Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
-
LOGOUT.hu
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zpapp28
csendes tag
Nagyon láma kérdés következik előre is bocsi, csak már nem tudok mit tenni, miután végignéztem a manualt és a topicban is keresgéltem mindenféle szavakra sikertelenül...
Az NSA310-emen tudtam a root könyvtárba új könyvtárakat létrehozni a video, photo és a többi szokásos mappa mellé. Váltottam a 325-v2-re és azóta nem tudok rájönni mit csináltam akkor jól és mit csinálok most rosszul hogy nem tudok írni ide.
Köszi!!!
u.i.: nincs ffp és semmi más okosság rajta, csak a gyári 4.71-es FW.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Nono0000 #490 üzenetére
- tedd fel az uwcron csomagot
- ffp/etc/cron.d alatt hozz létre egy fájlt a cronba kívánt tartalommal , pl:0 8 * * 1,5 /i-data/md1/valami/mentes.sh
/ffp/start alatt tedd futtathatóvá a uwcron.sh -t.
reboot
vagy /ffp/start/uwcron.sh start
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Nono0000
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni a következő témakörben:
Sikerült a mono-t felrakni, ami egy Webgrab+Plus nevű progit futtat (EPG adatbázist hoz létre [link]).
Sikerült egy update.sh fájlt létrehoznom, amivel futtatható a fenti program.
A cron-nal szeretném az ütemezett futtatást beállítani, de minden egyes újraindítás vagy bekapcsolás után eltűnik a cron-ból a bejegyzés (ráadásul szerintem nem is futott le).
Mi lehet erre a megoldás?Csak akkor kérdezz, ha tudom is rá a választ!
-
quino
tag
screen indíásnál ezt kapom, van ötletetek?
screen cannot find terminfo entry for 'xterm' -
Tonyk
veterán
-
Cinibn
csendes tag
Akkor biztosan rosszul működik a NAS, rosszul állítottak be valamit, esetleg elírták a RAID módokat a tisztelt fejlesztők. Egy biztos a két lemezt RAID0-ban használom és az bizony 3 TB. Mondhatsz te akármit, meg linkelhetsz akármit, ez akkor is 3 TB marad.
Részemről ezt lezártam. Meg is köszönöm a semmit!
Szevasz.
-
Oldman2
veterán
Egy 2TB-os HDD-t (más lehetőség híján JBOD módban) beüzemelve elkezdtem feltölteni azt adatokkal, beüzemeltem a Transmissiont-t...
Felmerült bennem a kérdés, hogy amikor üressé válik a másik 2TB-os lemez is és azt beteszem a NAS-ba, milyen lehetőségeim lesznek vele kapcsolatosan?
Nem szeretnék RAID 0-t, se RAID 1-et, külön akarom a 2 diszket használni 2+2TB összméret elérése érdekében. Menni fog ez a megoldás is, vagy mindenáron össze kell azt fűznöm az elsővel (JBOD)?
-
Tonyk
veterán
"A RAID 0 összefűzi és csíkozza a lemezeket, így összeadódik a kapacitás"
Akkor olvass ennek utána egy kicsit, ha már nekem nem hiszel, hogy mennyi az annyi. RAID 0 esetében az 1+2 = 2 nem pedig 3.http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_RAID_levels#RAID_0
http://superuser.com/questions/615645/why-cant-raid-0-utilise-all-disk-space-on-two-different-sized-disks
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1967240/raid-sized-drives.html[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
-
Cinibn
csendes tag
A fájl és nyomtató megosztások rendben vannak, eddig is működtek.
Sajnos nem csak egy, hanem több Windows-os számítógépről sem látszanak a NAS megosztásai.
Van mikor megjelenik, van mikor elérhetetlen, kaotikusan változó.A RAID 0 összefűzi és csíkozza a lemezeket, így összeadódik a kapacitás, a RAID 1 tükrözi a lemezeket, de a max. kapacitás a kisebb kapacitású lemez kapacitása a többi megy a levesbe.
-
shteer
titán
válasz Anonymus23 #474 üzenetére
Dehogyisnem.
Csak nem eleg kicsi a min fordulat alapbol, ezert van nemi hangja.
Konnyen orvosolhato a problema.[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Bár utána olvastam és ahogyan látom a cpu a memória és a hűtésen kívül semmi más különbség nincs a 320S és a 352V2 kötött.
Ahol én meg tudom venni, ott a 320S 17 000FT körül van és a 325V2 durván 7000FT-al drágább. Kérdezem én, hogy közel 50%-os felárat megér e ez szerintetek?
Most nagy megelégedettséggel használok egy NSA310-et, de adatbizonság miatt raid-re mindenképpen fontos a váltás. A sebesség fontos tényező számomra, bár úgy tudom itt is kicsi a különbség.
A hang is nagyon fontos szempont nálam! -
Anonymus23
veterán
Szeritnem ha megteheted, akkor inkább a 325v2 (jelentős különbség van a hardverben 2x memóra, erősebb proci), sosem tudhatod mikor kell a plusz kraft.
De ha a tárgyalt "kompromisszumok" nem jelentenek gondot, akkor végül is a 310S sem lesz rossz.;) - The Power of the Light Side
-
Mate
nagyúr
válasz Anonymus23 #465 üzenetére
Most 120-as, néha 240-es. Viszont torrentnél nem olyan lényeges a letöltési sebesség. Nem sietek sehova, úgyhogy 8-10 MB/s-el elvagyok.
-
Mate
nagyúr
Itt is megkérdezném, mert aránylag sürgős a dolog
"Sziasztok!
NAS-on gondolkodok.
Amire kellene:
-Arra tölteném le a torrenteket. Egyszerre nem menne sok.
-3 pc-vel és egy tv-vel elérni sorozatokat, egyszerre max. 2 gép. Kisméretű fájlok.
Nem akarok sokat áldozni rá.
ZyXel NSA310S mennyire szolgálná ki ezeket az igényeket? Nem akarom, hogy 2-3 hónap múlva már szűkösnek érezzem. 2 lemez felesleges, illetve ára is duplája a ZyXel NSA325v2-nek. Melyiket vennétek a helyemben?" -
quino
tag
Plex Media Servert fel lehet tenni rá valahogy? Ha igen, akkor elbírja a vas?
-
Tonyk
veterán
Tényleg, nem 3 és 2-es hdd-t fűztél össze, rosszul emlékeztem, hanem 1 és 2-est. De hogy lett ez nálad 3 TB? Mert a RAID 0 két különböző lemez összefűzésekor a a kisebb kapacitású szerint hozza létre a kötetet.
Van viszont más, a hálózaton egy Windows-os számítógépen nem látom a megosztásokat
- Fájl és nyomtatómegosztás engedélyezve van gondolom.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"LocalAccountTokenFilterPolicy"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"EnableLinkedConnections"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa]
"LmCompatibilityLevel"=dword:00000001Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Cinibn
csendes tag
Tisztelettel köszönöm a segítségedet.
A cél a két meghajtó összefűzése volt, nem pedig a hibatűrés, az így kapott összesen 3TB-os tömbön.
A "darálás" megoldódott, már nem jelentkezik a probléma.Van viszont más, a hálózaton egy Windows-os számítógépen nem látom a megosztásokat, sem a NAS-t sem pedig a többi gépet és eszközt. Az FTP, konzol működik, de a CIFS megosztás nem. A samba természetesen fut, nem látok hibát a beállítások között.
Az UPNP-s megosztások látszanak, de nem érek velük semmit. A többi gépről tallózva a hálózatot ugyan ez a helyzet. -
Oldman2
veterán
Megpróbáltad már az /ffp/etc -t ? Esetleg az /ffp/etc/profile-ba beírni?
Igen, ez volt az első amit kipróbáltam, betettem ide a megfelelő config fájlokat, de így nem ment. A /ffp/etc/profile nem jutott szembe, de kipróbálom azt is.
Az ftp://ftp.zyxel-tech.de beírásával megjelent az ffp is!
A többit megnézem sorban...
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
etc/fstab/
/etc/mdadm.conf
Hogyan lehet ezeket az FFP-be beépíteni (gondolom az írja ezeket felül)?A gyári rendszer minden újraindulás után visszaíródik alapállapotra. Azaz nem tudod módosítani (így).
Mivel FFP-t szóbahoztad, megpróbáltad már az /ffp/etc -t ? Esetleg az /ffp/etc/profile-ba beírni?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
És ha ezt teszed be a megadott fájlba?
ftp://ftp.zyxel-tech.de
Egyébként többféle megoldás is le van írva a fórumon csak kicsit olvasni kellett volna:
Először is az a cikk már nem mai. Azóta volt egy kis módosítás a fw-ben a menüt illetően (de ez rendszerint nem szokott gondot okozni az újaknak). Az adott menüpontot nem nehéz megtalálni, ha már egyszer átmentél a menükön, mivel csak itt lehet telepíteni....
Kb két hete, 2db 325v2-est csináltam meg az említett leírás alapján.
De csináld így, akkor ha úgy nem megy:1.
Töltsd le ezt: ftp://ftp.zyxel-tech.de/NSA325-v2/4.40/zypkg/ffp_0.7_arm_004.zpkg2.
Tedd az admin megosztás zy-pkgs mappájába (admin/zy-pkgs) a többi csomag mellé.3. másold bele a zypkgs fájl végére ezt:
Package: ffp
Version: 0.7zypkg004
Description: Fonz Fun Plug
Depends:
Size: 5000000
Installed-Size: 100000000
Architecture: arm
Zy-Model: NSA-210, NSA-221, NSA-310, NSA-320, NSA-325
IsBuiltin: N
Filename: ffp_0.7_arm_004.zpkg
MD5SUM: a92a84af378ac0c12ee43ab880fc5c124. Bontsd az internetet a routeren, vagy írd át a dns-t és az átjárót a nasban, hogy NE ÉRJE EL AZ INTERNETET!
5. Frissítsd a csomaglistát.
6. Telepítsd az FFP-t.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
)
És ez szerinted mennyire érződik egy home nas-on? Elárulom: semennyire. Cserébe van egy 0 hibatűréssel rendelkező raid tömböd, amit radásul egy 2 és egy 3 TB hdd-ből kreáltál. Így a kapacitása 4TB. (2+2TB). De legalább ha meghibásodik az egyik lemezed, akkor minden tartalomnak búcsút inthetsz.
-
Cinibn
csendes tag
Mediascan? Visszakérdezek,ez mi?
A RAID1-re: Az ily módon készített RAID-tömb olyan merevlemeznek látszik, amelynek sávonkénti szektorszáma megtöbbszöröződik a tömbben részt vevő egységek számának függvényében, így a rendszer hosszabb adatblokkokat tud írni és olvasni fejmozgatás nélkül. Természetesen a merevlemezek gyorsítótárai is összeadódnak, ennek eredményeképp tovább nőhet a sebesség. Ez az oka annak, hogy ideális körülmények között az írás és olvasás sebessége megtöbbszöröződhet ellentétben a JBOD-dal.
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
Most már biztos, hogy nem, de nem éppen ez van a leírásban írva.
Létrehoztam a kívánt fájlt a megadott tartalommal.
Megnyomtam a "Lista lekérdezése az internetről" gombot.
Az admin share alatt megjelent egy 0 byte méretű ZYPKGS nevű fájl, a webadmin felületen pedig megjelent a "Jelenleg nincsenek programcsomagok." üzenet. -
Oldman2
veterán
FFP: ne pendrivera pakold, hanem hdd-re!
Itt a leírás: [link]. 8. oldallal kezded, 3.-on folytatod, ott ahol kikapcsolod a telnetet.A cikk szuper, de sajnos nekem nem úgy működnek dolgok, mint ahogy abban le van írva.
Alapvető gondom, hogy nincs Alkalmazások - Programcsomag menüpont a webadmin felületen (4.71-es firmware).
Másodlagos gondom/kérdésem, hogy az SSH-n keresztül végzett rendszermódosítások hogyan véglegesíthetőek, hogy Restart után is megmaradjanak azok.
Látszólag megoldottam "a lehetetlennek" tartott oszott RAID1 diszkkezelést, de a működő beállítások Restart után a /etc/ alól eltűnnek. Konkrétan ezek:
/etc/fstab/
/etc/mdadm.confHogyan lehet ezeket az FFP-be beépíteni (gondolom az írja ezeket felül)?
-
Cinibn
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy NSA320S típusom van, s a következőre lettem figyelmes. Ha NAS-hoz nem kapcsolódik semmi, akkor az egyik vinyó (azt nem tudom melyik) "darál" folyamatosan.
sda: Hitachi HDS 1TB-os
sdb: WD WD20EZRX 2 TB-os
Raid 0-ba fűzve. A cikkben szereplő fejparkolgatásos sztorit végigjátszottam, státus visszaellenőrizve és kikapcsoltnak írja.
Van valami tanácsotok ez ügyben?Köszönettel!
Ui.: Köszönjük a cikket, használható, egyszerű!
Ja Az NSA320S-nél root-kétnt lehet telepíteni! -
Tonyk
veterán
mail: a digi honlapján fenn van minden szükséges adat, ügyfélszolira belépve jelszóváltoztatás is megoldható azonnal.
FFP: ne pendrivera pakold, hanem hdd-re!
Itt a leírás: [link]. 8. oldallal kezded, 3.-on folytatod, ott ahol kikapcsolod a telnetet.[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
FFP telepítés
Letöltöttem az FFPStick csomagot innen. Egy Pendrive -ot leformáztam FAT fájlrendszerre. Felmásoltam a ZIP tartalmát, a szükséges fájlátnevezést és felülírást végrehajtottam. A Wikinek megfelelően a hátsó 1-es USB portba bedugtam és újraindítottam a NAS-t.
Megvártam amíg az előlapi LED-ek megnyugszanak, majd Telnet-en megtámadtam a NAS-t, de nem reagált. Közben a gyári fw webes felülete a böngésző ablakában bejelentkezett...
Hogyan kellene ennek az FFP -nek rendben elindulnia?
Tonyk
Sajnos az hasonló gond jelenleg, soha nem használtam a Digi saját SMTP-jét. Az ottani adatok gőzöm sincs hol vannak elrakva.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Be kell pakolni ütemezett mentést a megadott megosztásra.
(#437) Oldman2
Sehogy, használd a szolgáltatód smtp-jét. Egyébként kb. 1/2 napig érdekes ez a funkció is. Inkább ffp-vel töltsd a felesleges időt.
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
Közben elkezdtem a beállítást.
A merevlemez beállításakor csak a JBOD üzemmód volt kiválasztható. Ha beteszem a másik HDD-t is remélem tudom őket majd külön is kezelni.
RAID1 -ként kezelt tükrözést hogyan tudok beállítani?
A 2x2T -ból 2x500GB -ot RAID1 -ként szeretnék kezelni. Ezt nem tudja a gyári fw?
A fentieket a NAS Stater Utility-t elindítva írtam, de közben beléptem a web-es felületen is, látom hogy ott ezek is menni fognak.
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
OK, köszi.
Van 2 HDD-m, de csak az egyiket tudom leüríteni (most NTFS-en vannak a filmek, a NAS-ban meg Ext4 lesz). Ha eggyel elkezdem használni a NAS-t, a másik HDD beüzemelése minden gond nélkül menni fog?
HDD híján még be se kapcsoltam a kicsikét, ezért ezek a hülye kérdések részemről. Vagy kapcsoljam be nyugodtan a webes felület használható valamire így is?
:-) -
Tonyk
veterán
-
Oldman2
veterán
Tegnap vettem egy ilyen készüléket, melyik fórum(szálban) érdemes kérdezni "okosakat" vele kapcsolatban?
-
quino
tag
Appletv 3-mal, hogyan lehetne összekötni a kicsikét, hogy lejátszon pl mkv-t is felirattal?
-
Tonyk
veterán
Nem tudom volt-e már, de egész jó kis jószág ez az új cucc:
http://www.zyxel.com/hu/hu/products_services/nas540.shtml?t=p
1.2GH Dual Core CPU
1GB RAM
2xRJ45 (Link aggregation)
4 HDD (4x6TB)
Kártyaolvasó
~200€Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
G.F.
aktív tag
Zaj tekintetében kiváló. Nem tudom én fogtam-e ki jót, vagy mind ilyen, de nekem kb. 3 méterre van a fülemtől mikor alszom (ez van), és nem hallok semmi zajt (3TB-s red-del). Amúgy nem az esetleges rossz hallásom miatt, mert van olyan eszközöm (merevlemezes dvd lejátszó), aminek a zaja kikergetne a világból este, pedig alig hallható és messzebb is van sokkal.
-gf-
-
Mankó
veterán
Tp-Link wdr3600-as routerem van Openwrt firm-el. A nas teljesen új lenne, full garival.
8-10-ből biztos upgradelni tudnék a 325-re. Rosszabb biztos nem lenne, s ha minden igaz akkor a belső hdd-t se kellene újra formázgatni, az adatok is megmaradnának.
Kicsit agyalok rajta, könnyen lehet, hogy bevállalom.Ja igen, fogyasztásban lenne különbség?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
325v2-ben 512MB RAM és erősebb proci van + kétlemezes. A torrent pedig CPU gyilkos, és ezeket a cuccokat nem erre találták ki. 20-ért ha tudsz szerezni garival az jó ár érte. A 200-as netet nem fogja semmi kihajtani ebben a kategóriában, csak ha építesz valamit. + a router is lehet korlátozó tényező.
A másik dolog, meg minek is egy torrentnek 200Mbittel lefelé jönni. Számold ki micsoda forgalmat lehet így generálni, ami előbb utóbb valakinek érdekes lehet.
De ahogy így írod, szerintem neked nem éri meg beruházni a 325v2-be.
szerk: Egyébként a hdd átrakható, és felismeri.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Torrent sebességre gondolok igen. Most még csak 80as a netem, de év végégi 200-asra emelik.
A 310-es webes felület alatt sokszor 10 körüli letöltési értékeket írogat. Lehet, hogy ez a valóságban csak 7 mb körül van. A 325 meg stabil 11 mb körüli sebességet tudna max?
A körülményeket figyelembe véve megérné a csere? -
Mankó
veterán
A router egy Tp-Link WDR3600, és egy média lejátszóra streamelek vezetéken keresztül. Minden eszköz gigabites és Cat5e kábelen kommunikálnak.
Szinte csak torrentre használom a jelenlegit 310-est is. Kb. 20 körül tudnék hozzájutni a 325-höz most, tehát minimális ráfizetéssel tudnék váltani a 310-esről.
Persze csak akkor ha sebességben is megéri, mert a jelenlegi 3 Tb-t se nagyon használom ki, nem hogy még másik 3 tb-sat tegyek bele. -
Mankó
veterán
Zyxel nsa 310-ről váltanék Zyxel 325 v2-re. Az lenne a kérdésem, hogy mire számíthatok zaj, gyorsaság tekintetében? Egy 3 Tb-s WD Redet hajtok benne jelenleg, a meghajtót újra kell majd formáznom, vagy automatikusan felismeri a könyvtár szerkezetet?
A lényeg az lenne, hogy a jelenlegi 7-9 mb-os írás megnövekedjen. Mire számíthatok srácok? -
Kuter
senior tag
Ez megabyte. És mielőtt írtam akkor mértem le.Én még nem is láttam olyan wifi kártyát vagy router ami hozta volna a 30 megabytet/s a 300 megabites kártya nagy átlagban 100 megabitet (kb10 mb/s tud)
Most elöször mértem 20 megabyte-ot elösször.Én is meglepödtem. A régi routerral max 10 volt de inkább 5.[ Szerkesztve ]
Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
-
Kuter
senior tag
Bocsi elírtam a wifi sebbeséget . 5-6 mb/s 3 fal. közelebb 12-15 mb/s 2 fal 20-22 mb/s 1 fal.Ha mellete vagyok sem változik.Ki kelene cseréni a notiba a wifikártyát ,most atheros van benne 300 mbites.
-
8nemesis8
veterán
Nekem egy Asus RT-N66U van itthon, de egy másik helyre kellene router és nem kívánok ennyit költeni már routerre.
Köszi!Kuter: Köszönöm.
Wifi-t hogyan mérted? Volt rálátás? Routertől távolság? Meglepően jó sebesség, vagyis számomra meglepő A LAN nyilván nem, csak a wifi.[ Szerkesztve ]
-
Kuter
senior tag
ASUS RT-N18U router. Nasról gépre 100-104 mb/s ,gépről nasra 67-70 mb/s kábelen
Wifin 30-40 mb/s fel és le is notebookra "jelsebbeség 300mbit."
Torrent megy 103 van seedben[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- BestBuy topik
- Amazon Prime Video
- Windows 11
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen TV-t vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Garmin topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest