Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
icons
addikt
válasz Zeze94 #25351 üzenetére
Sajnos erre nem tudom a választ, valaki jobban hozzáértő remélem tud válaszolni. Addigis találtam egy ilyet. Ha senki nem tudja, akkor meg tudom kérdezni az egyik német ismerősömet, aki gariztatta már az övét.
BTW a Nexus 4 leárazásnál egész EUt az egyesült királysági raktárból szolgálták ki, ez jelenthetné, hogy oda is kell visszaküldeni, de szerintem nem. A lejjebb említett országokban gondolom van raktár, oda beküldöd, és kapsz egyet cserébe (ha jól tudom, másikat kapsz, és nem javítják, majd visszaküldik), remélem valaki tud valami biztosat is mondaniAmelyik országokban pedig elérhető:
Australia, Canada, France, Germany, South Korea, Spain, India,the United Kingdom and the United States.
Forrás: WikiNexus 5
Az elmúlt hetekben kb minden hírt elolvastam róla, ami megjelent és a Google kidobta. A nagy részük blabla, ugyanazt ismételgetik.
Amiben mindenki egyetért, az a kijelző, a kamera azért nagy, mert elvileg a lencsék tudnak belül forogni (volt, ahol ezt írták), a speckók kb mindenhol ugyanazok, de nyilván semmi nem lett megerősítve. Az alap pedig az LG G2 lehet.
Árban pedig alacsonyan tartják, de most hogy az iPhone 5C is elég drága, lehet egy picit feljebb mennek az alap 300/350 eurós árnál. A legdurvább becslés is +20-30 dollárt mondott csak. Azt meg még mindig senki nem tudja, hogy 8/16 vagy 16/32GB belső tárhellyel érkezik-e, de a 8GB elég valószínűtlen, mert akkor tényleg semmi hely nem marad másra . Úgyhogy a legjobb tipp, hogy 16/32GB, egy picit drágább lesz, mint a N4 kezdőára, de nem sokkal, révén ez a Nexus család egyik alaptulajdonsága, hogy normális áron elérhető.
Hardware pedig mindenhol ugyanaz, Snapdragon 800, 2 vagy 3 GB RAM, Adreno 330as grafikus chip, fullHD 5" os kijelző, stb, amit írnak.Bemutatás október 14 KitKat-tel együtt, és november elejére mondják hogy megvehetőek az első darabok. Az összes hír kb ezt ismételgeti az elmúlt pár héten (és mostmár én is)
[ Szerkesztve ]
-
icons
addikt
Nem, mert UK az négy ország
Engem egyébként Dél-Korea lepett meg nagyon (meg az EUs országok száma is persze), oké, hogy amcsibarát, de egyébként nem hiszem, hogy benne van a top 9 országban (amiben Kína és oroszország nincs. Azt hiszem, nem a gazdasági szempontok domináltak )
(#25354) Zeze94
Akár a bolt, ahol vette is biztosíthat a garanciát rá. Amennyiben nem a Google Play Store vagy mi a fenéből van közvetlenül, akkor ez a lehetőség áll fenn tudtom szerint.
Egyébként az első hszben is van infó erről, és azt állítja, amit az előbb én is. A Play-ről pedig itt egy értelmes hsz! -
w333
félisten
-
Dél Koreában még a háziállatok is mobiltelefonnal rohangásznak, meg tolják a WoW-t (vagy SC-t). Szóval az az egyik legjelentősebb piac, már csak azért is, mert a Samsung meg az LG hazája is egyben.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
madoxx
aktív tag
válasz werszomjas #25362 üzenetére
Akkor már inkább hazaviszi valaki, ha két rosszból tud egyet csinálni.
-
icons
addikt
Wow, valóban, köszönöm a felvilágosítát Eddig jelentéktelenebb országnak tituláltam, azt hiszem, pár fontos tényt nem vettem figyelembe. Az pedig önmagábam elképesztő, hogy kb annyi profi SC játékos van abban az országban, mint a világ többi részén (hogyha a bajnokságokat nézzük, akkor több is )
(#25358) Zeze94
Én is egy Nexus 5-re pályázom. Amennyiben 300 ajró körül lehet majd kapni, veszek egyet, ha 350 lesz a legolcsóbb, akkor átgondolom még(#25359) madoxx
Mint ilyen témában műveletlen, JPÉ-vel azt mondanám, hogy akár már most is kint lehetnek, és cserekészülékként landolhattak pár felhasználónál.(#25364) rankesz
Való igaz: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4 IE
Ami azért is vicces, mert ott Wiki szerint nem elérhető a Nexus 4[ Szerkesztve ]
-
Bilux
veterán
válasz rankesz #25304 üzenetére
Előzetes bevizsgálás után cserél már csak a T. 1 hete mondta a srác. Mondom az remek de nekem nincs arra se időm se lehetőségem hogy leadjam a telefont SIM-mel együtt hogy bevizsgálják.
Aztán hímelt hámolt végül adott, fostam is hóvégén hogy most vagy hozzá csapják a számlához a 4500 pénzt vagy nem.Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
NTonee
veterán
A T 4500ért cserél? Na elmehetnek a fenébe. 2700ért kapsz sim vágót a neten, én vettem. Előbb-utóbb a környezetemben is szükség lesz rá. Merészebbek ollóval is nekieshetnek. De a gsm boltokban is sok helyen kivágják. Bár a nálunk lévő sufni gsm boltos is közölte, hogy 2ezer.
-
Worlon83
aktív tag
válasz NTonee #25368 üzenetére
Nekem olyan régi SIM-m volt, hogy azt hiába vágták MicroSIM-re, a telefon nem ismerte fel.
Ismerős is így járt, még régi pannonos SIM-el, csak neki az új készülék nem tudott vele mit kezdeni, övét nem is kellett vágni, mert régi típus megy a Dual készülékébe.[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz Worlon83 #25370 üzenetére
ilyen is van persze, de a nagyon régi simeket meg alapból cserélni kéne díjmentesen. Viszont az ilyen régi simeket alapból cserélni kell, mert akár vágják, akár nem, ne fognak működni az újabb telefonokban, vagy hibákat fognak produkálni. Random hálózat dobálás, mobilnet probléma, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
azt szeretném megoldani titanium-mal, hogy egyes alkalmazások mentéseit és beállításait kitudjam menteni. pl acar pro-nak az autók-motorok adatait, history-ját, fotmob pro-nak a liga beállításait, msecure adatait etc etc etc.
tehát a porgramot magát nem akarom lementeni, úgyis letölti a play-ből automatikusan....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
mtcob
senior tag
Na ma megyek a nexusért, van valami amit érdemes ellenőrizni rajta? Kijelző teszt vagy ilyesmi van amivel esetleges pixelhibát ki lehet szúrni?
-
Integra
titán
válasz NTonee #25374 üzenetére
akkor egyenként kénytelen leszek kiexportálni minden fontos alkalmazásból amit átakarok menteni n4-re
honnan tudom, hogy lockolt vagy unlockolt e az n4? itt már alul nem mutatja a lakatot...
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
válasz Integra #25372 üzenetére
A menu -> preferences - backup settingsnél, ha kiveszed a pipákat a különböző app típusoknál (normal, protected, system), akkor elvileg csak a data-t fogja backupolni. Nem próbáltam ki, de azt írja.
Mod: kipróbáltam, tényleg ez a megoldás
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Integra
titán
válasz forintuser #25379 üzenetére
köszi, megvan
a galaxy nexus-om nyitva érkezett gyárilag, itt viszont nyitni kellett, NRT simán vitte az unlock-ot és a root-ot is. supersu meg busybox rá, oszt haligaliollie:
király vagy!![ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
rasky
senior tag
A ringke fusion-t levettem és felraktam a teló hátlapjára egy carbon fóliát, hát....nagyon tetszetős lett.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
kapd le a nexus root toolkit-et.
telefonon developer options, usb debugging mode bekell legyen kapcsolva.
ha a telefont felismeri rendesen a win7, akkor sima ügy...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
werszomjas
addikt
Most lehet hülyeséget kérdezek, de ha ez egy ref. telefon és azonnal megkapja az összes frissítést, akkor minek tesztek rá egyéb romokat? Azok annyival jobbak?
Mert azokat megértem, akik hivatalosan nem kapják meg az új verziókat és házilag felteszik.
üdv
-
KillBorn
senior tag
válasz werszomjas #25387 üzenetére
Hát úgy néz ki nem érted ennek a telefonank a lenyegét Ez erre van kitalálva. Google fejlesztői telefon. A fejlesztők fejlesztenek rá (mert lehet), mi meg jól feltesszük azt amit fejlesztenek.
aúgy nem kap meg minden frissítést azonnal, mert a JLS36G a legújabb AOSP, N4-en meg az offisöl JWR66Y, a 36G csak custom romban érhető el. Tehát mégis megkapja a legújabbat azonnal
Mert gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, lehet tuningolni, buherálni, színeket állítani, egy tizedesjeggyel újabb kerneleket fetenni, nightly, undervolt, overclock, otg, JLS36G, adb reload bootloader, fastboot flash recovery recovery.img. A laikusok ezt úgy sem értik, nekünk erre van igényünk.
Amúgy én nem szoktam custom ROMot feltenni (mert sztem mindenre elég a gyári), csak kernelt, mert az igen sokat dob mind sebességen, mind fogyasztásonLOL asszem elfáradtam melóban.
[ Szerkesztve ]
"I guess your purge wasn't efficient enough, Vader!"
-
kovsol
titán
válasz werszomjas #25387 üzenetére
Nexus7 -re feltettem egy paranoid romot, de megbántam. Sokkal nagyobb a reakció idő és hamarabb le is merül. Jöjjön ki a stock 4.4 és megy vissza rá a gyári.
May the Force be with you!
-
fatal`
titán
Sziasztok!
Tervezem, hogy esetleg vennék egy ilyen telefont, de lenne pár kérdésem:
- A Telenor még mindig függetlenül árulja őket?
- Ehhez kapcsolódik, hogy ha igen és náluk veszem feltöltőben (a 2 év garancia miatt, máshol gyártói garival csak 1 évest találtam), akkor van még valami kötelezettségem?
Van egy ilyen mondat a honlapjukon és nem igazán tudom értelmezni, az első fele a számlás előfizetésre vonatkozik, de a második a kártyásra és nem tudom, hogy ez mit takar náluk:Ajánlatunk a Telenor Előfizetői szerződéssel és hűséggel együtt érvényes, melyben az Előfizető vállalja, hogy számlás előfizetés esetén 12 vagy 24 hónapig, új generációs kártyás előfizetés esetében pedig 12 hónapig az Előfizetői szerződését nem mondja fel, nem függeszti fel és a Telenor által történő felfüggesztésre, kikapcsolásra nem ad okot.
- A bootloader nyitása garanciavesztéssel jár, vagy visszazárható úgy, hogy ne vegyék észre?
Köszönöm.
-
werszomjas
addikt
válasz KillBorn #25388 üzenetére
Értem, akkor ezt valóban nem nekem találták ki, ettől függetlenül ilyen telefont vettem, de nálam marad a gyári rendszer, azért remélem azzal is eldöcög egy ideig
kovsol# na pont erre gondoltam én is, folyamatosan tesztelni kell ezeket, egyik jó, másik bugos, mindig jön új és új, így még belakni sincs idő a telefont
[ Szerkesztve ]
üdv
-
fatal`
titán
1. Köszi.
2. Ezt tudom. A kérdés arra vonatkozott, hogy mit takar az, hogy: "kártyás előfizetés esetében pedig 12 hónapig az Előfizetői szerződését nem mondja fel, nem függeszti fel és a Telenor által történő felfüggesztésre, kikapcsolásra nem ad okot."
1 évig töltögetnem kell a feltöltőkártyát, vagy mi? T-s vagyok, így a praktikum kártyát lebeszélés után a kukába hajítanám, mindenféle egyéb költség nélkül.
3. Szuper, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz fatal` #25393 üzenetére
Praktikum kártyásan is előfizető vagy a Telenor -nál !
Gondolom ha lemondod vagy megszünteted a Praktikum előfizetésed akkor már nem él a 24 hó garancia, csak a 12 hó gyári ! ( valójában úgy van hogy 12 hó szolgáltató + 12 hó gyári garancia és így jön össze a 24 hó ! )Persze ezt a garanciánál senki sem nézi hogy él még a Praktikumos kártyád, a lényeg hogy legyen meg a gyári garancia !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
KillBorn
senior tag
válasz fatal` #25390 üzenetére
Szia!
1,)Független!
2,)Nincs kötekezettséged (ha csak az nem hogy perkálod az előfizu díját folymaatosan 24 hónapig)
3,)Szal nem adsz rá okot: rendesen fizeted ami kell (ha van). Nekik ennyi a lényeg.
4,)Ja bootloader vissza lehet zárni úgy hogy ne vegyék észre (fastbbot oem lock). De amúgy hivatalos szervízben sznak rá.
Mindeki csinálja. Erre való ez a telefon. Meg mi van ha 1x csak "nem kapcsol be" (valamiért tönkre megy éppen tegyük fel) és egy custom rom van rajta?! Nem jutsz pokolra nyugi. Max javításkor visszateszik a gyárit.
[ Szerkesztve ]
"I guess your purge wasn't efficient enough, Vader!"
-
w333
félisten
válasz fatal` #25397 üzenetére
Ez így van ! de ez az egész csak formaság !
Az én feltöltő kártyáim is a fiókban lejárnak, minek mondjam le ?
De különben alapból 1 évig érvényes ! még 1 X feltöltöd és kész ( de erre sincs szükség, mivel garanciánál a kutya sem nézi hogy te milyen előfizető vagy és azt hogy érvényes) ![ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest