Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az L09 single simes-re melyik a legfrissebb firmware? (enyém vodás, most 156 van fennt)
-
törölt tag
válasz
Tav-Csoves #5386 üzenetére
Hivatalos módszerre gondoltam, hogy a telefon magától jelezzen.
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok,
Ha valaki esetleg most venne készüléket (mint én), akkor van egy kihagyhatatlan ajánlat:
A Firstphone hivatalos magyarországi viszonteladó.
Üdv.
-
kissg09
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy a Facebook értesítéseket megkapom és az állapotsávon látom bár nem mindegyiket...viszont az Fb alkalmazásnál számmal nem jelzi az értesítések számát (mit pl. Messengernél ha van 3 új üzenetem akkor ott egy 3-as szám), és csak akkor látom ha belépek az Fb alkalmazásba. Ez lehet a telefon hibája vagy valamit én nem állítottam be?! vagy pedig az Fb app hibája?
Tudom nem életbevágóan fontos dolog de engem kicsit zavar mert már megszoktam, előtte galaxy A5-öm volt (2015) az mutatta.
-
-
gubacsino
aktív tag
Haverom teloja, persze más márka, de az talán mindegy is, ugyan így random újraindult.
A gyanúm az volt, hogy valamelyik program/programok csinálják, tehát teljes FR-t csináltam neki.
A lényeg hogy, az FR után nem engedtem hogy, automatán visszatelepüljenek a programok. Manuálisan is töröltem minden programot. És a PLAY-en a Saját alkalmazások és játékok menüben/ a Könyvtár almenüből még az "előzményeket" is töröltem a profiljából. Meghagytam neki, hogy tényleg csak az legyen fent amit használ is. És ha lehet, szűrjük ki, melyik lehet a ludas. Csak lassan apránként lakja be újra telefont. És meglátjuk melyik után jön elő újra a probléma.Szóval belépsz CWM-be és ott, FR elött, nyomsz egy wipe cash partition-t, és egy wipe dalvik cash-t, és mehet is wipe data/factory reset Természetes biztonsági mentés, és külső mmc eltávolítása után.
Tudom én, hogy ez ágyúval verébre. De macerásabb megkeresni hogy melyik program okoz galibát, ami csak egy frissítés után jön elő. Ha egyáltalán ez volt a gond. Viszont a haver telója, hónapok után észhez tért, és azóta nem volt random újraindulása.
-
lajozs
aktív tag
Elég rapszodikus a frissítés. Most az enyém 138-ra frissített, FULL-t kértem, az első befejeztével a kék AZONNALI FRISSÍTÉS jelent meg elfogadható választásként, mire bölcsen újrakezdte a letöltést. Végezvén közölte, hogy az utolsó frissítés befuccsolt, indítsam újra a telót. Hosszabban bootolt, utána meg a 182-es hibátlanul felállt. De: a frissítő fájlt 4,54 GB-osnak naplózta... Most ezt írja ki a következő frissítésig. Letojom.
-
Sword
őstag
válasz
reddoors #5368 üzenetére
3 gomb... Hogy lehet rosszul csinálni?
cca. 25 informatikában eltöltött év után az az elméletem, hogy vagy valamelyik frissítő OTA-k közül - ez függ attól, hogy milyen verzióra húzom rá - vagy a full OTA lenne a helyes, ami független a fent lévő verziótól.Persze ez ott dől meg, hogy B156 esetén egyik "kis" OTA se ment fel, csak a Full, szóval akármi is lehet, a valószínűbb, hogy az FF nem egy megbízható módszer. Egyébként bitre ugyanúgy csináltam mindent most, mint pár hete, amikor a B138-ra húztam rá a B156-ot.
Egyelőre inkább pihentetem, piros felkiáltójelem már nekem is volt....
-
reddoors
tag
Szerintem semmi köze inkább valamit rosszul csinálhattál. Én javasolnám a kisebbik OTA frissítést , ha B156-os ROM van a telefonodon. Ha letöltés előtt 570Mb-ot mutat akkor tuti jó lesz . A nem full OTA frissítéseknél lényeges , hogy mi az alap ROM amire épül , hiszen ezeket az adatokat tartalmazza maga az OTA file is , és a hitelesítés egyik állomása az alap ROM megléte amire épülni tud. Hamarabb is lejön és gyorsabb is a frissítés.
-
snorbi82
senior tag
Egyből a frissitesre nyomsz? Várd meg még megkeresi utána jobb felső sarok teljes letoltese...
-
mentos
tag
Most van az hogy kezdek kétségbe esni. Ma is kikapcsolt a telefon se szó se beszéd. Megint fél perces visszakapcsolás segített csak. Mivel ez már a 2. készülék nem gondolnám hogy hardveres a probléma, de akkor meg hogy a fenébe derítsem ki hogy mi csinálja? Lehet hogy vírus vagy mi a tököm?
-
snorbi82
senior tag
Szerintem a 6x zoomot azért emelték ki, mert jobb képet készít 6x zoomban mint eddig,...
-
csubííí
senior tag
válasz
Cingáriusz #48 üzenetére
Főleg úgy, hogy "beázás" esetén garancia nincs rá, sőt egyből meg is szűnik.
-
törölt tag
Maximális fényerőt nem lehet korlátozni? Note7-esen volt "láthatóság külső fényben" vagy valami ilyesmi ami felnyomta a fényerőt, de ki lehetett kapcsolni. Itt is felmegy, már zavaróan magasra(elhapványodnak a színek).
-
reddoors
tag
válasz
gubacsino #5354 üzenetére
A 6X ZOOM csak elírás mert maradt a 10X ZOOM (ha megnyitom a kamerát ott továbbra is 10x ZOOM engedélyezett).
Frissítés után csak addig naplózza a telefon a felrakott OTA frissítésre vonatkozó adatokat ameddig nem csinálsz egy factory restetet. Reset után törlődik a naplózott log lista. Sajnos nem tudok már csinálni. -
gabesz839
senior tag
Üdvözlet. Hogyan lehet mobilnet havi fordulonapot beállítani? Nem találom sehol. Köszi
-
gubacsino
aktív tag
válasz
Szpisti #5348 üzenetére
Köszönöm! Jogos!
Ugyanakkor, ha lehet egy kérésem, valaki egy tényleges listát a változásokról közzétenne. Akár képernyőmentés formájában. Esetleg többeket érdekelhet.
Hátha ráfanyalodok én is az FF-re, bár nincs hozzá sok kedvem. Viszont ha van több érdemi változás is, ami érdekel, nem várnék heteket-hónapokat az OTA-ra.(Tudom a biztonsági frissítés fontos...lenne, de el vagyok a januárival is, főleg úgy, hogy készülékek zömén régebbi OS van, ahol már semmiféle támogatás nincs. Gyalázat persze, de ez van)
-
reddoors
tag
A "sima" OTA frissítés 570Mb volt, pont tegnap szántam rá időt , hogy felrakjam. A nemzetközi fórumokon is mindenhol 570Mb-ról beszéltek A képeken is 570Mb szerepelt mindenhol. Ha előtte hivatalos (nem beta) B156-os ROM volt a telefonon akkor minden gond és probléma nélkül fel lehetett rakni és nem kellett órákat várni a letöltésre sem. Nekem az 570Mb letöltéssel és felrakással együtt tartott kb. 30 prcig. Más kérdés , hogy utána csináltam egy resetet mert kellett egy kis frissítés a telefonnak.
Szóval ez na hivatalos verzió amit előbb vagy utóbb elérhetővé tesznek mindenki számára. -
Szpisti
addikt
válasz
gubacsino #5345 üzenetére
Ez nem valós changelog. Ha megnézed, az FF minden firmware-hez ezt írja. Talán a B126-osnál jött be a 6-szoros zoom. A B138 vagy B156 óta tízszeres zoom van, nem gondolnám, hogy a B182-nél visszamennek hatszorosra.
Aki feltette a B182-est, az meg tudja nézni a valódi changelog-ot, ha a Beállításokban a Rendszerfrissítés menüpontban az 'Aktuális verzió'-ra nyom. -
tothjani81
senior tag
válasz
burkus1993 #5344 üzenetére
Hát 2 éve laptoppal jártam így kb 6x kellett megrendelnem de sajna akkor se jött össze berágtam vettem máshol kp- ra mert úgy felba...... K az agyamat. De szorítok neked.
-
gabesz839
senior tag
Üdvözlet. Már az elején az ff-ben melyik lehetőséget kell kijelölni a full 182 -nél. 3 van. Mindet ki kell jelölni?
-
gubacsino
aktív tag
Huawei Mate 9 MHA-L29C432B182 >>> Changelog <<<
"Ez a frissítés lehetővé teszi a 6x zoomot a tisztább távoli képekért, optimalizálja az értesítés megjelenítést az értesítési sávon és javítja a rendszer teljesítményét és stabilitását.
[Újdonságok]
Új 6x zoom, amivel távolról is élesebb képeket készíthet.
Új értesítések az állapotsávon, amikor hitelesítés szükséges publikus Wi-Fi-hez.[Optimalizációk]
Optimalizált megjelenítés az állapotsávon, ami áttekinthetőbben jeleníti meg az értesítéseket.
Szükségtelen párbeszédablakok törölve.
A legfrissebb szolgáltatói paraméterek integrálva a jobb hálózati élményhez.
Javított készülékbiztonság a Google biztonsági frissítésekkel.[Frissítés megjegyzések]
1. Ez a frissítés nem törli a személyes adatait, azonban javasoljuk, hogy készítsen mentést minden fontos adatról a frissítés előtt.
2. A rendszer a frissítés után újraindul. Ez nagyjából 5 percig tarthat.
3. Ha problémába ütközne a frissítés során, hívja a Huawei ügyfélszolgálatot, vagy keressen fel egy hivatalos szervizközpontot a segítségért." -
burkus1993
csendes tag
nos immár március közepe óta 4.jére ujra rendeltem a telekomtól a mate9-et.
szorítsatok mostmár ki is hozzák
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok,
Valaki kérem homályosítson fel:
Mobilboltokban 2 év gyártói garanciával árusítják, de sok hirdetésben olvasok a 3+3+3 gariról?
Melyik a valós?
Köszönöm!
-
-
Bornie127
aktív tag
Volt már valakinek random újraindulása? Múlt hónapban nekem három, meg most egy. Nem ment semmi extra, csak a pulton pihent.
-
babhun
aktív tag
Sziasztok!
Nekem B138-as a szoftver van a telefonomon és próbáltam felrakni a kisebb B182-es csomagot, amit a firmware finderrel szedtem le, de újraindulás után nem indult el, csak a piros felkiáltójeles kép jött be (a víz levert). Ha a fullos csomagot próbálnám felrakni akkor az felmenne hiba nélkül újraindítás után?
-
Pongi1975
tag
Kézi firmware frissítés
Amire szükségünk van:
FirmwareFinder,(a továbbiakban FF), és az alkalmazáson belül letölthető FirmwareFinderProxy.
Mielőtt bármit is csinálnánk, ha fut a háttérben az AdGuard, azt kapcsold ki, mert különben nem működik az FF.
Elindítjuk az FF-et
Fent rátapizunk a három vonalra, és belépünk a settings-be Use proxy for install legyen bekapcsolva.
Ekkor felajánlja a FirmwareFinderProxy letöltését és telepítését. Itt nyomjunk a Download Addon-ra.
Most letöltöttük a kiegészítő alkalmazást, de nem telepítettük, húzzuk le az értesítő sávot és telepítsük a FirmwareFinderProxy-t.
Ha ezzel megvagyunk visszatérünk az FF-re. Rátapizunk a keresés ikona alul, amire megjelennek a letölthető romok.
Itt kiválasztjuk a számunkra szimpatikus firmware-t, jelen esetben a legelsőt, MHA-L29C432182 FullOTA-MF-t és rátapizunk.
Itt rányomunk a send firmware to updater-re, amire megnyilik egy új ablakban a FirmwareFinderProxy
Most visszalépünk a beállítások-> wifi-> és hosszan tapizunk az épp használatban lévő wifi hálozatra, és kiválasztjuk a Hálozat módosítása menüt
Pipát teszünk a Speciális beállítások elé, majd beállítjuk a proxy-t proxy hosztnév: localhost proxy port: 8080
Miután beírtuk és elmentettük a proxy-t visszalépünk a beállítások-> Rendszerfrissítés-hez és elindítjuk a keresést.
Miután megtalálta frissítést, és elkezdtük letölteni, szüneteltessük a letöltést, menjönk a wifi beállításokba, és kapcsoljuk ki a proxy-t. Majd folytassuk a letöltést. Ha mindent jól csináltál, akkor kb 1 óra és települt a firmware.
Mindenki csak saját felelősségére használja!!!
-
válasz
tal-garius #5317 üzenetére
Meg a gyari folia van rajta. Nem talaltam erteomes uveget ra.
S6 flip toknal volt ebbol mizeria, ott elismerte a samsung, hogy a tok szetkarcolja a kinelzot.
-
tal-garius
aktív tag
Szép és jó tok a gyári smart flip tok, de! Karcolja a kijelzőt, üveg fóliával nem csukódik be. Én ingyen kaptam hozzá, de már lecseréltem, miután a gyári fóliát szétkarcolta. Kinézetre a legszebb amit lehet kapni, de sajnos nem tesztelték le, kár hogy nem szövetes a belseje.
-
FF el 156 rol 182 n vagyok full verziot szedtem le
-
k5.20
senior tag
válasz
Luser2000 #5312 üzenetére
Akik NOVA-t használnak, azok nem fogják a képernyőzár-widget-et megtalálni, DE a nova 2-koppos beállításánál a Parancsikonok közül kiválaszthatják, hozzárendelhetik a gesztushoz.
Így a kikapcsolás után azonnal elsötétül a kijelző teljesen, nincs az a pár másodperces átmenet, ami korábban.. -
Vettem egy gyari flip tokot, delutan feldobom, es rakok ki kepet. 4k volt.
-
pepetech
őstag
Senki másnak nem ment OTA a frissítés? Lehet, hogy amiatt jött nekem mert Németországban vagyok a telóban ott a német SIM. De passz.
-
komarci
tag
Nekem is éjszaka települt magától. Újabb frissítést nem talál.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Még mielőtt 2016 véget érne, a Huawei letette az asztalra az év egyik legjobb phabletjét, amely a Kirin 960-nal és az Android 7.0-val már 2017-et vetíti előre.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Macska topik
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Futás, futópályák
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest