- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabrika
tag
válasz
Speeedfire #160 üzenetére
hasonlítsd inkább egy hdmi kábellel - az sem sok pénz, sőt szinte eltörpül a többi kábel mellett
digit jelnél amúgy sztem ritkán lehet hibázni a kábellel
-
Gabrika
tag
válasz
dudika10 #140 üzenetére
egyetértek veled teljesen,
viszont mind elfelejtkeztek a videokártáykról - digit jel esetén
manapság már nem az alapi koax/optika az egyetlen, hanem ott a videokártyák +1. hdmi kimenetén gyönyörű digit jel mehet az erősítőbe
ha csak hallgatni kell a zenét, akkor ez a legkézenfekvőbb és kompromusszim mentes -
Gabrika
tag
válasz
krystman #120 üzenetére
digit jel (koax, optika) esetén szerintem nem sok mindent csinál egy hangkártya, vagy videokártya (akár hol is van) ami összefüggésben lenne az árával, az alkatrész minőségével.
szerintem csak a DAC (és analóg jelek, kimenetek) esetén van - nem is akármekkora - különbség a hangkártyák között
-
Gabrika
tag
oh, most látom merre kanyarodtatok, míg utazgattam
a véleményemet sajnos nem túl precízen öntöttem szavakba, szeretnék korrigálni
s csillapítani az analóg / digitális elméleti kalandozásokat
(egyben a minden jel analóg - mert a digi jel is az, csak kvantálva értelmezzük
vagy a minden jel digitális, mert a kvantumok nem oszthatók, azaz mindig lépcsőzetes lesz minden paraméter paradoxont feloldva)napjaink pc konfigurációjában a már régebb óta létező digit kimenetek (koax, opt.) mellett megjelentek a video+audio kártyák, ahol digit jelet (még sokkal sokkal szebb paraméterekkel - hdmi) hozhacc ki a géppből rontó külső befolyás nélkül
szvsz ajánlható az a tipikus megoldás (amennyiben persze a körülmények engedik), hogy e jelből egy másik nagy, nehéz és rendesen melegedő fémdobozban csináltassunk valamit, amitől a fámdobozra kötött (akár színesfémgyűjtők álmai vezetékkel) fadobozokból szép hang, zene szól - a szomszédok konstans nem kellemes tekintetének vállalása mellett (még családi házak esetén is)
más körülmények., illetve megoldások esetén ilyen és hasonló teszteket olvashatunk, választhatnk hangkártyát, aktív hangszórókat és kedvesen köszönő szomszédokat
eladó Klipsch proMedia2 fekete
eladó Altec FX 4021 -
Gabrika
tag
válasz
Speeedfire #84 üzenetére
bizony más fogalmak, de ma már szerencsés esetben együtt vannak
haggyuk megy a digitális világot digitálisnak, s a digitális analóg átalakítást pedig az analóg rendszereknek (pl. egy erősítőnek - amiben persze sok sok digitális dolog is van, de ez most itt nem érdekes)
így sztem jobb lesz a végeredmény, mert helyére kerülnek a dolgoka videokártya szépen felváltja a hangkártyákat ha persze nem rögzítésről van szó
-
Gabrika
tag
válasz
Speeedfire #78 üzenetére
miben lehet mérni a különbséget egy pcből kikukucskáló analóg kimenet és a csöves erősítők (jobb fajtái) között?
mert csak a jelzős szerkezetben van hasonlóság, azaz az analóg szóban -
Gabrika
tag
-
Gabrika
tag
válasz
hackeeeee #65 üzenetére
szerintem is pontosan így van, lehetőség szerint a DAC ne a PC-ben legyen, vagy ha ott van akkor annak a minőségi hangkártyának az ára már közelít egy önálló erősítőárához
de e teszt kapcsán nyilván a PC hangkártyájából kijövő analóg jel a releváns, ezért valóban célszerű lenne úgy megválasztani, hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet (kérdés, hogy az HCS2330 esetén ez melyik)
-
Gabrika
tag
igazad van, az erősítő (DAC) és a hangsugárzók fizikai szétválasztása nem szükséges feltétele a minőségnek, csak általában jellemző irány
magam nem vagyok aktív zenész, de barátaim koncertjeire lelkesen eljárok, ott is van 2 az 1ben
nagyon mókás ez a infra-hang-verseny, én is szeretnék benevezni egy -pi/2 Hz-es hanggal, amit éppen most adtam ki
-
Gabrika
tag
mindig jó érzés újabb, pláne jó és jobb eszközöket látni, hallani - grat
nagyon sok kellemes szórakozást, élvezetet kívánok hozzá!a minőségi zenehallgatás irányába visz sztem minden ilyen eszköz, az aktív hangsugárzók után egy átmeneti lépés lehet ez a kis erősítős megoldás és mutatja az utat tovább
nyilván arra érdemes használni mindent amire alkalmas, az itt tesztelt hangszórók mozira, játékra biztosan kellemesek szomszéd kímélő teljesítmény tartományban
tudom, hogy általában nem a mennyiség (a méret) a lényeg, de a hangkeltésben szvsz sajnos ez márpedig így van, hiába kellemes pl. egy Klipsch proMedia, vagy durrog egy Altec fx4021-es, mind itt porosodnak már az asztal körül, nincsenek már feszültség alatt
és az alaplapi hangkártya tökéletesen megteszi a dolgát a videokátya pedig hibátlanul
Új hozzászólás Aktív témák
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG!!! VADIÚJ Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Beszámítás!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest