Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syrrius
tag
Sziasztok , találkozott valaki ilyen jellegű problémával HOGY:
Digitus 10m-es HDMI (1.4 FS) kábel az 1 számú gépemben a windows indításkor a logonál jelentkeznek képponthibák piros/zöld csíkok pontok , de böngészés , film , bizonyos játékoknál hibátlan a kép csak ott a winows7 betöltésekor , illetve a rage nevű játék közben tapasztalom a hibajelenséget.
De ez így nem is lenne idegesítő ,mert ugye a kábel nem a legjobb , viszont a 2. számú gépemben ezeknél is hibátlanul megy. Videokártya kizárva mert úgy is teszteltem hogy cserélgettem őket mindkettő nvidia , sőt a 2.számú gépből átrakva a vga-t az 1 számú gépbe még rosszabb lett a kép.
Még este kipróbálom hogy a közeg mennyire számít a sok konektor közelsége. Vagy az alaplapi PCe. interfész lehet a ludas bár az érdekes lenne...
1számú gép:
Alaplap: ASUS maximus Gene-Z
Ram: Kingstone 4X2GB
CPU: i7 2600k
Vga: ASUS 570GTX Direct CU
Táp: Corsair HX 750W
3 vinyó 1 SSD , 4db ház venti.2számú gép:
Alaplap: DFI Blood Iron P45
Ram: G.Skill 2X2GB
CPUore2DUo e8400
Vga: ASUS 560GTX Twinfrozr
Táp: Thermaltake 700W
1vinyó 1 SSD , 2db ház venti. -
lacika0926
tag
hello!
valaki tudna ebben segíteni?
van egy philips led tv-m és egy régi ibm monitorom.
külön külön jól működnek,de ha csatlakoztatom a hdmi kábelt akkor elkezd vibrálni a kép.
mi lehet a baj? -
Lacimacika
csendes tag
Üdv. Nekem képformátummal RGB YCbCr- van egy kis gondom. Megpróbálom tömören érthetően leírni ha mégsem sikerülne elnézést
.Adott egy HD5450 videókártya Catalyst driver13.1 Win7 32bites HDMI kábel 1.3b (régebbi driverral is megvan ez a gond) . Onkyo TX SR608-as erősítő+ projektor (Emachines v700) . Na most 720p-ben nem engedi hogy RGB-ről átváltsak YCbCr-re. 1080p-ben viszont gond nélkül engedi. YCbCr 4:2:2 vagy 4:4:4 mindet engedi. Már néztem minden beállítást erősítőnél is, de ha el lenne állítva valami akkor szerintem 1080p-ben sem engedné beállítani. Régebben engedte 720p alatt is az átállítást. Nekem a szemem azt szokta (YCbCr) meg, és most eléggé zavar ez a kép főleg 3D-nél
.Semmit nem cseréltem csak egyik napról a másikra megváltozott a kép láthatóan, RGB-re váltott. Azóta nem tudom visszaállítani YCbCr-re. A catalystban is alapértelmezettre nyomok azt adja be YCbCr-t. Átváltani viszont csak korlátoztott RGB-re vált. Valaki esetleg tudna segíteni köszönöm, vagy bármi ötletete lenne
-
dabadab
titán
válasz
pribeli99 #595 üzenetére
Akkor nem lehet, hogy az inkabb DisplayPort kimenet?
-
pribeli99
újonc
Sziasztok. Tudna valaki segíteni ? Vettem egy GTX 560 as kártyát. Remekül működik. Viszont van rajta HDMI kimenet. Ezt a csatlakozót keresem ha van valakinek. Ez nem mini de a rendes HDMI kábel viszont nagy . Köszi várom a megoldást segítséget tanácsot . Köszönöm nektek elöre is.
-
kovgab
tag
Kiráyl
-
konyi79
addikt
válasz
yodamester10 #592 üzenetére
Legközelebb ha kérdezik, tudni fogjuk...
-
yodamester10
őstag
Hogy megválaszoljam magamnak a kérdést,a tévén kellett átállíttatni a számítógép névre,és így tökéletes.Remélem segítettem másnak is.
-
yodamester10
őstag
Kis segítséget szeretnék kérni.A hiba hogy recés,csúnya,és nem tű éles a szöveg,kicsit fakóbb a szín.
Samsung t27a300 monitor tévéről váltottam,philips 32pfl6007k tv re,és hdmi-hdmi kábelel kötöttem össze mint a samut,és nem olyan tű éles a kép,mint a monitor-tévén.Ami adja a képet az egy gtx680,semmit nem állítottam,csak falról samu leszerel,Philips fel,kábel rádug,és nem szép a kép.Már átneveztem,mindent megpróbáltam,még az nvidia control panelben is,de hiába.Ami még érdekes jelenség,hogy mintha nem olyan gyorsan reagálna az egér,/g9x/. Viszont mondjuk az Avatar 3d-ben nézésénél olyan a kép mintha ott lennék
Hdmi-Dvi kábelen megy a 3d?Hang nem érdekel pc 2.1 hang rendszeren hallgatom.A hdmi kábel 2 méteres hajlítható aranyozott Lidiben vásárolt high-speed feliratos.Nem jövök rá mi a hiba.Ha valaki hozzáértő tudna segíteni megköszönném. -
InfiniteReality
őstag
válasz
#44794060 #589 üzenetére
Nem. A HDMI/DVI mindenképpen jobb, mert hosszabb távon digitálisan érdemes átvinni a jelet (meg egyébként is). De tyúkbél kábelen mindegy hogy analóg vagy digitális, ha túl hosszú, nem fog rendesen átmenni.
Analógon azért sem érdemes átvinni, mert a gépedben digitálisan jelen lévő információ (a videokártya által küldött megjelenítendő kép) -> átalakul analóggá, átmegy X méter kábelen -> eljut a monitorig/TV-ig ahol visszalakul digitális jelekké (feltételezve hogy LCD TV/monitorról van szó), végül megjelenik a kijelzőn.
Minden analóg-digitális, digitális-analóg átalakítás jelentősen ront a képen, illetve az analóg átvitel során (ha át is megy), jelentős a jelveszteség. Ezért van az, hogy akár 1.5 méter kábelhossznál is élesebb lesz a digitálisan átvitt kép, mint az analóg.
Ráadásul analóg kábelen áttuszkolni 1080p-t 15 méter hosszan, hát nem is tudom. Felesleges és nem is biztos hogy lehetséges külön jelerősítő közbeiktatása nélkül.
Igenis HDMI/DVI (digitális) kábelből kell jobb minőségűt venni. Olyat ami ránézésre sem tyúkbél, van rajta ferritgyűrű és aranyozott csatlakozós. Külön jó ha az is rá van írva hogy HDMI 1.3 vagy 1.4 illetve DEEP COLOR, 4K illetve 3D. Ezek mind szavatolják (ha nem 1500Ft az ára a kábelnek), hogy jó minőséget kapsz a pénzedért. Érezni kell, hogy egy ilyen kábel (akkora hosszban) ha 10.000 Ft-ba kerül, az sem feltétlenül sok érte... -
törölt tag
válasz
InfiniteReality #588 üzenetére
Köszi!
Ha sima VGA kábelt vennék ebben a hosszban, az jobb lenne? -
InfiniteReality
őstag
válasz
#44794060 #587 üzenetére
A 15 m elég hosszú. Ha nem minőségi a kábel akkor lehet ez. Sajnos a digitális jel sem vihető el végtelen hosszúságra. A HDMI szimpla réz kábel, minél hosszabb kell érdemesebb annál minőségibbet választani. Persze készülj fel, hogy nem párezer forint lesz az ára. Összehasonlításképp, valóban minőségi nem gagyi kábel 3 méter hosszan akár lehet 8ezer Ft is, persze pont itt a fórumon volt valaki aki olcsóbban vett jó kábelt.
Lényeg, hogy viszonylag kis hosszúságban lehet a gyengébb is megteszi, de 15 méternél NAGYON számít az árnyékolás meg úgy általában a kábel minőséget.
Ez a kábel ránézésre lehet hogy nem gagyi, aranyozottnak néz ki a csatlakozója, viszont a zavarszűrő ferritgyűrűket pl hiányolom róla... -
törölt tag
Sziasztok!
Kérném a kedves segítségeteket!
Vettem egy hdmi kábelt. 15 méteres!
(adapter.hu link)ez van ráírva: E301195 AWM Style 20276 80C 30VVW-1 PAK HENG
Max 720p-t tudok kicsikarni belőle, az sem túl szép. Egy Brazos és egy AOC 2434PW monitor között van a kábel.
Vigyem vissza, kérjek egy másikat, próbálkozzak más megoldással, vagy várjam meg a következő világvégét?
Köszönöm, hogy drága időtöket rám szánjátok! Nem leszek hálátlan! (Igazából, de.) -
rdi
veterán
"The iHDMI smart cable is recommended to replace the passive HDMI cable whenever the HDMI signal source, provides HDCP protection of the transmitted content. This includes the HDMI signal from such devices as a satellite decoders, HD digital cable television set-top boxes, Blu-Rays and multimedia consoles. "
Inteligens (aktív?) HDMI.
De már megrendeltem. -
rdi
veterán
válasz
InfiniteReality #582 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert a neten nem találtam iHDMI kábelt.
-
rdi
veterán
Üdv,
Tudja valaki, hol lehet kapni Magyarországon IHDM kábelt? -
InfiniteReality
őstag
Tévedsz. Valahogy át kell vinni a két félképet. Illetve pontosítok, van olyan 3D amihez kell a nagyobb sávszélesség. Nem véletlenül vannak olyan kábelek... Akármi is van ráírva, lényeg hogy nagyobb sávszélt tudjon átvinni, és akkor jó a 4K felbontásra, a deep color-ra, meg a 3D-re.
-
dabadab
titán
válasz
InfiniteReality #576 üzenetére
"Prémium kábel 60Hz-nél nagyobb képfrissítés és/vagy truecolornál nagyobb színmélység és/vagy 3D esetén kell."
3D eseten nem, az nem igenyel plusz savszelesseget (3D eseten 1920p@30Hz a maximalis felbontas).
-
konyi79
addikt
válasz
InfiniteReality #576 üzenetére
A konzolok háborújához nem nagyon értek, nem is érdekel.
Viszont ha azt akarod mondani, hogy a rajta lejátszott filmnél 3D-ben közben a lejátszást a TV távirányítójával vezérlve nagyobb adatsűrűséget tudsz elérni egy másik lejátszóval ugyanezt végezve, az azért legalább megmosolyogtató. Feltételezem egy film lejátszásával azért ha nyögősen is, de megbirkózik a hardver. -
InfiniteReality
őstag
Prémium kábel 60Hz-nél nagyobb képfrissítés és/vagy truecolornál nagyobb színmélység és/vagy 3D esetén kell. Egy nem gagyi (csak olcsó) kábel elvileg jó.
Egyébként szerint egy PS3-mal nem lehet "kihajtani" sem egy kijelzőt, sem egy kábelt. Már csak azért sem, mert gyengébb a grafikája mint egy XBOX360nak (meg lehet kövezni érte, attól még a tény, tény marad). Azaz, PS3-on kevésbé komplex a kép, amit át kell vinnie a kábelnek hiba nélkül.(#573) mák
Ránézésre tényleg nem gagyi a kábel, jó hogy ilyen olcsón hozzájutottál.
Sok a parasztvakítás a kábelek terén, sokmindent megpróbálnak eladni és beadni az embereknek, persze jó drágán.
Saját, privát véleményem szerint a kábel ami:
- Vastag és viszonylag merev
- Van rajta ferritgyűrű
- A kidolgozásán is látszik hogy nem gagyi
- Árnyékolt (ez következhet a vastagságából)
már elég jó kell legyen. Az meg hogy melyik HDMI specifikációnak felel meg, rajta van a dobozán.Ami parasztvakítás az például a nemtudom milyen folyadékkal átitatott árnyékolás. meg ilyenek.
-
konyi79
addikt
Érdekes ez a hdmi kábel őrület, ami a boltokban van. Hihetetlen szórás van árakban, és mezei felhasználót nagyon meg akarják etetni, jó tv-hez drága kábel kell. Szerintem egy drágábbon 2-3x rajta van az olcsó ára haszonként. Vettem egy Sony kdlhx751-et ps3-al együtt, de persze nem volt egyikhez se hdmi kábel. A sok eladó okoskodása után eldöntöttem letesztelem magamnak, mennyire szar az olcsó. Vettem az MM-ben 5k-ért egy kábelt, meg mellette az Auchanban találtam legolcsóbbat 799Ft-ért.
A két kábelhez a teszt adatfolyamot az a ps3 adta, cod black ops II, 2d és 3d is, meg Avatár BD végignézve 2D és 3D-ben is.
Igazából az olcsó kábellel kezdtem, a másik csak egy fél filmre való időt volt használva, de semmi különbséget nem tudtam észrevenni, pedig nagyon szerettem volna belenézni a drágább árából várt képminőség javulást.
Szóval a 799Ft-os kábellel azóta se volt kép szétesése, pixelesedés, hangya vagy bármi képhiba, amit észrevettem volna.
Persze ez másnál bukhat, de én tuti nem adnék ki "prémium" összeget egy sima kábelért, a tv mögött nem látszik az árcédula mennyi volt.
Maximálisan egyet tudok érteni az eredeti cikk írójával, csupán az a fontos, olyan helyen vegyünk kábelt, ahová 3 napon belül vissza tudjuk vinni ha valamiért mégse lenne jó. -
Slyer
senior tag
sziasztok!
kéne vennem egy 1m-es hdmi csatit. xbox lenne összekötve egy le40a656 samsunggal. az lenne a kérdésem hogy mindegy milyen veszek vagy fontos e pl hogy aranyozott e vagy nem... van különbség? melyiket ajánlanátok? a vaterás 150ft-os jó cumó lehet?
-
mák
tag
válasz
InfiniteReality #572 üzenetére
Szerintem nagyon korrekt, csak sajna 1.3-as a hdmi csatlakozóm van a vga-n, Majd lesz másik!
Boldog karácsonyt mindenkinek!!
-
mák
tag
Kézzel fogva semmi különbség nincs egy 8000 forintoshoz képest!!
"Szép" kidolgozása van, korrektnek tűnik.Az igazi 3D élményt csak vasárnap este tudom vele kipróbálni. Majd leírom a tapasztalataimat.
Habár nem vagyok gyakorlott 3D-ző, de csak megoldom a dolgot.
Szép napot!
-
mák
tag
válasz
InfiniteReality #566 üzenetére
Megrendeltem!
Kíváncsian várom, majd elmondom a tapasztalatokat.
Üdv!
-
mák
tag
válasz
InfiniteReality #564 üzenetére
Én is csak 3m-es kell és 8000-ért adják ha lenne. Szombathelyen!
A tescoba is csak 2-5 méteres van.Ez meg korrektnek tűnik olcsón!
Még szállítási költséggel is! Ja meg nem multi....
-
mák
tag
Sziasztok,
Tud valaki olyan webáruházat ahol van készleten 1.4-es HDMI kábel?
Köszönöm előre is!
Üdv:!
-
pepe1125
tag
Én vettem kettő darab dvi-hdmi átalakítót és hozzá egy 10 méteres hdmi kábelt. A PC a tv alatt van és a jelet a monitoromhoz szállítottam. Viszont zöld a kép. Próbáltam két 5 méteres toldós megoldást, a helyzet ugyan az. Jól megszívtam, mert így használhatatlan az egész és sokba került a kábelezés...
-
Wolf Howler
csendes tag
Jó napot kívánok mindenkinek!
Remélem jó helyen teszem fel kérdésemet.
A napokban vettem egy hdmi kábelt, melyel összekötöttem az Asus laptopomat a Samsung lcd tv-vel. Amikor elindítom a gépet gond nélkül bejön a Windows. De ha teljes képernyős filmet indítok el, a filmet lejátsza, de sem bezárni nem tudom a lejátszót, sem beletekerni a filmbe, de még csak kis képernyőre sem tudom állítani. Csak kényszer kikapcsolással tudom megállítani a gépet. Mi lehet a probléma. A gépem egy Asus F80S 2c4p, HD3470 Ati Radeon 256Mb videókártyával, 2Gb memóriával, cpu: Intel Core2 Duo T5750, xp-vel. -
z.istvan
csendes tag
A jövőben inkább áldozok rá többet, és ezt tudom ajánlani mindenkinek.
-
z.istvan
csendes tag
Nekem már volt "szerencsém" egy olcsó kategóriájú 1.4HDMI kábelhez, ami nem sokáig bírta, de legalább a TV nem ment tönkre.
-
-
InfiniteReality
őstag
Az újabbaknál ez már normálisan meg van oldva, azaz HDMI kimenetes a kártya, s így nem kell a saját DVI-HDMI átalakítójuk. Igen a DVI szabványban nincs hang, viszont semmi nem tiltja, hogy rátegyék.
Igen, tudom hogy az analóg jel rajtavan a DVI-I csatin de nincs rajta a DVI-D csatin, ezért volt idézőjelben az átverés. Mert ugye sokan "fúúúúúúúúúúúúúúúú átalakító"... semmit nem alakít az át, csak a megfelelő DVI lábakat a megfelelő DSUB lábakhoz vezeti. Egy passzív elem, az nem alakít át semmit sehová. És az ilyen "fúúúúúúúúúúúúúúúú átalakító" emberkék szoktak a legjobban meglepődni, hogy bizonyos DVI csatikba meg nem lehet beledugni (pl DVI-D).
-
Gyöször
senior tag
válasz
InfiniteReality #547 üzenetére
Nekem az LG tv-men van Dsub DVI és HDMI bemenet. HDMI Kettő is.
Dsub és DVI egyformán tűéles, a hdmi-n meg alig olvasható a betű az asztalon. 1080p-ben a kép is összemegy, a betűk meg jobbak olvashatók valami alacsonyabb felbontásban, de ott is pocsék. D-Subon ez elképzelhetetlen.Simán el tudom képzelni, hogy nekem a hdmi rész nem sikerült jól, neked meg a D-Sub-ot csak azért tették rá, hogy épp legyen. Engem már nem is érdekel, lett egy méregdrága hdmi kábelem, holott az első 900Ftos is ugyan ezt tudta.
-
dabadab
titán
válasz
InfiniteReality #552 üzenetére
"Régebbi ATI videokártyák"
Meg az ujabbak, meg kb. az osszes NVidia.
"A DVI NEM TARTALMAZ HANGOT"
A szabvany nem, ahogy leirtam, viszont fizikailag semmi akadalya a hang kikuldesenek, igy ezt meg is teszik a videokartyak.
"A passzív DVI-VGA átalakító viszont "átverés" csak olyan DVI kimenetről tud analóg jelet csinálni, amelyiken az analóg jel is kijön."
Nem atveres, ezt hivjak DVI-I csatlakozonak, ez viszont pont resze a DVI szabvanynak.
-
InfiniteReality
őstag
Régebbi ATI videokártyák, nem szabványos DVI kimenettel és saját DVI-HDMI átalakítójukkal a driver segítségével tudják ezt a feature-t.
De alapvetően A DVI NEM TARTALMAZ HANGOT. A videojel viszont pontosan ugyanaz, mint a HDMI esetében, ezért is lehet egy passzív átalakító elemmel átalakítani őket egymásba.
A passzív DVI-VGA átalakító viszont "átverés" csak olyan DVI kimenetről tud analóg jelet csinálni, amelyiken az analóg jel is kijön.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Minden, amit megkérdezhetnél a HDMI kábelekrõl: mítoszok, legendák és unalmas technikai részletek.
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest