Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tristis
őstag
-
Gabrika
tag
válasz
dudika10
üzenetére
egyetértek veled teljesen,
viszont mind elfelejtkeztek a videokártáykról - digit jel esetén
manapság már nem az alapi koax/optika az egyetlen, hanem ott a videokártyák +1. hdmi kimenetén gyönyörű digit jel mehet az erősítőbe
ha csak hallgatni kell a zenét, akkor ez a legkézenfekvőbb és kompromusszim mentes -
krystman
őstag
válasz
dudika10
üzenetére
Ezt biztos jobban tudod nem szólok már semmit sem. Az EQ-t nem tudom miért emelted ki ennyire, mert csak pl.-nak írtam. Az X-fi-t és a Xonart én egyszer sem írtam, hogy felsőkategóriás lenne, nem tudom honnan szeded ez! De ennek ellenére én sem szeretek EQ használni. De egy kommersz rendszeren kénytelen az ember használni, mert ez nélkül nem igen szólnak semmit sem. De stúdiókba is használnak EQ-t, szerintem annyira nem elítélendő dolog. De nyilván FLAT hangzás a legjobb, egy jó rendszeren.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dudika10
üzenetére
Hát igen, a DDL elég hasznos azoknak, akik 5-1es cuccot használnak digitális kimenettel.
(#148) Gál István : 1szer mértem le a cucc fogyasztását, ahhoz képest nem volt olyan eget verő, úgy, hogy ugye külön sub erősítő van, ahhoz képest azzal is film alatt vmi ~200W körüli fogyasztást tudtam kicsikarni, szal nem volt olyan vészes, pedig jóval többre számítottam.
Elégedett vagyok én a cuccal, nincs vele semmi gondom, főként annyiért, amennyiért vettem.. 
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dudika10
üzenetére
Az utolsó rész nem igaz...
Mert pl az Nforce 4 Ultra chipset-es alaplapom (A8N-E) is küldte már a Dolby Digital-t és a DTS-t coax-al, viszont Dolby Digital Live-ot és DTS-Connectet még nem tudott, ez tény.. Nem tom pontosan, hogy mire gondoltál.
Viszont, az ALC889A alapból tud DDL-t, amint az Audigy 2 ZS-hez meg kellett vennem...
(#142) dudika10 : Nincs is vele probléma, eljátszadoztam én ezzel, mire behangoltam.. Meg vagyok elégedve velük.. bőven.
Nagyobb szobába megint más lenne, dehát kitudja, mikor kerülnek ezek nagyobb szobába. (ha kerülnek
) -
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Speeedfire
félisten
válasz
dudika10
üzenetére
Azért szerintem annyira nem egy nagy összeg. Amit most fogok majd építeni, nagyjából 5-8 ezer forint lesz. Készen meg kb 20 körül lehet már venni jóféle dac-ot. Nem prémium, de sokkal jobb mint a pc belsős hangkártyák.
Elvileg ezek már elég jók. [link]A csöves erősítőknél is van DA átalakítás hacsak nem analóg az eredeti forrás (lemez). Ha digitálisan tárolod az adatot (CD, vinyó) akkor lesz DA átalakítás.
Az erősítő színezése az már más tészta.Valóban, igazad van. Hát manapság ugye meg mindenki digitális forrású zenét, filmet stb néz/hallgat/használ.

hackeeeee: A lényeg, hogy a digitális jelet minél kevésbé szabad "formálni". -
Speeedfire
félisten
válasz
dudika10
üzenetére
A nagyok azt mondják, hogy valóban nem a legjobb a hangkártya. Ha már mindenféleképpen pc, akkor inkább egy usb-s DAC, mivel a pc kapcsoló üzemű működése sok zajt vesz fel. (Ha hülyeséget írok javítsatok ki.)
Anno én is inkább optika bementetes dac-ot akartam építeni, de lebeszéltek róla. Azt mondták inkább usb-s legyen, lehetőség szerint külső tápos (rádiótechnika szerint ez nem fontos, mert nem észrevetető).Azért a jobb minőségű erősítőkben jóféle dac van.

hackeeeee: Hát igen, a denon is már egy olyan kategória, hogy...
Anno és is sokáig stereo-t használtam. Régi igazi erősítő+hangfalak (minőségi tesla 1980-ból
), de aztán megadta magát. Bár remélem egyszer megfogom tudni menteni majd. 
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dudika10
üzenetére
Tény... Ezt mindenki maga dönti el, hogy mit használ.

(#102) Speeedfire: Jogos, és igazad is van. Sokáig nekem is sztereó cuccom volt, bár 5.1-es erősítővel volt hajtva, bár az is analóg kábellel volt összekötve. Amióta megvan a Denon, azóta only coax, amíg az audigy volt, de most leváltottam, audigy 2 zs-t eladtam, és az alaplapi megy, optikával.
Akit nem vonz a térhangzás, és a többi fícsör, annak sosem ajánlottam 5.1-et, mindig csak 1 jó sztereó erősítő, hozzá 2 baba hangfal.

-
hackeeeee
Jómunkásember
És akkor most kilyukadunk csak oda, hogy ezekben a pc-s recsegőkben, amelyikben van persze, nem a legjobb a DAC, és ezért érdemesebb inkább analógban használni őket?
Mint írtam is, én az Optika és a Coax között is hatalmas különbséget vettem észre, bár ugye hangkártya váltás is volt.. Optika az ALC889A-ról megy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mondjuk valamilyen szinten mondasz valamit.. De ettől függetlenül is, nem poénból jobb a digitális jel.. Havernál sz@rakodtunk ezzel sokat, sok kábel.. tehát ugye csatornánkénti kábelezés, kontra coax (digitális) és sokkal szebben, tisztábban szólt digitális jellel a cucc, mint analógba.. Szal valami oka csak van ennek..

-
Gabrika
tag
igazad van, az erősítő (DAC) és a hangsugárzók fizikai szétválasztása nem szükséges feltétele a minőségnek, csak általában jellemző irány
magam nem vagyok aktív zenész, de barátaim koncertjeire lelkesen eljárok, ott is van 2 az 1ben

nagyon mókás ez a infra-hang-verseny, én is szeretnék benevezni egy -pi/2 Hz-es hanggal, amit éppen most adtam ki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gál István
senior tag
5-10k eltérés van a két összehasonlított szett között (ráadásul a logi a drágább) amelyek egyébként is alacsony árúak. mindkettőnek az oldalán van a reflex nyílás, semmi extra. Szerinted komolyan lehet olyan lényeges különbség az általad említett paraméterekben (falvastagság, tervezés, merevítés, erősítő) ami ilyen árkategóriában számítana?
Én fogadnék az erősítőre is: egy 30k körüli cuccban túlzás lenne erősítőnek nevezni azt a valamit ami hajtja a szettet, szerintem az is kizárt hogy ennyiért beleszorult volna valami komolyabb darab a szerkezetbe.
Nem tudok mást/többet/ésszerűbbet írni erről neked. Esetleg olvasd el ezt az írást ha nekem nem hiszel. Elég alap, könnyen emészthető.
Szerk: Nem a cuccot akarom szidni, ár/érték tekintetében remek!
-
Gál István
senior tag
Ha úgy érzed nem igaz, magyarázd már meg nekem hogy ér el nagyobb hangerőt/ütést és nagyobb mélységet egy 6,5"-es membrán ami kisebb ládában van mint a 8"-es miközben minőségre mind a kettő egykutya és az erősítő ami hajtja őket ugyanaz a kategória. (Edifier/Logitech)
Erre tényleg kíváncsi vagyok...
-
Frigetrus
aktív tag
Veled értek egyet.
Többieknek: Amúgy nagyon nagyon fontos a láda is. Felesleges ezen vitázni.
hogyan szólhat jobban mint a logi?
jobb minőségű hangszóró, jobban hozzá tervezett láda, jobb erősítő. ennyi...
Nem kéne elveszni a méretekben, számokban, stb.
szerintem... béke
Amúgy jó a cikk!

-
Gál István
senior tag
Én a puffogásról eddig egy szót sem írtam
. Te kezdted el felhozni a puffogást hogy ezzel a másik jelenséggel igazold a téves elképzelésedet. Hangnyomásról, legmélyebb hangokról volt szó addig. -
moha21
veterán
Persze a láda nagyon fontos dolog, de a hangszóró felülete még jobban. / A plazmahangszóróknál az ív hossza adja meg a mélységet /
Persze szar "doboz" szarul szól.
De akkor is kell egy membránméret a frekvencia eléréséhez.Az más kérdés, hogy sok embernek elég a 100 Hz körüli érték és egy jó doboz szépen kiadja.
Szar dobozzal meg jó hangszórót is el lehet rontani ez tény, de a membránátmérő akkor is számít!
-
Gál István
senior tag
A hangszóró átmérője nyilvánvalóan nagyobb szerepet játszik a legmélyebb hang és max hangnyomás elérésében mint a láda felépítése. Szerintem ennek az ellenkezőjét ne hírdesd a fórmuban

Mind az Edifiernek, mind Loginak ugyanolyan "minőségű" ládája van, nem hiszem hogy annyival jobban lenne megépítve az egyik hogy a kisebb bass drivert ellensúlyozná a jobb kialakítás.
Ennyit akartam.
-
moha21
veterán
"semmi köze a hangszóró átmérőjéhez és egyébként sem a hangszóró átmérője határozza meg csak a max hangnyomást és a legmélyebb hangot sem.
"Nézz utána, mert nem igaz.
2 cm-es membránnal, hogyan csinálsz 20 Hz-et? Építhetsz akármilyen ládát a büdös életbe nem fog 20 Hz-en szólni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hardcore café
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- BestBuy ruhás topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Phantom Black, fóliás új állapot, Regalaxy
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- Xiaomi Redmi Note 13 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3885, 100% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 32GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 - TOUCH
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Elégedett vagyok én a cuccal, nincs vele semmi gondom, főként annyiért, amennyiért vettem.. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Te kezdted el felhozni a puffogást hogy ezzel a másik jelenséggel igazold a