- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
válasz
Speeedfire #160 üzenetére
Optikának ***** nagy a jittere coax-hoz képest. Most jöhettek, hogy ugye jó ha nincs semmilyen elektromos kapcsolat a két vég között... spdif/coax csatlakozókat illik izolálni, ami elvileg az spdif szabvány része, gyakorlatilag mindenki(a professzionális gyártókon kívül) tojik rá.
HDMI meg jó, de szerintem még jó ideig 44Khz stereo lesz a szabványos formátumOda viszont nem kell 8 csatorna stb, 2 kell, de azok nagyon jók legyenek.
-
Gabrika
tag
válasz
Speeedfire #160 üzenetére
hasonlítsd inkább egy hdmi kábellel - az sem sok pénz, sőt szinte eltörpül a többi kábel mellett
digit jelnél amúgy sztem ritkán lehet hibázni a kábellel
-
neilszab
őstag
válasz
Speeedfire #144 üzenetére
"EQ-val kapcsolatban meg csak annyit, hogy ha már egy hangrendszernél EQ kell, akkor ott nagy bajok vannak.
"
Vagy előfordul, hogy szimplán nem ért egyet az ember a felvételt készítő hangmérnökkel...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Nekem Victory 80-am volt asszem.
Igen gyári adat.
[link]
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jobban mondva a thx, csak egy minősítés.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #138 üzenetére
Hát ugye, Somogyi hangfalak, szal nem csúcsminőség. Bár attól függetlenül sztem szépen szólnak.. Nem is ez a gond...
Hanem ugye 6ohm-on 110W megy ki, 8-on pedig 75.. Azért csak van 35W különbség.
-
krystman
őstag
válasz
Speeedfire #130 üzenetére
Ha nem nyúlna bele, akkor bőven elég egy integrált is. Akkor minek van felsőkategóriás hangkártya? Próbáld ki egy alaplapi digitális kimenetet meg egy ilyen felsőkategóriás kártyáról mit fog szólni. Ha a gépen állítot az EQ az is 1 és 0-ból áll, és még is be tudod folyásolni. Ennek az egésznek csak annyi előnye van, hogy nem a kártya D/A konverterét használod ha nem a külön erősítőét. De gondolom nem hülyeségből fejlesztenek ki drága kártyákat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #135 üzenetére
Magák a hangok is szebbek optikán..
Ő, igen, csak ugye a poén az, hogy csatornánként 110/75 watt (6/8 ohm). Mielőtt hozzám került, 6ohm-os cucc volt rákötve, hát gusztustalan volt, amit szólt..
-
krystman
őstag
válasz
Speeedfire #124 üzenetére
Hát szerintem azért nem teljesen! Azért nem hiába van egy X-fi-be kb.52millió tranzisztor! Még a integráltba ennek a negyede! Azért rengeteg olyan funkció van egy külső hangkártyán ami az integrált csak alapokat tudja. E mellett nem mindegy,hogy a hang hogy van előállítva. Az integráltak pl.egy EAX-ot processzor terheléssel tudja csak megoldani, szoftveres úton, még egy külső kari mindent hardveresen tud végezni. Én még nem nagyon láttam olyan integrált h.karit ami izomból tud dolgozni. De nekem is a laptopba ilyen Realtech kártya van, és nem rossz a hangja ahoz képest. De amikor az asztalin az X-fi-n hallgatom ugyan azt a zenét, az teljesen mást szól. Sokkal több magas van benne, és a hangok nagyon tiszták. Addig nagyon jó egy integrált még egy X-fi vagy Sonart nem hall az ember.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #117 üzenetére
Az audigy 2 zs 48khz-t tud min, annál lentebb ugye nem tud menni.. Most alaplapi recsegő (ALC889A) megy optikán. Na de akkor, átállítottam vezérlőpult/hangnál 44,1khz 16bit-re.
-
neilszab
őstag
válasz
Speeedfire #107 üzenetére
Félreértesz, én a jeltovábbítás veszteség mentességéről írtam és nem a konvertálásáról, rögzítéséről.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #113 üzenetére
Hmm.. Nos, akkor állandó használatra ezt sem "érdemes" használni, ha jól értelmezem, igaz? Vagyis, alaphelyzetben, mp3-hoz ezt nem nagyon kell használni.
Viszont ugye, vezérlőpult/hangban nekem 44,1khz/24bit van beállítva, most akkor foobar-ban 16bit. Vagy most akkor a hangnál is át kéne raknom 16bitre?
Hát, én is erősítőbe dugom a fülest, de csak azért, mert nincs meg a kábelem az előlapi kivezetéshez..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #92 üzenetére
Ez tény...
Nem is vitatkozom ezen..
Csak Én azt vallom, hogy aki filmezni akar, az ne PC-s szettet vegyen, hanem akkor inkább gyűjtsön hozzá még egy ideig, és építsen komplett rendszert. Sztem hosszabb távon sokkal jobban megér(het)i. Dehát kinek a pap.. Csak zenére only stereo...
-
Gabrika
tag
válasz
Speeedfire #84 üzenetére
bizony más fogalmak, de ma már szerencsés esetben együtt vannak
haggyuk megy a digitális világot digitálisnak, s a digitális analóg átalakítást pedig az analóg rendszereknek (pl. egy erősítőnek - amiben persze sok sok digitális dolog is van, de ez most itt nem érdekes)
így sztem jobb lesz a végeredmény, mert helyére kerülnek a dolgoka videokártya szépen felváltja a hangkártyákat ha persze nem rögzítésről van szó
-
Gabrika
tag
válasz
Speeedfire #78 üzenetére
miben lehet mérni a különbséget egy pcből kikukucskáló analóg kimenet és a csöves erősítők (jobb fajtái) között?
mert csak a jelzős szerkezetben van hasonlóság, azaz az analóg szóban -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #78 üzenetére
Naigen.. mondasz valamit.
Dehát ahogy teis mondod, az egy teljesen más kategória...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch (minimálisan használt)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest