Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
barcaxavi06
csendes tag
Sziasztok!
Néhány hete vettem meg a nas-t, összességében elégedett vagyok vele. Linux-szal és hálózati beállításokkal ezelőtt nem kellett sokat foglalkoznom, így eléggé noob lehetek.
Eddig mindent sikerült jól beállítani, FFP-nek még neki sem kezdtem, viszont a port forwardingot megcsináltam (köszönhetően ubid leírásának: [link], dyndns helyett no-ip-vel).
Egy tegnapi újraindítás után viszont, nem tudok hivatalos csomagokat (alkalmazásokat telepíteni), illetve a transmission is úgy tűnik, hogy passzív módban van (minden nyíl piros a GUI-ban, magyar torrentről nem jön szinte semmi, több kapcsolat közül azért beindul). Szinte biztos vagyok benne, hogy a routernél van hiba, de nem találom hogy pontosan mi lehet az. Szerintem minden szükséges portot megnyitottam: 9090, 445, 80, 21, 9089, 9091, 100. (Mondjuk a http://www.canyouseeme.org/ azt mondja, hogy a 9090 és a 9089-es zárt.)
A Router upnp beállítási között pedig látom a bejövő portot, amit a transmission nyitottEgy másik furcsa hiba, hogy a legutolsó firmware verizó keresésénél is "A kapcsolat a szerverrel megszakadt." választ kapok.
Valakinek ismerősek ezek a problémák? Ha nem tippek esetleg, hogy mit tehetnék?
-
Tonyk
veterán
válasz
bmarton7 #596 üzenetére
"A cikked hatására vettem ezt a NAS-t"
Az jó, de én nem írtam cikket erről a nasról!
"Most akkor lehet én értem félre de nem úgy megy hogy ilyenkor lebutítja a felbontást?"
De lebutítja a felbontás, de szerintem nem a sávszélességhez, hanem adott eszközhöz. Mondom ezt úgy hogy nem használok plex-et.
-
bmarton7
csendes tag
Most akkor lehet én értem félre de nem úgy megy hogy ilyenkor lebutítja a felbontást? Tehát pl egy 1080p-s filmet addig butít hogy a 5Mbit es feltöltésemen is nézhető maradjon? És nincs ilyenkor az hogy előre tudnom kell hogy mi az amit nem itthon akarok nézni és leszedjem aviba hanem ugyan úgy mazsolázok mint itthon a tv-n.
De ez legyen most a legnagyobb problémám. Pár alkalom van az évben mikor ez nem jönne rosszúl. A cikked hatására vettem ezt a NAS-t és nagyon meg vagyok vele elégedve úgyhogy köszönöm!
Teszteltem azóta egy WD-MyCloud ot. 15 perc után (amiből 8 csak a frissítés volt) húztam szét a fejemet fogva hogy jó köszöntem.
-
bmarton7
csendes tag
Használom pár hete, teljesen meg vagyok vele elégedve. Ha nem nézzük a transzkódolást nem lehetne megmondani, hogy nem egy gépen fut hanem a nason. Csináltam 1 videót hogy lehessen látni a betöltési sebességet:
Samsung tv-s appja persze a tv hardvere miatt lassabban tölti be a borítókat meg a háttér zenéket de ott is teljesen jó, valamit az appal lehet tekergetni a távirányítón lévő multimédiás gombokkal ellenben a gyári “fájlkezelőjéből” elindított lejátszásnak.
Telepíteni is egyszerű:
-Repository frissítés
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.shérdemes lehet az összes forrást kijelölni
-Telepítés
slacker -a plex
kész.
Elérése:
http://a.nas.ip.címe:32400/web/index.html#
Érdemes a beállításokba minden “Ügynök” forrást kipipálni.
Valamint követni az ajánlott fájlrendezési rendszert hogy a sorozatok, a filmek és az évedok ne keveredjenek.
Movies should be named as follows:
• [Movie_Name (Release_Year)]
• e.g.: "Avatar (2009).mp4"TV shows should include season and episode numbers in the name:
• [Show Name - sXXeYY]
• e.g.: "Dexter s01e01.mp4"
• Each TV Show episode file should be stored in a set of folders as follows:
• \TV Shows\Show Name\Season\episodes
• e.g. \TV Shows\Dexter\Season 01\Dexter s01e01.mp4
• For TV Shows, the folder structure is important. Make sure show folders contain season folders that contain the actual episode filesMusic content should be stored in a set of folders as follows:
• \Music\Artist\Album\tracks
• e.g. \Music\U2\Joshua Tree\09 - One Tree Hill.mp3([link])
Sajnos ez a program vezetett ahhoz hogy így utólag viszont inkább építenék egy szervert a nas vásárlása helyett. jól jönne az a transzkódolás hogy akkor is tudjam nézni az itthoni filmeket mikor máshol vagyok. Netsebesség miatt max csak avik mennek akadás mentesen.
-
zsül555
csendes tag
Hi,
B.U.É.K!lassan normalizálódik ahelyzet, megyeget minden
Hiába néztem utána de nem értem miért másol a winyók között usb (~10MB/s) sebességgel.
ssh-mc vel másolok, de szerintem lassú egy satához...
saját maga formázta (és hogy miért tesz rá mind két winyóra ugyanolyan mappa rendszert az rejtély...)üdv.
-
martonx
veterán
válasz
Anonymus23 #589 üzenetére
Köszi a válaszokat! Azt hiszem egyszerűségében az alkoholos filces verzió a legjobb, miközben a bekapcsoló gomb is működőképes marad!
Köszi mindenkinek az ötleteket!
-
martonx
veterán
válasz
enginev3.0 #587 üzenetére
Én is ezen gondolkoztam, hogy fekete szigszalaggal leragasztom. De pont azért is zavar, mert a nappaliban van a tv állványon. Leszigszalagozva kb. hülyébben néz ki, mint a világító ledjeivel.
Hihetetlen, hogy 2014-ben nem lehet egy ilyen opciót beletenni a firmware-jébe. Mikor kb. bármelyik gép biosában is meg lehet határozni a led-ek működését. -
martonx
veterán
Sziasztok!
Vettem magamnak egy Zyxel NSA325v2-es NAS-t. Nagy kérdésem, hogy hogy lehet a nyomoronc LED-jeit kikapcsolni? Rohadtul idegesítően világítanak
-
Tonyk
veterán
válasz
enginev3.0 #583 üzenetére
vagy androidos telefon
szerk. ill olyan, amin megy ssh kliens
-
Tonyk
veterán
válasz
enginev3.0 #581 üzenetére
akkor ssh-n csatlakozol és mc -vel másolsz.
-
Tonyk
veterán
válasz
enginev3.0 #578 üzenetére
ffp
-
enginev3.0
félisten
Hogy kell itt usb-re másolni belső hdd-ről? Úgy hogy gép nélkül is másoljonNem lehet hogy kijelölök sokat és egymás után másolja őket, ne egyszerre? Ezt a gyökér megoldást
-
Tonyk
veterán
válasz
skrisztian86 #576 üzenetére
Hát ha ez 100-as akkor, hogyan szeretnél nagyobb sebességet? szerk: Annyit tehetsz, hogy veszel egy gigabites swichet és azt a router mögé kötöd, arra pedig a nas-t és a gépet ill. azt, ami között gigabites hálózatot szeretnél.
-
Tonyk
veterán
válasz
skrisztian86 #574 üzenetére
Milyen lan-od van 100-as vagy gigabites?
-
skrisztian86
újonc
Sziasztok! A mai napon én is büszke
tulajdonosa lettem egy NSA 325v2-nek. Egyenlőre 1TB-os winchestert raktam bele. Tökéletesen működik a torrentezés, illetve megosztás két darab smart tv-em is látom a tartalmakat, lejátszás, pörgetés minden működik. A következő problémám lenne viszont. Hálózati meghajtóként csatolva az 1 terás vinyómra a másolás 5000-10000 kbits/sec maximális sebességet ér el.
Telekomos IPTV-m van, próbálkoztam elékötni egy routert és azon keresztül se tudtam nagyobb sebességet elérni. Illetve az előlapi usb 3.0-as csatlakozóra rádugva másik 1 terás usb 3.0-ás külső hdd-met se sikerült nagyobb másolási sebességet produkálni Tudna valaki esetleg segíteni, vagy egy cikkel hozzájárulni hogyan tudnám frankón beállítani?Ui.: Békés, boldog Karácsonyt!
-
Anonymus23
veterán
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
zsül555
csendes tag
Hali!
A tcp-ip oldal alján van egy ping diagnosztika, gondolom a net kapcsolat ellenőrzésére, azt használtam.
Valami egyéb gond lehetett mert egyszer csak minden ok-lett.
A TRM-be visszatettem mindent (kb 1 nap másolás...), de nem úsztam meg a tor ellenőrzéseket, még dolgozik rajt, ez van.
Van linuxos gépem, de arról nem megy az ssh (routerem is opwrt-tés és az megy), csak a wines alól a putty-val, lehet valami kulcs probléma, vagy jog beállítás ??? -
Tonyk
veterán
Boldog Karácsony Mindenkinek!
-
Madoc
veterán
Létre kell hozni egy kiterjesztés nélküli fájlt, a fájl neve:
web_prefixA fájl tartalma:
ftp://ftp.zyxel-tech.de/Ezt a fájlt be kell másolni a NAS alábbi mappájába:
\admin\zy-pkgs\Mehet a Programcsomagok frissítése, mely után benne lesznek a szükséges programok listában, lehet telepíteni
ssh:admin és a jelszó amit adminnak megadtál
vagy:root és az admin jelszava
jelszónál üres marad a mező de beirja amit írsz! -
zsül555
csendes tag
Na és az SSH sem megy, elvileg az ssh admin@nasnév (kiszolgáló neve) lenne de semmi...
-
zsül555
csendes tag
Szia! Kössz!
Nem megy sehogy fel a TRM! mindent kipróbáltam többször is, de semmi...
nem látok semmi arra utaló jelet hogy bármit is feltelepített volna, többszöri újraindítás után stb de semmi..."Szóval lépjünk tovább és ezeket a fájlokat be kell másolni a NAS alábbi mappájába:
\admin\zy-pkgs\
/OTT VANNAK:
n:\admin\zy-pkgs\ffp_0.7_arm_004.zpkg
n:\admin\zy-pkgs\Transmission_2.82_arm_002.zpkg
n:\admin\zy-pkgs\web_prefix
n:\admin\zy-pkgs\ZYPKG_INFO.tgz
n:\admin\zy-pkgs\ZYPKGS
/
Ahogy belépünk a programcsomagokhoz, már benne kell lennie a listában a szükséges fájloknak, mehet a telepítés. /*NINCS OTT/
Ha valami oknál fogva nem jelennek meg a szükséges csomagok a telepíthetők között, akkor el kell venni a netet a NAS-tól (pl. routerből net leválaszt, vagy csak a NAS-ban valótlan átjárót megadni a TCP/IP beállításoknál), ellenőrizzük, hogy az általunk felmásolt fájlok vannak-e még a kérdéses mappában, és net nélkül újraindítás, és akkor kelletlenül ugyan, de a NAS végül a felmásolt fájlokat fogja telepíteni.
/*NEM HASZNÁLT. NEM TÖRTÉNT SEMMI/A művelet után adjuk vissza neki a netet, de azt jó, ha tudjuk, hogy a programcsomagok frissítésére el fog tűnni az FFP a listából, de a fent jelzett fájl visszamásolása után (frissítés nélkül) belépve a programcsomagokhoz, újra benne lesz a listában, erre a későbbi beállítások miatt lesz szükség (esetleges tiltás/engedélyezés)."
???
-
Madoc
veterán
Ebből és másik zyxel nas fórumokból szedegettem össze és csak bemásolgattam egy docx fájlba.De tessék:[link] Más segítséget én nem tudok adni mert a tudásom nagyjából ennyi.Magamnak bekonfiguráltam és feltettem mindent amit kellet.Nfs-megosztás,minidlna,transmission,ffp.
-
zsül555
csendes tag
+ a belső (appol indított) fájlkezelővel simán másol usn-re dugott vinyóról, sebességet nem tudom, de kb 1-1,5 TB cuccot szeretnék majd átnásolni (a TRM mappás filmeimet), bár jobb lenne rajtahagyni, de ha rádugom belsőként nem lát rajta semmit (gondolom mivel linuxos routerből van a winyó azért, pedig 777 volt beállítva, és usb-n simán látható minden).
-
Madoc
veterán
Belső kötet létrehozása megvolt? másolni hálózaton keresztül tudsz a nas gyárilag megosztott,vagy az általad létrehozott mappáiba. Win-es gépeim vannak így linuxról majd a többiek. Nas-ból is lehet másolni de az már bonyolultabb: ffp-t kell felrakni és ssh-n keresztül midnight commandert tudsz felrakni és abból mint a total commanderből közvetlenül usb-belső vinyó között tudsz másolni.
-
zsül555
csendes tag
-
zsül555
csendes tag
Hi, valaki tudna abban segíteni, hogy a cucc nem lát ki a netre. Minden ezközömön megy a net, látom a Nas-t és tudom konfigolni is, de sem a fw frissítést, sem az appokat nem látja. Esetleg valami portot nem nyitottam/forwardoltam?
kössz! -
ZetooR
csendes tag
Felraktam a minidlna-t. Történt előrelépés, a BD25ös filmet vitte nagyobb beakadás nélkül. Két kisebb volt benne, de tovább lépett rajta. Ezelőtt 1-2 percig bírta. Úgyhogy ez lendített a helyzeten, nagyon köszönöm.
Jumbo frame-en már én is gondolkoztam, a UPC-s routerben nem találtam meg hol lehetne engedélyezni, feltételezem hogy nem támogatja.
Az nfs-t még próbálom.
-
ZetooR
csendes tag
Igen, azonos hálón vannak. Van egy TC7200-es gigabites router, Sony W828-as tv, DVICO TVIX 6500as MP és a Laptop. Mindegyik Gigabites.
Minidlna telepítésével próbálkoztam már, de nem jött össze. Akkor újra nekifutok.
Torrentet kikapcsoltam, úgy is csinálta.Próbáltam az NFS-t is. Arra még nem tudtam csatlakozni. Az elérési úttal vagy a megosztás nevével kell csatlakozni? /i-data/1484f8f6/nfs/zetor.
-
ZetooR
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam én is egy 325V2-őt egy 2TBos WD RED winyóval.
FFP + TM et tettem fel rá.
Elsősorban a Twonky-val szeretnék streamelni TVre. De van egy TVIX mediaplayerem is, amit SMB-vel használok.Ami a gondom, hogy DLNA-val és SMB-vel is simán mennek a 720p-s filmek. Viszont most cseréltem TV-t amire már 1080p filmet illetve 3D-s mkv-t is szeretnék lejátszani.
TVn DLNA-val a 3D megy de picit szaggatósan, ami zavaró, a 1080p-s filmek néha beakadnak,néha nem, ha beletekerek akkor tovább megy. Amit nem tudok lejátszani így az a BD25.A médialejátszón a BD25 winyóra másolva simán megy, SMB-n viszont ugyan úgy szaggat mint DLNA-val.
A 3D-s film "simán" megy, viszont időnként teljesen beakad. A 1080p-s filmek is időnként beakadnak.A megakadások mind két verziónál sztochasztikus módon jönnek elő, ami teljesen megkeseríti a szórakozásomat.
Hálózati problémára gyanakodtam, egyenesbe kötöttem a TV-vel és a MP-vel is de nem hozott eredményt.
Próbáltam a TM-et is FFP-t is kikapcsolni. Figyeltem a CPU terhelést mikor beakad a film, de semmi különös olyan 20% ig ugrik fel, memória is 60mb ot foglal elvileg. "Mértem" sebességet is, filmet másoltam PC-re LAN-on, 30 000 kbyte/s. Ez normális?
Találkoztatok már hasonló problémával?Segítséget előre is nagyon köszönöm!
-
da.
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 325 v2-t, plusz (egyelőre) egy db 2TB hdd-t.
Eddig külső hdd-t használtam, az ezen lévő tartalmat szeretném áttenni a NAS-ra. Ennél egyszerűbb feladat gondolom nem létezik NAS ügyben, de már ezzel is bajban vagyok.
1. Ráteszem a külső hdd-t (usb3) a NAS előlapi usb3-as csatijára. Megjelenik a NAS-on mint external cucc.
2. Megfogom a rakat adatot és áthúzom a NAS-ben lévő hdd-re.
3. el is kezdi másolni, e legjobb esetben 1Mb/s, inkább 600K a jellemző.Mi lehet a probléma? Nem így kell másolni NASban lévő hdd-re?
Elkezdtem nézegetni minden más beállítást és lehetőséget is, egyelőre még kérdésem sincs, annyira el vagyok veszve. De első körben legalább azt jó lenne megoldani, hogy tudjak rá adatot tenni...
Tudnátok ajánlani valami _nagyon_ kezdő NAS howto leírást, ami alap beállításokról, lehetőségekről szól?
köszönöm a segítséget!
üdv,
d. -
krealon
veterán
"Viszont ahogy néztem az oldalon csak SATA3 és SATA6 lemezeket fogad be ez a fajta NAS."
Gyengebbek kedveert:
SATA 1.5GBit/s --> SATA 1 szabvany
SATA 3Gbit/s --> SATA 2 szabvany
SATA 6Gbit/s --> SATA 3 szabvany
Gyakran keverik a 3 Gbit es a 3-as veziot, de ha ott van mellete, hogy SATA6, akkor egyertelmu, hogy a Gbit/s ertekre gondoltak. -
enginev3.0
félisten
Egyébként van itt aki Transmission helyett Deluge-ot használ torrent kliesnek?
-
mirai22
csendes tag
-
mirai22
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy NSA325v2 NAS-t. Van két régi Mybook-om 2x1Terás lemezzel. Viszont ahogy néztem az oldalon csak SATA3 és SATA6 lemezeket fogad be ez a fajta NAS. Ez azt jelenti, hogy ezeket a régi wd lemezeket nem tudom sehogy belerakni? Szerintem SATA2-esek, akkor még biztos, hogy nem volt SATA3.
Modell: WD10000H1U-00. Ez alapján próbáltam rákeresni, hogy pontosan milyen vinyo is van bennük,de nem igazán jártam sikerrel.
Valaki tudna segíteni?Köszönöm, előre is!
-
Tonyk
veterán
Szerintem már vagy milliomodjára írom le. Repository frissítés, ez mindennek az alapja. Nem csak minidlnanál hanem mindennél, ez adja meg a csomagtárolókat:
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.shItt mindent jelölj ki amit ki lehet, valamint YES és OK hegyek nyomkolászása.
Ha ezzel megvagy, nézzük mi is a hibaüzenet:
"can't load library 'libid3tag.so.0'"
azaz hiányzik neki a id3tag nevű függvénykönyvtár:
keressünk rá van-e ilyen:
slacker -a id3tag
Nini, van! Telepítsük!
A többi hibával ugyanígy, kell majd eljárni!
A teljes, szükséges függvénykönyvtár csomag:
slacker -Uui br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconv
-
Madoc
veterán
Ok! Visszacsináltam minden mappát és már jó. Viszont próbálom a minidlna-t,felraktam-szerkesztettem a conf fájlt,és amikor elindítanám ezt írja ki:"root@NSA325-v2:~# /ffp/start/minidlna.sh start
Starting minidlna.../ffp/bin/minidlna: can't load library 'libid3tag.so.0'
ERROR WARNING: minidlna can not start!!!
root@NSA325-v2:~# root@NSA325-v2:~# /ffp/start/minidlna.sh start
-sh: root@NSA325-v2:~#: command not found
id3tag.so.0'v2:~# Starting minidlna.../ffp/bin/minidlna: can't load library 'lib
> ERROR WARNING: minidlna can not start!!!" -
Madoc
veterán
[2014/12/13 20:50:21.041798, 0] param/loadparm.c:8964(load_usershare_shares)
load_usershare_shares: stat of /var/locks/usershares failed. No such file or directoryEz ami gyanus a log-ban
Többször is van:[2014/12/13 19:33:41.367375, 1] smbd/service.c:1251(close_cnum)
asus (::ffff:192.168.0.108) closed connection to service admin
[2014/12/13 19:33:41.373194, 1] smbd/service.c:1251(close_cnum)
asus (::ffff:192.168.0.108) closed connection to service Filmek
[2014/12/13 19:33:41.478296, 1] smbd/service.c:1251(close_cnum)
asus (::ffff:192.168.0.108) closed connection to service Hangoskonyvek
[2014/12/13 19:33:41.567131, 1] smbd/service.c:1251(close_cnum)
asus (::ffff:192.168.0.108) closed connection to service video
[2014/12/13 19:33:41.576500, 1] smbd/service.c:1251(close_cnum)
asus (::ffff:192.168.0.108) closed connection to service Sorozat
[2014/12/13 19:33:41.578324, 1] smbd/service.c:1251(close_cnum)
asus (::ffff:192.168.0.108) closed connection to service Receptek
[2014/12/13 19:33:41.671567, 1] smbd/service.c:1251(close_cnum)
asus (::ffff:192.168.0.108) closed connection to service public
[2014/12/13 19:33:41.762945, 1] smbd/service.c:1251(close_cnum)
asus (::ffff:192.168.0.108) closed connection to service photo
[2014/12/13 19:33:41.767690, 1] smbd/service.c:1251(close_cnum)
asus (::ffff:192.168.0.108) closed connection to service music
[2014/12/13 19:33:41.874861, 1] smbd/service.c:1251(close_cnum)
asus (::ffff:192.168.0.108) closed connection to service Mp3
[2014/12/13 19:33:41.966668, 1] smbd/service.c:1251(close_cnum)
asus (::ffff:192.168.0.108) closed connection to service Mese
[2014/12/13 19:33:41.975897, 1] smbd/service.c:1251(close_cnum)
asus (::ffff:192.168.0.108) closed connection to service Letöltések
[2014/12/13 19:33:41.979382, 1] smbd/service.c:1251(close_cnum)
asus (::ffff:192.168.0.108) closed connection to service Kepek
[2014/12/13 20:47:49.014364, 0] param/loadparm.c:8887(load_usershare_service)
load_usershare_service: stat of /var/locks/usershares failed. No such file or directory
[2014/12/13 20:47:49.084052, 0] param/loadparm.c:8887(load_usershare_service)
load_usershare_service: stat of /var/locks/usershares failed. No such file or directory
[2014/12/13 20:47:49.104020, 0] param/loadparm.c:8887(load_usershare_service)
[2014/12/13 20:47:57.468531, 0] param/loadparm.c:8964(load_usershare_shares)
load_usershare_shares: stat of /var/locks/usershares failed. No such file or directory
[2014/12/13 20:47:57.738254, 1] smbd/service.c:1070(make_connection_snum)
asus (::ffff:192.168.0.108) connect to service video initially as user admin (uid=501, gid=500) (pid 6922)
[2014/12/13 20:47:57.955443, 1] smbd/service.c:1070(make_connection_snum)
asus (::ffff:192.168.0.108) connect to service Sorozat initially as user admin (uid=501, gid=500) (pid 6922)
[2014/12/13 20:47:58.190430, 1] smbd/service.c:1070(make_connection_snum)
asus (::ffff:192.168.0.108) connect to service Receptek initially as user admin (uid=501, gid=500) (pid 6922)
[2014/12/13 20:47:58.349628, 1] smbd/service.c:1070(make_connection_snum)
asus (::ffff:192.168.0.108) connect to service public initially as user admin (uid=501, gid=500) (pid 6922)
[2014/12/13 20:47:58.538649, 1] smbd/service.c:1070(make_connection_snum)
asus (::ffff:192.168.0.108) connect to service photo initially as user admin (uid=501, gid=500) (pid 6922)
[2014/12/13 20:47:58.725690, 1] smbd/service.c:1070(make_connection_snum)
asus (::ffff:192.168.0.108) connect to service music initially as user admin (uid=501, gid=500) (pid 6922)
[2014/12/13 20:47:58.919522, 1] smbd/service.c:1070(make_connection_snum)
asus (::ffff:192.168.0.108) connect to service Mp3 initially as user admin (uid=501, gid=500) (pid 6922)
[2014/12/13 20:47:59.114427, 1] smbd/service.c:1070(make_connection_snum)
asus (::ffff:192.168.0.108) connect to service Mese initially as user admin (uid=501, gid=500) (pid 6922)
[2014/12/13 20:47:59.298468, 1] smbd/service.c:1070(make_connection_snum)
asus (::ffff:192.168.0.108) connect to service Letöltések initially as user admin (uid=501, gid=500) (pid 6922)
[2014/12/13 20:47:59.488029, 1] smbd/service.c:1070(make_connection_snum)
asus (::ffff:192.168.0.108) connect to service Kepek initially as user admin (uid=501, gid=500) (pid 6922)
[2014/12/13 20:47:59.694923, 1] smbd/service.c:1070(make_connection_snum)
asus (::ffff:192.168.0.108) connect to service Hangoskonyvek initially as user admin (uid=501, gid=500) (pid 6922)Jogokat ugyanarra tettem mint a régi megosztáson volt.
-
Madoc
veterán
Üdv mindenkinek!
2 napja ismerkedem a készülékkel.Nagyjából az egész topic-ot elolvastam és az alapján álltam neki a belakásnak. Ffp-ssh megy,Mc fentvan. Külső winyóról átmásoltam mc-vel a filmjeimet-zenéimet-képeimet.
Megosztást csináltam a webes felületen ezeknek a mappáknak,látok is mindent médialejátszóról is és pc-ről is. Viszont most ujabb mappákat másoltam a winyóra és mikor meg akarom osztani a webes felületen csak pörög az animáció és semmit nem hajlandó csinálni (nem mutat egy megosztást sem). Ujraindítás leállítás után is ugyanez.Gondoltam :velem nem cseszel ki ,mert nem azért olvastam hogy feladjam,és mc-vel szerkesztettem az smb.conf fájlt. Sikerült is a felmásolt ujabb mappákhoz is megosztást csinálni.
Mit ronthattam el amiért nem működik a böngészős megosztás??
Transmission fut,de az először is futott.Twonky-t letiltottam.Légyszi valaki válaszoljon!?
-
aky01
tag
Sziasztok!
Hogyan tudnám megoldani, hogy online rádió stream-et rögzítsek a nas-al?
Valaki foglalkozott már hasonlóval?Előre is köszi a segítséget.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Transmissionnak mekkora cache-t érdemes adni?
-
Nono0000
tag
Szia Tonyk!
Most volt a frissítéssel időm foglalkozni, a log-ban a következő bejegyzést találtam, lehet, hogy hagyni kell lefutni, ami egyébként 4 óráig tart kb.
Tehát a log:
/i-data/md0/wg++/update.sh: line4: mono: not foundEz azért is érdekes, mert parancssorból simán futtatható.
-
Tonyk
veterán
válasz
hypervisor #517 üzenetére
Belső kötetnek csak a saját formázását fogadja el ami szintén ext4, de neki kell létrehoznia, mert nem csak az az egy partíció lesz majd rajta. Ergó, ha van rajta adat azt mentsd el, mert belülre téve formázni fogja (nem azonnal) ha kéred a kötet létrehozását.
Külső kötetnek mehet sokféle.
-
hypervisor
újonc
Sziasztok,
par napja boldog tulaja vagyok egy NSA325 v2-nek azonban olyan problémám van, hogy a WD 3TB-s winyómat (WD30EURS) nem látja ha berakom. A winyon ext4 van, ha az előlapi usb3-as csatival kötöm rá akkor felismeri és látom a fájlokat is rajta.Megnéztem dmesg-el amikor berakom felismeri, azonban mikor listáznám a partíciókat (fdisk -l) Cannot open /dev/sda hibaüzenetet kapok és természetesen nem is mountolodik fel semmi.
Mi lehet a baj?
Kösz előre is.
-
mormota18
csendes tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy olyan gondom, hogy van egy LG 32LM620S-ZE Smart TV egy TP Link Archer D7 es router, valamint egy Zyxel 325v2 média szerver!A probléma az, hogy a TV nem látja a média szervert egyáltalán. hogyan tudnám megoldani ezt a csekély problémát?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv
-
Huha81
tag
Sziasztok,
pár napja én is tulajdonosa lettem egy ilyen szépségnek. Nagyrészt beállítottam rajta, amit szerettem volna. Már csak egy dolog hiányzik. Nem tudjátok, hogy fel lehet-e tenni rá valamilyen verzió kezelő programot? A legjobb valamilyen SVN lenne.
-
Nono0000
tag
Sajnos nem frissült az EPG.
Ha futtatom az update.sh fájlt, akkor simán elindul a program, de az uwcron-ba beírt ütemezés szerint nem megy.
update.sh tartalma:
#!/bin/shcd /i-data/md0/wg++/
mono Webgarb+Plus.exe "$(pwd)"A cron.d mappában létrehozott Webgrab nevű fájl tartalma:
0 23 * * * /i-data/md0/wg++/update.shAz update.sh fájt futtathatóvá tettem:
chmod 755 /i-data/md0/wg++/update.sh
paranccsal.Jótanács?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Nono0000 #505 üzenetére
Ezen leírás szerint állítottam be a Transmission-t, ment minden szépen.
Azonban ma, a második HDD behelyezése miatt leállítottam az NSA-325v2 -est, majd újraindítás után "eltűnt" az előzőleg létrehozott és használt "transmission" felhasználó.
Mit kell tenni ahhoz, hogy ezt ne kelljen mindig újból létrehozni, azaz "túlélje" a Reboot-ot is?
-
Nono0000
tag
Szia!
Hát ez van:
root@NSA320S:~# slacker -UaA uli:uwcron
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
No packages found (status Iiu, pattern (^uli:.*uwcron))Most mi van?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest