Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
emerzee
aktív tag
válasz
#24536576 #12645 üzenetére
A franc se tudja, sokan mondták már, hogy fura ízlésem van, de sose gerjedtem a bagzó macskákra. Nem is láttam még olyat, mert a neveltetésem nem engedi meg, hogy arra fordítsam a fejem, de biológia órán valaki egyszer mesélte, hogy azt olvasta, a hím macskakafélék az aktus alatt, beleharapnak a nőstény nyakába, hogy az ne tudjon elmenekülni...
Nekem van valami gyorsindításos megoldásom a kikapcsolt állapothoz... Megnyomom 2x a hangerő le gombot... Azzal le lehet fényképezni a macskákat... (Eddig, más ilyen funkciót tudó telefonjaimnál se lehetett ennél jobban beállítani a gyorsindítás paramétereit.) -
emerzee
aktív tag
válasz
#24536576 #12630 üzenetére
Nekem, már ne haragudj, de úgy tűnik, nem a helyén kezeled a dolgokat. Ez egy telefon ami tud fényképezni és nem egy fényképezőgép, ami tud telefonálni. Ez egy borsnyi érzékelő egy fél borsónyi "optikával". Ennyit tud. Szakértő kezekben, kicsit többet. (Egy kép, nem csak abból áll, hogy odatartom a telefont és lövök. Meg illik azt komponálni, nézni a fényeket, ha nem jó, visszamenni máskor, beállítani a képkivágást, az arányokat, a rekeszt, az időt, az érzékenységet...) Elsődleges célja a készüléknek a telefonálás, és ezért hívják "Telefonnak". Az, hogy nem nyomógombos, hanem "okos", egy plussz. Ezért a plusszért kell fizetni jó sok pénzt. A gyári programok amúgy se a legjobbak, semelyik gyártónál. Vannak a gyárinál sokkal jobb fényképező programok. Pont azért, mert a gyári általában limitált tudású. Lehet kapni egyébként kicsi, de használható fényképezőgépeket. Az ST65-öm nem egészen kétszer ilyen vastag és kisebb mint a telefon. Abban van 5x zoom. Vegyél egyet és fényképezz azzal. Nem nagy, tudod magaddal vinni. Szerintem a véleményed már mindenki ismeri a telefonról. Nem hiszem, hogy meg tudjuk változtatni. Nagyon sok helyen el tudod adni. (Csak gyorsan, hogy a "pénzednél maradj", mert minden használt cuccnak, gyorsan megy le az ára...) Más, lehet, örülne egy ilyen telefonnak, mint, ahogy én is örülök neki. És a dolgokat, igyekszem a helyükön kezelni.
-
rdt89
addikt
válasz
#24536576 #12633 üzenetére
Nekem nincs bajom vele ilyen téren. Nagyon gyorsan fókuszál és nem homályosít bele a képbe. Továbbra se várok el tőle többet, mint, hogy ha valakinek meg akarom mutatni mit láttam kivehető legyen, ne pedig annyira részletes, hogy látni lehessen rajta a legyeket is. Itt van egy éjszakai előkaptam és fotóztam vele, mert vörös volt a hold, szerintem telefonhoz képest elég, ha ez számodra "szar" akkor a Galaxy S9 se fog sokkal jobban lenyűgozni, vagy a P20 pro, mert azok se fényévekkel lőnek jobb és részletesebb képeket.
On is legyek:
Nekem tegnap a Firmware Finder talált egy frissítést, amit még nem lehet install-álni, de a megjegyzésbe az van írva, hogy integrated GPU Turbo, szóval lehet nem kell Novemberig várni ezzel a frissítéssel (jó nekem a Pro van de az is novemberre lett kiírva, mitn a sima) -
lajozs
aktív tag
válasz
Valld már be végre, miért vetted meg EZT a telót? Hiszen neked az a jó telefon, amelyet "látok valami érdekeset, előkapom, fotózok. Erre alkalmatlan a Mate" - vagy nem?! Azt, hogy erre mondjuk nem való amúgy sem egy ilyen kütyü, nem akarod elismerni. Az igenis a DSLR (vagy pár nagyon drága csúcstechnológiás újfajta fényképezőgép) területe. Én két DSLR Nikonnal (meg egy szekrény objektívvel) húzom a szám az átmenő 2.8-as(!), 25x-es zoommal megáldott Panasonicom mozgó célnál készült selejtjei miatt - mégis elfogadom kompromisszumnak a hordozhatóság kényelme miatt. A Mate 9-cel (és a Note 2 és 4-gyel) eszembe nem jutna fényképezni. Nem arra való; a szelfizést, emlékkép-ontást nem sorolom abba a kategóriába. Aki utóbbira - vagy "fényképezésre" - használja, tudatosan fel kell vállalja a szomorkás minőséget.
Ennek a készüléknek az árából sok alkalmasabb dologra futotta volna. Nem vetted a fárdtságot, hogy átgondold. Most végigsírod-dühöngöd a hűségidőt - majd veszel egy új, NEM fényképezésre kitalált valamit... -
dutrás
őstag
válasz
Az aktuális pillanatokban lehet hogy hibázik a szoftver de szerintem így is elfogadható szinten van. Próban meg szerintem nagyon jó. Persze értem hogy egy átlag ember igazából többet fotóz csak simán és ez rengeteg vitát eredményezett itt a fórumon is. Szerintem nem rossz ez.
-
rdt89
addikt
válasz
#24536576 #12631 üzenetére
Meg kell védjem a Huawei-t, mert kamerában a Mate 9 nagyon is erős. GSM arena oldalán rengeteg telefonnal összehasonlíthatod a részletességét különböző ISO szabvány szerint készült képeken és messzemenőleg az egyik legjobbak között van. Van Debrecenben egy srác ő P10 Plus-al fotózgat kb. ugyan ez a kamera, van blogja és még az újságba is benne volt, nagyon szép képeket ki tud csikarni abból a kis bolhapöszörőnyi lencséből. Hozzátenném, hogy nekem is sikerült állvánnyal 1-2 remek éjszakai remekművet alkotnom.
Nagyon béna fotós vagyok és gyakorlatlan, de számomra így is megfelelő a kép amit ebből a jószágból ki lehet hajtani.
Én ennél többet nem várok egy telefontól, mert csak egy telefon még mindig és nem DSLR
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
#24536576 #12525 üzenetére
Aki benne van a fotózás bugyraiban,annak nyilván semmitmondó egy mobilos kép.
Egy teljesen átlagos felhasználó,aki csak elcsípi a pillanatot,vagy kattogtat jobbra-balra,annak tökéletesen megfelel,teljesen vállalható.Abban egyet érthetünk,hogy mindenkinek más az ingerküszöbe.Viszont azzal a kijelentéseddel nem tudok egyet érteni,hogy nagyon gyenge gépen a kép,a videó meg egyenesen sztánalmas.Vannak fellépéses videóim a lányomról,amik sajnos rossz,előnytelen fenyviszonyok közt készültek(erős napsütésben,fehér sátor alatt),mégis,még lapos tv-n is élvezhető visszanézve.
Hangsúlyozom,nem lehet egy lapon említeni akár egy profi kamerával,akár egy profi fényképezővel,de szerintem itt nem is ez a cél. arra tökéletesen megfelel,hogy munkaképeket,vagy családi fotókat készítsen az ember,az utókor számára...
-
bezo076
tag
válasz
#24536576 #12505 üzenetére
Na ez az!Nálam is ez a helyzet!Vissza akartam én is tenni egy régebbi Romot...mert akkor még nem lett ilyen katasztrófa a kamerám! Mondom....semmi probléma...visszarakom a 363 buildet....azzal nem volt gondom!Hát már nem fogom....😪 Így meg használhatattlan az egész(össze-vissza fókuszál)
-
tothjani81
senior tag
válasz
#24536576 #12485 üzenetére
Hát nem tudom ti mit hogyan csináltok vele de közel 20.000. Képet lőttem vele automata módban is sokat de bárki nézte a képeket csak ámult hogy ezt mobillal csináltad? Lehet nem egyforma a kamera modul mit ahogy a belső tároló sem. Majd 2 évig használtam most csertem le 2 napja mate 10 prora de csakis az ip védettség miatt
-
H.Kornél81
tag
válasz
#24536576 #12476 üzenetére
Ejjha!
Az sem gyenge.
Beszéltem a szervízzel. Hétfőn leadom. Tegnap volt olyan, hogy egy játék közben beugró ablak(ami kb. a képernyő 1/3-a volt) csak egy alapszínekből álló pixelkatyvasz volt fehér háttérrel. Aggasztó ez, figyelembe véve, hogy a telefon tavaly szeptemberi. -
tannenbaum
csendes tag
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
#24536576 #12160 üzenetére
apkmirror.com próbáljátok ki, a legfrissebb béta verziót is, hátha azóta javították a hibát.
-
vwpolopg
őstag
válasz
#24536576 #12160 üzenetére
Ugye kvázi letorolni nem lehet csak a frissiteseket eltavolitani, nem írtam pontosan. Megcsináltam azt majd utána egy adattorlest, utána futár elindít, rinyál, hogy amíg nem frissül a play services nem tud működni, leokeztam, atdob a play áruházba, frissítettem és azóta működik újra.
-
pityaa23
senior tag
válasz
#24536576 #11843 üzenetére
hm, most úgy látom, hogy ezekhez az alkalmazásokhoz, amihez net kell, az éppen aktuális mobilnetet használó sim-re küldi az sms-t. Végül is logikus. Akkor ilyen esetben gyors át kell váltanom a telekomos simre.. Minden szép és jó lenne, ha a telekom is adna korlátlan netet elfogadható árért
-
Decske
senior tag
válasz
#24536576 #11673 üzenetére
Ugyan ezen a véleményen voltam, amíg el nem veszítettem a Xiaomi fülesemet. Hirtelen kellett valami zajkeltő. Nekem pozitív csalódás volt. Egészen jól szól, és minőségi cuccnak is érződik. Persze nem veszi fel a +10k-s fülesekkel a versenyt, de lecserélni valami olcsó gagyira teljesen értelmetlen.
-
mjani1172
addikt
válasz
#24536576 #11600 üzenetére
Mármint mi? Egy kérdés volt,hogy figyelemmel kísérítek- e a Mate 9 utódjának (azonos gyártó, azonos széria,lehetséges utódmodell) a fórumát különösen az ott lévő anomáliákat.
Ez így érthető számodra hogy kapcsolódik ide?
Gondoltam itt nincs nagy élet,ott viszont van, hátha ebben a pangásban szabad beszélgetni.
De mindegy, már bánom, hogy beírtam, eddig csak a kötekedés volt a válasz. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
#24536576 #11202 üzenetére
Nézd, a baj a Google hibája, mert az Android főverziók egyre rövidebb időintervallumokban jönnek ki, és mind a gyártó, mind pedig a szoftverfejlesztők oldaláról követhetetlen eme gyorsaság.
Továbbá másfelől a gyártók is hibásak, ugyanis egy frissen kiadott főverziót át kell alakítani az adott gyártó küllemére, ( EMUI, TouchWiz ) továbbá pedig az adott gyártó hardverére is optimalizálni kell a szoftvert. (Samsung Qualcomm Snapdragon, Huawei Hisilicon Kirin)
Ez utóbbi pedig borzalmas lépéshátrányba kényszeríti az Androidot az iOS-el szemben, ugyanis ott az egy szoftver, egy hardver ideológia nagymértékben felgyorsítja egy új főverzió terjedését.A megoldás az lenne, ha nem adna ki ilyen hamar új főverziókat a Google, sőt mellék verziókat sem, hanem a meglévő verziót tökéletesíté.
Csakhogy a piacot ez baromira hidegen hagyja, hiszen a konkurencia - pl Apple (iOS) - is felgyorsította a főverziók kiadását, és ha a Google behúzza a kéziféket, és később jön az Android P, akkor a kereslet nem éri el a kínálatot, és a potenciális ügyfelek a konkurenciához fognak vándorolni.
De ez az egész a szerény véleményemet tükrözi.
-
mjani1172
addikt
válasz
#24536576 #11181 üzenetére
Mint írtam én nem használom, de olvasom, hogy panasz van rá. Pl:
"A Nova Launchernél is gondok vannak... Ha ott állítok be élő hátteret, akkor lapozásnál elmossa az ikonokat"
"- Nova Launcher sokszor összeomlik, élő hátterek közül nem 1 ami nem gördül, vagy nem is megy"
Ezek az idézetek tőled vannak.
És ha beírod a keresőbe itt a Nova szót,akkor lehet a további panaszokról olvasni. Pl a tied.
(Nem az enyémet, hiszen én nem élek vele)Míg a gyári, amit használok, eddig nekem tökéletes.
-
velkeibalesz
tag
válasz
#24536576 #10998 üzenetére
Csak pont a kedvenc játèkom, aminek a finálèjában vagyok, az utolsó rivális előtt....
Kíváncsi lennèk mate 10 pron, ami eleve Oreoval jött ki, hogy viselkedhet.
Amúgy nyomkodom a telefont, tènyleg egyre jobb az Oreo. Hasít, mint az állat, de nèhol sajnos vannak benne apró mikrolag-ok, èppen csak tizedmásodperces megdöccenèsek, amik b198 alatt nem voltak. Ha ezeket kijavítják, ez lesz a legkirályabb telefon. -
lajozs
aktív tag
válasz
#24536576 #10353 üzenetére
Egy észrevétel a vezetékeshez. Mivel ezt triviálisan az audiókimenet és az analóg bemenetű bármi (erősítő, füles stb.) között értelmezzük, gond a telefon D/A konverterével van. A digitálisan rögzített anyagot (esetünkben tehát mindent) át kell alakítani analóg jellé (fenti bemenet esetén a rá kapcsolódó készülék nem játszik), márpedig a telefonok D/A-ja kérdéses. Elvben így előfordulhat akár, hogy egy kifejezetten igényes, audiofil BT készülék korszerű átviteli szabvánnyal jobb minőséget fog eredményezni, a saját felső osztályú D/A konverterével, mint a kábeles átvitel.
-
magicbox
senior tag
válasz
#24536576 #10359 üzenetére
Prémium előfizetőként messze van a hulladéktól. Sokkal jobb kódolást használ mint a legtöbb mp3. Nem losless, de mérhetőn jobban szól az átlagnál. Mondjuk a felhasználók nagy része ott cseszi szét a hangját, hogy elfelejti bekapcsolni a kiváló minőséget, illetve bekapcsolja a hangerő normalizálást, illetve gyenge nettel hallgatja, ahol kapásból ócskább hangot hall. Ha nem hiphop vagy rnb fan vagy, akkor semmire nem jó a Tidal választék szempontjából.
-
Sword
őstag
válasz
#24536576 #10359 üzenetére
Jön a Deezer HIFI-je, ott a TIDAL, szóval lehet lossless környéki zenéket így is hallgatni.
Androidon (érdekes, mert IOS-en van) nincs EQ a Deezerben, de mivel (eddig) erősítővel hallgattam, nem is kellett. Holnap tesztelem az erősítővel az Oreo-t, nagyon kíváncsi vagyok. -
magicbox
senior tag
válasz
#24536576 #10325 üzenetére
Annyira sokan panaszkodnak erre. Most vagy én vagyok ügyes, vagy nem tudom, de nálam nincs ez a értesítés. Pedig folyamatosan megy az Adguard.
A FB hibára (gondolok itt a kikapcsolhatatlan értesítésekre) kínomban feltettem a Friendly nevű FB alternatívát. Eddig meglepően jól működik, és még ingyenes is. Végre nem kapok semmi értesítést. Amire kell nekem, arra eddig hibátlannak tűnik. A hivatalos messenger fontos, de a FB alkalmazás nem.
-
peanar
senior tag
válasz
#24536576 #10265 üzenetére
Megszökni nem fogom, ahogy a lehetőség engedi, kicsit több időt szánok rá 😉
(#10266) rdt89
Jogos a tudni a helyén kezelni, mert pro módban klasszisokkal jobb képeket lő 😀... ezért is kérdeztem hogy milyen beállításokkal célszerű próbálkozni.
Összehasonlító képet úgy lenne értelme ha egyszerre, egymás mellett, ugyanazon fényviszonyok mellett készülnének a képek (már nincs meg a H8 telóm, de mivel a rokonságban meg van, megpróbálok majd valamit össze hozni).(#10267) choco01
Reggel gyorsan kellett kattintgatni, így automata módban próbálkoztam. Igaz, azóta megváltoztak a fényviszonyok, világosabb lett, de egyenlőre úgy néz ki, hogy a kijelentésem automata módra vonatkozik. Pro módba lépve, ott tesztelve már sokkal jobbak a képek, így viszont már úgy látom hogy ráver a kistesóra😀.
Mindezekhez azért hozzá teszem, hogy távol áll tőlem a profi fotózás, ezeket pusztán átlagfelhasznalóként mondom😉További kellemes ünnepeket mindenkinek!!
-
peanar
senior tag
válasz
#24536576 #10250 üzenetére
Igazad van, bocsi. Az egyik kártyánál azért működött, mert be volt kapcsolva a másik kártyára az átirányítás, mert előtte külön telefonban használtam...de mindjárt megnézem hogy így kijátszható e oda vissza
Viszont így akkor egy kicsit szomorú vagyok, ha az "olcsóbb" honorokba bele tudták tenni ezt a funkciót, akkor a felsőbb kategóriába miért nem
-
Imre9211
aktív tag
válasz
#24536576 #10205 üzenetére
Bármibe lefogadom h nálam nem fognak előjönni ezek a hibák
A hi care egy opció, de amig nekem a beállításokon belül nem talál újabb rendszerfrissítést, v magától fel nem ajánlja, addig nem is fogok updatelni.Könnyen meglehet ti vagytok jelenleg a tesztalanyok. Hi care-el együtt.
Lehet hurrogni. Nagyjából le@rom
Hivatalos oldalon is írják hogy a készülékedre megérkezik, az jelezni fogja
Új hozzászólás Aktív témák
ma Még mielőtt 2016 véget érne, a Huawei letette az asztalra az év egyik legjobb phabletjét, amely a Kirin 960-nal és az Android 7.0-val már 2017-et vetíti előre.
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Politika
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest