- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomPack
őstag
-
sonique
őstag
válasz
Keeperv85 #7284 üzenetére
adb shell mount -o remount,rw /system
adb push su /system/bin/
adb push Superuser.apk /system/app/
adb push busybox /system/xbin/
adb shell
chmod 06755 /system/bin/su
chmod 0644 /system/app/Superuser.apk
chmod 04755 /system/xbin/busybox
cd /system/xbin
busybox --install /system/xbin/
exit
exitha neked nem megy
szoval ezt légy oly kedves probald ki a nexus 4 telefonodon zart bootloaderrel nem fog menni
szolj ha kiprobáltad -
Picco
addikt
szerintem a mostanaban eluralkodott hangnemet senkinek sem kellene tovabb folytatni!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
sonique #7282 üzenetére
Itt te vagy, aki hülyére veszed a többieket, nem kell semmi folyamatot leírnom neked. Ketten mondtuk el, hogy hülyeséget beszélsz, de továbbra is játszod a sértődöttet. Már előttem leírták: két fájl, ha megvannak a helyükön, akkor van root jogod, ha nincsenek, akkor megszívtad. A bootloaderhez semmi köze.
Hidd el nyugodtan: számtalan más módon lehet rootolni akár ezt, akár egy másik telót, úgy hogy nem nyúlsz a bootloaderhez. Az, hogy TE képtelen vagy rá sehol sem jogosít fel arra, hogy engem hazugnak állíts be vagy lezavarj, mondván nincs ilyen telóm!
-
Picco
addikt
válasz
Cseri0058 #7281 üzenetére
elviekben az a jo ha a kamerat tekinted kozeppontnak, tehat nem forogsz a keppe hanem a kamera all egy helyben. ket ponton megfogod az ujjaddal a telot, akozott a 2 kozott kegyen a kamera es a masik kezeddel forgatod a telot. nemtudom h ertheto e amit irok, ha nem akkor nekifutok meg1szer
-
dombila
őstag
válasz
sonique #7274 üzenetére
A root azt jelenti, hogy a gyári ROM-ba beteszel egy su binárist és egy superuser app-ot. Ennyit és nem többet. Ezt valóban meg lehet csinálni bootloader nyitás nélkül is.
persze nem a Toolkit-tel.
De a fórumban mókolók nem ezt akarják elérni, hanem feltenni egy recovery-t és custom ROM-ot. A custom recovery-hez már nyitott bootloader kell. De ezt a folyamatot nem root-olásnak hívják, bár sokan azt hiszik...
Tehát a root-hoz valóban nem kell bootloadert nyitni, te sem azért nyitottad fel - hisz nem rootolt gyári ROM-ot akartál használni -, hanem a recovery miatt.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
sonique #7274 üzenetére
Jó lesz ha nem égeted magad ilyen hülyeségekkel, mert rootnak semmi köze a bootloaderhez, sem Nexuson, sem semmi máson és sürgősen leakadsz rólam még szépen megkérlek rá! Köszi!
Ezek nem csak ezen működő dolgok! Az hogy te funkcionálisan analfabéta vagy, hidd el, hogy csak téged minősít!
-
Bilux
veterán
-
sonique
őstag
válasz
Keeperv85 #7264 üzenetére
te figyu komolyan ezt fogod jatszani
hogy olyan rol osztod az igét amit magad börén meg sem tudsz tapasztalniroot hoz minden esetben ki kell nyitni a bootloadert kész pont ..nincs mas ut ....
nincs ilyen telefonod és folyamatosan félrevezetsz mindenkit némely dolgokban
vegyél egy ilyen készüléket és utana magad is megtapasztalhatod hogyan müködnek ezen a dolgok... -
Cseri0058
őstag
Van valami oldal ahol lelehet csekkolni az imei számot? ---> pl mikor készült a teló...stb.
-
Picco
addikt
válasz
rum-cajsz #7271 üzenetére
A 3d nyomtatos resz remélem csak viccnek szantad, mintha mindenkinek lenne ilyen..
Amugy xda-s tapasztalatok szerint nem kozepen van a nexusban a coil, tehat ugy kell a telot feltenni hogy az orb kozepe kedvellek csit lentebb legyen a telo kozepenel es allitolag akkor a melegedes jelentosen csokken. -
rum-cajsz
őstag
A múlt héten kipróbáltam egy Orb töltőt, a tapasztalatokat itt írtam le [link]
-
varesz11
tag
A napokban én is beléptem a Nexushasználók táborába. Kis tapasztalat leírás a vásárlás előtt állóknak: idealer-nél rendeltem, ami szerintem elég jó választás volt. Kb 2 hét alatt megjött a kifizetéstől számítva. Az ügyintézés teljesen korrekt volt, nagyon elégedett vagyok és tudom őket ajánlani.
A telefon pedig húúú... Eddig egy Xperia P-m volt, amivel teljesen elégedett voltam, de mikor megláttam a Nexust tudtam hogy nekem kell egy ilyen. És nem is bántam meg a döntést. Szerintem vékonyabb és elegánsabb mint a képeken, a hátulján a pöttyök se csillognak annyira mint azt gondoltam. A rendszer sebessége elég ütős, még a Nexus 7-emhez képest is érezhetően gyorsabb.
Magyarul nagyon tudom ajánlani mindenkinek, 110k-ért nem tudom hogy jelenleg lehet e jobb ajánlatot találni.A végére még egy kérdés: franco kernelből ti a stable-t használjátok, vagy nem érdemes bohóckodni és mehet a nightly?
-
-
dombila
őstag
válasz
Keeperv85 #7266 üzenetére
Ez igaz, de azt hiszem itt a többség célja nem a gyári ROM root-olása, hanem a recovery csere, és custom ROM használata. A recovery cseréhez meg ki kell nyitni a bootloadert...
Csak kicsit elmosódott már a root fogalma, több telefon fórumában is azt látom, hogy a "rootolás" az egyenlő a custom ROM-ok telepítésével vagy annak megteremtésével (custom recovery telepítés), holott az csak az eredeti ROM root jogokkal felruházását jelenti (kellene hogy jelentse).
-
zorromoto
senior tag
Nos akkot otg funkció: Kettő db telefon vett részt a projectbe. Az egyik az öcsémé amin tökéletesen működik a dolog ,és az enyém amin ha pendrive-t vagy bármi flash cuccot csatolok nem jelenik meg az eszköz. Az első telefonon aokp_mako_jb-mr1_build-5.zip ROM és a kernel pedig az xda-n megjelentetett ziddey-otg-03192013.zip.
Az én telefonomon aokp_mako_unofficial_Mar-13-13 ROM van. A kernel természetesen ua. Ezt az kernelt gyakorlatilag cwm-ból telepítheted és működik.
Elvileg működnie kellene minden rom-al.Ami még sarkalatos pont lehet az az usb-hubAz apropó amiből az egész kiindult az az hogy feltettem a Modern Combat 4-et és szerettem volna gamepaddal irányítani.Amit még rákötöttünk : wireless egér, billentyű, 8gb pendrive.
Aki szintén arra adná a fejét hogy kipróbálja annak további programokat kell telepítenie. (xbox 360 konzolnál)mert ott kalibrálni kell virtuálisan minden kezelőszervet.
Ha találok megfelelő eszközt akkor csinálok majd róla egy kis összefoglaló videót is.és akkor a kernel zip: [link]
-
dombila
őstag
válasz
#16820480 #7261 üzenetére
Az igazság az, hogy ha
fastboot oem unlock
paranccsal nyitod ki a bootloadert, a Nexus-ok akkor is végrehajtanak egy wipe-ot.
A törlés nem a toolkit sajátja, az is csak adb/fastboot parancsokat futtat."Unlocking the bootloader on a Nexus device will automatically wipe all device data." - Cyanogen site-ról.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
#16820480 #7261 üzenetére
Az most mindegy, hogy a root folyamat a kinyitja a bootloader magától, vagy te csinálod meg előtte. Tökéletesen felesleges hozzá. A bootloader csak a kernelt védi, csak és kizárólag akkor van értelme kinyitni, ha a kernelt ki akarod cserélni. (Meg a recoveryt, de az a roothoz egyáltalán nem kapcsolódik) Mivel annak nem kéne feltétlen insecured módba kerülni (nem mintha úgy nem lehetne rootolni, hisz akkor az adb alapban rootként fut). Elég csak a su bináris és valamelyik konzol (Superuser, SuperSU, kinek mi tetszik), a kernelt nem kell hozzá széttúrni.
Az eredeti hozzászólást azért írtam, mert tökre úgy tűnt, amire válaszoltam, hogy a root kipucolja a systemet. Holott erről ugye szó nincs. A data-t sem kéne letúrja, nem tudom miért erőltetik...
-
Lexus sc
tag
jól tudom, hogy ha ausztriából veszem a készüléket media marktban itthon garis lesz. vagy még itthon nem kapható addig nem?
-
törölt tag
nem benéztem, én értettem az eredeti hsz-t, csak nekem úgy tűnt, hogy Keeper erre reagált, hogy a rootolás mit okoz.
Keeperv85: a rootolás nem okoz bootloader nyitást. a folyamat úgy néz ki, hogy előbb nyitja az ember a bootloadert, aztán mehet a root. viszont a toolkit, amit a legtöbben (kényelemből) használnak, az ezeknél mellékesen törli a telefon tartalmát is. ez egy plusz információ csak, azért hangoztatjuk többen itt, hogy nehogy valakit meglepetésként érjen. nem védeni akarom a toolkit-et, vagy ilyesmi.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
#16820480 #7258 üzenetére
Arról volt szó, hogy a systemről kipucolni appokat, nem arról, hogy a rootolás csinál-e egyébként teljesen feleslegesen bootloader nyitást, valamint tökéletesen szükségtelen a factory reset is.
Ehhez nem kell telefon, alap dolgokról van szó. Persze a gondolkodás pár embernek fizikai fájdalmat okoz, erre valók az ilyen automatizált hulladékok, amikért nem kis összegeket képesek néhányan leakasztani...
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #7204 üzenetére
a rootolás (illetve a bootloader unlock) nem egyenlő a kipucolással, de ahogy a Nexus 4Toolkit csinálja windows-on, az együtt jár egy teljes factory resettel is.
nem tudom mit nem lehet megérteni ezen. van ilyen telefonod? nincs. ezért nyilván nem is próbálhattad. mi meg többen próbáltuk, és ez van. más telefonnál nincs ilyen mellékhatása a root-nak, itt van. -
madoxx
aktív tag
-
mcsabi84
senior tag
ez a chameleon launcher nem is tűnik rossz ötletnek.
-
KillBorn
senior tag
csak fizetős van...a kernel úgyis ingyen van, szóval sztem megéri megvenni a hozzá készített appot, azzal is a kernel fejlesztőjét támogatjuk. Bármelyik kernelről is legyen szó. A warezben meg kitudja mi van...
Fauxnál max. a Color appot érdemes megvenni, a kernel úgyis a google forráskódján alapul, az UV meg a HSIC fix, illetve a hangszóró tuning megy app nélkül is.
Vagy ha OC-zni akasz akkor ott az 1200,- HUF-os app, de abban benne van a color control is.O$zkł: A matrix-al, fauxxal, a francoval, meg a Trinity-vel sem lőhetsz mellé. Én a Matrix vagy Trinity kernelt ajánlom, Nexus S-en nagyon jók voltak Matrixot használtam ott nagyon sokat OC-n, Trinity-t pedig mielőtt eladtam, de azzal nem bírta a NS az OC-ot, csak a stock beállításokt. A Matrix nagyon jó volt minden szempontból. Nexus 4-en nem annyira népszerű, de a minősége ugyan mint régen szerintem.
-
O$zkł
aktív tag
szerintetek melyik a legenergiatakarékosabb kernel?
-
madoxx
aktív tag
Faux kernelhez elérhető ingyenesen a config app? Eddig nem találtam csak warezest, attól meg félek.
-
Cseri0058
őstag
Meg érkezett nekem is a telefon!!!
Nagyon nagyon tetszik!!! -
szponzor
senior tag
FastTech-en is napi kb. 30 új termék jelenik meg, néha akad közte 1-2 töltő is. Nekem nincs semmi problémám az enyémmel a LED-et leszámítva, de azt egyrészt úgyis eltakarja a monitorom, másrészt meg a kisebbik verzión nincs is LED. A kupont meg érdemes használni, még ha nem is nagy összeget lehet vele spórolni.
-
ADAM1337
nagyúr
Köszönöm a válaszokat.
-
zorromoto
senior tag
Tisztelettel jelentem hogy az otg funkció tökéletesen működik.
Legalább is az öcsém telefonján. Az enyémen még mindig nem ismeri fel a pendrive-t .A két telefon közt a ROM-ba van különbség tehát erre tudok gondolni csak.
Na lényeg a légyeg működik akit érdekel.
-
Bilux
veterán
Idén mikor lesz a google I/O?
-
crhis86
tag
Meg fog újulni a Play: [link]
-
crhis86
tag
válasz
ADAM1337 #7237 üzenetére
Minden esetben nyitható.
Elvileg a Telenornál is függetlent adnak, legalábbis még nem tudunk olyanról, akinek nem olyat adtak volna.
A stock rom kernel verziója: 3.4.0
Nincsenek ismert hibák, sőt általában véve még garanciás hiba is kb. 2 embernél fordult elő ezen a fórumon.
Szerintem nem várható 32 GB-os modell, bár még az is lehet h bejelentik az Googel I/O-n, ha így lesz, akkor szerintem minimum júniusig-júliusig várnod kell rá.
Egyelőre LG garanciásat M.o-on csak a Telenornál kapsz.Úgy látom leírtam kb. ugyanazt amit Killborn, nem baj
-
KillBorn
senior tag
válasz
ADAM1337 #7237 üzenetére
Szia!
1,) Igen minen esetben nyitható a BL. Sztem nem nyúlt bele a telenor a telefonba, szal független az is.
2,) legfrissebb kernel: Kedd, Január 29 11:41:33 PST 2013 (v3.4.0) - customból lehet van újabb.
3,) A korai kiadásoknál (rev10) srágult a kijelző a ragasztó miatt (elmúlik idővel), meg cicergett töltő állítólag. Rev11 perfekt. De ettől függetlenül úgyanúgy kifoghatsz egy hibás készüléket mint bármilyen más kütyüből.
4,) Nem lesz 32gb-s modell szerintem, de Google I/O-n kerül, de sztem ott is csak egy fehér jön.
5,) Magyarországon csak a telenor forgalmazza LG garanciával a készüléket, mert csak ők forgalmazzák idehaza. Ha bárhol máshol látod, szürekimport, bolti garanciával. -
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok lenne pár kérdésem a telefonnal kapcsolatosan:
Először a BL minden esetben nyitható ? (szolgáltatósnál is bár inkább függetlent akarnék)
Jelenleg melyik kernel verzió a legfrissebb a telefonnál ?
Ismert hibákról esetleg ?
Valamint még várható a 32gb-s modell vagy felejtős és nem érdemes várakozni rá ?
Garancia kérdése függetlenül lehet LG garanciálisat szerezni ? -
Picco
addikt
válasz
MartOOn #7231 üzenetére
Engem a funkcionalitasban is zavart, tapados volt az anyaga (vizes applikalasu), de meg kell hagyni, telibefedte bubik nelkul az egesz kijelzomet, a lehajlo reszt is. Ha valaki el tudja viselni, akkor szerintem nem rossz valasztas, foleg h hatlaphoz is adnak, bar nekem azon dbrand van
-
-
Picco
addikt
leszedtem az xtremeguard foliamat, annyira tapadt meg hetek utan is h nem birtam tovabb, mostmeg parazhatok a karcoktol...olyat meg tuti nem teszek ra ami nem fedi telibe.
-
TomPack
őstag
Használja valaki közületek a Light Flow-t?
Szeretnék minden értesítésnek különböző LED színt, és intenzitást beállítani, de feltelepítés után nem jelenik meg az eszközkezelőkben, így nem tudom használni! -
gulb
senior tag
Google Wallet mi a turoert nem megy nalunk
ez orulet... paypass helyeken elmeletileg mukodhetne.. pfff
-
Kunsztler
senior tag
Milyen sokan irtak anno Decemberbe most meg tiszta pangas van
-
FearTomi
őstag
Akit érdekel, új jegyzet alkalmazás a Google-től: Google Keep
Én már töröltem is a ColorNote-t -
szponzor
senior tag
Nekem a Large verzió van belőle, de ha újra rendelnék, akkor a kisebbet rendelném, mert azon nincs LED vagy legalábbis nem ilyen nagy, viszont a működésére semmi panasz nincs. Kicsit felmelegíti a telefont, de legalább olyan gyorsan tölt, mint USB-n keresztül és azóta jött a FastTech-hez új töltő, konkrétan ez! Igaz, hogy drágább, de ha beírod vásárláskor kuponnak, hogy TENOFF, akkor 5% kedvezmény.
-
zorromoto
senior tag
Srácok .
Ez a ROm-olgatós dolog olyan hogy kinek mi az ingerküszöbe.Én is gyakorlatilag minden telefonomat szarrá rom-oltam ,de azért hogy használható legyen. Itt viszont élvezem hogy jönnek elő sorban a plusz funkciók ergó teljesen már miatt rom-olok.Hogy a jelenlegi projectnál maradjak : itt világít mellettem a billenytyűzet az egér ami rá van kötve + egy pendrive is ami még nem működik rendesen.Ezek kihívások sikerélmények amiket ki lehet hozni ebből a "telefonból"
Én elfogadom azt is hogy valaki csak használja azt kész. Valószínű egy idő után én is ezt teszem majd ,de addig sok élménnyel gazdagodok majd .hát ennyi
-
TomPack
őstag
válasz
X DoZ3R #7199 üzenetére
Miért akarsz ràtenni màsik romot, ha szabad kérdeznem? Én egy tucat androidos teló utàn vàlasztottam a nexust, mert beleuntam a végelàthatatlan rom-bütykölésbe, mert se a gyàri, se a főzöttek nem voltak tökéletesek. Sokszor a gyàri frissítés is csak bug-ot hozott, de itt ilyen gondom nincs egyenlőre.
-
Picco
addikt
fasttech qi tolto tulajokat kerdeznem, hogy igy par nap/het utan mennyire vannak megelegedve? illetve egy teljes toltes mennyi ideig tart?
-
-
Lexus sc
tag
Angliában hol lenne érdemes megvenni ezt a telót? Link esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen okostelefont vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Autós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- One mobilszolgáltatások
- Call of Duty: United Offensive
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco F7 Ultra 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Poco F7 Ultra 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB Midnight Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB Midnight Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Gombászkönyvek egyben
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W