Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- Tökéletes töketlenség
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Jéghorgászat
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! Egy régi e-mail címmel regisztráltam a Waze-n, de meg akarom szüntetni és lecserélni...azonban a telefonon és a web-en sincs ilyen funkció. Létezik, hogy beégett és nem megváltoztatható?
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! Elsősorban a térképszerkesztésre jogosultaktól kérdezem, hogy az egyszámjegyű utakról való lehajtásnál a kereszteződést előjelző távolság 0. pontja szándékosan van a kihajtósáv végére téve, ahol már záróvonal van, és gyakorlatilag késő, ha valaki ott "fordul" jobbra? Ausztriában jártam többször, ott a kihajtósáv elejéhez van igazítva, így mindenki, de főleg a többszörös kihajtóknál először járó idegenek, időben ki tudnak sorolni a megfelelő sávba. Itt is célszerű lenne alkalmazni, bár nincs olyan sok összetett kereszteződés, mint ott a nagyvárosok közelében, de kéne hagyni legalább 50-100 m-t a záróvonalig. Köszi!
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! Ha a Waze-ben jön válasz egy hibabejelentésre, mitől függ, hogy tudok-e rá válaszolni, vagy nincs ilyen lehetőség. Illetve a map editorba a facebook-os bejelentkezés már nem működik, ez végleges vagy ideiglenes? Köszi!
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! EMUI 10 (Android 10) frissítés után a Waze always on funkció eltűnt, nem jön vissza magától telefonálás közben. Ezt a beállítást ki is vették a Waze-ből korábban, de a telefon "tudta magától". Én nézek be valamit, vagy már nem előcsalható a funkció? Köszi
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! Ki tud segíteni egy földutat aszfaltozottá minősíteni Veresegyházon (kékkel jelölt rész)?. Nekem nem engedi...vagy mi kell ahhoz, hogy én is szerkeszthessek?
Más...Az M1-en már nagyjából jók a felújításhoz tartozó sebességkorlátozások, egyedül a 3x és az 57 km között kéne még 2 km-t megnyújtani mindkét oldalon, mert csak az 55 km környékén lép be a sebesség korlátozás. Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
cdfrank
csendes tag
válasz Szili17 #13562 üzenetére
Szia! Egy kicsit gugliztam...Ezen a linken részletesen le van írva, hogy hányas km-től hányas-km-ig van a felújítás és milyen formában. a 19-től a 31-ig Budapest felől sávelhúzás, Budapest felé 1+1 sáv járható 80 km/h-s korlátozással, a használható kereszteződéseknél 60-as korlátozással...
A 37-es és 57-es km-ek között pedig fordítva, a Bp-ről jövő belsőt terelik át és a Bp.-felé vezető sávokat húzzák el, a sebességkorlátozás hasonló...
https://www.utinform.hu/hirek/lezartak-az-m1-es-autopalya-budapest-fele-vezeto-oldalan-a-zsambek-herceghalom-csomopontot
Ha ezeket beállítod, én le tudom ellenőrizni jövő héten, hogy jó-e...
-
cdfrank
csendes tag
-
cdfrank
csendes tag
válasz Szili17 #13519 üzenetére
Szia! Köszönöm a visszajelzést. Az előre bejelentett, jól tervezhető, több hónapig eltartó felújítási munkák esetén eddig kivétel nélkül a Waze az eredeti 90, 110, 130, stb. helyett a felújításhoz kapcsolódó sebességhatárokat hozta és hozza most is. (M0-s, M2-es, stb.) Az M1-esen 2x kb 20 km-en történő felújítás eléggé szem előtt van, így nem tudom, hogy milyen részlet hiányzik még az informáciból, de a lényeget megértettem, nincs az útfelújítások esetére vonatkozó egységes álláspont a Waze-n belül, ad-hoc jelleggel a szerkesztőtől függ az erre vonatkozó információ tartalom. Az ""-es részt a saját hozzászolásomban nem találom...Az ÉVI pedig elég jelentősen változott az érintett útszakaszra érve, de megértettem, hogy ez inkább a Waze kalkulációjában levő fejlesztési tartalékkal és nem a kijelzett sebességhatárral függ össze.
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! Az M1-es felújításnál a megfelelő sebességkorlátozások beállítása kapcsán ki tud beavatkozni? A Waze jelenleg itt az eredeti sebességkorlátozást mutatja, és azzal is tervezi az utat mindkét felújítással érintett szakaszon... Köszi!
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! Találkozott már más is azzal a jelenséggel, hogy a Waze Andris vagy Dóri elharapja a mondatok végét, ha telefon hangszóróra van állítva a navi hang? Ha nem, akkor szépen végigmondja...
-
cdfrank
csendes tag
válasz Szili17 #13211 üzenetére
Szia! Itt nem a királyságról van szó, hanem van a valóság és ehhez két becslés és útvonal...az egyik egyezett a valósággal, a másik pedig sem a megfelelő útvonalat, sem az érkezési időt nem találta el. Erre utalt a bejegyzésem. Tények és a hozzájuk kapcsolódó tapasztalat...
-
cdfrank
csendes tag
válasz Szili17 #13207 üzenetére
Szia! Mert Veres ezen végén lakom és amennyit nyernék az M3, M0 útvonallal, annyit bukok a Veresen meg Szadán átautózással, illetve Fótnál el tudom dönteni, hogy Dunakeszi felé megyek (az alsó vagy a felső úton) vagy tovább megyek az M0-felé, ez kapásból 3 lehetőség és még ott van az, hogy Mogyoród felé "visszamegyek" az M3-ra, erre is volt már példa...Sem az iskolaidőben nem volt rossz sem most, feltéve, hogy 6.10-ig el tudok indulni...utána az iskolaidőben 10 percenként 10+10 percet bukok az ÉVI-n...:-)
Én sem tervezek újra csak rutinból máshol megyek, pl Megyeri hídon át és be a Szentendrein és végig a Duna mellett az Árpád fejedelem, Fő utca és tovább az Erzsébet hídig, vagy az alagúton át a MOL kútig ott meg a Hegyalja felé balra...Mondom, ha 6.10-ig el tudok indulni, szinte mindenfelé jó, de a korábban leírt időbecslés és tényleges érkezés közötti több mint 10 perces eltérés egy alig 1 órás út esetében több mint elgondolkodtató...
Ha nem a szokott ingázási útvonalon megyek, ahol kb. ismerem a részidőket, miért bízzak meg a Waze által ajánlott útban? Honnan tudjam, hogy éppen téved vagy igaza van? Lassan olyan lesz, mint az időjárás előrejelzésben a vagy esni fog vagy nem, de ez biztos...:-)
UI: Járom az országot, éves matricám van...:-) és be is van állítva...:-)
[ Szerkesztve ]
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! Tegnap reggel kb 6.10-es indulással Veresegyház-Budaörsi virágpiac viszonylatban, Csomád, Fót, M3 Bevezető, Andrássy, Erzsébet híd, stb. útvonalon 7.23-as ÉVI-vel indultam. Mellétettem a Google Maps-t is, ami eleve 7.14-es érkezéssel számolt Csomád, Fót, M0, Külső váci, Bajcsy, Erzsébet híd, stb. útvonalon. Erre mentem és láss csodát, a Waze is "hozzáigazította" az ÉVI-t a 7.14-es érkezéshez, ami a valóságnak is megfelelt. Az ÉVI csökkenés saját elképzelés szerinti útvonal választással, az elmúlt időszakban, többször is előfordult, de most először csináltam ilyen összehasonlítást. Lassan elkezdek hinni az összeesküvésben, hogy nem vagyok kiválasztott, és direkt akar "rossz" útvonalra vinni, hogy friss adatokat kapjon...de miért pont én? :-) Másnak hasonló tapasztalat? Megoldás? Köszi előre is. (rákerestem a "csökken" kifejezésre a hozzászólás előtt és látom, hogy az ÉVI csökkenés évente visszatérő, ha nem állandó téma...)
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! Az elmúlt időszakban gyakorivá vált, hogy a pozíciómat párhuzamos utakra, szántóföldre, stb rakta a Waze. Van valami bug, vagy a telefonom kezdett meghülyülni? Köszi a választ előre is!
-
cdfrank
csendes tag
válasz cdfrank #8551 üzenetére
Sziasztok! A képernyőm azóta sem javult meg. Ez Waze oldali kérdés, vagy a telefon (Huawei P9) hülyülhetett meg, bár nem volt rajta a Waze-n kívül frissítés. Köszi. Más: A Waze bátran használja a lakó-pihenő övezeteken való áthaladást dugó elkerülésére, bár ez elvileg szabálytalan. Erre mi a belső iránymutatás? Azért kérdezem, mert egy távoli ismerős írta, hogy rendőr állt az övezetnél, és visszafordította az arra igyekvőket, ha nem tudták igazolni, hogy a védett területen van dolguk...
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! A március 21-re datált frissítéssel működik Nougat-on és Huawei P9-en az előtérben marad funkció! Király! :-)
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata Huawei P9 + EMUI 5 (Android 7) esetén a Waze előtérben marad funkcióval? Nekem nem működik, előtte Xiaomi Redmi 2 + Miui rommal tökéletes volt (kimenő, bejövő, bluetooth hívás, mindíg visszajött a Waze...). Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! Az elmúlt fél évben tendenciává érett a jelenség, hogy a Waze felülbírálása jelentős (5-10 perces) érkezési idő rövidülést jelentett. Újabban meg folyamatosan belevisz a dugóba, majd közli, hogy x perces késés várható, vagy kiírja, hogy Y perc nyereség várható, és jó esetben nem változik az érkezési idő, rosszabb esetben megnöveli pont Y-nal az érkezési időt. Ez egy éve még elég megbízható volt, most meg szinte használhatatlan...csak engem tisztel meg a rendszer ezekkel az anomáliákkal, vagy más is tapasztalta...Rákerestem és korábbi években és idén is volt rá hasonló panasz...
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! Az utóbbi időben arra lettem figyelmes, hogy a Waze által javasolt útvonalat felülbírálva 10-ből 8-szor nekem lett igazam az érkezési idő lefaragását tekintve átlag 3-5 perccel (mint a Waze indulásakor...). Ennek ma volt a tetőfoka, mert Veresegyház - 11. ker. M0-n keresztül fix 1 óra, azt írta, hogy a városon keresztül 1 óra 10 perc, ehhez képest 55 perc alatt átsuhantam (Veres-Szada-M3 bevezető-Andrássy út-Erzsébet krt.-Rákóczi út-Erzsébet-híd-Budaörsi út vonalon). Ez miből adódhat?
-
cdfrank
csendes tag
válasz viktorhu #5366 üzenetére
Szia! Köszi az infót! A felülbírálás konkrétan múlt hét Pénteken a 44-es főúton tovább haladás volt a Waze által javasolt 4622-es út követése helyett Lakitelek felől Kecskemét felé, ami egy régi, alárendelt, rossz minőségű út, és nem tudom, hogy milyen konfigurációban tud gyorsabb lenni minden más körülményt normálisnak feltételezve. Ja és az ellenkező irányba esze ágában sincs erre vinni. Januárban, kora este, tök sötétben megszívtam, most résen voltam...;-)
-
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! Az utóbbi két-három frissítés után, bár nagyon szép lett a felület, ismét előfordul, hogy az általa javasolt útvonalat felülbírálva több percet is nyerek a várható érkezésen. Ezt mi okozhatja? Illetve milyen összefüggés van az internet kapcsolat elvesztése és a Waze alkalmazás azonnali lefagyása között? Elvileg offline módban is tud navigálni nem? Köszi!
-
cdfrank
csendes tag
válasz Taybore #2784 üzenetére
Sziasztok! Már másodszor fordul elő, hogy egyszer csak eltűnnek a Kedvencek, Otthon, Munkahely. Tapasztalt valaki hasonlót, illetve rájött a jelenség okára valaki? Köszi
Szerk.: Kijelentkeztem és bejelentkeztem a Waze fiókommal újra és visszajöttek a kedvencek. Részsiker, mert az okát még mindíg nem tudom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Építő/felújító topik
- Amazon Prime Video
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Autós topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest