- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
krystman #154 üzenetére
Azért a Xonar Essence sztem bőven lehet már felsőkategória...
Főként úgy, hogy külön DAC-ot adnak hozzá...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dudika10 #147 üzenetére
Hát igen, a DDL elég hasznos azoknak, akik 5-1es cuccot használnak digitális kimenettel.
(#148) Gál István : 1szer mértem le a cucc fogyasztását, ahhoz képest nem volt olyan eget verő, úgy, hogy ugye külön sub erősítő van, ahhoz képest azzal is film alatt vmi ~200W körüli fogyasztást tudtam kicsikarni, szal nem volt olyan vészes, pedig jóval többre számítottam.
Elégedett vagyok én a cuccal, nincs vele semmi gondom, főként annyiért, amennyiért vettem..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #144 üzenetére
Nekem Victory 80-am volt asszem.
Igen gyári adat.
[link]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dudika10 #140 üzenetére
Az utolsó rész nem igaz...
Mert pl az Nforce 4 Ultra chipset-es alaplapom (A8N-E) is küldte már a Dolby Digital-t és a DTS-t coax-al, viszont Dolby Digital Live-ot és DTS-Connectet még nem tudott, ez tény.. Nem tom pontosan, hogy mire gondoltál.
Viszont, az ALC889A alapból tud DDL-t, amint az Audigy 2 ZS-hez meg kellett vennem...
(#142) dudika10 : Nincs is vele probléma, eljátszadoztam én ezzel, mire behangoltam.. Meg vagyok elégedve velük.. bőven.
Nagyobb szobába megint más lenne, dehát kitudja, mikor kerülnek ezek nagyobb szobába. (ha kerülnek
)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #138 üzenetére
Hát ugye, Somogyi hangfalak, szal nem csúcsminőség. Bár attól függetlenül sztem szépen szólnak.. Nem is ez a gond...
Hanem ugye 6ohm-on 110W megy ki, 8-on pedig 75.. Azért csak van 35W különbség.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #135 üzenetére
Magák a hangok is szebbek optikán..
Ő, igen, csak ugye a poén az, hogy csatornánként 110/75 watt (6/8 ohm). Mielőtt hozzám került, 6ohm-os cucc volt rákötve, hát gusztustalan volt, amit szólt..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gál István #131 üzenetére
Nekem ugye, AVR-1306-om van, annak idején 40k-ért vettem át havertól, úgy sztem 3-4 éve, lehet kicsit több. Nagyon meg vagyok vele elégedve, igaz 6ohm-os recsegők kellenének rá, dehát ez van ami van, így is néha csak pislogok, hogy hogy szól... Főként most, optikán.
Más, WASAPI-val észrevettem egy érdekességet, foobar-ban szól a web-rádió wasapi kimeneten, erre youtube-on nincs hang... Foobar, böngésző bezár, böngésző úrjaindít, utána már jó..
(#130) Speeedfire : Én is így tudtam, hogy S/PDIF-nél (tehát coax/optikánál) nincs konvertálás, mondhatni direkt-ben megy a jel. Pedig ugye, észrevettem pozitívumot az optika javára.
Nem tom, hogy ennek mi lehet a fő oka, lehet a fény.
Nekem ezek után csak olyan recsegő kell, amin van optika, semmi más...Creative pedig, soha többet...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
krystman #120 üzenetére
Mert szebben, dinamikusabban szól optikán mint az audigy 2 zs coax-al? Talán csak azért...
Nincs annyi mély, hát, a sub-om sokkal dinamikusabban tolja a mélyet, mint az audigy 2 zs-vel tette. A DD/DTS is sokkal másképp szól, mintha úgymond több hangom lenne. Én nem hallok több zajt, ha nem szól semmi, és feltekerem max-ra a hangerőt ugyanannyi zajt hallok, mint hallottam előtte...
Szal, analógon előfordulhat, hogy nem pont a legjobbak az alaplapi hangkártyák, ebben nem kételkedek, de nekem itt optikán kellemes csalódást okozott..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #117 üzenetére
Az audigy 2 zs 48khz-t tud min, annál lentebb ugye nem tud menni.. Most alaplapi recsegő (ALC889A) megy optikán. Na de akkor, átállítottam vezérlőpult/hangnál 44,1khz 16bit-re.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #113 üzenetére
Hmm.. Nos, akkor állandó használatra ezt sem "érdemes" használni, ha jól értelmezem, igaz? Vagyis, alaphelyzetben, mp3-hoz ezt nem nagyon kell használni.
Viszont ugye, vezérlőpult/hangban nekem 44,1khz/24bit van beállítva, most akkor foobar-ban 16bit. Vagy most akkor a hangnál is át kéne raknom 16bitre?
Hát, én is erősítőbe dugom a fülest, de csak azért, mert nincs meg a kábelem az előlapi kivezetéshez..
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah szóval akkor, foobar-ban a wasapi-t érdemes átállítani 24bit-re?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dudika10 #101 üzenetére
Tény... Ezt mindenki maga dönti el, hogy mit használ.
(#102) Speeedfire: Jogos, és igazad is van. Sokáig nekem is sztereó cuccom volt, bár 5.1-es erősítővel volt hajtva, bár az is analóg kábellel volt összekötve. Amióta megvan a Denon, azóta only coax, amíg az audigy volt, de most leváltottam, audigy 2 zs-t eladtam, és az alaplapi megy, optikával.
Akit nem vonz a térhangzás, és a többi fícsör, annak sosem ajánlottam 5.1-et, mindig csak 1 jó sztereó erősítő, hozzá 2 baba hangfal.
-
hackeeeee
Jómunkásember
És akkor most kilyukadunk csak oda, hogy ezekben a pc-s recsegőkben, amelyikben van persze, nem a legjobb a DAC, és ezért érdemesebb inkább analógban használni őket?
Mint írtam is, én az Optika és a Coax között is hatalmas különbséget vettem észre, bár ugye hangkártya váltás is volt.. Optika az ALC889A-ról megy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mondjuk valamilyen szinten mondasz valamit.. De ettől függetlenül is, nem poénból jobb a digitális jel.. Havernál sz@rakodtunk ezzel sokat, sok kábel.. tehát ugye csatornánkénti kábelezés, kontra coax (digitális) és sokkal szebben, tisztábban szólt digitális jellel a cucc, mint analógba.. Szal valami oka csak van ennek..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #92 üzenetére
Ez tény...
Nem is vitatkozom ezen..
Csak Én azt vallom, hogy aki filmezni akar, az ne PC-s szettet vegyen, hanem akkor inkább gyűjtsön hozzá még egy ideig, és építsen komplett rendszert. Sztem hosszabb távon sokkal jobban megér(het)i. Dehát kinek a pap.. Csak zenére only stereo...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #78 üzenetére
Naigen.. mondasz valamit.
Dehát ahogy teis mondod, az egy teljesen más kategória...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tehát, akkor külön érdemes még ASIO-t feltenni, ha alaplapi recsegőt használok? Mert ugye nekem csak driver van telepítve, és win alatt be van állítva a 44,1khz, vagy elég ez így is?..
Én évek óta nem használok analóg kimenetet.. :]
Amúgy, ha már itt tartunk.. Ugye havernál Z5500 van, és valahogy nemtom, szépen szól meg minden, de valahogy mégsem tetszett a hangja, mintha valami hiányzott volna belőle, vagy nemtom.. Számomra nem volt olyan szép, dinamikus a hang. Bár lehet, hogy csak az analóg kimenetek miatt, nemtom..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Házimozi erősítőbe, így van..
Hát, elvileg igen, gyakorlatilag meg, elég nagy különbség van a 2 kártya között...Bár sztem a fő ok az is, hogy 48khz-t tudott az Audigy min..
Szal nem tudom, havernak mondjuk annó javasoltam, hogy a Z5500-át kösse be digitálisan.. Bár ugye akkor sokmindenhez Dolby Digital Live kéne, bár ugye ezt a Realtek kártyák tudják alapból.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hm.. Naigen.. Mondjuk ugye nekem Audigy 2 ZS-m volt.. Télleg, ez az X-FI képes 44,1khz-ra? Mert ugye az Audigy-m nem tudta, 48khz-től indult. Bár én nem foglalkozok analóg kimenettel.. Az audigy coax-al ment, most az integrált pedig optikával.. És meg kell mondjam, az ALC889A sokkal szebben szól optikán, mint az Audigy 2 ZS szólt coax-al.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magisk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Metal topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest