolság, kb 3-4 méter. Plusz a router wifije ismételve (erősítve) van egy acces pointtal. -
Suineg
senior tag
A lejátszó egy LG TV a hálóban, és egy Popcornhour A-200 a nappaliban.Az LG a saját wifijével (egy 10-es téglafal + 3 méter).
A Popcorn egy access pointra kötve kábellel, és a wifi része repeater üzemmódban ugyanazon a wifin mint a nem messze tőle lévő router.
A netemet használja a szomszéd is, egy router van neki rákötve, aztán onnantól a jóég tudja mit csinál vele. Ma azt csináltam, hogy mivel a Popcorn egy access pointon kapja meg a wifit a routertől, ezért az AP survey gombjára kattintva megnéztem a körülöttem lévő wi-fi hálókat, milyen csatornákat használnak, és jó távol beállítottam az enyémet.
A wifin keresztül egy 27GB film szépen elkezdett akadozás mentesen lejátszódni a Popcorn lejátszón.
(mondjuk végig nem néztem, de a beletekerés is viszonylag kiválóan ment).
A popcornon samba-n keresztül ment a megosztás/lejátszás.NFS-en keresztül szeretném, de képtelen vagyok beállítani, mindig belépési azonosítót kér és hiába írok be akármit, nem fogadja el. Állítólag nem is kéne neki kérnie, mert a megosztásban nem állítottam be semmit jelszónak. És amúgy is ip cim/megosztás útvonalon azonosít az NFS.
Már ha jól tudom -
Suineg
senior tag
Nasra, a PLEX felrakásában valaki tudna segíteni?
-
Suineg
senior tag
válasz enginev3.0 #1557 üzenetére
Köszönöm a linket.
Nem nagyon tudok angolul, gondolom nincs egy magyar leírás erről
Esetleg csinálhatna valaki egy összefoglalótNem nagyon vágom még ezt a mókolásos cuccot, de majd megtanulom. (gyorsan tanulok olyan dolgot ami érdekel)
-
Suineg
senior tag
Sziasztok,
A PLEX indulásával szeretnék kérdezni. Felment elvileg a slacker -U utánna a slacker -a plex
Odáig eljutottam, hogy megjelenik a kék háttérrel a neve, ott becsillagozom a valamit aztán ok.
Látszólagosan feltelepül, de utána, hogy indítom el?
Mert a böngésző címsorba beírva a http:\nas ip címe:32400/manage meg egyéb írásokra sem akar elindulni.Vagy csak nem vártam a telepítés után eleget????? Csak úgy simán kell várni????
Köszi...
[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Köszi.
Ezt úgy csináltam ahogy írtad, végülis felment (éjjel 1/2 2-re)
Minden jó, müködik a Nason a Plex, más baj ütötte fel a fejét.
Wifi-n keresztül az LG TV-n és a Popcornon akár egyszerre is stream-elek a Nasról fullHD-t.
Viszont egyedüliben elindítva a Popcorn-on eléggé akad a PLEX hivatkozással elindított, nem nagy (kb 7GB-os) film is. Valami nem klappolhat a Nason a Plex beállításaiban, nem tudom mi.
Plexnél a DLNA engedélyezett, esetlegesen a lejátszani kívánt videó minőséget lejebb vehetem..több ötletem nincs.
Vagy szerintetek mi lehet a baj?LG TV-n a gyári PLEX-PASS előfizetéses app le sem játsza a videókat, aszondja, hogy kb. a Nas vas nem elég erős neki?
A nem gyári PLEX lejátszó (PlayZ) meg lejátsza, de ott is pl. lejátszás közben a menükezelésnél eléggé lomha a cucc.Tudnátok írni valamit?
-
Suineg
senior tag
Nos.Pesze két TV.
A TV is wifi-n (5 GHZ tatományon)
A popcorn is wifi-n, 2,4 GHZ-en, 300 MB-s Access pointtal.Ez a TV egy Pana, régebbi.
A csillivillit magamnak akarom és a családomnak...Fent van a popcornon is a plex, fent van a az LG tv-n is, szeretném használni őket..
Már más is leírta azt a minidlna-t meg serviiot de ha jól tudom nincs ilyen boritózózós..csillivilli másik app amit ezen két eszközömön tudnék futtatni.
A popcorn-t meg fogom nézni lan kábelellel összekötve, úgy is akadni fog-e...
Más: azt jól láttam, hogy weben a nason lévő plex felület nem elérhető csak ha az ffp engedélyezett?
Mi a különbség a minidlna és a sima megosztás közötti tallózások között? (mondjuk ott szokott lenni csomó mappa - pl. all video, meg ilyenek, ami általában mind egy helyre ér a végén...
Köszi, kedves vagy ha írsz...
[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Azt szeretném megtudni még, hogy a Nas-on alapként létrehozott "Volume1" -et megváltoztaatam más névre, az jár valami következménnyel? Mondjuk nem tudok az NFS megosztására rálépni rendesen?!
-
Suineg
senior tag
Ezek a beállítások, magyarra fordítva mit jelentenek?
-
Suineg
senior tag
Biztosan van itt olyan fórumtárs, aki LG TV-n használja PLEX alkalmazással?!
Nekem nem akar filmet lejátszani, azt írja, hogy nem elég erős a hardver a transzkódoláshoz.
Telefonon ugyanezt írja. Gondolom az NSA325v2-re céloz, amire a PLEX-et feltettem.
Ilyenkor mi van?
-
-
Suineg
senior tag
válasz Freezee #1652 üzenetére
Hát nekem csak akkor látja a TV a Nas-t ha a Nas menüjében a Twonky media szerver be van kapcsolva.
Ezen kívül a mappák megosztásait engedélyezni kell...
Magyarul ez úgy néz ki, hogy TV-n keresztül akkor látok valami a Nasból, ha a Twonky Media szerver működik.
Vagyis a Twonky Media szerver megosztásokat látom a TV-n. Gondolom hasonló a helyzet akkor is ha pl. a miniDLNA-t telepítem fel.És úgy látom a Plexnél is hasonló a helyzet.
-
Suineg
senior tag
Nagyon sokat keresgéltem számomra a legjobb média szervert, de nem tudok dönteni, ezért kérem a segítségeteket..
Próbáltam az universal media server-t, a Plex-et, a beépített Twonky-t, még lenne a miniDLNA vagy a Serviio amit megnéznék..Legjobban olyan kellene aminél lehetne valami képet vagy borítót betenni a megjelenő film file-hoz, illetve a hangsávot és feliratokat kezelné az LG 2014-es webos TV beépített lejátszója.
Ki mit használ?
-
-
Suineg
senior tag
Lenne pár kérdésem, mint kezdőnek...
mit jelent a 'repo' vagy repository , gondolom valami frissítési parancs.
De hogy kell alkalmazni? -
Suineg
senior tag
Sziasztok,
NSA 325 v2 -hőz hol találnék egy részletes leírást, hogy miképpen tudnám távolról (akár wifi-ről vagy mobilnetről) elérni a NAS-t?
Előre is köszönöm mindenki segítségét!!!
-
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Azt kérdezném, hogy valami usb-s wifivevőt vagy ilyesmit rá lehet csatlakoztatni a Nas-ra? A cél, hogy ne csak kábelen, hanem akár wifin is elérhető legyen.
-
Suineg
senior tag
válasz Anonymus23 #5983 üzenetére
Sajna (nálam is) a nappaliban van a router, ahol jelenleg alszom is, aztán sajna "elég" zajos, meg nem lenne baj ha nem szem előtt lenne a NAS.
-
Suineg
senior tag
Valaki hozta már össze hálózati IP kamera által rögzített felvétel mentését a 325v2 NAS-ra? Gondolom nagymértékben függ az IP kamera által használt szoftvertől is. Még mitől?
-
Suineg
senior tag
Sziaszok,
Van egy ilyen nasocskám. Fel volt csatolva a berakott két wincseszter hálózati meghajtóként több gépen is.
Az egyik gépről valamiért töröltem a megosztást. Most újra felcsatlakoztattam a két wincsesztert, és a tulajdonságait és a megnevezését egyformának látja a rendszer.
Amikor megnyitom a megosztást akkor a tartalmakat viszont jól hozza, tehát azt mutatja ami valósan rajtuk van.Ilyenkor mi van? Hogy lehet helyrehozni?
[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Hogyan lehet meglévő samba megosztásból nfs megosztást csinálni, esetleg ha van rá mód úgy, hogy megmaradjon a samba megosztá elérhetősége is. -
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Nsa 325v2 felhasználói menüje ilyen playzone vagy mi, képernyővel jelenik meg. Ezen vannak alkalmazásindítós ikonok, de korábban volt egy videó, vagy fénykép, zene ilyesmi inditóikon is amik késöbb viszont eltűntek innen. ezeket hogyan lehet visszavarázsolni?
-
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Egyik hdd-t cserélném NSA325 v2-ben egy nagyobbra. Mit kell tennem a szűz WD 6TB hdd-vel hogy a bentlévő helyett ugyanoda ugyanolyan beállításokkal beüljön a régi helyett? A fájlokat nem kell rátenni, csak minden beállítás maradjon úgy ahogy volt. Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Van két hdd egy ilyen NAS-ban, mindkettő JBOD-ban volt. Véletlenül rányomtam az egyik tele lévő hdd-nél a migrálás gombra. Elkezdte migrálni, de persze egy idő múlva leállt hibával, hisz nem volt rajta hely. Azóta pirosan jelzi a status részt, elérhetetlen lett. Nincs migrálás előtt valami automatikus backup mentés amivel vissza lehetne állítani a migrálás előtti eredeti állapotot? Kuka lett a HDD a fontos családi képekkel, videókkal?
-
Suineg
senior tag
Szasztok! A nas usb portjára rá lehet tenni egy ilyen HDD dokkoló egységet, hogy belső hálón az is elérhető legyen?
-
Suineg
senior tag
sejtettem, mert a te posztodból másoltam ki
Azt írta arty kolléga, hogy nem él a link amit adtam, valószínűleg be voltam jelentkezve az ali-n amikor a linket másoltam ki.
Szóval betettem egy korábban a nasban volt hdd-t, oszt egyből formázni akarta. Későbbre halasztom a próbát, de majd írok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- Politika
- Robotporszívók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra