Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
Ez a jitter dolog engem ennyire már nem vonz. Ez már inkább az igazán hardcore hifisták szokták nézni. Én egyelőre még hanyagolom ezt a hdmi dolgot. Nem fog olyan gyorsan betörni az audio világba szerintem. Főleg ahol ténylegesen az audio a fő szempont és nem házimoziról beszélünk.
(Elnézést kérek a hardcore hifistáktól.
) -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Jobban mondva a thx, csak egy minősítés.

-
Speeedfire
félisten
válasz
krystman
üzenetére
Lesz különbség, elhiheted. Mint írtam vannak külön áramkörök azért még ott, meg visszacsatolások is.
Itt van pl ez, nézd csak meg, nem csak 1 kábel megy az ic-hez. Vagy amit fentebb is linkeltem. Ezeken a pár 100 ft-os alkatrészeken, múlik, hogy milyen lesz a minősége a cuccnak.
EQ-val kapcsolatban meg csak annyit, hogy ha már egy hangrendszernél EQ kell, akkor ott nagy bajok vannak.

hackeeeee: Ha jól tudom, azért nekik is akadt 1-2 jó szériás cucca. Barátom is otthon magnat monitor hangszórókat használ, amik nagyon szépen szólnak. Pedig a magnat sem az a tipikus felső kategóriás cucc.Az a 75W elég jó szerintem.

Mondjuk érdekes, hogy a gyári adat 6/8 ohm, általában 4/8 ohm szokott lenni ha jól tudom.
dudika 10 szerintem a "hardwares" kódolásra gondolt, ami elég sokat számít. Szoftveresen bármelyiken megoldható, az eredménye már megkérdőjelezhető.
A hw-es dekóderek meg elég bonyolúltak, ezeket általában kiszokták spórolni. [link]
Pl ott van a logi z-2300, amire rá van írva, hogy thx. Ehhez képes hifi cuccoknál is elég magas áron van csak ez benne...
-
Speeedfire
félisten
válasz
hackeeeee
üzenetére
Amúgy minél nagyobb a hangszóró ellenállása annál szebben szól, természetesen ha jó minőségű.
A hangerő meg csökken.Elképzelhető, hogy valamivel jobb az optikai kábeled mint a coax. Vagy jobbak a csatlakozói. Ezért is írtam, hogy a sok tényező miatt, egy jó kimenet is torzulhat.

-
Speeedfire
félisten
válasz
krystman
üzenetére
Amik ezzel a nagyon "profi" x-fi -vel jössz, sajnos nem tudlak komolyan venni. A xonar még talán, de ezek csak "megvezetésre" vannak. Ha megnézed a komolyabb cuccokat, esi, maudio stb ott kicsit komolyabb áramkörök, visszacsatolások vannak, rendes normális tervezéssel és kivitelezéssel. De mindenféleképpen tudni illik, hogy a belső hangkártya nem lesz jobb mint a külső a felvett zajok miatt. Éppenséggel lehet, hogy csak mérhető lesz, hallható nem, de sok eszköznél már belerondíthat a hangképbe.
Nézd meg mennyibe kerül rájuk pakolt ic, nem több mint 3-6K. A körítés a lényeg, milyen megoldásokat használnak hozzá. Milyen teljesítmény erősítőt, milyen audio áramkörök vannak rajta. Attól hogy van rajta 52 millió tranzisztor attól még nem lesz minőségi.Spdif-nél nincs is konvertálás ennél az ic (pcm2902e)-nél.... (maga az ic 3k)
Nincs rajta 52 millió tranzisztor még is felső kategóriás.

-
Speeedfire
félisten
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nálam az audigyben ilyen beállítás nincs.

Még nem használtam ilyet, a cikk szerint jobb lesz valamivel. A kérdés az, hogy ezt ki tudja-e hozni a rendszered. A kérdésre a válasz valószínűleg igen, a denon nem nagyon szokott rossz dolgokat gyártani.
Igen 16 bit mindenhol, hogy minél kevésbé "konvertálgassuk" a jeleket.
Kb mintha van egy wav fájlod és azt 3-4x átkonvertálod akkor már veszít a jelből, ami ugye nem jó. Még ha keveset is, de veszít. Már más a hangképe az egésznek.Szerintem jobb is, hogy az erősítőbe dugod. Az alaplapi hangkeltő nem tudom mennyire lehet jó (már elfelejtettem mit is használsz
).
neilszab: Véleményem szerint ez elhanyagolható. Mint írtam a kábel keresztmetszete legyen ideális és kész. Nem azt mondom, hogy lehet 30m a kábel, de egy átlagos szobában nem fogod észrevenni. Árnyékolt legyen és kész.
Ha nagyon jó a cuccod és jó a hallásod akkor szoktak még xyz márkájú kábeleket venni horror áron, de szerintem ez már csak.... -
Speeedfire
félisten
válasz
dudika10
üzenetére
Azért szerintem annyira nem egy nagy összeg. Amit most fogok majd építeni, nagyjából 5-8 ezer forint lesz. Készen meg kb 20 körül lehet már venni jóféle dac-ot. Nem prémium, de sokkal jobb mint a pc belsős hangkártyák.
Elvileg ezek már elég jók. [link]A csöves erősítőknél is van DA átalakítás hacsak nem analóg az eredeti forrás (lemez). Ha digitálisan tárolod az adatot (CD, vinyó) akkor lesz DA átalakítás.
Az erősítő színezése az már más tészta.Valóban, igazad van. Hát manapság ugye meg mindenki digitális forrású zenét, filmet stb néz/hallgat/használ.

hackeeeee: A lényeg, hogy a digitális jelet minél kevésbé szabad "formálni". -
Speeedfire
félisten
válasz
neilszab
üzenetére
Pont a fordítottját szokták mondani. A veszteségmentes az analóg, mivel semmi digitális konvertálás nincs, kisebb hangszínezés viszont szokott lenni a csöves cuccoknál.
Utána jön a félvezetős, ic-s megoldás, ahol a digitális jelből analóg jelet "varázsol" az ic. Ez a legelterjedtebb mostanában. Valamennyi veszteség van, ez az ic-ktől és a kapcsolási rajzokból nah meg persze a kivitelezéstől függ.Ha megfelelő átmérőjű kábeleket használsz akkor nem szabad veszítenie a minőségből, meg ugye ezt nagyon nem is tudod kikerülni, mindegy milyen cuccod van.
Ahogy dudika10 is írta, a "DAC"-től függ, hogy épp melyik kimenet mit produkál. Hogy van kivitelezve, mennyire pontosak a mérések stb.
-
Speeedfire
félisten
válasz
dudika10
üzenetére
A nagyok azt mondják, hogy valóban nem a legjobb a hangkártya. Ha már mindenféleképpen pc, akkor inkább egy usb-s DAC, mivel a pc kapcsoló üzemű működése sok zajt vesz fel. (Ha hülyeséget írok javítsatok ki.)
Anno én is inkább optika bementetes dac-ot akartam építeni, de lebeszéltek róla. Azt mondták inkább usb-s legyen, lehetőség szerint külső tápos (rádiótechnika szerint ez nem fontos, mert nem észrevetető).Azért a jobb minőségű erősítőkben jóféle dac van.

hackeeeee: Hát igen, a denon is már egy olyan kategória, hogy...
Anno és is sokáig stereo-t használtam. Régi igazi erősítő+hangfalak (minőségi tesla 1980-ból
), de aztán megadta magát. Bár remélem egyszer megfogom tudni menteni majd. 
-
Speeedfire
félisten
válasz
hackeeeee
üzenetére
Ezt aláírom. A pc-s cuccok nem a legjobbak, viszont anyagilag viszonylag jól jársz. Lásd anno genius ht3600, sikersorozat volt. A maga alacsony árához képest szépen szólt. De ezek a cuccok is csak egy bizonyos összeghatárig érik meg az árukat. Felette már inkább csak pénzkidobás. Akár creativ, logi vagy genius. Stb
Anno és is agyaltam erősítő + hangfalakon, de sehogy sem jött össze az ára. Mindig volt mire költeni. Ezért maradt a logi z-4, ami szerintem az árához képest elég jól szól.
Most én is ott vagyok, hogy gyűjtögetek aztán majd összejön egy jobb cuccra is a pénz. Vagy lehet építek majd csöves erősítőt, majd elválik mi lesz. Egyelőre a DAC-ot fogom megépíteni, mert ami van most audigy, nem a legjobb sajnos.

-
-
Speeedfire
félisten
Jó cucc, ha nem lennék megelégedve a Z-4-emmel akkor lehet ilyet vennék most.

Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus Kolink 850W
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)