- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oba
addikt
válasz
#59070464 #61029 üzenetére
Én pont Moto G Falcon -ról jöttem Nexus 4 -re. Az 1 GB ram néha-néha már tényleg kevés volt, de nem volt annyira jellemző. Viszont teljesítményben azért az N4 sokkal erősebb, főleg játékoknál érezhető a dolog. Hearthstone pl nagyon akadozott nekem a Moto G -n, itt meg szépen fut. A kijelző mérete is kisebb, nekem már túl pici volt, de ez persze egyéni ízlés kérdése. Mindenesetre nem rossz telefon az, átlagos mindennapi használatra tökéletes és gyors tényleg. A kamerája viszont szerintem elég gyenge
-
niof
veterán
válasz
#59070464 #61031 üzenetére
Tudtam, hogy volt itt a topikban valaki, aki GApps nélkül használja a telót, csak nem emlékeztem, hogy ki volt az.
Esetleg tudnál kicsit bővebben mesélni róla, hogy mik a tapasztalataid e téren? Milyen appokal pótoltad a gyáriakat FDroid-ról?
Gondolok itt pl arra, hogy nekem a címjegyzékemet a google tárolja, mert ez nagyon kényelmes, de mondjuk ha nem lenne gapps, akkor ezt hogy lehetne megoldani, hogy továbbra is ott tárolja, és oda is mentse? Meg lehet ezt egyáltalán csinálni? Mert az a pár egyéb app pótolható lenne a play-en kívülről is, de ez hiányozna pl.
Esetleg kellett valami egyebet feltenni a ROM-on kívül, vagy elég maga a ROM, hogy működjön +az FDroid?Előre is köszi!
-
válasz
#59070464 #61029 üzenetére
Az 1GB RAM miatt fogsz sajnos tapasztalni, ha erőforrásigényesebb dolgokat fogsz használni (Facebook, 9gag, tsu, stb.). Én ezért bánom nagyon, hogy a barátnőmnek hagytam, hogy LG G3S-t vegyen (mert nem akart kínai telefont, ilyen árrégióban márkás 1GB+ RAM-al szerelt telefon pedig tavasszal még nem volt).
Hiába ugyanaz a SoC (Snapi 400), az 1GB vs. 2GB RAM sajnos orditóan nagy különbség multitask esetében... :\
Éppen ezért én már mindenkit lebeszélnék az 1GB-os androidos telókról...
-
Ricardo
titán
válasz
#59070464 #60594 üzenetére
Jelenleg Resurrection Remix . Ez Kedd este került fel. Tegnap reggel induláskor átállt gond nélkül. Ma kíváncsi leszek.
Volt Euphoria, azzal is előfordult CM is, ott megjelent a felkiáltójel a térerő ikonon és semmi nem segített. Se újraindítás, sem repülő mód.Páromé stock 5.1.1, neki is csinálja, és az enyém is csinálta vele.
hYpErKe: Hivatalos 6.0-ra ne számíts.
-
niof
veterán
válasz
#59070464 #60216 üzenetére
Nem bekapcsolni kell, hanem pont, hogy kikapcsolni (ha esetleg be volt...)!
Nálam, mikor letiltottam az ébresztés/ébren tartást, akkor kezdett fc-zni a play services. Próbálkoztam mindennel anno, és mikor ez ki lett kapcsolva (helyelőzmények), abbamaradtak az fc-k, és a fogyasztás is jobb lett picit. De amúgy a fogyasztást, tapasztalataim szerint jobban befolyásolja a két fentebb említett kapcsoló off-ra állítása. -
niof
veterán
válasz
#59070464 #60212 üzenetére
Én csak azt a kettőt tiltottam, amit írtál is. Plusz, a helyelőzmények rögzítését kell kilőni, tapasztalatom szerint az okozza a play szolgáltatások fc-zését. Legalábbis Euphoria-nál. A privacy guard-hoz nem tudok hozzászólni. Van az Euphoria-ban is, de mivel nem sok vizet zavart nálam, ezért nem foglalkotzam vele sosem.
-
t181
senior tag
válasz
#59070464 #60114 üzenetére
Elég pofás darab lett, lényegében mindent tud, amit kell. Kicsit hiányoltam a fullHD-t, de csak addig, amíg meg nem láttam, hogy még a 16 gigás is 220 dollár. Ha ennyiért tényleg kijön (persze nem itthon), akkor bestbuy.
szerk.: bár kinézetre nem is tudom... kicsit nagynak tűnik az alsó és felső káva... G2 valahogy jobban bejött.
-
vtomi2
őstag
válasz
#59070464 #59985 üzenetére
Köszi ez működik, bár blokkol pár oldalt is, de azokat majd nézem gépről, ez még belefér.
Más: Milyen appal állítjátok az Euphoria kernelt? Próbáltam feltenni Faux-ot és Franco-ot is, de egyik se működött, úgyhogy visszaraktam az alapot, és kéne valami amivel finomhangolhatom.
-
Bembee12
aktív tag
válasz
#59070464 #59590 üzenetére
Egyedül a 0515 után volt galiba (trebuchet fc), de másnap a 0516 már jó volt. Azért van nexus-om, mert elvárom a napi frissítést xD
llletve az xposed-sdk22-t újra fel kell rakni recoveryből minden frissítés után, de az 1 percet se vesz igénybe, maga az xposed app, meg a modulok megmaradnak frissítés után. -
niof
veterán
válasz
#59070464 #59484 üzenetére
Kipróbáltam ezt a MOAB-ot Euphoria alatt. Szerintem ez lesz a te bajod. Nálam is FC-zett tőle a Play szolgáltatások. Most flashelem vissza az OS-t, nem kell ez bele! Ha mindenképpen Ad mentes akarsz lenni, tedd fel az F-Droid-ot, azon belül pedig az AdAway-t! Jobban jársz!
-
hudyfiu
senior tag
válasz
#59070464 #59327 üzenetére
Mondjuk lehet automatizálni a fényerőt csak most még nem szántam rá magam.
Az volt a jó amikor a CM-ben volt az hogy mennyi lux fényerősségnél milyen erős legyen a kijelző fényereje.
Ezt lehetett azzal kombinálni hogy az egyik kernelben volt egy beállítás ami olyan szinten levette a fényerőt hogy szinte sötétben is alig lehetett látni valamit.
Az tetszett a legjobban. -
t181
senior tag
válasz
#59070464 #58732 üzenetére
Ilyen hibával nem találkoztam, de már hónapok óta nem használom az app-ot.
Operából (nem mini, nem classic, hanem a sima) a mobilnézetet használom. Szerintem ez a tuti. Ha valaki fél évvel ezelőtt azt mondta volna nekem, hogy nem fogom az appot használni, hanem böngészőből nézem, jó eséllyel kinevettem volna. Aztán Én is meglepődtem, hogy mennyire nem hiányzik. -
t181
senior tag
válasz
#59070464 #58499 üzenetére
Dirty Unicorns 9.2 + Hells Doctor kernel. Az égvilágon semmi bajom vele, minden tökéletes, pedig hetek óta használom, 76 általam telepített app-pal. És valamiért még egyszer sem indult újra a kamera használata miatt. Nem akarlak rábeszélni, de nekem tényleg nagyon bevált.
Itt van tegnapi 5.1. Nagyon dicsérik, de van egy hibája. Az app picker nem igazán működik. Illetve valahogy működésre lehet bírni, még a mai nap folyamán megnézem.
De ez valami globális AOSP 5.1 bug, nem készülékspecifikus. -
hudyfiu
senior tag
válasz
Bocsi mert én kezdtem bele de csak arra próbálok rávilágítani hogy másnál nincsenek ilyen gondok.
Lehet csak egy nagyobb reset kellene neked vagy nemtom mert pl nálam kamera reboot talán még sosem volt.
Emlékszem mikor kijött talán a 4.4 akkor ide írtam is hogy csináltattak velem egy tesztet és valami 100 képet csináltam gyorsan egymás után minden beállítással és semmi gondom nem volt.
Bár a kamerával nekem sose.Vagy csak sikerült kifognod valami hibásat.
1 nagy takarítást azért még lehet megérdemelne.Justreboot: Én is azt csinálnám.
-
helltp
aktív tag
válasz
Ahogy érzed, de továbbra is hangsúlyozom, 2 perc, telórol el lehet végezni és veszteni nemigen tudsz vele.
Más, valaki tud valami jó megoldást a fényerőszabályzásra? Nagyon primitív ez ami a lollipopban van. Arra gondolok, hogy fix offsetet ad a csúszka. Ha mondjuk feltekerem a maxra akkor (hasamra ütök) +30%-ot rádob a fényerőre, mindig, ami azért szar, mert ha lekapcsolom a villanyt akkor nem megy le 0 fényerőig, csak 0+ 30% -ig. Még mindig nem panaszkodnék, ha legalább középállásban az egész fényerő skálát használná, de nem, ott sem megy le teljesen minimumra... Olyasmi kéne mint a GPad-en, ott ha föntebb veszem a csúszkát, akkor általánosságban világos lesz, de kuksötétben minimum fényerő van verőfényes napsütésben meg max.
-
helltp
aktív tag
válasz
#59070464 #58490 üzenetére
Én már vagy egy hónapja CM12-t használok, nálam nincs ilyen gond, sőt, gyakorlatilag hibátlan a rendszer, bár nálam mióta fennt van HellsCore kernellel használom, mert a simával merült, meg mert ebben van knock-on. Ha ráérsz adj neki egy próbát, root joggal HellsCore U2D-tel kb 2 perc alatt megvan, és ha TWRP-d van, szerintem még automatán telepít is. Ha mégsem tetszene, tedd vissza az utolsó CM12 frissítést, és visszaállítja a kernelt. (Ja, arra figyelj, hogy a CM végűt telepítsd a kernelek közül, bár szerintem magától észreveszi hogy CM12-d van.)
(#58496) hudyfiu: Teljesen off, de nekem a GPad 8.3-on az official KK teljesen stabil, nem is lassul.
-
fokukac
nagyúr
válasz
#59070464 #58486 üzenetére
én most kaptam egy céges ájfónt (5s) a blekkberi helyett.
idegrohamot kapok tőle minden nap.
Annyival tisztább, lágyabb, szárazabb érzés utána a kezembe venni a Nexust, hogy elmondani sem lehet.A Nexus mindenre sokkal jobban használhatóbb, kényelmesebb, testre szabhatóbb.
Az iphone-ban jobb a kamera, és szebb hangja van, így a céges imélek mellett leginkább zenehallgatásra használom.Csak mondom, de ha nem hiszed, próbáld ki magad.
Ui. és az ár-érték arány... a Nexust 200 fontért vettem (és akkor 350 volt a font), az ájfón pedig mennyibe is kerül? 120-150 ezer Ft-ba?
-
hudyfiu
senior tag
válasz
#59070464 #58490 üzenetére
És úgy gondolod az a probléma sok emberrel előfordul amit te tapasztalsz?
Tudod te is hogy ott bekavar valami program gondolom.
Talán ilyen alfa romokkal volt ilyen gondom de nem is tudom mikor láttam ilyet utoljára.
Mondjuk CM12 ből még most sem volt talán stable szval szinte még beta-nak számít.
Ez alapján nem tudom miért csodálkozol ha gond van.
Ha stabil telefont akarsz akkor nem értem miért próbálkozol ilyenekkel.Talán ez a legnagyobb baj az androidot használókkal, elégedetlenkedőkkel.
Először megtetszik mindenkinek hogy mennyire szét lehet buherálni a rendszert, mennyi program van rá utána meg ha nem tetszik akkor lusták rá hogy stabil tiszta rendszert tegyenek fel.Pedig ha jól emlékszem nem 2 rendszer járt nálad sem és tudod milyen a jó rendszer.
Én sem akarok visszaváltani LP-ról de csak azért mert ez a rendszer még szinte jobb mint a CM11.
Nincs benne extra de multirommal tudok tesztelni közben.
Azt a heti 1-2 órát rászánom, ha meg nincs kedvem hozzá akkor használom ezt a rendszert. -
vicze
félisten
-
-
vicze
félisten
válasz
#59070464 #57212 üzenetére
Hogy nem nyúlkál bármelyik program a rendszerhez, az SU csak egy látszat kontrollt ad, a kernel sérülékeny lesz(így maga a rendszer), ha SELinux nélkülire cseréli bárki.
Ezt most nem riogatásnak írom, csak tényként(a lehetősége nyilván többnyire kicsi), mindenki úgy használja ahogy szeretné, a CM megoldás tényleg biztonságosabb, mintha nem lenne SELinux rajta. -
FearTomi
őstag
válasz
#59070464 #55469 üzenetére
Z1C nagyon jo kis telefon, multkor volt nalam 1 hetig. Meg gyari a szoftverrel is hasított. Egyetlen hibaja, hogy a hatlap jo puha muanyagbol van, szoval egy het utan ugy nezett ki, mint a vonalzom anno altalanosba amikor korzoheggyel belevestem az epp aktualis kedvenc zenekaraim nevet
-
Bambalazs
senior tag
-
Bambalazs
senior tag
válasz
#59070464 #55326 üzenetére
A mobilnet azért kell, hogy elküldje az adott tartokodási hely pontos koordinátáit a Google Helyelőzmények szolgáltatásnak. Csak arra akartam rávilágítani az előző kommentekkel, hogy akkor is rögzít, amikor nincs mobilnet - gondolom biztonsági okokból, de a pontos helyelőzményekhez jobb, ha be van kapcsolva a GPS+mobilnet kettős, és akkor a szeretteid is tudnik fogják, merre gurulsz.
-
Bambalazs
senior tag
válasz
#59070464 #55326 üzenetére
Jobb, ha be van kapcsolva a mobilnet.
Találtam egy példát a közelmúltból: barátnőmmel elmentünk motorozni egyet a kerületben, sok elintéznivalónk volt. A mobilnet végig ki volt kapcsolva, ezért ne kérdezd, hogy a háromszög két távolabbi végét hogyan hozta össze. Ahol sok a jel, ott éppen befogta az otthoni wifit (Lollipop miatt lőttem ki a mobilnetet útközben).
-
Bambalazs
senior tag
válasz
#59070464 #55322 üzenetére
Valami olyasmi. Pár hete pont néztem, hogy hogyan talált jelet a belvárosban, mikor ki volt kapcsolva a mobilnet, és nem kapcsolódik jelsző néküli wifire. Helyelőzményeken meg látszódott, hogy a Deák téren voltam, bár az odautat légvonalba húzta be a Hősök terétől. Abban a pillanatban az hittem valami bug lehet, de aztán csak megnyugtatott a gondolat, hog a Google mindent lát...
-
membrandj
nagyúr
válasz
#59070464 #54123 üzenetére
Tippre a nexus 4 tulajok háromnegyedét kb. Köztünk engem is. Motorola defy, galaxy spica-nal kénytelen voltam mokkolni, mert lassú volt, bugos.
Pont azért vettem nexus 4-et,hogy ne kelljen+ ugye ár/érték arányba a mai napig verhetetlen kb. Persze most már a használt árára gondolok.Ha beesik a nexus 5 ára ~ 70-75k-ra újonnan,akkor váltani is fogok, mert a nexus 6 árából kiindulva vége az olcsó,de felső kategóriás telefonok világának.
-
dannyl
addikt
válasz
#59070464 #53841 üzenetére
Légyszi olvass már vissza, mert telón nincs kedvem leírni újra. itt a cikk, ami kimaradt az előbb.
-
mcsabi84
senior tag
-
zezoka
őstag
válasz
#59070464 #52141 üzenetére
Na, akkor összehasonlítom, egyenlőre csak belehallgattam mindegyikbe felületesen. UI a Pover ampban jobban tetszett, meg olcsóbb is, azt kezdtem el belakni. De akkor Neutronra is szánok időt, mert meggyőztetek.
Igazából az UI annyira nem lényeg, mert úgyis lezárva zsebben van a teló, mikor zenét hallgat az ember.
Adabra: Hány mA-es töltőfejre dugtad, vagy a gyáriba? Mert ahogy nézem, itt csak kábel van.
-
eastsider
nagyúr
válasz
#59070464 #52140 üzenetére
nem is nagyon érdekel, van másik telefonom, de ne tartson már egy hétig a csere
(telenoros a teló, és ők adnak cserekészüléket, és a telemaxba küldik).. gyalulhatom le, majd lakhatom be újra, mikor visszakapom
BTW. várható nexus 5 áresés a nexus 6 miatt? akár használt akár új
-
adamfriday
senior tag
-
zezoka
őstag
válasz
#59070464 #51999 üzenetére
Jó persze, ezzel tisztában vagyok, és igazad is van, de netrádiót és mp3at akarok hallgatni rajta telefonról, BT kapcsolaton keresztül!
Egy veszteséges technikát akarok veszteséges technikával átvinni egy valószínűleg gagyi erősítőre, és annak "hangszórójába"!
Ez azért csak magával hozza, hogy unaloműzésre lenne, és nem követelmény (sem technikailag, de főleg nem anyagilag) vájtfülűsködni - pláne nem telefonról!
Egyszerűen zenét szeretnék hallgatni, vezeték nélkül.
-
zezoka
őstag
válasz
#59070464 #51991 üzenetére
Miért? Úgy érted, h ha EQ nélkül nem jól szól, akkor a fejhallgató a sz@r? Jól szól, csak kicsit hangolnék rajta, nekem kicsit a mélynek a magasabb tartománya sok, ettől kicsi doboz hang van, de amúgy jók a mélyek, magasak is.
Tippeket meg köszi, többieknek is, kipróbálgatom. Youtube nem játszik (sajnálatomra a netrádió sem, pedig inkább az lenne), mert akkor az 500 megámat lezabálom hamar.
-
mm89
őstag
válasz
#59070464 #51959 üzenetére
Az új nexust én is meg akarom várni, de csak azért hogy a mostani olcsóbb legyen.
A kijelző a N4-nek is elég nagy.
A hátlappal kapcsolatban viszont tényleg igazad van. Nagyon szép a N4 háta, de féltem is rendesen, nehogy baja legyen. Egy műanyagot nem kellene ennyire óvni. Mondjuk én mindig vigyázok a cuccaimra, főleg a telefonokra. Attól tartok, hogy az 5 már túl nagy lenne. Na majd megfogdosom valahol élőben.. -
gipsztigris
addikt
válasz
#59070464 #51890 üzenetére
A helyzet az, hogy én sem hiszem, hogy ilyen üzemidőket el lehet érni! Esetleg "labor körülmények" között. Ma kalandvágyból elhatároztam, hogy kipróbálom mennyit bír a Nexus4. Elindítottam egy filmet végtelen lejátszásra állítva. 6óra 5perc üzemidőből sikerült elérni 4óra 30 perc képernyőidőt 75%-os merülés mellett. Netezés nem volt, wifi be volt kapcsolva, és volt mellé kb. 10 perc beszélgetés. Ez önmagában elég lehetne arra, hogy körbeszaladjam vele az internetet, hogy micsoda szuper akkumulátor idő, hiszen 4,5 órát ment a kijelző!
A csalás az volt, hogy a fényerő nullára le volt húzva!50%-os fényerő mellett ugyanez a kísérlet durván másfél órával rövidebb képernyő időt eredményezett.
Szóval, lényeg a lényeg, hogy egy Nexus4 amennyiben életszerű körülmények között használják, 3-3,5 óra kijelzőidőnél többet nem tud teljesíteni!.....szerintem.Viszont a képek jól mutatnak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest