Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Macika66

őstag

válasz Diokhan #22924 üzenetére

Ezt írtad:

"Mielőtt megvettem a telefont nyilván jól utána néztem, hogy mire képes és megmondom őszintén, hogy csalódtam, amikor először a kezembe fogtam. Az eredeti szoftverhez képest, amivel a telefon kijött sokkal butább a mostani, pl most nem lehet kiválasztani, hogy hány megapixeles képeket akarsz csinálni, de ha jól tudom, az eredeti szoftverben ez választható volt."

Ez netto tévedés, rosszul tudod.

SOHA nem lehetett állítani a felbontást, csak a kivágást (aminek következtében az összes megapixel száma is változott, de csak azért, mert a 4:3-as érzékelőből, ha levágod a 4-es oldalt hármasra (amiből lesz az instagramra szükséges idióta 1:1 formátum), akkor pont annyi megapixellel lesz kisebb (10-ből 7), amennyivel a képfelület kisebb.

Hogy megértsd (mert hátha, nem adom fel), ha egy A4-es négyzethálós (mások szerint kockás) füzet lapja elfektetve vízszintesen 59,4 négyzetrácsot (kockát) tartalmaz,. függőlegesen pedig 42-t. Azaz kevés híján 2.495 négyzet (kocka) van a teljes felületen.

Ha fogjuk az ollót és ezt levágjuk 42x42 négyzetrácsra (1:1-re), akkor 1764 négyzet marad belőle. De a felbontása (a "pixelméret") marad ugyanúgy fél centiméter/négyzet.

És végül még egyszer leírom, a LEGUTOLSÓ ROM verzióban is ott van ez (amit tévesen felbontásválasztásnak hiszel), csak ott már kijavították a félreérthető kiírást, nem felbontás, hanem oldalarány van írva. (A képernyőmentések a saját készülékemről vannak, a legfrissebb gyári ROM alól.)

A nagy felbontás (40 MP) meg máshol van, a PRO részbe száműzték....

Úgy tűnik, nem ismered a készülék menüjét olyan szinten, hogy csalódásodat fejezd ki.

Új hozzászólás Aktív témák