Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
-
LOGOUT.hu
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Láttam egyeseknek itt WDR4300-as routere van. Esetleg tudtok írni róla, hogyha rá van kötve a NAS és wifin másoltok, akkor milyen sebességre képes és milyen körülmények között?
Esetleg van aki AC routerrel szolgálja ki ezt a NAS-t? -
amargo
addikt
No azért az ottani leírás elég foghíjas, mert csak az update ment le elsőnek az tartott jó sokáig, de az alkalmazás nem akart elindulni ui nélkül, erre ott írtak is egy megoldást, de khhm, elég szűk szavúan.
Itt egy jobb leírásroot@soulNSA:/i-data/md0/admin/nsa# ps -ef | grep jdownloader
root 31456 23337 26 22:06 pts/1 00:01:06 java -Dghostawt.library.path=libs/ghostawt/synology-marvell-armada-370 -cp ./*:libs/*:libs/ghostawt/* ghostawt.GhostRunner org.jdownloader.startup.Main
root 32116 22925 0 22:10 pts/0 00:00:00 grep jdownloaderA my downloader lapján is látszik szépen bejelentkezve.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
scele11
csendes tag
válasz Anonymus23 #392 üzenetére
Nem, nem, igazad van. Tényleg elírtam a mértékegységet, és tény, hogy ezek alapján én is lúzernek gondoltam volna magamat. :-D
De köszönöm a segítséget, barátkozom az egységgel.
-
Anonymus23
veterán
Tényleg nem bántásképpen, de amikor valaki "20 Mb/sec" ír, és közben persze sejtjük, hogy 20 MB-t akart, akkor szerintem sok mindenre gondol az ember, hogy mit tudhat és mit nem a fórumlakó...
Szerintem ezért (is) merült fel a kérdés, hogy vajon milyen a hálózat natív sebessége egyáltalán...;) - The Power of the Light Side
-
-
scele11
csendes tag
Sziasztok!
Én is úgy döntöttem, hogy veszek egy ilyen kütyüt.
Mivel elég sok cuccot szeretnék rajta tárolni, ezért elkezdtem rá másolni. Sokat!
Az első probléma, amivel találkoztam, hogy a közelébe se érek az említett sebességeknek.
A max kb. 20Mb/sec volt, de ez is ritka. Ha 40 giga fölé érek, akkor belassul kb. 1-2Mb/sec-re, ami leginkább a vicc kategória. Ha újraindítom, akkor megint működik a 20, de aztán szépen lassulunk.Mit basztam el?
Ilyen winyót vettem bele: WD20EZRX
Ez lenne a baj forrása?
Előre is köszi a választ!
-
veze
őstag
nekem is volt már garanciális ügyem velük, kivárták a 30 napos határidöt és a 28 nap utan kaptam tölük vissza egy másik csereterméket a meghibásodott helyett, ami otthon az első hasznalatbavétel során már nem volt tökéletes ( valszeg az is más által leadott korábbi cucc volt) mentem is vissza vele azonnal és kértem a pénzem vissza. Némi huzavona után előkerült valami vezetöféle, aki elmondta , mivel kártyávalé fizettem, igy nem áll módjukban kp-ban visszafizetni a pént, majd utalni fogjak aminek a hatarideje 30 nap...
végül egy hét mulva mégis visszautalták.. -
AtaWrc
aktív tag
Az edigitálal vigyázni kell.
Sokáig én is náluk vásároltam, párszor kaptam tőlük "gyanús, újra csomagolt " árút.
Azóta csak személyesen veszem át tőlük a cuccot, és ragaszkodok hozzá hogy előttem bontsák ki, ha nem így történik nem veszem át.Volt olyan hogy a megrendelt termékhez nem volt garijegy, számla, kb 3 hónap után, és többszöri telefonálás, után küldték csak el, miután a fogyasztóvédelmet kezdtem el emlegetni.
Viszont a garanciális ügyintézésük korekt, soha nem volt, semmi gond vele.
[ Szerkesztve ]
-
Roley80
csendes tag
Na közben megoldódott a probléma.
Az Edigital eladott egy valaki által már visszavitt, hibás terméket, nekem újként.
Reklamáció után kicserélték.
Hibátlanul működik. -
Roley80
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával találkoztam és talán tud valaki segíteni benne:
Egy NSA325 v2-m van egy 1 Terrás merevlemezzel. JBOD konfigurációval.
Egy napja vásároltam és rá szeretném másolni a cuccaimat.
Nagyobb fileok (kb.6GB fölött) másolásánál a következő hibával megáll a másolás(kép) többszöri próbálkozás után is.
Mi lehet a gond? -
Roley80
csendes tag
Az előző feltöltés kicsi lett.
Itt van jó méretben
/dl/upc/2014-11/06/521764_zthenmldqafcat4u_nevtelen_2.jpg -
Roley80
csendes tag
http://logout.hu/dl/upc/2014-11/06/521764_jm44edqn93glcldo_nevtelen_1_2.jpg
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
Lecserélném lassan 2 éve tökéletesen üzemelő NSA310-emet a 325v2-re mert bővíteni szeretnék.
Egy héten belül holnap viszem vissza a második készüléket. Az első 1 nap után kezdett lefagyni, 3 nap után már nem bootolt be. A második 1,5 napig üzemelt hiba nélkül aztán egyszercsak megszűnt és nem bootol be winchester nélkül sem, resetre sem reagál stb.
Belefutott valaki ebbe, vagy simán pech? -
Kronk
őstag
Na ez egyre cifrább...
Dátum időnél beállítottam kézzel az időt, 22:58-ra, (22:40-kor) két perc múlva kikapcsolt a nas, eddig remek.
Utána bekapcsoltam, hogy visszaállítsam az időt, erre 22:02-őt írt ki. (22:43-kor)
Mi van itt, mit csinálok rosszul?http://totesz.myminicity.com/
-
Kronk
őstag
Valaki erre?
Annyi még, hogy megnéztem, ha kikapcsolom az az automatikus átállást nyári időszámításra, akkor az áramellátásnál is, egy órával kevesebbre vannak állítva azok a taskok amiket beállítottam.
Illetve most, hogy bekapcsoltam a nas-t, mert ugye 10-kor kikapcsolt 11 helyett, az óráján még csak 21:20 volt, a jelenleg 22:20 helyett. Szóval nem is értem, hogyan kapcsolhatott ki egyáltalánhttp://totesz.myminicity.com/
-
G.F.
aktív tag
Bocsi, a scriptedet copy+paste-oltam, és így a 4. sorban a . (pont) nem kellett....
<?php
if(!function_exists('apache_get_modules')){phpinfo();exit;}
$vane='A mod_rewrite nem elerheto! ';
if(in_array('mod_rewrite',apache_get_modules())) {
$vane='A mod_rewrite elerheto!';
}
?>
<html><body>
<p><b>Apache infok:</b><?php echo apache_get_version(),"<br/><p><b>$vane</b></p>";?>
</body></html>Így volt jó...
E szerint megy a mod_rewrite, aweblapnál meg mégsem jó, csak ha kikapcsolom a funkciót. De megengednél még egy kérést? A weblapot most a 192.168.1.10/MyWeb/public/ mappából érem el. Hogy tudom megváltoztatni ezt, pl. mint nálad, a "public" helyett pl. "www" ?[ Szerkesztve ]
-gf-
-
G.F.
aktív tag
Ez üres képernyőt ad vissza. (mármint a teszt.php)
Pedig ezt is megcsináltam:
cat /etc/service_conf/httpd.conf|grep mod_rewrite
#LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so
LoadModule rewrite_module /usr/local/apache/modules/mod_rewrite.soDe nem megy a rewrite.
Localhoston a wamp server-t használtam, ott megy rendesen ugyanez a weblap...
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
Kronk
őstag
Sziasztok.
Óraátállítás óta hiába látja jól a nas a pontos időt, mégis a beállított taskok, ki és bekapcsolás, egy órával korábban történnek meg.
Jelen esetben, 8 óra helyett, 7kor kapcsol be, és 23 óra helyett, 22-kor kapcsol ki. (ezekhez nem nyúltam hozzá)
Mit, hol érdemes állítani, hogy ez visszaálljon?http://totesz.myminicity.com/
-
Tonyk
veterán
Annyit elfelejtettem az előbb, hogy könnyen le is tesztelheted, hogy megy-e:
csinálj egy teszt.php-t és írd bele:
<?php
if(!function_exists('apache_get_modules')){phpinfo();exit;}
$vane='A mod_rewrite nem elerheto! ';
if(in_array('mod_rewrite',apache_get_modules())).
$vane='A mod_rewrite elerheto!';
?>
<html><body>
<p><b>Apache infok:</b><?php echo apache_get_version(),"<br/><p><b>$vane</b></p>";?>
</body></html>majd hívd meg a teszt.php-t böngészőből.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
A mod_rewrite nálam alapból engedélyezve volt:
root@NSA320:~# cat /etc/service_conf/httpd.conf|grep mod_rewrite
#LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so
LoadModule rewrite_module /usr/local/apache/modules/mod_rewrite.soDe ha nem, akkor .htacces-ből is állítható: [link]
[ Szerkesztve ]
-
DetoXhun
csendes tag
Egy áramszünet óta nem megy a Transmission kliens, a címre nem hoz be semmit.
Nem package-ként lett telepítve, hanem ffp alól. Megpróbáltam ssh-n belépni, de connection refused üzenetet kapok.
Telnettel sikerült belépnem, megpróbáltam elindítani az ssh-t, de az alábbi hibaüzenetet kapom: OpenSSL version mismatch. Built against 1000005f, you have 1000107f.
Gyors google alapján a probléma az, hogy az openssl frissebb mint az openssh. Az alábbi verziók vannak fent: openssh-5.9p1-arm-1 és openssl-1.0.1g-arm-1.
Ha minden igaz az openssl-1.0.1c-t kéne visszaraknom.Hogyan tudom ezt megtenni?
-
veze
őstag
mikor ott van a listaban, és mieléőtt elkezded telepiteni , huzd ki a netet a nasbol
akkor nem tudja lefrisiteni és nem tunik el
hanem megcsinalja
elmegy kb 50% ig aztan ott van egy ideig majd hirtelen 90-re ugrik és befejezi
illetve ne a nasbol huizd ki az utp kabelt mert aztan nem lesz a hálózatba se és nem tudod a gépről elinditani
hanem a a netet huzd ki addiga routerből. akkor a belső háló megmarad...[ Szerkesztve ]
-
G.F.
aktív tag
A leítás alapján próbálom telepíteni admin felületről (programcsomagok) az ffp-t. Megjelenik a programcsomagok között, rákatt, telepítés. 10%-nál frissít az oldal és eltűnik a listából. Ilyenkor mi a helyzet?
-gf-
-
Anonymus23
veterán
Annyi, hogy torrentre ennyit bír a proci, ezt nagyon nem lehet tovább ragozni.
Esetleg kevesebb kapcsolatot engedélyezel neki, de akkor meg sanszos, hogy esetleg kevesebb nagyobb sávszélességű kapcsolatod lesz és akkor meg azért nem lesz fullos le/feltöltésed
A lényeg, hogy ilyen netnél már messze a proci lesz a szűk keresztmetszet.
Ha bemész még előtte a NAS felületére weben mielőtt ráindítasz egy nagyobb torrentet, akkor hamar látni fogod, hogy pikk-pakk felugrik 100%-ra a proci használat.Ha veszel/építesz egy HTPC-t, azon túl, hogy sokkal több mindenre tudod használni mint egy NAS, a jóval erősebb proci miatt ott vinni fogja a 240 Mbitet. Mindezt azért többért, és több fogyasztással.
;) - The Power of the Light Side
-
Rengete
aktív tag
válasz Anonymus23 #352 üzenetére
Ezt kifejtenéd bővebben? Teljesen elégedett vagyok ezzel csak kicsit töltene gyorsabban...
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy lehet valamit tuningolni a 325v2-ön, hogy a 240-es netemből ne csak a harmadát használja ki? Általában max 11 megával tölt a transmission. Ha a utorrentet indítom a pc-n az 30-cal tölt. Tudom legyen nekem elég a 10 hisz erre van a nas, hogy egész nap megy és akkor az is sok de szeretném ha hirtelen felindulásból akarok egy full hd-t leszedni az a lehető leghamarabb jöjjön le. Köszönöm előre is a választ!!!!
-
Tonyk
veterán
phpmyadmin? ( vagy a mysql konzolhoz? )
mint a feltelpített csomag mellet is írja: http://<ip>/pkg/phpmyadmin/
szerk: közben lehet megértem a kérdést is. Tehát, te valami alkamazással akarsz kapcsolódni. Kérés, hogy honnét?
localhost-os próbálkozásodból ítélve a nas-on belül fut az alkalmazás. Ott pedig a localhost a megfelelő.[ Szerkesztve ]
-
G.F.
aktív tag
Ha valaki használ php-mysql-t, mondja meg légyszíves hogyan kapcsolódhatok az mysql-hez. Hostname - 'localhost' nem jó...
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
Tonyk
veterán
-
atomstefi
csendes tag
válasz Anonymus23 #345 üzenetére
Nekem is megfelelő lenne a Twonky, csak ott sem volt felirat...
-
atomstefi
csendes tag
válasz Anonymus23 #345 üzenetére
Na sikerült megoldanom az újra telepítést. Sajnos még most sincsen felirat a filmeken. Egyszerűen nem tudom, hogy merre tovább...
-
-
atomstefi
csendes tag
válasz Anonymus23 #342 üzenetére
Még egy utolsó dolgot kérdeznék. Az alábbi alapján telepítem a miniDLNA-t.
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod a+x /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
slacker -U -a -A s:automake s:autoconf s:binutils s:bison s:curl s:flex s:gcc s:linux-headers s:make s:mpfr s:patch s:uClibc
and press OK to install them.
slacker -a -A s:libjpeg mz:ffmpeg uli:flac uli:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis uli:sqlite
Ha ez megvan jön ez:
slacker -a -A s:libjpeg uli:ffmpeg uli:flac uli:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis uli:sqlite
És végül:
slacker -U -a -A mz:minidlna-1.0.25-arm-0.txz "mikor ezt írom be, akkor: No packages found"
Kész is. Restart és megy a MiniDLNA.Valami kimaradt, mert nem találja a miniDLNA packot...?
[ Szerkesztve ]
-
atomstefi
csendes tag
válasz Anonymus23 #342 üzenetére
Ekkora hülyét, mint én!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Most már jó. Nem root-ként léptem be, még, jó hogy mindenhova 50-szer le van írva...
Köszönöm, -
atomstefi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tud valaki megoldást arra, hogy a filmhez készített "srt" feliratot le tudjam játszani? Van egy BLURay lejátszóm a hálózatra kötve és az a TV-re. Már a Mini DLNA-t is felraktam, de az sem játsza le a feliratot. Ha valakinek van ötlete az pls segítsen egy kicsit...
Előre is köszönöm, -
Gabesz26
senior tag
válasz Anonymus23 #328 üzenetére
Köszi a választ Openwrt-nél csináltam egy reset to default-ot, majd innen a tiszta lapról kezdve beállítottam mindent, és már megy
-
-
Gabesz26
senior tag
Először is köszönöm a leírást
Kipróbáltam minden leírt dolgot, nagyrészt sikerültek is egy kivételével: a TM távoli elérése valami miatt nem megy .
Fix ip-t megcsináltam (noip-vel). Ha simán beírom a megadott hostot, akkor bejön a router openwrt bejelentkezési felülete, ha viszont utána teszem a TM portját (9091), akkor nem tudom elérni (belső hálózaton NAS ip:9091-el el tudom érni a TM webes felületét).
A NAS felületén beállítottam a noip-t (hostname, jelszó jó, ellenőriztem), routerben port forward-ot beállítottam (NAS belső ip címe + 9091 port), TM-ben is beállítottam, amit szerintem kellett, setting.json-t átírtam.
Nem vagyok annyira otthon ezen a területen, ezért tuti user error , de már nincs ötletem mit rontottam el/mit kellene még kipróbálnom (párszor már átvettem a leírás szerint újra mindent)
-
an0ny
tag
sziasztok!
valakinek sikerül a jdownloader-t rávarázsolni?? -
veze
őstag
Biztos én bénázok, de már a sajat kútfőm, meg az alapján amit javasoltal , próbáltam, de nem. Korábban a cannon a 210-en,azon kívül hogy lassan inditotta el a nyomtatast, müködött hibátlanul.
Egyelőre most hagyom, megvárom a print servert, az mit alakít,
gépről, win és ubuntu alól is megy, illetve gépről megosztva is működik -
veze
őstag
öszi a tippet, kiprobáltam, így sem jön össze...
a nyomtató llapota üzemkész de b@szik nyomtatni...
most kapok kölcsönbe egy print szervert meglátjuk ezzel megy e majd a hálózati nyomtatás..
Ami pozitív ebben hogy 4 eszközt is kezelne és el lehetne érni bárelyik gépről, háromra mindjart akadna is eszköz ( HP laserjet, egy tintasugaras szines meg egy scanner) ami negatívum, az ára...
egyébként amikor a nsa210 -el müködött a cannon nyomtato, jo volt jo volt...de volt olyan hogy 5 perc mulva jött ki a nyomat, addig mit csinalt nem tudom.. A gyenges vasnak tulajdonítottam.. Emiatt aztan érdemben nem igazan volt hasznalható. Volt olyan is hogy egy oldalt kiadtam rá nyomtatni, aztan jött egy telefon , stb elterelte a figyelmem és megfeledkeztem róla és egyszercsak 10 perc mulva kinyomtatta
Egy dedikaltan print servernek árult eszköz remélem nem csinal ilyet, hanem egy percen belül mindig nyomtat. Erre is kiváncsi leszek ha kiprobálhatom ezt a kölcsön cuccot..[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
nyomtató megosztás sikerült már valakinek?
korábbann az nsa210-en sikerült ( akkor egy cannon nyomtatóval) de most valamiért nem müködik
ott van a xyxelben, felismerte, online..
a gépen telepitve van a szoftver hozzá, be van állitva a hálózati nyomtató, ot a zöld pipa... mégse nyomtat..
még tesztoldalt se..meg sem jelenik a nyomtatási feladatok között
a nyomtató: HP laserjet 1018.
gépről kifogastalan..
mit nem csinalhattam jól? vagy egyszerüen a tipussal nem müködik együtt (ugyebár elg régi nyomtató már ez de kifogastalanul müködik és az oldalszám is nem sok benne) -
Tonyk
veterán
válasz valoczki1 #318 üzenetére
bal oldalon a nason lévő FIZIKAI útvonal = jobb oldalon a hálózati erőforráson elfoglalt LOGIKAI útvonal
windows alatt:
/i-data/md0/torrent=//nsa325v2/torrentlinux alatt ugyanez:
/i-data/md0/torrent=smb://nsa325v2/torrentde felette a példában írja is pontosan
[ Szerkesztve ]
-
valoczki1
csendes tag
Sziasztok !
Tegnapi segítséget nagyon köszönöm.
De szeretnék kérni még egy kis segítséget.
Van néhány olyan barátom aki nem tud letölteni filmet és én szoktam helyettük letölteni.
Ezért létrehoztam több megosztást a nason. Viszont nem értem hogy bírom beíni az elérési utak közé . Sehogy se látja.tud nekem vakai segiteni ebben?
az alapértelmezett letöltés az ez:/i-data/md0/minden_letoltes/
Ezen kívül van olyan hogy külön :
Android
MasoknakTudna valaki segíteni egy példával? nagyon köszönöm!
Látom hogy van példa de sehogy nem tudok letöltésnél választani.[ Szerkesztve ]
-
valoczki1
csendes tag
Atya úr isten!!!!!!!!!!!!!!
Eddig nem volt kipipálva.
Nagyon királyok vagytok.
De főleg te -
valoczki1
csendes tag
Nincs túl sok pénzem de ha arról van szó akkor fizetnék érte hogy megcsinálja valaki. sajnos nem látok más megoldást. akár team viewerrel távoli asztallal haq valaki tudna segíteni az írjon pm üzit . Előre is köszi.
-
valoczki1
csendes tag
a web felület megy csak a progit szeretném használni.
-
valoczki1
csendes tag
Sziasztok !
Először is köszönöm hogy foglelkoztok a dologgal.
az igazság az hogy pont 4 napja vettem . /senki se mondta hogy 10darab torrent megy rajta/
Transmission engedélyezve van programcsomagoknál.
Anélkül a webes felület se volt elérhető.
köszönöm -
Balinov
titán
-
valoczki1
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek ne haragudjatok a kérdésemért ! Tudom hogy a profik már nagyon unják de sjnos tanácstalan vagyok és már nem látok esélyt hogy megoldjam a problémám. A probléma a következő:
Nagyon szeretném használni a transmission gui nevü win alkalmazást de az összes trükköt végigcsináltam amit írtatok de legjobb esetben is csak a webes felület megy. windowsos nem tud csatlakozni.
Tényleg ne haragudjatok hogy lerágott csontot előhozom de egyszerüen nem látok megoldást.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
A gomb többfunkciós ez elmond szerintem mindent (de ha ez nem elég, pl a kikpcsolás (2 másodpercig kell nyomva tartani), nem úgy megy, hogy durr, hanem eltart neki vagy 20 másodpercig, erő leállítgatja a szolgáltatásokat.)
-
amargo
addikt
Szerintem nem egyértelmű, hogy simán kilehet kapcsolni, főként ha mindenféle program van rá telepítve.
Tovább viszem, ilyenkor képes leállítani rendesen a folyamatokat vagy lesz egy force kill, tehát az a ki-be kapcsoló gomb mit csinál? küld valami értelmes üzenetet a folyamatoknak vagy csak elcsattan?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Tonyk
veterán
Kizárt dolognak tartom, hogy egy D sorozatú Samsung tv-n n-es wifi adapter legyen. (Igényesebb routerekben egyébként megnézhető a kliens kapcsolódási sebessége.).
De ha már próbáltad, és nem megy, az nem a nas hibája lesz hidd el, hanem a wifi karcsúsága, csavarhatjuk ezt bárhogy.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Balinov
titán
Elvileg, meg sosem probaltam (en LG-m csak G-t tud, nem reszkirozom)
sztem mindket nas meg fog birkozni, gigabites (elvileg) halora rakotve (NSA GB-es) a 10/100-as LG-t Twonky-val streamelve egy 3D/1080P ripet nem volt gond lejatszasnal
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest