- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano #43597 üzenetére
OK, ettől függetlenül : ha már netet szolgáltatsz, az ilyesmi minimalizálására törekszel. Vagy szarsz bele, mert.
"Emiatt a tervezett leállásokat jól kell tudni időzíteni."
Máshol is, ha sima szerver support vagy se akármikor kapsz downtime-t."Egy rendesebb router simán elszöszöl 10-15 percig a boot-tal"
Rendesebb switch is majdnem annyitElőző helyen az új csarnoknak csak egy betápja volt, mert sóherek voltak, viszont a UPS-t meg nem tervezték alul
Mondta a mérnök, aki tervezte, hogy mivel rajta kívül senki nem látott még ilyet, akkora számot mondott, amekkorát akart. Mondott is. Volt olyan, hogy elektromos full lekapcsolás volt, mi meg fú, le kell lőni a szervereket... Faszi mondta, hogy el fogja bírni...
@Lenry : Thunderbird jó is
@E.Kaufmann : 20-30GB-os fiókkal nem sok minden fog normálisan működni :S
-
KROK640
nagyúr
A csúcs időben nekem 5db volt, hasonló okból. Aztán változott a helyzet, beépült eléggé a környék, (valami beteg állat elkezdte a macskákat is kinyírni -- enyém is halt meg, de a környéken sokan panaszkodtak) úgyhogy kb 4-5 év alatt ki is futott az összes, és már nem is nagyon akartam pótolni. Pláne, hogy eléggé sokat vagy külföldön, és olyankor macerás volt megoldani az ellátásukat.
-
-
BiP
nagyúr
Szerintem sehogy. De bárhol rákérdeztem erre, mindenhol hülyének néztek.
Többségében azért, mert nem volt ember, aki emlékezett a gmail ilyen kezdeti időszakára, és el sem tudja képzelni, hogy máshogy működött, mint most.
Sőt, maga a google is tagadásban él, semmi hivatkozás nincs erre az esetre. Úgy kezelik, mintha sosem létezett volna. -
válasz
E.Kaufmann #43616 üzenetére
A TündérBördöt nem akarják használni
nálunk ez úgy néz ki, hogy elmondtam, hogy mindenki azt használ, amit akar, de én a Tündérmadárra nyújtok supportot. talán ha három olyan kolléga volt, aki bevállalta, hogy intézi magának.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
dabadab #43568 üzenetére
Én most bambano álláspontjához állok közelebb, de nem csak mint ISP oldalról.
A legtöbb júzernek nem is való sem az IMAP sem a zIxcséndzs. Hülyébbnél hülyébb könyvtárszerkezeteket hoznak létre, törölni meg nem dívik, aztán nyafognak ha nem bírja a szerver vagy a kliens
A TündérBördöt nem akarják használni (bár azért volt vele rossz tapasztalatom, pedig akkor nem ixcséndzsel kellett összegyógyítani), az Outlook meg 2007-es verzióban volt élete csúcsán azóta meg már nem hogy IMAP-pal, de Microsoft365-el se működik rendesen 20-30GByte fiókmérettől (de néha alatta sem).
Webmail minimális fiókmérettel, oszt had gazdálkodjon a mezei szántóvető. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #43608 üzenetére
Itt szerencsére azért ilyen nincs, hogy az ISPnél is megáll az élet (Voda azért elég nagy ehhez), viszont a modem katasztrófálisan lassan indul. ha ki és vissza kapcsolom, kell neki 5-6 perc mire lesz net.
Minél újabb a modem, kikapcsolás után annál lassabban tér magához
(ezt jó tudni, de mint egyszeri user csak azt látom, hogy a korábbi 5-10mp helyett már szó szerint hatvanszor annyi idő alatt kapom vissza a netet mint 20 évvel ezelőtt)
-
KROK640
nagyúr
Nálam még a gépnek is van.
nem csak név de verziószám is, pl a mostani : "Üstökös 3.3"
3.0 volt mikor ez a platform megépült.
3.1 Amikor M2 SSD-t és +32GB RAMot kapott
3.2 Amikor VGA-t, új monitort és billentyűzetet kapott
3.3 Mikor sajnálatosan kidöglött M2 SSD helyére egy még sokkal jobbat tettemZoltán haveromnál még durvább, ott az adott verzión belül van early, late, bis és egyéb elnenezés is, igaz ő ezeket inkább alverzió szám helyett használja.
-
KROK640
nagyúr
válasz
bambano #43592 üzenetére
internet : 500/22Mbit papíron. Gyakorlatban 510 (ha nincsennek sokan fent) / 20
Ami még elérhető lenne : T optika : 2000/1000Mbit. Jó, ez jó eséllyel a valóságban, gyakorlatban lenne 1700-1850Mbit, felfelé meg mondjuk 7-800.A legnagyobb bajom nem is a sebességével van a mostaninak, hanem hogy magas a pocketloss arány, meg böngészés közben gyakran kiírja, hogy a lap nem jeleníthető meg, néha azonnal (F5-re már jó), néha meg hosszú tíz másodpercekig teker mire bejön egy oldal. Olyankor az összes többi oldal is alig jön be.
Ha megint ezt fogja csinálni, akkor szólok ismerősnek, hogyha bent van lesse meg, hogy mi lehet. -
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #43607 üzenetére
A fő probléma itt nem a modem visszakapcsolódásának a sebessége, hanem az, hogy nincs mihez visszakapcsolódnia. Ugyanis áramszünet esetén leállnak a szolgáltató hálózati eszközei, és sokszor órákig tart, amire valaki bebattyog, és beindítja.
Amúgy azért lett a visszakapcsolódás egyre lassabb az évek folyamán, mert ezek multifrekvenciás és tranzakciós időfelosztásos rendszerben kommunikálnak, maga a linux/bsd az kb 15mp alatt beindul rajtuk, de a modemnek át kell scannelnie a tranzakciós frekvenciákat (kb mint egy TV), a kommunikációs protokollok verzióit, ki kell választani az engedélyezett és megfelelő erősségű sávokat a küldéshez és fogadáshoz (összesen kb 12-16 sávra). Minél több protokoll van (a régiekkel is visszafele kompatibilisek az eszközök, tehát azoknak az inicializációs ideje is plusz idő, az újabb és újabb kommunikációs protokollok megint csak több idő), annál lassabb a modem indulása. De azért nem szokott 1-2 percnél többet igénybe venni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #43584 üzenetére
" hanem utána fél-másfél óráig nincs internet sem" - nekem is volt egy ilyen rossz modemem anno
Komolyra fordítva a szót : Sajnos amit írsz, bár kicsit sok, de ebbe az irányba haladnak a dolgok
Emlékszem az első ADSL modemjeim pillanatok alatt építették vissza a kapcsolatot áramszünet után, legkésőbb mire bebootolt a gép felépítették a kapcsolatot. Aztán ahogy jöttek az újabb és újabb modemek ez úgy lett egyre lassabb és lassabb. Ma már egy modem restart (nem RESET!) után 10 perc malmozás van mire lesz net. És akkor rendben ment minden.
-
KROK640
nagyúr
Teljesen igazad van, még azzal együtt is, hogy a mikrosütő és kocsi nem írogat neked hosszú körmondatokat udvarias stílusban.
Tudom, valószínűleg én vagyok a fura, de pl kreatív munkánál (ma is fordult elő) simán udvariaskodok a gépnél, pl mikor legenerál egy tetsző kimenetet : "ezaz pont erre gondoltam"
ha pedig játszok néha kiszalad a számon : "persze, csaljál vazzeg..."
Mondjuk ezt nem megírom neki, csak magamban mondom ...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sokan találkoztunk már olyan ismerőssel, "üzletféllel", aki minden segítséget ingyen szeretne, és azt is...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Egérpad topik
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Milyen légkondit a lakásba?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest