Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
Email címről jutott még eszembe:
2005 körül, egy programban proxy beállítás: proxy címe, portja, email cím és jelszó.
Email címnek 15 karakter, jelszónak 15 karakter hely.
A proxy user központilag email cím (user@domain.hu) és jelszó. A cégnév 10 karakter, így csináltunk egy z@cégnév.hu proxy user-t, és hozzá jelszót.
1, de mi van ha a cégnév és a domain 11 karakter hosszú??? akkor már nem tudom beírni...
2, ki a tököm használ 15 karakteres jelszót, én kicsit paranoid vagyok, de így sem használokb10-12 karakternél hosszabb jelszavakat.[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
nullpoint
őstag
Úgy tűnik hogy még ilyen maffiózószerűségeket is be tudnak szopatni.
Nem tudom mennyire hiteles a sztori, de legalább vicces.
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
Top cat
addikt
Ezen én is gondolkodtam. Talán örökölte, nyerte.
Találtam róla cikket. Ráadásul dr. az átvert hölgy. Vajon azt a címet hogy szerezte?
Bár Dr. Csisztu Zsuzsát is átverték. Pedig az jogász.#10580 hcl
A csengeri örökösnőnek, kupakos kósával mondjuk nem volt nehéz dolga. -
Top cat
addikt
Egyszer egy vasútállomáson láttam egy Német/Dán dog-ot. Ülve közel mellmagasságig ért nekem a feje. A sötétben alig lehetett észrevenni. Meglepődtem amikor elmentem mellette.
-
BiP
nagyúr
Ugye van az ascii 32-es szóköz, de a 255-ös üres karakter is annak néz ki. (de replace szóköz-re értelemszerűen nem ad találatot)
De ha megoldottátok könnyen (1gombosra), akkor problem solved.#10739 bambano : ez még ettől csv (vagy legalábbis nem tudjuk, mivel választja el a mezőket). mert nem a mezőket választja el szóközzel (már ha az ssv alatt space separated values-t gondolsz), hanem a mezőn belül használja thousand separatornak.
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Libreoffice-ról ugrott be: héten volt egy gép benn nálunk. Szokásos mutyi: otthoni laptop, lassú, csináljunk vele valamit. Volt rajt valami 2 víruskergető, 3 malware eltávolító, meg 3.2-es OpenOffice. És elvileg szakmabeli (bár már egy ideje nem ájtíban ügyködő) volt a kolléga aki behozta.
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
-
...és oda is van írva, gondolom, hogy I/O, powa, akármi
"ahogy pl valszeg autót vezetni is tud," - más kérdés, hogy lehet, hogy a KRESZ-t se tudja... vagy érti...
Mondjuk az is igaz, hogy a Windowsban olyan jól működik ez a gépelős megoldás, hogy kb. minden harmadikra hoz eredményt (vagy túl gyorsan írok) (és baromi pontatlanul )
@Dr. NX : Eh elírtam...
@Diabolis : Nem, menet közben átkattant fejben, és ide már jobbot írtam[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
gban
Közösségépítő
Brother wifis nyomtatóm van, lehet hogy benne van a rtfm-be, de azt ugye nem olvassuk , nem kis idő volt míg rájöttem hogy a Channel Width-nél az alap auto beállítást át kell tenni a TP-LINK router wifi részlegén 40 MHz-re.
Ha auto, és 20 MHz-re áll be, akkor nem képes a nyomtató csatlakozni...Postázást nem vállalok.
-
-
Moleman
addikt
Egyszer egy egyetemi selejtezés alkalmával vettem egy dupla Xeonos szervert 10 ezerért, baromi jó vétel volt, kiszedtem/eladtam az értékes részeit, a maradék még mindig működőképes volt, kiraktam az erkélyre letölteni, egyszál hálókábel, távoli asztal kapcsolat. A hűtőket és a SCSI vinyókat egy sarokkal arrébb is lehetett hallani az utcán.
-
Melóhelyre megyek be évekkel ezelőtt, még a buszon rám ír egy indiai, hogy nézzem meg az egyik ventilátort, mert egy switchben meghibásodhatott.
Bemegyek a szerverszobába, 42 fok, megállt a klíma (azaz 2 klíma volt, váltva mentek, de az egyik nem indult el, amikor a másik megállt )
Az a switch melegedett túl először[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Zoltánnak a régi gépe (egy P4-es Prescott) volt ilyen. Amikor először jártam nála, akkor mikor odaértem az ajtajuk elé, azt hittem porszívózik bent. Csengettem porszívó nem állt le. Mondom ok, ajtót nyitott bementem. Amikor beértem a szobájába, rá kellett jönnöm, hogy csak a gépe az. El nem tudom képzelni, hogy hogy tudott meglenni mellette xD a széttuningolt Athlon XP-m (1466@2669MHZ) 5000+ -os RPM-es venti sebességnél nem volt olyan hangos. Maximum fele annyira.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
-
Ja, én is egy külön winyóra raktam az autóhoz a progit, mert kb. annyira volt bizalomgerjesztő az egész, hogy a hálóra nem engedtem fel, airgap-en pendrive-al vittem át a mért adatokat
A T430-am is inkább 30 percet meg már akkuról, mint egy órát. Igaz, az terhelve.@koby11h : Az akkut azért nem adnám el... Áramszünet esetén is jól jön. (Főleg jól jönne, hogy a home szerver is T410-es, de annak pont a töltőáramkörében halt meg a biztosíték, és még nem volt humorom még egyszer vasig lebontani, hogy cseréljem.
@Moleman : Nekem igazából semmi pluszt nem ad, ha asztali lenne a lapos helyett, de amikor vinni kell, akkor ezt könnyebb
-
hobizoli
nagyúr
ismi Kistarcsan vett egy lakast az uj epitesu reszen 2018 vegen
2019-ben a mellettuk epulo lakas 20m2 kisebben is 8misivel tobbet kerult mar a szomszedjanak
ugyanazt az alaprajzot 15-16misivel csinaltak volna meg ugyanazok, ami 1.4x-s ar
es kozben semmi nem lett annyival dragabb
rohej, komolyan
neha szoktam nezni nyugatabbra mennyi az annyi
ismi arul egy Klagenfurt egy Villach kozott a Worthersee-nel egy kistelepulesen egy 65m2-s 3 eve csittin felujitott lakast 120kEUR....b.szod, ez itt dragabb lenne mar m2-ben (is)
es mennyi ott az atlagjovedelem meg itt mennyi is?
es 2019-ben is arultak a Covid elott, es meg most is megvan, mert nem ment el ennyiert se
-----------
vagy nemtom szoktatok-e nezni a Gombos Edina YT csatijat, aki regebben a TV2-n volt musorvezeto meg radiozott is, es neki van a kubai ferje
tolt fel videokat, hogy Floridaban mennyi az annyi... Torokbalinton a Tukorhegyen siman dragabb egy m2, mint Floridaban egy olyan utcaban, ahol a 5.-6. hazat aruljak a tengerparttol, azaz kisetalsz kb 200m-t es mar a oceanparton vagy
meg egy masik "olcsobb" helyen egy masik gated lakoparkban 600k sincs a m2 ara olyan keglinek (230m2 130misiert), hogy van sajat medence, dupla (amerikai autokra meretezett) garazs, kozponti klima, kozponti porszivo, napkollektor, vadonatuj az egesz teto is
kulon gaztartaly, es aggregator, hogy hurrikan utan leszakad vmi tavvezetek a varosban vagy megyeben, akkoris is napokig off-grid el tud mukodni az egesz haz
Floridaban a 90-s evek eleje ota csak hurrican safe nyilaszarokat lehet beepiteni a hazakba
meg az egesz lakopark ahogy rendben van tartva a menedzsment altal is meger egy miset
180-250USD a havi kozos kotlseg dija (lakoparkonkent valtozik), ebben atlalaban benne van a kabelTV az broadband internet, a szemetszallitas es a viz es csatorna dij, meg a lakopark sajat edzotermenek hasznalata, ott a pilates, joga es fogyitorna orak rendesen oraado altal, amire a lakopark sajat web oldalan kell helyet foglalni
3 hetente lemossak a belso utcakat jardakat tgk-val meg a 3 havonta a hazak tetejeit daruskocsival, meg jon tuzoltosag ellenorizni a fustjelzoket 3 havonta
sok lakoparnak van sajat jatszotere vizesblokkal, napozoterasza, napagyakkal, kozossegi medencevel, jakuzzival, teniszpalya, strandropipalya, kosarpalya
kerteszceg nem csak a belso reszen tartja csittin a novenyeket, hanem a lakopark kulso reszen is, de tenyleg vonalba van vagva a fu is, meg a bokrok is
van beszarik otthon nem te hivsz szerelot, hanem a lakopark mendzseret kell csak ertesiteni, ok meg a leszerzodott illetekest kihivjak hozzad
es nem holnaputan-utan-utan-utan meg a jovoheten jon ki, hanem 3-4 oran belul ott van
0-24h kapuorseg, azaz nem tud csak akarki beajulni oda okosba' csak "korulnezni", meg a pizzas is akkor mehet be a soromponal, ha kaputol a lakasra betelozva le OK-ztad
hogyan csinaljak ezek fenntartasa mind bele tud ferni "csak" ennyibe is...?
neztem egy masik USA-ban elo magyar YT bloggert is, aszondja Texas eleg olcso
megneztem...
Houston kulvarosa, most epulo uj lakopark, klasszikus, szeles utca, jarda, a dupla garazs ele is be tudsz allni 2-3 autoval es utana kovetkezik meg csak a haziko frontja, mogotte "kis" kert
230m2-s 4 haloszobas 3 furdoszobas novicsento kegli, te fingasz eloszor a WC-be, 70-75misi
kiszamolod es nincs 350k sem(!) a m2 ara
itt ez mennyi is lenne....?
beulsz a kocsiba es 20perc alatt a Mexikoi obol partjan fekve pusztulsz a parton melo utan
annyi ido alatt Bp-rol a Velencei tora sem ersz le az ures M7-n se Gazdagretrol a 65m2- 60millios "Szomszedok" panelbol
hogy csinaljak....?több drón kell ;P
-
koby11h
őstag
-
-
koby11h
őstag
Nekünk a többi közmű ok, igaz a gáz, víz, szennyvíz és az út önerős volt, de legalább van.
Az áram volt amit a szolgáltató ingyen kötött be.
A telefon gsm adapteres, tv digi tányéros, a net meg mobil.Nálunk az extra cserébe a vadaspark: őz, vaddisznó, fácánok, eltévedt villanyóra leolvasó
[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
BiP
nagyúr
Nálunk is ez volt. Csomagban kötöttük, de amikor elkerült a tévé (tönkrement, és nem vettünk helyette újat),még egy ideig megvilt az előfizetés, amit online lehetett nézni (vagy tévékártyával), de a gyakorlat az volt, hogy mi is alig néztük. Időnk se volt nagyon, értelmes adás még kevésbe. A rengeteg reklámtól meg herótunk volt ilyenkor.
Úgyhogy tévéelőfizu lemondva. Így csak 3300 most a gigabit net+telefon. -
-
KROK640
nagyúr
Hát ez nála nem működött volna. Mert azt ne hidd h nem próbáltam. Lendít kettőt az ecseten, majd közli h na így csináljad. Meg nehogy már ő csinálja, mikor itt vagy te.
Kb minden helységet négyszer kellett végigmeszeljek mire az a szar befogta nagyjából a falakat.
A szobámban ugye halványsárga fal volt az elképzelés, de nem rendes sárga festékkel, ahogy a normális ember csinálná, nem keverd magad, mésszel meg valami tempera szerű izével. Na ettől a végeredmény az egyenetlen keveredés miatt eléggé rusztikus lett, helyenként konkrétan fehér a fal, helyenkén meg mintha koszos lenne. Elég sokan be is szóltak miatta, persze mindig elhülyéskedtem, hogy ez direkt ilyen, 30 éve nem tatarozott középület vakolat feeling, mert ugye ez lesz az új menő. De valójában sosem voltam vele elégedett.
A másik, ami eléggé tré (bár rendes körülmények között nem látszik) hogy mikor kicseréltem a PVC-t akkor ugyanez került le mint ami előtte volt (az előzőből megmaradt) de mivel kevesebb volt mint amennyi kellett a szobám egyik falűától úgy 1 méterig a régi PVC maradt meg. Sebaj, ezekre ágy meg szekrény meg ilyenek vannak rápakolva, szal alapjáraton sehol nem látszik, csak engem zavar nagyon.
De ugye ez is azért, mert az volt a direktíva, hogy nem számít mennyi idő, mennyi energia, és milyen lesz a végeredmény, de meg kell oldani (lehetetlenül) alacsony összegből.Úgy 2-3 éve gondoltam rá, hogy kijavítom és megcsinálom az egész szobát olyannak amilyennek én akarom (pl több színnel, mintákkal, szalag ledes világítással stb.) de ezt célszerűen valamelyik aktuális külföldi munkám után kellene, amikor van pénz, és tart a lelkesedés is még, és nem dől össze a világ, ha a 2 hét 6 hét lesz. Tavaly előtt nem jött össze, 2020-at meg nem kell senkinek se bemutatnom, szóval lehet hogy csak idén vagy jövőre lesz belőle valami.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
bambano
titán
én már csináltam olyat, hogy megvolt az esküvő, kimentem a lakodalom helyszínére, körbenéztem, beültem a kocsiba és hazazúgtam...
anyám őrjöngött, hogy még a kaját se vártam meg.
ilyen konyhásnéni kinézetű asszonyok udvaron álló üstökben kevergették az ételt. semmi bizodalmam nem volt hozzá.igazából gyakorlatilag az összes lakodalmi meghívásom így járt, kivéve a bátyám esküvőjét, az meg más miatt lett emlékezetes...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Egyszer?
A konyhát nem terveztük szétverni a laksában, mondom felülfestem.
OK, nem normális festék, de vagy 3x végignyaltam. A fehéret fehérre. Duluxból talán, talán! kijött volna egy réteggel, de az nem 3x drágább, hanem sokkalAztán jött az agymenés, hogy a konyhát is át kell alakítani
-
KROK640
nagyúr
"én ezt rengeteg YouTubernél nem értem hogy csinálják..." - én sem.
Némelyik olyan contentet hoz össze, hogy látszik hogy több tíz vagy 100 ezer USD is kell hozzá, pláne ha belevesszük a profi kamerákat, meg azt, hogy egy némelyik csatorna mögött 1-2 kirakat ember, meg egy egész vágó/szerkesztő meg mindenféle segítő csapat áll.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest