- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- gerner1
-
LOGOUT
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyorol
tag
Sziasztok!
Újra kellett telepítenem a NAS-t, ami sikerült is hála Doky1988 leírásának. Viszont azóta a Transmissionben a letöltés kb a sávszélem negyede. Remote GUI-t használok. A beállításokat átnéztem és minden rendben szerintem. Tudnátok segíteni, merre felé indulhatok?
-
gyorol
tag
Sziasztok!
Mr.Dini kolléga leírása alapján sikerült feltelepítenem és elindítanom a miniDLNA-t. Viszont a feliratokat még mindig nem mutatja.
slacker -UuiA br2:ffmpeg2/ s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite
br2:gettext br2:libiconv br2:uClibcEzt a kódot is kiadtam, gondolom ez letölti a függőségeket. Azon túlvagyok hogy UTF-8 és ugyanaz a név mint a filmnek, és nyilván egy azon mappában vannak. Philips tv-m van.
-
gyorol
tag
válasz
Anonymus23 #1011 üzenetére
A TV-ben és laptopomban is 300as wifi van amúgy. A Tv-nél egyébként alig zavaró a "szaggatás", de az a baj hogy nagyon messze van a router és a TV sehogy sem tudnám megoldani a kábeles kapcsolatot.
Viszont akkor kockáztatok, és meglátjuk mi lesz. (Maximum lesz egy job routerem, mint a mostani)
És köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget -
gyorol
tag
Nos konkluzió a mai tesztek után: (wifin)
- Ha nem megy semmi csak a film, akkor is néha még be-be szaggatnak.
- A NAS-NAS másolást pedig idióta módon, a gépen keresztül total commanderrel másoltam, a wifin kerestül, ezért volt gyatra a sebesség. (Erre amugy van valami mód, ha a gyári programokkal nézzük?)
(kábellel):
- A 4,5 MB/s felkúszott 11,5 MB/s-re laptopról->NAS-ra.Tisztában vagyok vele hogy a jelenlegi T-home-os ZTE (10/100-as wifi:150Mbps) router ennyit tud.
Kérdés, ha egy ilyet: http://www.edigital.hu/single-band-router/tp-link-tl-wr1043nd-300mbps-gigabites-vezetek-nelkuli-router-usb2.0-porttal-p50296.html vennék, akkor javulának-e a fenti sebességek.Elsősorban azt szeretném elérni, hogy a TV-n tudjam szaggatás mentesen nézni a dolgokat. A többit megoldom, illetve tudok kompromisszumot kötni
-
gyorol
tag
Én még a 40-50el is megbarátkoznék. De kipróbálom azt is hogy csak a nas és a laptop lesz a routeren semmi más, a netet is kihúzom, úgy mit produkál. Az óriáskeret a NASon bizosan nincs bekapcsolva. A wifi kártyán pedig nemtudom lecsekkolom ezt is.
Köszönöm a sok segítséget és az infókat! -
gyorol
tag
Valóban, de még ha a 80Mbit/s el is számolok, kevés a 4,5Mbit/s. Most pont azon filóztunk a kollégáimmal, hogy lehet a routeren van valami beállítás ami korlátozza sávszélt. Vagy ez hülye ötlet?
A TV-ről pedig maga a Philips sem tudott többet mondani, csak hogy valami 2x2 és beépített. De itt most nem is azzal van már a gond. Azt elfogadtam. -
gyorol
tag
Köszönöm a segítséget! Mostmár kb. tiszában vagyok a lehetőségeimmel, és a számokkal is. Azonban még 3 dolog nyitott számomra, - még mindig wifin keresztül próbálok mindent, tudom hogy kábelen toljam,mert az a tuti, de tesztelni csak így lehet a dolgokat
- hétvégére szerzek elég hosszú kábelt is, aztán ott is kipróbáloma sebességet:
1.) A NAS-ról NAS-ra másolás rettentően lassú 350-460 kbyte/s-el másol. pl.: a gyári TM-el letöltött filmet az admin mappából a video mappába szerettem volna másolni.
2.) A 9 Gb mkv-t átlag 4,55 Mbyte/s el másoltam fel hálózaton wifin keresztül laptopról (csak az ment). Namármost csak hogy jól értem-e a dolgokat: a routerem 150Mbps-t tud a laptopban a beépített is szintén. Ha átszámolom akkor az maximum : 18,75 MB/s lehetne. Ehhez képest a negyede volt. Valami beállítási gond lehet?
3.) Olvastam korábbi kommentben a média indexelést (ez mit takar pontosan?). Az lehet hogy lassítja a másolási folyamatot mindenhol (pc->NAS wifin keresztül ; NAS -> NAS)? Mert be van pipálva a Twonky.
Ez ugye befolyásolhatja az első 2 pontot is.Ui.: Nyilván nem szeretnék még midnig ennyire erőszakos lenni, csak szeretnék képben lenni a témával
-
gyorol
tag
Az előző hozzászóláshoz még annyit, hogy találtam közben leírást a router 150Mbps-tud wifin az ethernet pedig 10/100as.
De ha mondjuk lecserélném egy ilyenre:
http://www.emag.hu/tp-link-gigabit-wireless-n-router-tl-wr1043nd/pd/ER2Z2BBBM/
akkor a sebesség nőne, tehát kvázi nem akadozna?(wifiről való lejátszásról beszélünk ugye) -
gyorol
tag
Igazad van, most próbálkozok vele, a FHD tökéletesen megy, bár most áll minden. (se torrent, se másolás).
De közben próbálok most másolni is, igaz, hogy most a NAS-ról NAS-ra de igy hogy megy a film is néha beakad. (ez pedig rettentően lassú 350-460 kbyte/s-el másol és csak a stram megy).
9 Gb mkv-t átlag 4,55 Mbyte/s el másoltam fel hálózaton. (nekem ez is kicsit lassú de nem ismerem a routert).Egyenlőre ennyi. Bocsi a szőrszálhasogatásért, csak most csöppentem bele a témába, és érdekel mi, miért van. A routerem pedig amgy is le akarom cserélni
-
gyorol
tag
válasz
enginev3.0 #995 üzenetére
Ha olcsóbb lenne akkor jöhet az is akár. Csak nem tudom a router jelenleg mennyit bír de ezt a héten letesztelem.
Egy ilyen jeltovábbitóval mehetne akár a 3D is vagy azt felejtsem el?
-
gyorol
tag
Sziasztok!
A fenti NAS-t veszem én is meg ma (hossza gondolkodás után). Több kérdés is megfogalmazódott bennem, és örülnék, ha tudna valaki segíteni.
A kapcsolatom: 10 Mbit/s (T-Home) és egy "gyönyörűséges" ZTE ZXV10 H201L router.
Nekem is szempont volt a torrentfuttatás (föleg a seedelés - a visszatöltés-, a letöltés nem annyira) és a DLNA.
Sajnos a TV-m (Philips 40PUS6809 3D UHD SMART LED) az emeleten van a router pedig a földszinten, így a wifit kell használnom. Tisztában vagyok vele, hogy a router egy darabés le kellene cserélni. Mit tudtok ajánlani helyette?
Ha lehet a fullHD-s filmeket gond nélkül tudjam streamelni,és esetleg 3D-t is (bár ez csak kényelmi szempont lenne).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- alza vélemények - tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED monitor topic
- Háztartási gépek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest