- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagylalt
senior tag
válasz
#16820480 #20225 üzenetére
Igen, ilyenre gondoltam, de a hordozható töltő jobb ötlet. Azért köszi!
(#20226) pusihusi: Túlságosan nem.
(#20228) noorbertt: Melyiket rendelted?
-
zezoka
őstag
Nexus 4 facebook post:
"Random Shutdown -According to the comments from the previous post . Most people having issue with Netflix,Skype and Snapchat which caused the random shutdown so kindly uninstall those apps for sometime until the stable update .
To all those having problems installing or updating apps can Remove their Google account and add it again(Take backup of your new contacts if it isn't synced with Google) This is will fix your issue with downloads
To remove a Google Account, touch its name under Settings > Accounts or Settings > Accounts > Google, then Menu > Remove account. Then restart your device and add your Google account again"
-
w333
félisten
válasz
zezoka #20292 üzenetére
De jobban szívja az akkut ! mert a telefon folyamatosan figyeli a helyzetedet hogy éppen hol vagy és hová mész éppen, egyszer véletlenül bekapcsoltam és kb. 1-2 óra alatt merült a telefon 1% -t, mióta kikapcsoltam kb. 3-4 óra alatt merül 1% ! arról nem is beszélve mire megnéztem ezt a helyelőzményeket már kb. 1 hét alatt 300 km regisztrált a "Google" és vissza tudtam nézni hogy éppen melyik nap honnan hová mentem !
-
-
C.Brigante
veterán
válasz
pusihusi #20284 üzenetére
unokáddal? nagyi, ez most komoly?
-
kiki89
aktív tag
válasz
C.Brigante #20286 üzenetére
-
pusihusi
addikt
Szia miért van töltő? Nekem tegnap óta megy ez a szolgáltatás, ugyanannyi az akku használatom!!! Akkor igen eszi ha keresed a telefont vagy törölsz mindent róla! Természetes hogy eszi ha vijjog 5 percig a telefonod! Tegnap eljátszottuk az unokámmal ő eldugta a telefont én meg varázsoltam, s mindig megtaláltam!
S kurvára merült!
-
törölt tag
Google Now / Térkép helyelőzmények azt érted ami a Maps / Settings / Google location settings / location history: Off? Avagy itt a legtetején az Access location-re is vonatkozik, hogy ki kellene kapcsolni?
PA alatt játszik valaki Real Racing 3-al? Ha hívnak és visszalépek, akkor FC-t kapok rá (2x kipróbáltam). Ha nem hívnak, de átlépek közbe egy másik app-ba, majd vissza RP3-ra, akkor is FC.
-
w333
félisten
válasz
petipetya #20279 üzenetére
Nincs
de az összes ilyen "helyzetmeghatározás" szívja az akkut !
De pl. a Google Now / Térkép helyelőzmények ha be van kapcsolva akkor jobban merül a telefon, ezt tapasztalatból mondom, tehát ez is valami helyzetmeghatározásos "izé" akkor miért nem szívná ez is az akkut ? -
kiki89
aktív tag
Üdv, ma próbáltam rootolni a telóm Pőze leírása alapján, minden végigcsináltam pontról-pontra és csak annyit értem el, hogy kinyitotta a bootloadert, de nem rootolt. Az lehet a baj, hogy 4.3-on ez nem működik? Valaki ötlet?
Találtam itt egy root leírást, kérdezném, hogy ezt valaki használta (a kommentelőn kívül)? [link]
Bármilyen segítséget szívesen fogadok.Ui.: Rendszeresen olvasom a fórumot és tudom mennyire ki tud néhány ember egy ilyen kérdésen borulni, de megkérném, hogy legyen türelmes.
Köszönöm!
-
zezoka
őstag
válasz
noorbertt #20267 üzenetére
Ezt mindet tudja az Androidlost is!
Pcnet: Amig nem csinál FB-t addig van értelme. Utána már nyilván nincs! De a semminél többet ér, és ez mint mondták is nem fut folymatosan, akkor aktiválódik, amikor kell (netes, vagy sms parancs), ergo miért ne lehetne rajta.
Többiek: Addig van értelme, amíg vannak olyan hülyék, akik önmagukat lefényképezik a telefonnal, ami automatikusan postolja a képeket!
Hülyék meg mindig is lesznek! Ha meg pont a Tiedet viszi ilyen hülye, akkor jól fog jönni.
-
törölt tag
válasz
pepe091 #20270 üzenetére
Ellenben ha elviszi egy gsm boltba elsózni, ott biztosan nyomnak rá egyet. Különben pedig akinek ilyen biztonsági cuccok vannak a telefonján, az használ valószínűleg képernyőzárat is, ebben az esetben pedig a tolvajnak is muszáj valahogy egy reset-et tolnia, mert ha nem tudja feloldani, akkor sem használni, sem továbbadni nem nagyon tudja a készüléket, akkor meg mi értelme ellopni?
-
noorbertt
őstag
válasz
dombila #20269 üzenetére
Én nem is a lopás miatt aggódom, hanem ha pl elhagynám a telefon vagy otthagyom valahol stb.. Erre jó az általam linkelt app..Lopásra nem feltétlen, bár több a buta tolvaj aki egy órát nyomogatja a telefont vagy esetleg szimplán bekapcsolva hagyja mert nem tudni hogy utána vissza lehet e kapcsolni.
Encrypt phone nem engedi a resetet sehogysem. Ott vagy full legyalulod a telefont úgy hogy utána egy üres képernyő fogad és semmi rendszer vagy annyi, ez az adatokat védi. Mobilt lehet ujjat venni bármikor, de a rajta lévő dolgok értékesebbek sok esetben.
-
dombila
őstag
válasz
noorbertt #20267 üzenetére
Épeszű tolvaj nyom rá egy factory image-et és ezzel minden biztonsági programnak vége.
Ráadásul ha custom recovery van rajta, akkor még PC sem kell hozzá, egyszerűen recovery-ből nyom egy reset-et és kész. (akár gyári recovery-ből is megy).
Szerintem ezek a programok hamis biztonság érzetet adnak. Az egyetlen hasznuk az adatok kódolása/törlése lehet, hogy legalább ahhoz ne férjenek hozzá.Szerk:
Látom más is így gondolja. -
pcnet
addikt
Az ilyen Androidlost féle appoknak van értelme? Nem kötekedni akarok, de ha ellopnak egy telefont és van egy kis eszük, csinálnak egy factory resetet akár gyári recoveryből. Jelkódzár is kb semmit nem ér. Tényleg nem kötekedés, csak szerintem ha lopnak egy telefont, az az első, hogy SIMet eldobják és nyomnak egy factory resetet. Ha feljelentést teszel rendőrségen, nekik meg vannak az eszközeik, hogy megtalálják. Múltkor GSM boltba pont jött be egy emberke adásvételi másolatáért, hogy a megtalált telefonját ki tudja hozni rendőrségről.
-
noorbertt
őstag
válasz
zezoka #20266 üzenetére
NEm is értem miért engedélyezik a telefon tulajdonosok ezt a google féle hozzáférést.
Inkább vegyetek egy külső, de megbízható appotCerberus három módon védi a készüléked:
- Távoli vezérlés a www.cerberusapp.com website-on keresztül,
- Távoli vezérlés SMS üzeneteken keresztül,
- SIM CHecker (SIM foglalattal ellátott készülékeknek): az előre meghatározott telefonszámokra és e-mail címekre azonnal üzeneteket küld a készülék amikor nem azonosított SIM kártya kerül a készülékbe."A Cerberus nem szívja az akkumulátort ugyanis nem használ háttérben futó folyamatokat, akkor aktiválódik amikor kell és le is áll ezt követően, hogy ne befolyásolja az üzemidiőt."
3juro és 5készülékre engedélyezi. Az sms eléréshez nem is kell internet a telefonon és ott is tudsz törölni, képet készíteni stb.. plusz bekapcsolni a wifit és a mobilnetet is! Utána jöhet a online felület ami több lehetőséget ad.
Ez plusz Encrypt phone és biztonságosnak tudható a telefon és a rajta lévő adatok
Meg esetleg egy security app pl Kaspersky
nem feltétlen válasznak akartam írni
-
zezoka
őstag
válasz
defy456 #20264 üzenetére
Ezért van nekem még egy Androidlost is rajta, feltelepítve, saját sim-emre lockolva (illetve asszony telójára küldi az új sim számát ha kicserélik), beállítva, másodlagos email címre továbbítva dolgokat (h ne ott a telón jelezzen a tevékenységről, maileket kapva: hívás, sms lista, fényképező elöl hátul lőtt képei, microfon hangfelvétel, koordináta, stb), rejtve az app listában. Továbbá le lehet zárni a telót, popup üzenetek, full hangerős vistítás, végső esetben factory reset ( h legalább ne lássa más az adataimat).
-
defy456
aktív tag
Tehát, ez nem is túl hasznos, mert nincs túl nehéz dolga a tolvajnak, ha ki akarja kapcsolni ezt a funkciót
-
petipetya
nagyúr
válasz
Scooter74 #20261 üzenetére
És biztosan nincs letiltva vagy jegelve ez a zöld Google beállítások, vagy bármilyen rendszer alkalmazás a telefonon?
Mert kb. 1 órája egy teszt telefonba beírtam a Gmail címemet, frissítettem az összes alkalmazást rajta (többek között ezt a zöld Google beállításokat is), és ekkor egyből felismerte az Android eszközkezelő.
-
pcnet
addikt
Lehet rájöttem mitől indulgat újra a telefonom. Este GSam Battery jelzett, hogy túlmelegedett az akksi. 47,5 fokos volt. Próbáltam gyorsan lőni screenshotot, de pár másodpercre mintha megfagyott volna, majd újra is indult. 2x játszotta el fél óra alatt. Néztem, hogy nem e ragadt be egy folyamat/alkalmazás, de semmi nem utalt rá.
A hitetlenkedőknek itt egy akksi hőmérséklet grafikon, mielőtt megint megkapnám, hogy csak túlkapás. Ma is sikerült 45 fokot összehoznom. Igaz ezt Ingressel, de tegnap böngészés közben volt 47 fokos. (Néhány órás friss stock 4.3-al.)
-
Pompi
nagyúr
válasz
petipetya #20259 üzenetére
Igen, meg előtte kipipálni meg ez meg az,
lehetleírom magyarul is, mert látom angol szövegértés gond még itt-ott, aztán majd valaki formázza a telóját. -
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Kb fél éve CM-el használom a telefont és minden rendben volt vele, de most hogy felraktam a 10.1.2. stable verziót, nagyon gyorsan merül és az akkumulátor használatnál az android os 20% körül van. Más nem tapasztalt ilyet? Vagy várjak egy pár napot, töltsem párszor és be fog állni? Kicsit bosszantó, egy májusi nightly volt fent előtte, az tökéletesen működött, ha nem javul meg ez akkor visszateszem azt. Köszi üdv.
szerk: nálam is működik az android eszközkezelő, meg is csörgettem a telót.
-
Pompi
nagyúr
Végigcsináltam a lépéseket amik itt a súgó alján vannak és már látja a telót az eszközkezelő. Javaslom kipróbálni annak akinek nem megy.
If your Android device doesn't appear in Android Device Manager, or if you see Unknown location despite your device being online and running Google Play services version 3.2.25 or higher, follow these steps:
1. Open
Google Settings from your device's apps menu.
2. Touch Android Device Manager.
3. Uncheck Allow remote factory reset.
4. Go to your device's main Settings menu, then touch Apps > All < Google Play services.
5. Touch Clear Data. Note that this action doesn't remove personal data.
6. Go back to Google Settings and select Allow remote factory reset.
7. Restart your device.Once your device restarts, wait around five minutes and refresh android.com/devicemanager.
Magyarul:
1. Nyisd meg az alkalmazások közül a
Google beállításokat
2. Kattints az Android Eszközkezelőre
3. Vedd ki a pipát a Gyári alapbeállítások távoli visszaállításának engedélyezése mellől
4. Menj a telefon beállításain beül az alkalmazás kezelőbe, azon belül is az összes alkalmazásba és ott válaszd ki aGoogle Play Szolgáltatásokat
5. Itt klikkelj az Adatok törlése gombra. Semmilyen személyes adatod nem fog elveszni.
6. Menj vissza a Google beállításokba és pipáld ki a Gyári alapbeállítások távoli visszaállításának engedélyezése dobozt
7. Indítsd újra a telefontMiutána a telefon újraindult várj 5 percet és nézd meg az Android Eszközkezelőt.
-
-
petipetya
nagyúr
Arra tippelek, hogy sorban kapcsolják be mindenkinek. Mert ha aktív a mobilnet vagy a wifi nálatok, akkor ez tűnik logikusnak.
-
petipetya
nagyúr
CM póló: [link]
-
zorromoto
senior tag
én isfel fogom pattintani. majd várjuk a tapasztalatokat
-
-
TomPack
őstag
Nekem is, és itt még sokan másoknak is a kedvenc ROM-ja.
Nekem az a tapasztalatom a 4.2.2-vel hogy bolondbiztos, mint egy hivatalos fapados CM-rom, csak bele vannak csempészve "cool" változtatások más romokból, és ugyanolyan megakaszthatatlan.
Paranoidot, XyenonHD-t sikerült már kifektetnem, a MIUI nekem röcögött, a gyári 4.3 röcögött /kövezzetek meg/ a CM meg unalmas.Mondjuk ebben a 4.3-ban még látok bizonytalanságokat, de felrakom, és majd kiderül.
-
LeadZeppelin
tag
Azt kell mondanom,hogy a kamerában kellemeset csalódtam. Telefonról nézve nagyon kellemesek a képek gépen meg nem igazán néztem. De nemsokára feltöltök pár példát. A gömbpanoráma meg üt
-
válasz
czombos #20234 üzenetére
Nagyon jó! Nálam is működik.
Remélem majd bővíteni fogják még, pl azzal hogy lehessen az előlapi kamerával fényképezni, vagy szöveget kiírni egyből, így kapcsolatba lehetne lépni egy esetleges tolvajjal.
Mondjuk ettől függetlenül nálam marad a Cerberus, ami egyből riaszt ha másik sim került a készülékbe, vagy lehet vele egyből fényképet csinálni, ahogy feloldják a kijelzőt. -
czombos
tag
Aktiválta a Google a Device Managert
-
zorromoto
senior tag
[crdroid 4.3]akit érintene a dolog
-
Endless
aktív tag
válasz
Medellin23 #20224 üzenetére
Nem rossz ez sem de nekem ez jobban bejön
[link]
-
törölt tag
Nagyon ritkán. Ha rálépek egy app-ra vagy visszalépek. Nálam az animáció 0.5x-re van lassítva, így érzékenyebb is a történet, cserébe még gyorsabb a telefon és kevésbé szédülök el. A másik amikor betölt a Play és a főmenüben vagy (avagy sehova nem lépsz be), ott is kell, hogy akadjon scrollozásnál, legalább is amíg nem tölti be teljesen, addig nagyon. Utána is kicsit darabos még. Play verzióm: 4.2.9. ROM: PA 3.94 Kernel: faux 19b (1.836 ghz)
-
dnelb
veterán
Végül faux kernel mellett döntöttem stock rom mellé, a semaphore nagyon akadt. Ezzel kapcsolatban 2 kérdésem lenne, ami a fauxban van iphone 5 színprofil az megegyezik azzal ami a franco kernelben van? Mert amúgy nagyon szép, csak érdekel, itt kb 6 csúszka van, francoba jóval több, nem tudom ugyanaz-e
A másik, hogy mikor play storeban mászkálok, belemegyek egy appba és visszalépek, akkor mindig akad egyet az animáció. Ez másnak is így van ?
Máshol sehol sincs lagg.
jó volna már egy cm rom -
törölt tag
-
pusihusi
addikt
válasz
#16820480 #20222 üzenetére
Köszi még egyszer, akkor marad a gyári, mert amivel egy pici gondom van az akkuidő, hogy nem tart egy hóig
De az nem gond! Egy érdekességet megfigyeltem hogy legjobban a netezés viszi az energiát a telefonálás fele annyira! Még mielőtt lehurrognátok, biztos nem én találtam föl a spanyol viaszkot!Gondolom a kijelző és a 3 G miatt, de 2 G alatt nem vitézkedik a t-home
Divi27: Elcsúfítanád a szép telefont?
-
fagylalt
senior tag
Tudnátok ajánlani nekem egy olyan tokot, amibe van akksi is? Milyen néven keressek rá?
Üdv: Divi
-
törölt tag
válasz
pusihusi #20220 üzenetére
Ha nem érzed szükségét, akkor nyilván nem kell rootolni
Nexuson nem nagyon van bloatware, amit le kéne pucolni, meg eleve kevés helyet lehet felszabadítani azzal az 1-2 dologgal, ami esetleg nem kell (nekem mondjuk Currents, meg Google Earth pl.). Itt ugye mondjuk ha felteszel egy custom rom-ot, abban eleve van root is. Általában a rendszer kinézetének a módosításához kellhet (navibar színezése, eltűntetése; statusbar módosítása), vagy mondjuk rendszerfájlok lementéséhez.
-
NTonee
veterán
válasz
Scooter74 #20219 üzenetére
nincs itt semmi gond ebből.
Én a cwm egyszerűségét szeretem, amire nekem kell, arra tökéletes. A twrp-t láttam a saját telefonomon, nem tetszett már az ui sem, így hamar lekaptam róla. Ebből adódóan nem tudom, hogy milyen plusz lehetőségeket ad, nem néztem át az egészet.
-
pusihusi
addikt
válasz
#16820480 #20213 üzenetére
Köszi szépen! Nem kell FR. csak ha kell akkor ezt a megoldást nem ismertem! Volna egy kérdésem, rendben minden a gyári rommal, mi indokolja hogy rootoljak, mert az S 4-et kellett mert ott kevés volt a ram, az S3- nak még kevesebb! Az Iphone 5-öt nem kellett jb-ézni!
-
Scooter74
őstag
Skacok de nem akarok ezzel a recovery dologgal lavinát elindítani, csak egy kérdés volt részemről!
-
törölt tag
válasz
szponzor #20211 üzenetére
Ha a notification volume-t húzogatom, akkor azzal együtt csökken- vagy nő a csengőhangerő is. Tehát nálam is csak együtt működik, külön nem.
(#20212) NTonee:
TWRP komolyabb (dolgokra képes), mint a CWM. Tehát egy szintig lehet akár ízlés kérdése is. Nincs szükségem olyan dolgokra, amit a TWRP tud, de a CWM nem. Azért TWRP (2.6.0.0)-t használok. -
Scooter74
őstag
válasz
NTonee #20212 üzenetére
Látod azt nem ismerem, a twrp márt volt fent a telefonomon használtam is mert a 4.2.2-s rootolva volt csak ota miatt tértem vissza a stock-ra.
Most viszont gondolkodom azon hogy a PA-t ki kellene próbálnom és nem toolkittel akarom rootolni a telefont, hanem cmd-ből manuális úton a változatosság kedvéért és hogy tanuljam is mert az N4 az első telefonom amit rootoltam-tok meg amin romot is cseréltem és még fogok is.LeadZeppelin:
Nekem csak annyi gondom volt a twrp-vel, hogy nem tudtam kernelt cserélni vele mert hibát írt rá.
De amúgy köszönöm.pcnet:
-
törölt tag
válasz
szponzor #20211 üzenetére
Nálam is így van, ha kilépek és újra megnyitom a Volumes panelt, akkor odahúzza a csengés hangerő is, ahol a notification hagerő volt, akkor is, ha nincs linkelve.
(#20209) pusihusi: Két lépéses a dolog. Előbb telepíed a Helium-ot. Csinálsz egy backup-ot a helyi tárterületre (/sdcard/Carbon mappába teszi). Ezek után lemásolod a gépre a telefonod látható tartalmát. Megcsinálod a FR-t, majd utána megint gépre dugva vissza kell másolni amiket lemásoltál előtte. Ezek után felteszed megint a Helium-ot, és csinálsz egy restore-t.
Azt nem tudom amúgy, hogy ez root nélkül is működik-e, nekem ezer éve rootolt a telefonom, de azt íják a program leírásában, hogy igen. -
szponzor
senior tag
sheratan vagy NewmanHD: nálatok sem lehet PA-ban külön állítani a notification és a ringtone hangerőt? Hiába szedem ki a pipát az összekapcsolásnál, látszólag lehet is külön állítani őket, de ha újból megnyitom a volumes panelt, akkor ugyanarra a szintre rakja mindkettőt.
-
pcnet
addikt
válasz
#59070464 #20187 üzenetére
Túlkapni? Erre inkább nem reagálok. Gondolod ha nem lenne gondom vele, akkor mondanám?
Petipetya köszi! Már telepítgetek. Nem is olyan nehéz fastboot mint amennyire tartottam tőle!
Viper26-nak pedig köszönet a ROOT segédletért.
Scooter74 Ugyan az kell. Eddig TWRP-t használtam, most CWM-et tettem fel és ugyan azzal a zip-el sikerült a ROOT.
-
Scooter74
őstag
Sziasztok!
Ha rootolom a 4.3-t és a cwm helyett mondjuk a:
fastboot flash recovery recovery-twrp-2.6.0.0-mako.img-t adom a cmd-be akkor elméletileg twrp-t telepítek szerintetek ez müxik?
És még egy olyan, hogy a supersu az ugyanaz hozzá mint a cwm-hez vagy más?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűnyíró topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Wii U
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5G 256GB Midnight Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5G 256GB Midnight Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 512GB/12GB RAM Purple, Bontatlan, Új, 0 Perces, Lila, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 512GB/12GB RAM Coral Green, Bontatlan, Új, 0 Perces, Zöld, 1 Év Garancia
- Nothing Phone 2A 128GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Gombászkönyvek egyben
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia