Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
üzenetére
De lehet. Sérült lesz tény és való. Pszichológushoz kell járkálnia a későbbiekben.
Engem nem apám zaklatott, de rokon, és még nem dobtam fel a talpam. Bár vannak belőle problémáim, ez igaz. Hála égnek azért a napi dolgaim nem nehezítik meg.
Mit érnék el vele, ha az illetőt börtönbe zárnák? (Főleg, hogy az események időpontjában még a 14et sem töltötte be. Semmit.
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
válasz
üzenetére
Ehh, megint a praktikusság felől közelítesz csak egy apró buktató van az írásodban. Elején: Nos a halálbüntetés nem bosszú, nem elégtétel.
Végén: Aki pedig a valóban bűnösök élete mellett kardoskodik, az beszélje meg ezt egy olyan anyával, akinek kinyírták két gyerekét.
Szerintem a hangsúly a szándékosságon, tudatosságon és visszeasésen van. Akire ez a három definíció, vagy talán csak kettő is minden kétséget kizárólag bizonyítható, arra nincs szükség, a halála a legolcsóbb - legalábbis szerintem. (Persze, ha van pénz évtizedekig ''üdültetni'', olyan szociális helyzetben tartani, amit sok szabadlábon lévőnek (értsd hajléktalan az aluljáróban) sem biztosítanak, hát legyen... vagy mégsem?)
Viszont! A fenti definíciók közül (szándékosság, tudatosság és visszeasés) az első kettőt rettenetesen nehéz bármilyen jogrendszerben, minden helyzetben korrekten bebizonyítani. Szándékos az, ha kedves jó anyós évtizedek óta szekál, elborul az agy és egyszercsak belemártódik a nagykés? Szándékos az, ha ittas vezető halált okoz? Tragikus események, de szándékosak? Tudatos az, ha két ''szemtanú'' (értsd, hamis tanúzás) állítja, hogy odajött, köszönt és bumm lelőtte? -
Lortech
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem a te vélekedésed is egyoldalú.
Nem kivánom neked, hogy élj egy olyan társadalomban, ahol racionális és anyagi érvek alapján döntenek majd arról, hogy élhetsz-e vagy sem.
Itt nem a magyarországi állapotokról van szó. Én sokkal kisebb, életellenes bűntettekért is kiadnám az életfogytot, és az valóban életfogyt lenne, addig tartana, amíg él. Attól, hogy a mo-i büntetések ilyen alacsonyak, még nem következik a halálbüntetés. Felkínáltál egy nemlétező alternatívát, de mire fel? Hiszen nem létezik, nem lehet ''választani''. Akkor már miért kéne ezen kettő között döntenie? Szerintem van jobb ötlete is ezeknél..
Te is félreértelmezed a lényegét a dolgoknak, nem az a lényeg, hogy el kell tartani meg hogy megérdemli-e, és főleg nem a ''példastatuálás'' (milyen áron?). -
EQMontoya
veterán
válasz
üzenetére
Bár az önmagában undoritó, hogy valakinek a haláláról netre video kerül... sőt, már az, hogy kép készül róla. A tarkónlövéssel meg abszolút egyetértek, főleg a tiv83 által leirtak után. Amúgy ez azért is durva, mert pl ha előtte megfelelő mennyiségü altatót kapna a szerencsétlen, akkor az nem érez semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ASUS ROG Zephyrus G14 - 14" WUXGA 144Hz - Ryzen 9 6900HS - 16GB - 1TB - Win11 - RX 6800S 8GB - HUN
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi