Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
Új hozzászólás Aktív témák
-
szőröscica
addikt
iOS verzió - van olyan hang, ami normális? A magyar férfi hang nagyon hadar és olyan határozottan mondja, hogy fordulj jobbra, hogy néha komolyan megijedek tőle. A női hang az ellenkezője (legalábbis androidon az volt), mióta tegezőre váltott, nagyon szaggatottan beszél, hallani, hogy csak a magázó részeket vették fel újra, nem folyamatos a beszéd.
Angol hangok között van olyan, ami nem hadar, nem is lassú és nem mondja be az utcaneveket?
Ja és rohadjon meg, a Szerencs utcán megint megszívatott, de én voltam a hülye, hogy hallgattam rá. Soha többet.
-
bbnet
csendes tag
A másik ok, az M0 és M3 bevezető irreális túlértékelése. Állandóan arra akar vinni a Petőfi hídtól az M2 felé. Még akkor is, ha látom, hogy áll a forgalom... Nem lehet valahogy letiltani bizonyos útszakaszokat?
Navigálásra emiatt szinte használhatatlan. -
bbnet
csendes tag
válasz
ezmivolt #3841 üzenetére
Azt én is utálom. Főleg, ha köztes cél is van, mert ahogy odaérek, megállok, akkor váltakozva az a fotós üzenet és az eltűnt Lakatos Márió képe ugrál idegesítően, azt meg nem látom, hogy merre is kell továbbmenni.
Ez az egyik ok, amiért le fogok szokni a waze használatról. -
Buster17
addikt
Pontot hogy tudok szerezni? Mentem 400 kilométert és semmi pontot nem adott.
-
ezmivolt
tag
Azt a "leugrót" ami a célnál lecsúszik a térképre, és fotót látni vagy: többnyire nincs fotó és csináljak...na ezt hogy lehetne kiiktatni? Kisső zavaró, hogy épp a cél közelében alig látni valamit a térképből. Mellesleg nekem a standard alsó és a felső sáv is sok, inkább a térképből kéne többet mutatni - szerintem.
-
válasz
szőröscica #3839 üzenetére
Oke, rendben THX!
-
válasz
szőröscica #3836 üzenetére
Egyebkent , ha nincs navigalasra allitva,csak siman elinditom es ugy hasznalom, akkor is bemondja a trafit? Vagy , olyankor a hangot at kell allitani 'ertesitesi hangra' ?
-
válasz
szőröscica #3836 üzenetére
a trafis dolog az jo mondjuk!
-
Hol lehet beallitani, ha tullepem asebesseghatart , akkor bemondja a gephi hang? A beallitasokon belul en nem talalok, erre opciot
-
erdol?
csendes tag
válasz
szőröscica #3833 üzenetére
Visszaolvasva már látom hogy nem egyedi probléma, sajnálom mert tetszett volna, így nem erőltetem.
-
erdol?
csendes tag
Csak párszor használtam a waze-t de már két alkalommal előfordult hogy a megadott Budapesti helyszínre kereséskor az útvonaltervezés közben kilépett a program. Arra a helyszínre nem is volt hajlandó tervezni, mindig kilépett. Windows rendszer van a telefonon, ez másnál is előfordul?
-
Watt25
veterán
válasz
fant0mi #3827 üzenetére
Telefon beállításaiban hozzá kell adni a fiókokhoz a Waze fiókot és természetesen engedélyezni kell a Címtár szinkronizálást.
Ekkor az ÉVI küldés gomb megnyomására a listában a teljes telefonkönyved is megjelenik a Waze ismerősök után. (Tehát ideális esetben sokat kell lefelé görgetni.) Onnan lehet tudni, hogy azok már a telefonkönyves, nem Waze-t használó ismerőseid, hogy a név mellett jobb oldalon nincsen halvány Waze ikon.
Ha így választasz ki valakit, akkor a Waze SMS szervere küldi nekik az üzenetet. -
fant0mi
őstag
Azt hogy is lehet, hogy az sms-t a waze szerver kuldje?
Nekem evi megosztasnal kizarolag a wazebaratok vannak felsorolva, de akinek akarom kuldeni, o nem wazezik. Bal also sarokban megnyomom azt a megosztas gombot, es ott mar az applikaciokat hozza fel, a messaging applikacio meg a gyari, tehat gondolom penzert kuldi az sms-t. -
Watt25
veterán
2 különbség van:
1. Ha külső appból küldöd az üzenetet, akkor az esetben azt kap, amit küldesz: ha SMS-t, akkor SMS-t, ha e-mail-t, akkor e-mail-t. Első esetben (SMS) a te mobilszámládat terhelik az SMS árával (míg az app-ből küldve a Waze SMS szervere küldi az üzenetet, ami neked nem kerül pénzbe.)
2. Ha viszont Waze felhasználónak "belülről" küldöd az ÉVI-t, akkor speciális Waze notification-t kap, amire a telefonján rányomva, rögtön a Waze app indul el és mutatja az útvonalad, illetve az érkezésed előtt pár perccel az illető kap még egy értesítést arról, hogy mindjárt ott vagy.
+1: többet kell nyomkodni hozzá, ha nem belülről küldöd.Nekem mindegy, csak ne felejtsük el, hogy nem egy felesleges szolgáltatásról van szó. Az app-ból küldve az ÉVI-t, jobb szolgáltatást veszünk igénybe.
-
rjg
őstag
válasz
#79335424 #3824 üzenetére
Szerintem nem problémáról - hanem ugyanarról - beszélünk. Volt egy felvetés, miszerint a a kontaktok megosztása a Wazeval - ami egyébként eddig nálam is engedélyezett volt - azért jó, mert így el lehet küldeni az "ÉVI"-t az ismerősöknek. Erre írtam, hogy ehhez nem kell megosztani a kontaktokat, elég átadni az ÉVI üzenetet megosztással a rendszernek. Én speciel nem tudok elképzelni a magam részéről olyan igényt, hogy olyan alkalmazással akarjam továbbküldeni az érkezésem várható időpontját, ami nem kezeli a névjegyeket, tehát nekem ez a megoldás is jó.
-
törölt tag
Nem nagyon értem a problémát. A megosztás egy intent ACTION_SEND üzenet az alkalmazástól, az OS -nek. Erre a rendszer dobja az alkalmazásválasztót. De, abban nincs benne az összes telepített alkalmazásod. Csak azok, amiknek az intent filterében szerepel a névjegykezelés. Tehát, ebben az esetben nem a Waze kezeli a névjegyeket. A Waze csak az "uri" -t adja hozzá, vagyis magát a megosztandó (küldendő) adatot.
-
rjg
őstag
válasz
stickermajom #3822 üzenetére
Nem kell(ene) beletúrnia. Én most egy jogosultság kezelővel elvettem a Wazétől a jogot a kontaktok olvasásától. Ennek ellenére, ha a menüben az ÉVI küldésre kattintok, majd a személy keresésnél a név beírása helyett - ami úgyis elég hektikusan működött - a megosztást választom, akkor kiválasztva egy alkalmazást, abban máris a teljes névjegyzékből tudok válogatni.
-
junkpod
veterán
válasz
stickermajom #3813 üzenetére
Már hogy ne menne? Én mindig páromnak szoktam küldeni EVI-t, de sima email címre mert nincs waze fiókja.
-
Buster17
addikt
Hali. Új wazer vagyok.
Térkép egy aktiv wazert se mutat nekem. Mindenki 1 éve, 3 éve. 7hónapja, 3 hónapja stb lépett be.
Fura -
-
Watt25
veterán
Ha mész valakihez, kiválasztod a címjegyzékből az illetőt és kap egy linket (vagy ha ő is Waze-t használ, akkor egy Waze-es notification-t), amivel láthatja, hogy mikor érsz oda hozzá. Számomra már nevetségesen hatnak a "mindjárt ott vagyok", vagy "kések fél órát" telefonhívások. Középkori.
-
Taybore
aktív tag
Egyrészt nem látja senki, hogy merre vagy, ahogy te se, hogy más merre van. Kivéve, ha direkt megosztod valakivel az éppen aktuális utazásodat. Másrészt annyiban segíti a navigálásodat a névjegyek elérése, hogy ha Kis Pistának megvan a lakás címe a névjegyben adva, akkor a Wazeben ré tudsz keresni név szerint, és tudni fogja, hogy hová akarsz menni.
-
-
fil
őstag
"Egyébként pedig fil: ha szánnál időt arra, hogy megismerd igazából a Waze-t, akkor nem mondanál ilyet, hogy semmi szükség rá..."
Valóban nem ismerem ,még csak most tettem fel ,hogy kipróbáljam. Na ,de miért is jó nekem ,hogy ha leszinkronizálja a címjegyzékemben lévő 7-800 névjegyet? Van valami közük hozzá ,hogy merre járok vagy nekem ,hogy ők merre? Mennyiben segíti az az én navigálásomat ,ha látom ,hogy Lutz Gizi a budai alsó rakparton ül dugóban?
Ha ez nekem bármi előnyt biztosít vezetés közben ,akkor engedni fogom a szinkronizálást. Meggyőzhető vagyok ,de magamtól nem találtam rá elfogadható indokot eddíg... -
Watt25
veterán
válasz
#79335424 #3806 üzenetére
Azért lehet, hogy másik irányból kellene megközelíteni a dolgot. Valóban, ha apk szinten akarod megvonni a jogot, akkor csak így lehet, de elképzelhető, hogy a "legális" megoldás is kielégítő a kérdező számára.
Feltételezem, hogy csak az nem tetszik fil-nek, hogy ott vannak a Waze-ben az ismerőseid telefonszáma a Barátok ablakban.
Ezt nagyon egyszerűen el lehet tüntetni: a telefon beállításaiban a fiókoknál létrejött egy Waze nevű fiók. Azt kell törölni.Egyébként pedig fil: ha szánnál időt arra, hogy megismerd igazából a Waze-t, akkor nem mondanál ilyet, hogy semmi szükség rá...
-
fil
őstag
Azt hogyan lehet beállítani ,hogy ne akarjon turkálni a címjegyzékemben? Erre semmi szükség a navigááshoz...
-
válasz
ferikek #3803 üzenetére
Szia,
ez egy keret rendszer, amit az egész világon használnak.
Még egy ilyen hülye megoldás nincs a világon, így elég kis esélyt látok erre. De mivel szépen fejlődünk, egyre több és több a felhasználó, lehet hogy egy idő után azt mondják hogy méri egy ilyen ország specifikus dologgal foglalkozni. De az még nem most lesz sajnos -
ferikek
aktív tag
Sziasztok,
Pest megyere van matricam. M5-on mentem, elott megneztem h hol kell lejonni, ahonnal bk megye fizetos. Waze-zel sem lehet beallitani h megyeig fizetos onnan nem. En is ugy csinalom h a kov ingyenes lehajtonal a wazet atallitom fizetos utak elkerulesere, de ez nem tortenik meg, mert vinne tovabb az m5-oson.
Par hete meg ravitt kecskemetnel a palyara, a kovetkezonel mar lenavigalt, de gondolom ez bunti lesz, mert az a 2-3 km is fizetos (nem fogom a gps-re, en nem vagyok ismeros arra fele es nem neztem meg h mi fizetos a kornyeken es mi nem - mondjuk erre nehez felkeszulni, mert nem arra mentem volna...)
Varhato vmikorh a waze kezeli a megye matricas hulyesegeket, vagy ez bonyolult lenne? -
SZATA
senior tag
válasz
szőröscica #3801 üzenetére
Van másik magyar, (Andris) válaszd azt!
-
szőröscica
addikt
Hú de szar ez az új tegezős hang. Olyan szaggatottan beszél, hogy az már idegesítő.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Waze, a közösségi “mindennapi” navigáció bemutatása.
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Apple TV eladó
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest