Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
guba2
tag
Szervusztok!
Kérdésem lenne a hozzáértőkhöz, hogyan tudnám újra beolvastatni a Waze-zel a telefonom kontaktjait?
Néhány névjegy nem jelenik meg mikor Évi-t szeretnék küldeni. -
LámaZ
addikt
válasz
viktorhu #9544 üzenetére
Ja, így már értem, hogy mit akart mondani a fant0mi.
Ez a térképgyártók és navipog-fejlesztők asztala, de kétlem, hogy ilyesmit precízen meg lehet csinálni, pláne Budapesten, ahol folyamatos az útmunka, és a sávokat lezárják, átfestik stb.(radiator mit módosított a hsz-emen, mert nem látok semmilyen szerkesztést?)
-
viktorhu
veterán
A zavarást már nagyon régen megszüntették a GPS-nél. A sávasszisztensnél meg nem a GPS a lényeg, hanem a térkép - pl. nem egyszerűen csak azt mondja a navi, hogy tarts jobbra, hanem azt is mutatja a térkép alapján, hogy ehhez a két jobboldali sáv valamelyikén kell haladnod. Ehhez nem kell látnia, hogy valójában melyik sávon haladsz.
-
LámaZ
addikt
válasz
fant0mi #9539 üzenetére
„A muhold nem ad magarol "pontos jelet", nagyon leegyszerusitve egy id meg idobelyeg megy ki, a pozicio a vevoben kerul kiszamitasra.”
Másszóval nem értesz hozzá, csak okoskodsz itt.
Az amerikai GPS-rendszer pontatlan jelet ad (ugrál a jel), hogy szűkítsék a katonai alkalmazhatóságot. Ezt a szoftvereink tudják valamennyire korrigálni (átlagolnak), de attól az a helymeghatározás nem lesz pontos. Persze, a 2-2,5 méteres pontosság, amely ezzel a szoftveres korrekcióval elérhető, már használható sávasszisztenshez (hogy picit ellentmondjak magamnak), és használják is egyes navigátorok, feltéve, hogy ember vezeti a kocsit, mert ő azért tud javítani. Önvezető autóknál viszont nem elég a boldogsághoz. de amire az a technológia elterjed ez a probléma meg lesz oldva..[ Módosította: radi8tor ]
-
junkpod
veterán
Nem hiszem, hogy figyelmesen olvastál. Nem írtam olyat, hogy külön frissítik az engine-t, ellenben írtam olyat, hogy létezik change log és ez alapjan lehet látni, hogy egy adott alkalmazás frissítés hozott-e újat az engine-ben vagy csak csicsazas történt.
Az meg, hogy mit gondolsz és tudsz az androidos alkalmazások futasarol semmilyen módon nem módosítja a megélt tapasztalataimat és teljesen mindegy melyik bit ragadt be a telefon agyába a user annyit lát amit mutat a készülék. Mit kell ezen magyaraznom? Leírtam a tapasztalatomat: többször volt olyan, hogy frissítés utáni első indításkor volt vele gond, és csak leállítás, kisopres, újraindításának lehetett rendbehozni, vagy olyan is volt, hogy frissítés nélkül is szetcsuszotg a lába a wazenak, ekkor is a sima újraindítás nem segített, sőt a kisopres sem, ha rögtön újra inditottam, csak úgy jött helyre ha kisopres után vártam fel-egy percet és utána inditottam.
Mondom még egyszer, ez tapasztalat ami semmilyen összefüggésben nincs a te véleményeddel.
Azért ne az legyen már a szakmai álláspont amit legeroszakosabban szajkoznak... -
Szili17
tag
válasz
Winner_hun #9525 üzenetére
A kanyarodást jelző nyílon látszik. Zöld sraffozott.
(#9528) junkpod:
Igen. Én is ezt figyeltem meg. Szerintem a helyadat lekérése / feldolgozása valahol a gyengélkedő rész. Bár nem tudom hol kerül ki a rawgps megjelenítése, de gondolom nem a feldolgozási lánc elején van, hanem ott körül ahol az autót is megjelenítjük. De persze fogalmam nincs, ugye sose láttuk a kódot, nem is fogjuk.
Igen, a bemondás kb úgy van időzítve hogy jó legyen. Kisebb sebességnél szerintem egész pontos, nagyobb sebességnél meg elég nehéz kimérni.Ha megnézed a vizuális megjelenítés az a térképhez viszonyított. Nem is meglepő, hiszen megálmodja hogy hol vagy a térképen és ahhoz a ponthoz viszonyítva veszi a következő manőver távolságát.
(#9534) <Adamsky>:
Ez teljesen jogos. Kár is a szavakon lovagolni, nem visz előrébb (hogy mennyire must have a sávasszisztens), jó lenne, hírét nem hallottam még így véleményem szerint nem lesz egyhamar, de én is szeretném persze. -
fant0mi
őstag
1. Szerencsere.
2. Ismetlem. A savasszisztens megvalositasanak nincs koze a pontossaghoz, vagyis nem kivan meg extra pontossagot a gps-tol. A muhold nem ad magarol "pontos jelet", nagyon leegyszerusitve egy id meg idobelyeg megy ki, a pozicio a vevoben kerul kiszamitasra. -
air
nagyúr
válasz
junkpod #9537 üzenetére
Igen, olvastam.
De továbbra sem értem, hogy mi az a Waze rendszer vagy engine vagy motor. Az hol van? Hogyan lehet az alkalmazástól külön frissíteni?
Akár kilépsz, akár nem, futó alkalmazást (akár háttérben fut, vagy háttértárba van helyezve) nem lehet frissíteni. Tehát a frissítés idejére biztosan bezáródik. Vagyis a frissítés utáni indítás 0-ról kezdődik. Értelmetlen a kilépés, kisöprés, indítás eljárás. Az semmivel sem több, mint egy normál indítás.
Az, hogy egy alkalmazás benne van a recent app listában, nem jelenti azt, hogy fut. Kilépés után nézd meg a futó és a háttértárazott alkalmazások között! Nem lesz benne.
A személyeskedést pedig lehetőleg hanyagold! -
junkpod
veterán
Elolvasod egyáltalán amit írtam?
Waze "rendszer" = a waze engine, vagy motor...
Hol írtam olyat hogy kiléptem a kilépés gombbal?
Amúgy ha már ez is szóba jött, nálam pl kilépés után is ott marad a waze az alkalmazás listában...
Sose gondoltam volna, hogy a waze topicban is megjelenik a szándékos diszlekszia... -
air
nagyúr
Nagyon szépen kérlek, az emberiség értelmesebb felének nevében, hogy: Írj blogot! Azt csak azok fogják olvasni, akiket valóban érdekel ez a sok sületlenség.
Ha egy fórumban ilyeneket írsz le, és az reakció nélkül marad, akkor a témához nem értők még azt is gondolhatják, hogy valós tényeket olvasnak.
Pedig amit leírtál az borzasztó messze van a valóságtól.
Ezért még egyszer kérem, hogy ilyen kinyilatkozottatásokat a fórumon ne tegyél!
Írásod alapján még az is kétséges, hogy tisztában vagy-e azzal, hogy milyen elven működik a műholdas helymeghatározás. -
LámaZ
addikt
válasz
fant0mi #9530 üzenetére
Ne heegess nekem, nem vagyok a haverod!
Ha a GPS-vételed pontossága 15-20 méter nem lehet sávasszisztenst megvalósítani.
A műholdnak is pontos jelet kell adnia, és a készüléked GPS-vevője is pontos kell, hogy legyen.
A pontosság 1 m körüli kell, hogy legyen.
Az amerikai GPS kb. 2,5 m-es pontosságot szolgáltat, az EU-s Galileo 1 méter alattit. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Szili17 #9524 üzenetére
Általában én is megvagyok sávasszisztens nélkül, de vannak olyan esetek, - pl.: forgalmas autópálya csomópont - amikor életmentő lenne. Az eset (ilyen, ha nem is sok, de volt egy-kettő), amit sose felejtek el, hogy veretek az autópályán útban Franciaország felé, és egyszer csak annyit mond a navi, hogy "tarts jobbra". No ez a "tarts jobbra" simán lehet az, hogy menj "középen", mert másfelé megy a belső, a tőle jobbra lévő két sáv, és mondjuk a külső. Ilyenkor a hárombetűs navira csak vetettem egy pillantást (nem kellett hosszú másodperceken keresztül szuggerálni, hogy mennyire jobbra) és már tudtam, hogy melyik az én sávom. Szóval működhet enélkül egy navi, de úgy csak egy lesz a sok közül. Szvsz. ebbe kellene a legnagyobb energiát beletolni, ahelyett, hogy egy 38. csingi-lingi fícsört kiizzadnak magukból a fejlesztők. Ja, és a pontosság, amiről itt már több oldala keresztül beszélünk...
-
air
nagyúr
Azt nem értem, hogy egyes emberek miért képesek számtalan topikot a hülyeségeikkel "széttrollkodni"?
A fórumon számtalanszor azért kell írni valami reakciót, hogy a hülyeség ne maradjon a levegőben.
Hihetetlen.
Frissítés után újra KELL indítani az eszközt.
Lehet, hogy az autóból is ki kellene szállni, aztán visszaülni. -
air
nagyúr
válasz
junkpod #9526 üzenetére
Tényleg nem értem, hogy miféle Waze rendszer frissítésről beszélsz.
A telefonon csak az alkalmazás van.
Ha a kilépés/bezárás gombbal lépsz ki, nem marad futva se a háttérben, se cache-elt alkalmazásként.
Tehát nincs értelme a recent apps-ból kisöpörni, mert nincs a memóriában.
Ha indítod, lényegében 0-ról indul.
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de amiről te beszélsz, az egyszerűen nem létezik.(#9527) LámaZ
"A sávasszisztenshez pontosabb GPS-jel kellene."Miért is?
Ugyanazon az eszközön, ugyanazzal a "pontatlan" GPS-szel más alkalmazásnál miért működik? -
junkpod
veterán
válasz
Szili17 #9524 üzenetére
Késes: érdekes dolog, ma figyeltem raw GPS is volt. Kb olyan 1-1,5mp késésben van a valósághoz képest. Lehet, hogy ez nem sok de ugye ez 50kmh esetén ~15-25 méter.
A másik amit megfigyeltem, hogy úgy tűnik mintha a szöveg bemondas és a kép se lenne szinkronban, a kép késik de az utasítás mintha pont jó lenne. -
LámaZ
addikt
A sávasszisztenshez pontosabb GPS-jel kellene.
-
junkpod
veterán
Ezt most direkt nem érted? Ha kiadnak egy frissítést abban lehetnek olyan dolgok amik a waze rendszer mukodeset érintik és olyanok amik mondjuk új ikonokat rajzolnak. Biztos tudod, hogy szoktak change log-ot kiadni, ott érdemes ezt ellenőrizni.
Nos, engem K. nem érdekel, hogy valóban futás közben frissül egy app vagy csak leáll-frissul-ujraindul, külső szemmel nincs különbség.
Akárhogy is van, de nekem már többször volt olyan hogy reggel induláskor egy frissült waze indult de csak fehér térképet rajzolt vagy éppen kifagyott. Ekkor csak egy kilépés, memoriabol törlés és újraindítás segített. -
Winner_hun
félisten
válasz
Szili17 #9524 üzenetére
A szerkesztőben nézném hogy az ilyen kereszteződés/csomópont hogy van jelölve. Itt nem látok semmi erre utaló jelet/beállítást.
-
Szili17
tag
válasz
Winner_hun #9522 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdést azt hiszem.
Ha akarsz ilyet látni a szerkesztőben akkor Kőér utca # Gyömrői.
A kliensben ezt nem látod, csak kerüli neked ha bekapcsolod, ha nem akkor nem.(#9523) <Adamsky>:
Ja SL, hogy is felejthettem el.Biztos van még más is ami változott. Segítségkérés, bár még nem futottam bele, de amúgy jó ötlet szerintem nagyon!
Igen, ez lényegében mind "nice to have", de a sávasszisztens is az. Azért többségében ki lehet találni hogy merre kell menni. Persze jó lenne ha 3D lenne, vagy legalább az utaknál amiket nem egyszintbe rajzolunk azt láttatnák valahogy.
Meg az is ha szabályozható/adaptív lenne a figyelmeztetés (ahogy már sokan mondták).
De azt is látni kell, hogy egy sávasszisztens piszoknagy meló és nagyon elő is kéne rá készülni (térképszerkesztésügyileg). Különben érted, semmit nem ér az egész.
A késés meg azt hiszem főleg iOS-es, volt ott egy kis pitty-putty. Tudtommal utána jobb lett, de még mindig nem az igazi. Android meg már több mint egy éve "késik". Nem sokat, kicsit. De már azt hiszem beszéltünk erről valakivel a napokban. De igen, az rosszul esik az embernek, viszont biztos vagyok benne hogy nem ülnek fölötte tétlenül. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Szili17 #9520 üzenetére
Jók ezek a dolgok, de mind-mind amolyan "nice to have feature". Nekem az a gondom, hogy közben a navigációt érintő funkciók (ld. általam említett sáv asszisztens) nem igazán fejlődtek. Az egyetlen ilyen, amiről tudok, az a sebességhatárok jelzése. És, akkor ha hozzávesszük, hogy mostanában többen panaszkodtak, hogy késik, akkor elég szomorú a helyzet.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Szili17 #9520 üzenetére
Van benne pl ez a "Kevesebb bonyolult kereszteződés", amit nehéz jól megfogni, de olyanokat lehet vele elkerülni ahol nehéz kikanyarodni. Beláthatatlan, vagy mindig jönnek és sosem enged ki senki, sok sáv van és balra kéne menni alárendelt útról. Ilyesmik. Persze nem magától van, hanem Öntől (be kell szerkeszteni, de indokolt helyen szoktuk csak).
Tudnál ilyet mutatni? Találkoztam már nem egy ilyennel tervezésnél, illetve a szerkesztőben is hogy jelentik, de hogy ez a térképen direkt lenne beállítva azt még nem láttam.
-
air
nagyúr
válasz
junkpod #9519 üzenetére
"waze-rendszerre gondolt (értsd nem kijelző csicsa hanem alapvető működést érintő)."
Hogy mi frissül mi alatt?
Magyarázd ezt el, kérlek!"Amúgy simán jó ötlet frissítés után a waze-vel kirúgni a memoriarol és újra indítani. "
Ez mit jelent? Nem frissül úgy az alkalmazás, hogy közben fut, akár háttérben.
Tehát ennek a mondatnak semmi értelme, hogy frissítés után ki kell rúgni. -
Szili17
tag
válasz
<Adamsky> #9506 üzenetére
Hú, nekem de összefolynak már a dolgok.
Belekerült például a tervezett utazások. Tök jó, én szeretem használni, megadom hogy mikorra kell odaérni és szól, meg feldobja hogy "ide indulsz?" nem csak munkába, hanem naptáreseményre is.
Akkor itt parkolsz pin, ha elcsászkálsz nyaralás közben akkor is visszatalálsz az autóhoz. Én mondjuk előtte is megtaláltam, de ad egy kis magabiztosságot szerintem.
Ugye lett benne Taxi mód, ami nem érint pl engem sem, de örülök neki hogy van.
Akku kímélő mód, ha megint megcsinálnák rendesen akkor jó lenne (volt amikor jó volt), most dolgozni kell vele még hogy értelmes legyen.
Van benne pl ez a "Kevesebb bonyolult kereszteződés", amit nehéz jól megfogni, de olyanokat lehet vele elkerülni ahol nehéz kikanyarodni. Beláthatatlan, vagy mindig jönnek és sosem enged ki senki, sok sáv van és balra kéne menni alárendelt útról. Ilyesmik. Persze nem magától van, hanem Öntől (be kell szerkeszteni, de indokolt helyen szoktuk csak).
Komp kerülés nem tudom volt-e már a 3-asban is. Szintén a Waze az előtérben marad (only on Android), hívás közben; ez lehet volt 3-asban is, nem tudom már. Gyerek emlékeztető, ha mondjuk szokásod a táskát az autóban felejteni (gyereket már csak nem) akkor átírhatod a szöveget.
Spotify integráció.Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Ja meg persze dolgoznak a felületen is, van ahol szerintem sokat javult, de ez meg már egyéni preferencia, meg elfogadom hogy így van és kész.(#9514) g0dl:
Nos amikor jössz befelé a városba a Váci úton, majd a Nyugatinál kiderül, hogy ja, le van zárva a nagykörút, a Bajcsy meg a Nyugati téri felüljáró, meg amúgy a pesti alsórakpart is, akkor ez azt jelenti hogy mindenki aki nem a Margit hídon menne át Budára, az is oda fog menni. Ki tereli akkor oda az embereket? Hát másfelé nem tud menni szerencsétlen onnan.
Egyébként meg ez a "Waze belevisz a dugóba" ezt már megéltük korábban is, amikor a csávó délbudáról akar menni délpestre péntek délután és azt mondja hogy "teljesen be van állva a Rákóczi híd a Waze mégis belevitt". Newsflash, a Petőfi híd meg a Szabadság híd is be van állva, arra is mehetnél, csak még tovább tartana... Van már az a szint, ahol csak ki kell várni, nincs más lehetőség.(#9519) junkpod:
Én elég sokszor telepítem újra a Waze-t (béta teszt miatt) és nem rémlik hogy lett volna valaha ilyen gondom, hogy az új verzióval bármi rossz lett volna, illetve ami igen, azt nem oldotta meg az hogy kisöpörtem a memóriából. -
junkpod
veterán
Szvsz ő a waze-rendszerre gondolt (értsd nem kijelző csicsa hanem alapvető működést érintő).
Amúgy simán jó ötlet frissítés után a waze-vel kirúgni a memoriarol és újra indítani. Meg akkor is tud furcsakat művelni havelozo este frisditetted és reggel indulsz vele... Garantáltan plusz 5 perc nyomkodas. -
air
nagyúr
Húúú!!
Megint tombol a szakértelem?
Alkalmazás frissítés nem érinti a rendszert. A rendszer frissítését pedig recovery-ből végzik a készülékek.
Ergo eleve újraindul rendszerfrissítés után.
Alkalmazások frissítése után pedig nem kell restart.
Ja, és persze futás közben nem frissül egyik alkalmazás sem, tehát nincs olyan, hogy frissítés után újra kell indítani az alkalmazást.
Az öklödet másra használd, szabályokat pedig te ne alkoss! -
fant0mi
őstag
válasz
eisento #9507 üzenetére
A sarga mindig kicsit elorebb jar, mint a kek.
A gps pozicio masodpercenkent frissul, azert ugral elore a sarga nyil, a kek meg szepen usztatva megy utana.Semmi koze a google adatgyujtesehez, ez egyket eve volt tema, szepen le is tiltottam minden ilyen a google accountomban. Azota nem latok helyadatot. Aztan vagy parasztvakitas, vagy nem.
-
LámaZ
addikt
Na, jövök én is egy panasszal (megint):
A sebességhatár mutatása ma du. 3 körül egyszer csak megszűnt.
Pedig minden be volt kapcsolva, pipálva, kiválasztva stb.Arra gyanakszom, hogy frissült a waze, és nem indítottam újra a mobileszközt.
Na, akkor egy ökölszabály:
egyes FRISSÍTÉSek UTÁN ÚJRA KELL INDÍTANI NEMCSAK AZ APPOT, hanem magát a mobileszközt is.
Ez más appoknál is fontos. Nem mindig, de azt vettem vettem észre, hogy komoly, talán a rendszert is érintő frissítések után kötelező a gép újraindítása. -
g0dl
addikt
Ma reggel a budapesti nagy dugóban nekem megadta magát a waze. Az volt az érzésem, hogy minden waze használót egy helyre irányított, és ott ők idézték elő a még nagyobb dugót.
-
zeon.hu
nagyúr
-
KorLaci
tag
válasz
zeon.hu #9509 üzenetére
Köszi a segítséget.
Hangok lejátszása a hangszórón be van kapcsolva. Ha kikapcsolom, akkor a tableten se szól a navigációs hang.
Autóban használom, de ott nem jó ha ott szól a Waze, mert ha a rádió szól, akkor ha jön a navigációs hang, akkor egy pillanatra elhallgat a rádió, de nem szól semmi, aztán megint szól a rádió. Olyan, mintha átkapcsolna, de mire megszólalna, addigra már vissza is kapcsolna rádióra. -
KorLaci
tag
Üdv Mindenkinek !
Nem tudom, hogy mit csináljak, egy kis segítségre lenne szükségem.
Navon tablettel használom a Waze-t. Megy is szépen, de halk volt nagyon, ezért vettem egy bluetoth hangszórót. Párosítás megtörtént, kapcsolódik rendesen. A rendszerhangok, a zene a bluetoth hangszórón rendesen szól. De a Waze nem úgy működik, ahogy szerintem kellene. A rendszerhangok a bluetoth hangszórón szólnak, de a navigációs hangok a tablet kishangszóróján szól. Telepítettem a Spotify-t, a Waze alá. Ha szól a zene, az a bluetoth hangszórón szól, ha jön a navigációs hang, akkor lehallkítja a zenét, de a navigációs hang továbbra is a tableten szól.
Nem tudom mit tegyek. Aki tud kérem segítsen.
Köszi -
eisento
addikt
válasz
fant0mi #9486 üzenetére
Na en is kiprobaltam a ezt a rawgps dolgot. Nekem a sarga nyil elorebb van kb egy fel centivel mint a kek nyil.
Oneplus 5-el hasznalom...
Biztos, hogy a legutobbi verzioban sikerult vmit elcseszni mert elotte nem volt soha kesesi gondok.Olvastam egy cikket amiben kiderult, hogy a google folyamatosan gyujti a hely infokat meg akkor is ha a gps ki van kapcsolva, adotornyokkal igaz pontatlanabb stb. Most novemberben allitolag a google kivette nem lehet koze valamilyen szinten?
Legalabb mondjuk mukodik a magyar nyelv, es nincs kifagyas... Szoval haladunk
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Szili17 #9499 üzenetére
Persze nem megoldás, de viszont, ha onnan nézzük, hogy ez is szépen navigál, mind a mai napig és úgy néz ki, ahogy én szeretném (skin-ek), akkor már nem olyan egyértelmű a helyzet.
Amire én igazán vágynék az a sáv "asszisztens", és az, hogy ne dobja le a láncot, ha az ember bemegy vele egy alagútba. Ezeket - tudtommal - az új nem tudja. Cserébe - újabban - "késik".
Egyébként korteskedhetnél egy picit a 4-es mellett. Komolyan érdekelne, hogy milyen újdonságok vannak benne (ugyanis és az első pár verzió óta én rá se néztem). -
apaszka
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
lo Waze, a közösségi “mindennapi” navigáció bemutatása.
- Iphone 12 Black 64Gb független 87% akku
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest