- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
taip
senior tag
válasz
Mr Dini #3199 üzenetére
És kellenek nekem azok a csomagok?
Na most úgy tűnik elindult, bár nem tudom hol lehet beállítgatni.
FTP klienssel elérem belső hálóból a configban megadott porton. Csak nem igazán látom át, mit érek el.Kismillió könyvtárat látok, amiket inkább békén hagynék. Alapból a /home/shares mappába dob.
Az lenne a kérdés, hogy hol kezdhetem el kialakítani a könyvtárstruktúrát, ahová azokat a bizonyos mentéseket tehetem, amiket nem akarok kintről elérhetővé tenni. Illetve hogy ha csak ftp-n érem el, helyi megosztással (ezt hívják úgy, hogy CIFS vagy samba? nem tudom) nem, akkor mennyire tarthatom meg a windows-os megszokásokat, főleg az ékezetes könyvtár- és fájlnevekre gondolok. Igazából az lenne a legjobb, ha windows-os meghajtóként fel tudnám csatolni. -
Mr Dini
addikt
Az nem jó... Uwsiteloaderben biztos, hogy mindent megcsillagoztál?
Csak most látom, hogy ebben a csomagban bizony nincsen start/stop szkript. Tessék itt van egy példa:
wget http://users.atw.hu/mrdini/scripts/proftpd.sh -O /ffp/start/proftpd.sh; chmod a+x /ffp/start/proftpd.sh; /ffp/start/proftpd.sh start
(1 parancs)
-
Mr Dini
addikt
Rendben. Akkor eloszor add ki ezt:
slacker -UuiA proftpd
De elotte meg hozza kell adnod a Mijzelf repot a nas slackerjehez. Ehhez szukseged lesz ay uwsiteloader.sh-ra. A blogomban, vagy akar a topik keresojeben talalsz rola leirast.
Ha pedig fent a proftpd, akkor a /ffp/etc/proftpd.conf fajlban at kell irni a portot, meg amit meg akarsz. Ezutan indithatod tesztelesre a proftpd --nodaemon paranccsal.
Ha nem ir hibat, akkor kilephetsz Ctrl+C-vel es indithatod a hatterben a /ffp/start mappabol.
-
taip
senior tag
-
-
taip
senior tag
válasz
Mr Dini #3181 üzenetére
Hát nem hinném...
Ugye a VPN sem támogatott gyárilag, a Google Drive meg hogy jön ide? Nyilván nem fogok terabyte-os GDrive-ért fizetni, azért van a saját szerver.Azt hiszem ennek az ffp-nek kellene utána néznem, ami ugye szintén nem a gyári szolgáltatások között van.
-
Mr Dini
addikt
De most akkor tényleg, a NAS-ok gyártói hogy gondolják, milyen módon fogják a felhasználók a szerver tartalmát elérni kívülről? Mi lenne a javasolt módszer?
Ööö...
VPN? Vagy pl GoogleDrive sync-nek felcsatolod (symlink) a megosztani kívánt mappákat, az meg ha van változás, akkor szinkronizál?
Ui.: az a 2. ftp szerveres "hegesztés" ffp megléte után ~3 parancs.
-
taip
senior tag
válasz
Mr Dini #3179 üzenetére
Hát nem gondoltam, hogy ilyen extra igényeim vannak.
Szerintem alap, hogy vannak olyan adatok (pl. backup), amiket nem akarok kifelé elérhetővé tenni, mert ugye ami feltörhető, azt előbb-utóbb feltörik... Viszont bizonyos dolgokat pedig szeretnék folyamatosan elérni és ne egy PC legyen bekapcsolva, amire belépek távoli asztallal.Amúgy ez a 2 ftp szerver jól hangzik, csak ugye már ehhez is hegeszteni kell.
De most akkor tényleg, a NAS-ok gyártói hogy gondolják, milyen módon fogják a felhasználók a szerver tartalmát elérni kívülről? Mi lenne a javasolt módszer?
-
Mr Dini
addikt
Hát igen, ez a gyári felállással igen nehezen kivitelezhető. Természetesen meg lehet oldani, de ehhez mindenképpen kell ffp. Az ffp-s zyxel_utils csomaggal fel lehet csatolni az alapból csak írható rendszermappákat. Ha felcsatoltad, akkor utána csak meg kell keresni az ftp konfigját és kedvedre átírni pl a megosztásokat/usereket.
De van egy jobb, szintén ffp-s módszer, ami pedig egy második ftp szerver létrehozása. Ezt úgy állítod be, ahogyan szeretnéd. És míg belső hálóról vígan elérheted a gyári szambát, a külső hálóról egy port forward után elérhető az ftp szerver, amit Te állítottál be.
Bár mint azt mondták, az ftp nem egy biztonságos dolog...
Ui.: a leírást, amit adtam 1x kell megcsinálni. Lehet, h elsőre bonyolultnak tűnik, de nem azért vannak leírva a parancsok, h értsd meg, hanem hogy másold be.
Minden egyes lépés le van írva, így szerintem nem bonyolult dolog. Csak hosszú idő. Pl a dh kulcs generálás 30-60 perc... :/
-
taip
senior tag
válasz
Mr Dini #3177 üzenetére
Kösz, de ennyire nem akarnék belemászni a mélységekbe, volt egy olyan naiv elképzelésem, hogy linux programozás nélkül is tudom használni.
De még mindig nem tudom, hogy belülről hogyan érdemes elérni, illetve hogyan lehet elérni (ha lehet), hogy valamit csak a belső hálóból érjek el, kívülről nem.
-
Mr Dini
addikt
Vpn esetében, ahogy a kolléga is mondta, az a legegyszerűbb, ha az ember beruház egy komolyabb routert, ami alapból támogat VPN szervert, vagy létezik rá CFW, ami tud ilyet.
De a nasból is lehet openVPN szervert kreálni, ami kicsit macerás, de rendkívül biztonságos és a sebessége sem olyan rossz. Ha érdekel egy step-by-step guide (útmutató), akkor ugyan angolul van, de mindent pontosan leír: [link]
-
taip
senior tag
Kezdjük ott, hogy már belülről is problémáim vannak.
Úgy értem, jelenleg vagy a saját szoftverével érem el böngészőből vagy PC-ről megosztásként. Ez utóbbi nyilván nem megy, ha távol vagyok és ki van kapcsolva a PC. Ha tudsz egyéb módszert, ami nem túl bonyolult, szívesen veszem.Az FTP-is lehet turbózni, ez valami FTP over SSL-t javasol, de nyitott vagyok egyéb módszerekre is.
Viszont akkor az lenne a kérdésem, hogy a VPN csatlakozást mivel tudom kivitelezni?
-
Saját szoftverét sajnos nem ismerem.
VPN-el becsatlakozol (ha pl a routered támogat valamiféle VPN-t, akkor arra!), s olyan mintha a becsatlakozó eszközzel a helyi hálón lennél, "otthon". Ugyan azokat a szolgáltatásokat éred el, mint "belülről".
FTP-n sajnos egyrészt nincs biztonság (a jelszavad sima szövegként megy a neten!), másrészt a gyári ftp daemonra van kb 200 expolit.....
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy adott egy NSA325v2-es nas, amire az alábbi dolgot szeretném összehozni:
1. kérdés:
Az érdekelne engem hogy valahogy megoldható-e biztostagosan az, hogy NASo-n létrehoztam egy guest user-t és egy mappát, melyhez írás és olvasási joga van, és ehhez a mappához szeretém hogy egyik ismerösöm ha belép tudjon nekem adatokat áttölteni (fájlok, képek, videok, stb) az én Nas-omra.
Leegyszerűsítve valami FTP-s dolog érdekel engem hogy megoldható avgy sem.Itt csak megjegyzem sikerült egy olyat csinálnom , hogy myZyXELcloud-Agent package-t feltettem, párosítottam a NAS-sal és adtam neki egy DDNS címet (stigmanas.zxyel.me) , viszont ezután megakadta hogy mit is kellene csinálnom hogy a NAS-on lévő tartalmat lássam.
2. Kérdés:
Próbálta valaki a Polkast nevű alkalmazást, mert a NAS-t ismerősömnek fogom adni, akinek van egy Ipad-je,iPhone-ja amin szeretné majd ha nála üzemel az azon lévő tartalmakat böngészni.Segítséget előre is köszönöm.
-
taip
senior tag
Kívülről = nem az otthoni belső hálóból, hanem internetről.
A megosztást a saját szoftverével csinálom (belépek IP címmel, bejelentkezek, majd Adminisztrátor - Megosztások). Ez nem tudom SMB lesz-e...
A VPN működik, mintha rendes gép lenne? Nem próbáltam. És akkor ha a megosztott cuccokat el akarom érni kívülről, VPN-t használjak? Az FTP is megy, csak gondolom ott a biztonság kérdéses.
-
taip
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy láma kérdés, bocs de most ismerkedek a NAS-ok világával.
Szóval van egy 326-os készülékem és alakítanám ki a könyvtárstruktúrát. Lehet, hogy nagyon Windows-os a gondolkodásom, de azt akartam volna elérni, hogy legyen egy fő könyvtár a köteten, amit belinkelek Windowsban meghajtóként, így könnyen tudok rá másolgatni helyben. Ez még megy. Ezen belül csináltam két könyvtárat és azt szerettem volna elérni, hogy az egyik csak a belső hálón látszódjon, a másik pedig kívülről is. Na ez az, ami nem sikerült, ugyanis megosztást csak a gyökérben sikerült létrehozni, egy szinttel beljebb nem.
Csak úgy lehet, hogy a gyökérben hozok létre két könyvtárat és akkor az egyiket megosztom kifelé, a másikat nem? De így nem tudok rájuk egy közös meghajtónévvel hivatkozni belülről. -
Thorkos
tag
hali!
Tegnap megérkezett a témában szereplő kis masina. torrentezésre megosztásra akarnám használni. Egyenlőre nem volt lényeg h távolról is elérjem a Tm-et (2.82) szóval csak felraktam és mellé az ffp-t(0.7). Ha jól értelmeztem a leírást akkor elvileg így mnnie kéne a dolognak, de a letöltés nem indult el. Beállításokban a port próbánál "connection timed out". a Router elméletileg kiengedi. Mi lehet a gond? Előre is köszi. -
Mr Dini
addikt
Szia!
Én úgy szoktam, h felrakom a screen-t, majd az mc-t screen mc paranccsal indítom. Ezután elindítom a másolást, majd nyomok egy Ctrl+a+d -t és lerakja a háttérbe. Később pedig vissza lehet térni ide a screen -r paranccsal.
A háttérbe szorítás után be is lehet zárni az ssh-t, a másolás zajlik tovább!
-
Dorian
félisten
Engem is zavar a hangja, kb. olyan, mint egy hűtőé. Úgy betettem a fürdőszobába
Pontosan hogyan lehet ezt a belső másolást végző MC-t használni? TC lassúsága, hogy minden a belső hálón kerszetülkergetve történik egyre jobban zavar, főleg, h a gépemben 100-as lankártya van csak.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Érdekel valakit, hogy egy ilyen ZyXEL nas és egy hangkártya segítségével hogyan lehet olyan zene-/internetrádió lejátszót csinálni? Ha valakit igen, akkor ebben az írásban írtam a telepítéséről.
Akinek csak a csomag kell, az megtalálja itt az mpd-t.
Örök hála br2-nek!
-
sedo
tag
Köszi
El is felejtettem aztán beírni, hogy valóban így van, ennél a NSA típusnál nem kell szórakozni az átkötögetéssel. Én persze egyből felcseréltem, ki sem próbáltam alapból, szóval cserélhettem vissza
Nekem a Noiseblocker bevált, nem mondom, hogy néma lett, de jóval halkabb. Rá akartam még kötni a Fan Mate-t is, hogy le tudjam szabályozni, ha kell, de végül erre nem is volt szükség.
Ha már szétszedtem betettem egy-egy szilikon szalagot is a sínekre, így a vinyó zörgése is alábbhagyott, bár ha nagyon dolgozik, akkor nincs mit tenni, hallatszik a seekelési zaj, de ezzel együtt tudok élni.
Az egész ház alá érdemes lehet még tenni egy szivacs lapot, mert a talpak nem feltétlenül csillapítanak megfelelően, sokat segíthet az is.
-
deph
tag
-
Mr Dini
addikt
Szia!
A crontab például alkalmas a feladatra. A Tweaks nevű csomagból tudod (szerintem) legegyszerűbben módosítani a cronjobokat. Viszont a Tweaks a Mijzelf féle MetaRepository-ban van benne, így először azt kell feltenned. (Gugli a barátod
)
Szerk.: Tonyk javaslata egyszerűbbnek tűnik!
-
deph
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy lehetne pár mappát tükrözni a másik vinyón a NAS-ban? RAID-et nem szeretnék, de van pár mappa, ami jó volna ha meglenne duplán a biztonság kedvéért. És ezt mondjuk automatikusan megtudja csinálni a NAS?
-
rgeorge
addikt
Érdekes módon nálam hetekig az asztalom alatt a saját dobozán állt, akkor alig hallottam. Amióta a direkt a számára készített polcon van szintén az asztal alatt, azóta hangosabb, nyilván jobban felerősíti a hangját az asztal. Tervezem, hogy a nappali legmagasabb pontjára felteszem, ahol pl. a router is van, csak akkor nem férek hozzá az USB-khez, bár sok értelme nincs, hogy bármit rádugjak, mint az kiderült, SMB-n gyorsabb a másolás, mint a NAS saját hardverével.
-
Dorian
félisten
Még kipróbálom, h marad a nappaliban egy eldugottabb sarokban (Szoba sarkába sarokkanapé és szekrény által bezárt "lyukba"). Sajnos a lakás 45m2, se spejz, se külön konyha, előszoba, garázs.
Végső esetben, hosszabb távon kialakítható a WC-ben, mert elvileg van ott vhol 230 a falban, amit meg lehet csapolni.
-
Mr Dini
addikt
Gondoltam ide is bemásolom, hátha vkit érdekel.
Végre találtam egy rendes hostingot, az atw-t, így átköltöztem oda.
http://users.atw.hu/mrdini/, vagy http://mrdini.atw.hu/
Ha valakinek szüksége van egy FFP-s csomagra, az itt kérheti.
-
Dorian
félisten
Azért így 1-2 hét után rájöttem, hogy bizony ez hangos ahhoz, h a nappaliban legyen.
Mindenki kapaszkodjon: Sztem beteszem a fürdőszobába(WC-be lenne a legjobb, de ott nincs konnektor) Ez az ötlet csak nagy, vagy óriási marhaság? Fröccsenő víztől védett helyen lenne, ill. nyitott ajtónál fürdünk, így olyan óriási pára sem szokott lenni.
-
R a y
senior tag
Egy gyors kérdésem lenne, commandból hogy tudok logot legkérdezni??? Köszönöm!
-
Mr Dini
addikt
válasz
anitanita #3144 üzenetére
Szia!
Ebben az esetbem javaslom, h az oplay helyére vegyél egy Rpi2-t, vagy hármat, tegyél rá openelecet és már mehetnek is a hd filmek pl szambáról.
Ui.: az ffp jó dolog, sok mindenre jó. És a rengeteg leírás alapján semmi szakértelem nem kell hozzá. Ha elakadnál, akkor pedig itt a topik, segítünk!
-
anitanita
csendes tag
válasz
Mr Dini #3141 üzenetére
Szia
Nagyon szépen köszönöm, hogy próbálsz segíteni,csak sajna én a technikában egy buta nő vagyok. Ennek meg sem póbálok nekikezdeni,mert csak elrontok valamit. Ha meg tudnám oldani a filmlejátszást valami vezetékeléssel, akkor egyszerűbb lenne a dolgom, nem kellene a full hd filmeket másolgatnom.
-
Mr Dini
addikt
válasz
anitanita #3138 üzenetére
Szia!
Igen, a windows smb-t (szambát) használ az egy hálón lévő gépek közti kommunikációra.
FFP-t kell felraknod. Erre kitér a témaindító cikk is. Majd szükséged lesz az uwsiteloader.sh-ra, aminek a telepítéséről a blogom Hasznos eszközök […] 1. részében találsz leírást, vagy akár a topik keresőjében is bogarászhatsz.
Ezután kelleni fog az mc, a screen és a glib 2. Ezeket pl így tudod feltenni:
slacker -Ua mc glib-2 screen
Mind a 3-ból csillagozz meg egyet (javaslom mindegyikből a legfrissebbet), majd okézd le és már fent is van a cucc.
Ezután indítsd el az mc-t a screen mc paranccsal, indítsd el a másolást és nyomj egy Ctrl+A Ctrl+D kombinációt. Ez lezárja kicsire az mc-t és akár be is zárhatod a PuTTy-ot. Ha szeretnél visszatérni az mc-be, akkor csak simán add ki a screen -r parancsot!
-
Anonymus23
veterán
válasz
Mr Dini #3134 üzenetére
OK, biztos vagyok benne, hogy nálam volt valami.
Csak a sorrend miatt, újra kérdezném. A 310-es leírásában benne van, hogy SORRENDBEN kell a fájlokat feltelepíteni. Ez tényleg fontos, vagy úgyis szól, ha valami hiányzik neki, és elég ha utólag telepítem fel mondjuk slackerrel?
-
Mr Dini
addikt
válasz
Anonymus23 #3132 üzenetére
Igen, direkt csináltam egy ffp sticket. Az rtmp, az uClibc frissítése mellett még asszem hiányolt vmit, de utána szépen elindult. A tm mappát és a settings.json-t létrehozza magának.
Bár felraktam már éles rendszerre is, ott sem volt gond.
-
GrandS
senior tag
Zyxel NAS 326. Erről mit lehet tudni? A 325 utódja? Jobb?
-
Anonymus23
veterán
válasz
Mr Dini #3127 üzenetére
Szia,
KöszönömCsak egy kérdés: ahol felraktad, ott teljesen nulláról raktad fel? Mert szerinte nálam már összeakadtak a dolgok a korábbi telepítésekkel, és ha lesz időm hosszú hétvégén, akkor először legyalulom az FFP-t és nulláról fogom felrakni, ott meg ugye akkor kell létrehozni pl az FFP/TM könyvtárat is, így más nem is lehet benne előzetesen...
-
tibi020
tag
Sziasztok!
Van egy Nas325 és idáig tökéletesen működött kb. 2 éves most.
a legújabb firmware telepítés óta állandóan elérhetetlen a nas, vissza tettem a régi firmware-t, de nem javult meg.
a router azt mutatja, hogy kiosztotta neki az ip címet, de kb. 3-4 perc után már megszakad a kapcsolat a nas-sal, bár a router szerint nem.
csináltam resetet, meg talán hard resetet is, egy bip, két bip, de semmi, újra elérhetetlen 3-4 perc után.ötlet?
-
válasz
Anonymus23 #3121 üzenetére
honnan tudod?
a screenshoton tipikusan az alapbeállítás "hibája" látszik...pl nekem is dobta a hibát, pl amikor a nobodyként futó Transmission nem tudta olvasni a root által létrehozott conf fájlt...
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #3127 üzenetére
Illetve akinek még a módosított csomag sem megy, az megpróbálhat magának csomagot csinálni a lefordított cuccokból, bár nem gondolom, hogy ez megoldana bármit is. Próba szerencse!
Tehát innen szedjétek le a tar állományt és tegyétek be egy üres mappába! Ezután csomagoljátok ki így:
tar xf <csomagnév>
Ezután érdemes kiadni egy ls parancsot és ha látjuk a letöltött tar mellett az ffp és az install mappát is, akkor jól csináltuk. Most töröljük ki a tar.gz-t:
rm <csomagnév>
A csomagot semmiképp se hagyd ott!
Ezután maradj a mappába cdzve és add ki ezt:
makepkg Transmission 2.92 0
Ha ez lefutott, akkor a /tmp/ mappában ott is lesz a frissen elkészült csomagunk. Ezt már tehetjük is fel a funpkg segítségével és ha minden igaz, akkor menni fog a cucc.
Ha valaki, akinek nem ment a csomagom és ezzel a módszerrel sikerült, az nyugodtan ossza meg a sajátját, hátha a többieknek is menni fog!
Ui.: mindenkit megkérnék, h az install mappához a csomagban ne nyúljon, illetve ne terjessze, mint "saját" csomag.
Köszi!
Uui.: sorry, ha "picit" zavaros lett, siettem...
-
Mr Dini
addikt
válasz
anitanita #3124 üzenetére
Bugfixek (pl hosztnév bug kijavítása) kerültek szinte csak az új frissítésbe, olyan nagyon lényeges dolgok nem.
Ha frissítessz, minden megmarad(csak az fw cserélődik). Igen, a tm is beletartozik a minden-be.
@urak, akiknek gondja volt a tmmel
Készítettem egy fixált verziót, amit teszteltem 2 nason is, mind2-n 100%-os teljesítményt nyújtott. Egyedül a restartot nem sikerült megoldanom még, ezért mindenképp start/stop-ot használjatok! A tm mappája (azaz a /ffp/.tm/transmission-daemon/ mappa) legyen üres! A transmission is legyen letörölve! (Ez fontos, mert most nagy T-vel írtam direkt a Transmission-t, h ne legyen gond a régi verziókkal)
Innen tudjátok letölteni. Helyezzétek el valahol, majd cédézzetek a mappába, ahol a tm van, majd adjátok ki a szokásos funpkg -i Transmission-2.92-arm-1.txz
Majd /ffp/start/transmission.sh start
-
anitanita
csendes tag
válasz
anitanita #3123 üzenetére
És még egy kérdés. A nas a v4.70-es firmwaret használja, de mindig feljön az ajánlás,hogy frissitsem az újra,ami a v4.80
Elég,ha csak ráklikkelek a frissitésre? Mit kell még tenni? Illetve érdemes frissíteni? Én csak torrentre,meg lejátszásra használom a gépet, azt most is tudja. Mivel jobb a frissités? Illetve ha frissitem,akkor megint be kell állítani rajta mindent? És a transmissiont befolyásolja? Mármint hogy megmaradnak a torrentek, és rendesen seedeli tovább,vagy bekavar? Bocsi a sok kérdésért, de csak egy mezei user vagyok -
anitanita
csendes tag
Sziasztok. Nekem az lenne a kérdésem, hogy filmlejátszásra csak a streameléssel használható a nas? Eddig wifin használtam a gépet egy lg okostévével, de a komolyabb hd filmeknél nagyon beszaggat a lejátszásnál. Milyen megoldások léteznek még?
-
gonorrea
senior tag
válasz
Anonymus23 #3121 üzenetére
nálam is programcsomagos simán indult, stat setting fájlok ill. torrents stb mappák visszamásolása után
-
Anonymus23
veterán
Cáfolnám, mivel nekem sem alap settingsel ment, és nekem is Unauthorized IP-t dobott...
Csak hogy biztos legyen, a programcsomagosba visszamásolva a mappákat és a fájlokat azonnal indult és ment a korábbi autentikációval.
Hétvégén ki fogom próbálni friss ropogós telepített FFP-vel a 2.92-es telepítését nulláról. Annyit meg fogok tenni, hogy most screenelem a hibaüzeneteket is.Csak egy kérdés a tudósokhoz:
A 310-es leírásában szereplő curl és libevent telepítése illetve sorrendben való telepítése ugyanilyen fontos?
Ezeket már slackerrel töltöm le, és ott a legmagasabb verziószámú kerül fel mindig... -
válasz
gonorrea #3119 üzenetére
ez más miatt van - ha eddig a TM-ed jól ment, akkor ez az uj máshova települt, ergo alap configgal fut, ami meg tiltja az IP-d
megoldás:
- megállítani a TM-et - /ffp/start/transmission.sh stop
- régi helyről (nemtom melyik pakkod volt és az hol tárolta a torrenteket, resume fájlokat, logot, settings.json-t - talán(!) a /mnt/HD_a2/.transmission-daemon ?) uj helyre (/ffp/tm)
- komplett .transmission-daemon könyvtárat tedd, felülírva a 2.92 default cuccait a régi TM-ed már testreszabottjával. ezután indíthatod a transmission daemont.amugy a 2.90 nekem is dobált connection timeoutot, de a 2.92-vel vagy nincs vagy ritkább és nem látom
-
Anonymus23
veterán
válasz
Mr Dini #3115 üzenetére
Ne értsd félre nem panasz, vagy reklamáció, pusztán jelzés. Én veszíteni nem veszítettem semmit (max időt) de ez meg a sajátom.
Teljes nulláról telepítettem, úgy hogy előtte letöröltem az FFP-t is a programcsomagok közül, a beállításokkal együtt, az ahogy tudom csontra letörli.
Előtte ilyen .new fájlt azt láttam..., aztán gondoltam, hogy jobba ha kompletten törlöm, mint kínlódok vele, mivel kompletten felrakni is a nulláról 10-15 perc (ki vannak másolva a parancsok egy TXT fájlba, hogy ne kell írosgatni, az új TM nevével is, így elég gyorsan lehet haladni a puttyban).
De aztán ott is elkezdtem mindent csinálni, amikor elsőre nem sikerült, így biztos össze volt már megint kavarva.Mondom ha lesz időm hosszú hétvégén, akkor megint nekiállok, és meglátom, hogy mit sikerül összehozni.
Ha nem megy, akkor marad a programcsomagos, mivel csak a mappákat és a settings fájlt kell átmásolni, így ott sincs rizikó benne.Most inkább a Division
-
sedo
tag
Aki kicserélte már, meg tudja mondani, milyen sorrendbe kell átkötni a venti kábeleit? Egy noiseblocker xc1-et tennék be a gyári helyére.
Ez alapján csak a sárgát és a pirosat cseréltem fel, fekete maradt a helyén, de így nem pörgött fel a venti bekapcsolásnál.
Vagy 325v2 esetén nem is szükséges szórakozni ezzel? Alaphelyzetben ki sem próbáltam
-
Mr Dini
addikt
válasz
Anonymus23 #3113 üzenetére
Szia!
A csomagokkal max annyi gond lehet, hogy valamiért nem tudja upgradenél letörölni a régi cuccokat, viszont az új csomagban is van egy abból a fájlból. Na ilyenkor elég bugyuta módon nem felülírja a régit, hanem az újat átnevezi <fájlnév>.new -ra...
És nem működik a doremove.sh, amivel ezt meg tudnám oldani... De van egy ötletem ezzel kapcsolatban. Majd konzultálok br2-vel és Mijzelffel ezzel kapcsolatban.
Addig is javaslom, h úgy próbálj frissíteni, h törölj le mindent a régiből, ha kell kézzel is!
Vagy próbáld meg lefordítani magadnak a csomagot. Az a biztos! Hidd el, nem bonyolult.
@gonorrea
Kérlek tégy egy próbát ezzel a csomagommal: transmission 2.92
-
gonorrea
senior tag
válasz
Anonymus23 #3113 üzenetére
nekem is megint valami gebasz van a 2.90el, folyamatosan connection timeout ssh-n meg fut
-
Anonymus23
veterán
Az a baj, hogy majdnem semmire.
FFP alól kérdezve azt mondja, hogy a TM fut.Akár TM GUI-ból, akár WEB GUI-ból viszont nem elérhető.
Amikor nincs elindítva a TM, akkor ugye azonnal kidobja, hogy connection refused. Amikor elindítottam, akkor detto volt olyan hibaüzenet ami gonorrea bajtársnak LINK, meg volt olyan hibaüzenet egy kb 10-20 másodperces tekerés után ami hasonló volt a connection refused-re, de mintha más lett volna, sajnos mérgemben nem jegyeztem meg, hogy pontosan mit ír.
Az FFP meg semmit sem ír... -
TRob1
veterán
Rákérdeztem Zyxel-éknél hogy véletlenül nem-e terveznek TM csomagfrissítést. Hááát sajnos nem.
"Köszönjük a türelmet.
Sajnos nincs tervezve transmission csomag újitás.
A következő firmwér a következö heteken belül fog ki jönni (v4.81) de ez az idö meg a hostnam problémákat fogja javitani.
Akármi mással kérjen további segitséget hogy ha szüksége van.
" -
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #3110 üzenetére
De induláskor mire panaszkodik?
-
Anonymus23
veterán
Igen, az kellene, de az sem volt jó mert a 2.90-es sem indult el, de már utoljára odáig jutottam, hogy az IP-re panaszkodott, mint nálad.
Az ffp-t komplett töröltem, és nulláról raktam fel.
De kérdés: a 2.84-es csomaghoz elég volt az a 2 plusz amit fel kellett telepíteni, de a 2.9x-hez még kell vagy 2-3 plusz, amit slackers kell felrakni. Szerintem itt lesz valami, mert lehet nem egyforma verziók vannak adott esetben feltelepítve. -
válasz
Anonymus23 #3107 üzenetére
szerintem 290-et felrakod, utána a 2.92-ből midnight commanderrel a 2.92-es packból a fájlokat másold szét oda, ahova a 2.90 is tette - ffp/start, ffp/bin, ffp/share/... stb
-
Mr Dini
addikt
válasz
Anonymus23 #3106 üzenetére
Miért, mit ír?
2.) Ha sehogyan sem megy fel, akkor csomagold ki a cuccot egy "tar xf <csomagnév>"-vel, vagy a "funpkg -x <csomagnév>"-vel. Ez visszaadja az összes fájlt, ami a csomagban van, de Neked csak az ffp mappát kell összefűzni.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #3106 üzenetére
Hát most feladtam...
Már újraraktam az FFP-t is, hogy nulláról induljak, de vagy nem csinált semmit, vagy az IP-re panaszkodott, hogy nem engedélyezett IP... Már próbáltam a 2.90-est visszarakni, majd 2.91-est is, illetve sajnos egyik 2.92-essel sem ment, nem tudom miért, mert ha nulláról telepítettem, akkor sem volt hajlandó elindulni.
Na majd talán hosszú hétvégén még próbálkozom...
Most ment vissza a programcsomagos 2.82-es, ez ment azonnal.. -
köszi!
sajna nekem az upgrade látszólag lefutott, de gyakorlatilag maradt 2.90 az összes trans* futtatható fájl a /ffp/bin-ben... kénytelen voltam leszedni az egészet (funpkg -r), törölni minden maradványfájlt
ezután a "tiszta" 2.92 telepítő nem rakta fel a transmissiont (funpkg -i) - egyszerűen nem kerültek a megfelelő helyekre a fájlok, noha a funpkg-vel ki lehetett listázni, mint installált package
szal megint tákoltam: 2.90 telepit, 2.92 fájlokkal felülirtam mindent.... pedig a multkori után hagytam h a transmission.sh immár root-ként futtassa a transmissiont.... tehát minden "best practice" volt
-
Avicularia
veterán
Köszi, azt hiszem a legegyszerűbb ha kiképzem hogy beillessze a linket a lejátszóba. Nem egyszerű, mert olyan emberről van szó, aki egyénileg még a facebookot és a youtube-ot sem tudja megnyitni, csak ha úgy van neki beállítva a böngésző. Tehát max egy parancsikont tud megnyitni
-
Dorian
félisten
A NAS által létrehozott mapparendszert lehet és szabad módosítani? Pl. a gyökér könyvtárba a music, video, stb. mellé hozhatok létre új könyvtárakat vagy csak azokon belül?
Azokon belül hol érdemes / szabad? Admin vagy Public?
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával