- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
-
nuke7
veterán
válasz
eladohardver #203 üzenetére
Koszi de nem terveztem annyit költeni rá mint egy új házra..
-
nuke7
veterán
Hello,
Tudja valaki, hogy a Define XL tetjén lévő 20cm-es ventillátor ha csapágyas lett akkor mivel lehetne helyettesíteni..?
(nagyon hangos lett... esetleg csak simán vegyem ki..? van hátul egy 12-es swif ami szívja a házból a meleget....) -
sfefe
addikt
válasz
eladohardver #200 üzenetére
nm.
-
sfefe
addikt
válasz
eladohardver #198 üzenetére
Eletjel.
-
eladohardver
őstag
Pls! Valaki írjon valamit! bármit, volt egy érdekes bug a fórumban, ebben a topicban... mikor utoljára írt valaki azt vettem észre, hogy nem csak 1 értesítést, kapok.. ha ír valaki, hanem 3-at...
Mégpedig, logout, prohardver, és mobilaréna, van feltüntetve a feladónak...Jeleztem, de azóta senki nem is írt, úgyhogy nem is jelentkezett ez a hiba! Pls valaki! életjelet
Danke
-
sfefe
addikt
válasz
Recon666 #191 üzenetére
Most nezem a gyarto oldalan:
[link]A 2-es verzioban mar nincs elvalaszto a tap folott es mellett. Meg ahogy latom itt a haz tetejen is van ket szellozo nyilas.
Az 1-es XL-ben ( gondolom az van Neked ) a haz tetejen nincs szellozo nyilas?
Ja meg ebben nem latom feul azt a 18centis ventis sem, gonolom lehet nem valt be anniyra es inkabb megadjak a lehetoseget a felhasznalonak, hogy tegyen be sajat belatasa szerint meg 2-t ha kell? -
sfefe
addikt
válasz
Recon666 #184 üzenetére
Mar regota egy Seasonic ss-500ht tapom van, mondjuk ha rateszem a kezem nem meleg. De nincs is fent a haz oldala.
Ahogy nezem ezt a tapot mar nem nagyon kapni, ezt meg kaptam regebben....
Gondolom ez maradhat benne?
A fent leirt dolgok lennenek benne szerintem nem sok cumo, igy valoszinu akkor eleg az R4-es...
Te raktal bele + ventiket? Nezegetem, hogy milyet tegyek meg bele, legalabbis elolre.
Ezt neztem ki az adatok alapjan nagyon jonak tunik:
[link]Adatok alapjan nagyon jo megsem latom, hogy ajanlanak ezt.
Bar ahogy nezem leginkabb az ugymond "tuning" ventiket ajanljak jobban. De nekem ugye halksag az elso szempont.
-
Recon666
Közösségépítő
Nem igazán befolyásolja, azért a mai tápok már nem a melegedésükről híresek. Ha ráteszed a tápod burkolatára a kezed, akkor tudod milyen meleg működés közben. Ha nem vészes akkor nem sok különbség lesz, mert a táp kívülről szívja a lebegőt és kívülre is fújja. Lényegében nem igazán érintkezik a számítógép belsejével ilyen téren egyik házban sem.
-
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Most tervezem ilyesmi haz vasarlasat.
Kerdeznem, hogy a define r4 es az XL kozott csak meretbeli kulonbseg van? pl minosegbeli nincs? Ugyanolyan minosegu az r4 mint az Xl?
Meg hat megeri e a +10eFt-ot?
( most: P. 2180 proci, GTX260 vga, 2TB hitachi 7200, van meg 2 masik vinyo de abbol az egyik hibas ( 200as ) a masik meg ide-s ( 120as ) igy ezek lehet mar nem kerulnek a hazba.koszi elore is.
-
nuke7
veterán
nagyon nice ház, én is ilyet szeretnék most
a ventiszabályzó mennyire használható, hány darab ventit tud szabályozni..? (erről nem igazán találtam infot)
plusz neked milyen bios-od van,hogy fordulatszámra lehet szabályozni a ventiket?hupsz, közben őstag lettem
ideje volt már -
yotsee
újonc
Sziasztok! Az lenne a kerdesem hogy az XL-ben van e hely egy 2 vagy 3 ventis vizhutobordanak, mert ahogy nezem hatul csak 1 venti, felul is csak 1, elol meg 2 de nem biztos hogy lenne hely a rackektol hogy me'g ventit is pakoljak rá, mondjuk a corsair h 100as mar eleg lenne, csak a kerdes az h elferne e..? Remek lenne ha valaki meg tudna mondani, mert akkor mar rendelnem is.
-
tajcsi
őstag
válasz
eladohardver #170 üzenetére
pont egy 500gb-os f3asom van....a táp meg ax850...
-
eladohardver
őstag
ja.... vszeg mert a hdd-t ki kéne kukázni és valami normálisat vásárolni...
Am samsung F3 hdd- nőmnél morgott... szintén... kikukáztuk a tápot és vettünk neki egy fsp-t és azóta kussban van... illetve nálam a seagate ek ilyen morgósak... majdnem mind, ami maradt a 8-ból.... wdc-k vannak vagy 6 meg 2 samsung F3 ezekkel nincs gond.
Ha ilyen módon mint leírtam oldod meg halkabb lessz.... Gumibelső böl kis kockát vágsz mind a 4 tüskére kilyukasztod ráhúzod...
-
tajcsi
őstag
válasz
eladohardver #168 üzenetére
nema mozgatasrol van szo hanem morog az egesz hdd tarto resz,,,
-
eladohardver
őstag
nálam nem zörög semmit!
Ha ugyanolyan mint az én chieftec-em hdd rögzítése ... Akkor ha beszabsz 4-4 db bringa gumi belső darabot a tüskékre... kilyukasztod egy vastag tűvel amit előtte felforrósitassz a gáz felett... Szóval így nálam megmozdíthatatlanok a chieftecben a hdd-k próbáld ki!
-
sortie
tag
OK! Köszi!
Nincs több kérdés akkor a ház is meglett!
Esetleg tanács a EMD525AWT II alapján, mert nekem sok lövésem nincs mit hova kell majd csatlakoztatni, de lehet az a legjobb, ha megvárom míg az összes cucc egyben lesz és belemérem melyikhez kell toldani, mert gondolom az is több pár százastól így nem akarok föföslegesen vezetékekre költeni.
-
eladohardver
őstag
Nálam is maradtak a gyári ventik... Annyit variáltam, hogy amit elölre tettek fogtam és lejebb raktam a hdd-k hűtéséhez.... Fentre meg vettem azt a ventit amit írtam... az sem olyan kis fordulatú mint a gyári... szóval van hangja... illetve nálam rövidek voltak a PCIE kábelek is... a 20+4 pin illetve a 8 pin-es CPU kábel. Max hangon batár hangja van, persze halkabb mint a gyári hűtő a hd5970-en ... amit szerencsére nem használok... lecsavarva valóban halk. hdd-t sem igazán hallani...
Ha léghűtésed van és nagyon melegszik,(persze lehet nálam azért melegszik picit jobban mert 2 kártya és nem szívja ki semmi a videokari melegét a házból) akkor szvsz muszály felül az a 12 centis venti, a légáram miatt...
-
davidsz
senior tag
Nekem maradtak benne a gyári ventik. Mellé kapott még mindenhová Noctua-t. Minden venti a legminimálisabban pörög. (Tele van HDD-vel + 560Ti)
Az alaplapra menő két tápkábel szokott rövid lenni, vagy az nem ér el pont. ehhez lehet venni hosszabbítót. A többi már nem vészes. Max a legfelső 5,25 helyre lesz kevés a táp - de ez is tápfüggő.
A kábelek simán elrendezhetőek, még akkor is ha toldót használsz mindenhez meg elosztót.
A hellyel nem lesz gond.A tápkábelről már volt szó többször is, de az a tuti, ha van hosszabbító/toldó. Szerintem min 60cm kell, de a tuti a 80cm, mert a 60-as egy erős becslés.
-
sortie
tag
válasz
eladohardver #161 üzenetére
Olvastam, hogy tettél bele 12 centis 2500rpm-en pörgő spire ventit, de nálam kellene a többi 5,25 bővítő hely is nem csak 1db azért kérdem, hogy elég-e a többi venti és mennyire hangos vagy halk.
A képek nem jönnek be a hsz-nál esetleg, ha új hsz-ra betennéd őket szivesen venném. -
sortie
tag
Köszi!
Akkor döntöttem nem keresgélek tovább. Define XL
#davidsz, eladohardver
A ventik azok maradhatnak benne amivel szerelik vagy cserélni kell őket?
Beköltözéskor elég, hogy a táp kábelei legyenek hosszabbak vagy más kábelekre is oda kell figyelni, hosszúság. (Nem szeretnék ezen bosszankodni mikor rakjuk össze a gépet.) -
sortie
tag
Érdekelne, a tapasztalata akik vettek már ilyen házat mennyire vált be, csendességre jól működik a ház?
Természetesen azok is véleményezhetik akik csak nézegetik vagy érdekli a téma. -
MichaelSD
őstag
Nagyon szépek a FD házak. Gratulálok a cikkhez, jó lett.
-
Volken
tag
Helló !
Olyan kérdésem van, hogy akinek Define XL háza van, milyen táppal hajtja a gépet mert agyalok egy ilyen ház beszerzésén de nem tudom milyen tápot vegyek. Mert el akarom jól vezetni a kábeleket csak nem tudom milyen tápnak elég hosszú a vezetéke. -
eladohardver
őstag
válasz
radi8tor #153 üzenetére
szvsz első ránézésre ha vki nem tudja h műanyag... nem nézi annak
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mennyire lenne melós kicserélni a ház elejét fémre? Pl eloxált alu.
-
eladohardver
őstag
válasz
milanSKINNER #148 üzenetére
szvsz feleslegesen válaszoltál a kérdésre
-
milanSKINNER
újonc
Szerintem fölösleges ilyet keresni. Ha nem akarod használni azt a ventilátornyílást, rajta hagyod a szivacsot.
Ha mondjuk festeni akarod, és zavar az oldalkopoltyú akkor próbáld meg valakivel elcserélni a jobb oldali lapra, amin nincs ventilátorhely, és ő megkapja a balt amin van nyílás. Kipróbáltam, és fordítottan is fel lehet szerelni az oldallapot, de ezt ellenőrizd le te is. Nekem pont a proci mögé esik a légzőnyílás, és ha az ajtót kinyitom, egy propeller is elfér. Azt, hogy van-e értelme is, az más kérdés. -
milanSKINNER
újonc
Kapható a Titán verzió is, de nekem a Fekete jobban bejött. 40.000Ft-volt szállítással együtt a HardverKer-től. Mikor kicsomagoltam már kaptam is darabokra az ajtót. Egy HAL9000-res replikát készítettem az elejére, és ezzel a 750grammos ajtó 1900grammos lett, de a 3 fém zsanérnak meg se kottyan. A mágnesek is kiválóan ellátják a feladatot, így is. Mivel a power led középen, a lencse alatt van, az eredeti tölti be a HDD led szerepét.
Na igen, így már a garanciát buktam. -
Recon666
Közösségépítő
válasz
eladohardver #145 üzenetére
Jó lett.
-
eladohardver
őstag
-
eladohardver
őstag
többi helyre Blacknoise Silent Pro 140mm PK3 ment. Plusz az oldalára egy ilyen.
Illetve annyit változtattam, hogy alulra helyeztem az előlap mögött rejlő gyári ventit ahol nálam a HDD-k lesnek... Oda elég a kisebb légszállítás. Brutál hangja van (spire miatt) főleg ha kinyitom az előlapot
-
davidsz
senior tag
válasz
eladohardver #142 üzenetére
Én raktam mindenhová ventit (Noctua-t), rendesen hideg a ház burkolata.
A festésnél nem vettem észre ilyen hibát. Pedig nálam szó szerint lábnál van, és már kapott is párat, de semmi karc. - lehet a te szériádnál lustábbak voltak a festők.
-
eladohardver
őstag
válasz
eladohardver #132 üzenetére
beraktam előre egy db 12 centis 2500rpm-en pörgő spire ventit és azóta a ház teteje valóban tök hüvös.. nem gyűlik a meleg levegő benne... szuper lett...
- Viszont egy számomra nagyon negatív dolog... a ház festésére nagyon vigyázni kell mert eszméletlen szemét minőségű festék van rajta, a legapróbb hiba és fémig van karcolva... régi chieftec házikóm ennek töbszörösét kapta a 3-4 éve alatt és sehol nincs rajta még hasonló karc sem
-
eladohardver
őstag
válasz
eladohardver #140 üzenetére
remélem minnél hamarabb mert így(pisix karival) alapon se használható a gpu.. BBCF2 nél pl COD BO nál még ok
-
eladohardver
őstag
Mérlegre álltam a házikóval 152-őt mutatott... Nélküle 124-et.
Am meg Nekem ilyen lett... majdnem végleges, még megy bele 2db 140es venti, meg 1 porszűrő az oldalára.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
eladohardver #137 üzenetére
Csak nem egy 18cm ventinél.
-
davidsz
senior tag
válasz
eladohardver #134 üzenetére
Nálam i72600k van ... semmi gondom nincs vele 4,8GHZ-ig ... 5-nél van egy kicsit melege. - de ez sem a ház miatt van, hanem a ház maga van szar helyen egy sarokban.
eddíg minden ház "elvérzett" nálam, kivéve ez. -
Recon666
Közösségépítő
válasz
eladohardver #134 üzenetére
Hidd el , hogy egy húzott GTx 470 és egy szintén húzott i5 760 sem termel sokkal kevesebb hőt.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
eladohardver #132 üzenetére
Pedig hidd el elég sok levegőt mozgat meg az a 18cm venti, alacsony fordulaton.
-
eladohardver
őstag
Tán ezt nézd meg.
Am a házikónál azt gondolom a tetején a 18 centis venti sajna nem ér semmit...
még csak a zsepit sem lebegteti meg max fordulaton (570) ... kitakartam az alatta lévő 14 centis ventit h ne annak a légárama lebegtesse esetleg, de sajna a zsepi 1 helyben állt...
Talán egy nagyobb fordulatu venti helyette még ki is húzna valami levegőt...
Ja és audio kábel igen rövidke
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Pihentnek és szőrözősnek tűnhetek,de nekem ez vesszőfutásom...szóval szerintetek lehet olyan oldallappal is kapni amire nem lehet ventilátort szerelni?Valahol láttam,csak nem találom azt az oldalt.
Előre is köszönöm mindenkinek! -
eladohardver
őstag
Majd lessz! Danke!
-
davidsz
senior tag
válasz
eladohardver #128 üzenetére
Az oldallaphoz nincs szűrő. Csak a szigetelés.
A ventik csendesek. Sajna nem tudom mennyit pörögnek, mert a házhoz kapott szabályzóról mennek. -
eladohardver
őstag
válasz
eladohardver #127 üzenetére
Urak!
Valaki el tudná árulni, hogy milyen telljesítményű légkavarók vannak gyárilag ehez a dlágaszághoz? elöl-hátul 14 cantisok meg fent a 18 as mennyit pörög?Illetve az oldallaphoz van e porszűrő... vagy csak az a bigyó a zajcsökkentéshez... Danke!
-
eladohardver
őstag
Most rendeltem, remélem nemsoká megjön...
-
davidsz
senior tag
Ilyen jó házzal még nem találkoztam.
Elöl 2x14 és 1x12 venti
Hátul 1x14 és a gyári nagy.Mindezek a cuccok mellett semmilyen hangja nincs. Ez kussol
8 fokkal hűvösebb mint az előző kuckóm.
(itt van egy kis negatívum magamnak, mert amikor betettem a helyére, rá kellett hogy jöjjek nem jó helyen van a gép ... ezért volt melegebb mindig minden nálam - de ez nem a ház hibája)Az első ventilátorokkal először megküzdöttem. - ezt tudnám felhozni egyedüli negatívumként - nehezen jön ki és be. Kicsit furcsa megoldás.
Minden klappol a helyére, nincs olyan porcikája a háznak, ami nem minőségi anyagból lenne.
Gyönyörködöm bennez0d1AK -nak köszönet! Gyors korrekt szállításért és intézésért!Fractal házak
-
davidsz
senior tag
Most jött meg a csomag.
Köszönöm a közreműködést mindenkinek, akik sok jót írtak erről a házról és képeket is tettek fel.
Meló után belevetem magam a kicsomagolásba...
Viszont a doboz szerint TitaniumGrey. Ha tényleg ez, akkor fogok igazán örülni még
(Azt hittem ilyen nem is rendelhető)Köszönöm!
-
davidsz
senior tag
Na ilyen ház kell nekem
-
ProEvoFan
nagyúr
gyönyörű írás, és persze a ház sem csúnya
PHs kolléga ajánlotta ezt a márkát, és a szűkös keret miatt ezt néztem ki
Fractal Design Define R3, Black Pearl[link] -
Recon666
Közösségépítő
MOD: A ház ajtaját 3 helyen, fém felfogatók és távtartók tartják a helyén.
-
bambano
titán
Akárhányszor venni akarok valamit, mindig megnézem a mobilx árait. A mobilx szempontjából a történet itt véget is ér. Erre tavaly október óta kb. 6 alkalommal volt példa (hogy venni akartam valamit és őket is megnéztem).
De nem hiszem, hogy erről egy mobilx alkalmazottal fogok objektív vitát folytatni.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
betonfelhő #117 üzenetére
Holnap lesz egy hete, hogy megvan.
-
betonfelhő
tag
válasz
Recon666 #116 üzenetére
Ezalatt nem azt értettem, hogy purista és pont ilyen tervezésű legyen minden (mondjuk elviselném
. Elsősorban a letisztultság, az egyszerűség és a friss design az ami nincs. Lehet bármilyen a termék, az elavult, unalmas, túlcsicsázott arculat helyett akár ennyire puritán is mint a Fractal Design ház.
Ezt mióta használod pontosan? Szívesen olvasnék egy írást a hosszútávú használatról is - több mint 1 év. Ha a távoli (messzi-messzi) jövőben egy ilyen ház vásárlására adnám a fejem.
( hülye dolog volna felvetni azt, hogy esetleg a szimpla és minimál designnal rendelkező, de minőségi pc-s cuccokat egy listára össze lehetne gyűjteni? ) -
Recon666
Közösségépítő
Újonnan baráti ár volt érte.
betonfelhő: köszönöm
Abban egyetértek, hogy lehetne több hasonló kialakítású ház, de ha csak ezek lennének, akkor nem lenne miből választani, mert nem mindenki szereti a minimalista design-t, de a belső kialakításról példát vehetnének az biztos.
-
betonfelhő
tag
Nagyon tetszik. Az egyszerűség, a minimalista és purista design felé kéne kacsintgatni a gyártóknak. Nem a 90-es évekről visszamaradt gagyi, bénaságot nyomni. Nézd meg egy tetszés szerinti alaplap- vagy videó zsugagyártó termékének dobozát, a kézikönyv borítóját, a reklámjaikat. Tizenakárhány évvel ezelőtti formákban és koncepciókban gondolkodnak. Nem a fractal design tervezők mennek árral szemben, hanem a piac nagy része. (persze, nézőpont kérdése) Mégis miért csak egy kvázi-luxus ház külső-belső designja lehet kortárs és minimalista? Tudom, hogy a piac nem így működik és egyébként is mit offolok. Szerintem nagyon témábavág, egy ilyen ház nem kéne, hogy kuriózum legyen. A 90-es évek bloated designjának kéne teljesen kikopnia. Mire eltűnne újra menő lesz.
Elnézést, leültem. -
KAMELOT
titán
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
DEV_NULL #103 üzenetére
Akarom mondani 49,9k
Mod:
Hőfokértékek. -
DEV_NULL
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Bestbuy játékok
- Metal topik
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest