- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Supersol
tag
Ti is....de tényleg...teljesen beindultok erre az iphone témára...Azt még megérteném ha egy Mac-at kezdenék kritizálni és leszolnátok...de ez az Iphone-ipad cucc teljesen fej-fej mellett teljesíti az eladásokat...és még a hülye is tudja az új Note-nál nincs komolyabb kijelző a tablet piacon...
-
Supersol
tag
válasz
buvartacsko #95 üzenetére
Ok tacsi ne húzd magad...mindenki tudja mennyi....ha nem látnád kerekítve vannak a számok..tehát valszeg tudom milyen a pontos felbontás...csupán gyorsan írtam....De nem baj..
-
barnade95
tag
nem ide
-
buvartacsko
addikt
Na, jobb a kijlező mint a nexus 7 kijelzője. Lehet örülni a kárörvendőknek.
-
barnade95
tag
http://www.apple.com/ipad-mini/overview/
Másnak is bugos? -
Gadgetfan_
senior tag
Hát, eléggé odab@sz a két új iPad!
A mini elég brutális upgrade-et kapott az A7-es procival.
-
Leigazoka
tag
válasz
Stauffenberg #19 üzenetére
Okés, de akkor minek elkölteni 160-170 e Ft egy tabletre ha csak netezni, olvasgatni akarna az ember..
Ez olyan, hogy egy rakás csajnál van Samsung S4, ami kb 130-150 e körül van, kidobja a rakás pénzt és minek, hogy ARCbuk-ozzon... bazz nem kell 1080p arckönyvezni... azt a kijelzőt (FHD, oled) sokkal többre is fel lehetne használni.
De ennyi pénzt kiadni csak netezésre..
Jó a szoftveres munkát az megértem ( fénykép egyebek)
Nekem tablet-film, youtube, játék, meg net ( fektetve lehet rosz a 16:9, de azért 1920*1200 - on állitva okés)
Jah egy kérdés a zene ( hangrendszer milyen az alma termékeken... eddig hangcucc asszem a hátécé nek a legjobb mobil téren ha jól tudom. -
törölt tag
"arra gondolsz, hogy használják előszeretettel, hogy innovation revouliton és barátai?"
Eredetileg főként erre, igen. Ez volt a legdirektebb, de már nincs meg ahogy nézem, legalábbis nem olyan markánsan. A marketing nem egyenlő a reklámmal, a termékpolitika is a része. És ezen keresztül azért látszik, hogy mindmáig az érzelmekre igyekeznek hatni, például amikor nem WQXGA kijelzővel, hanem Retina Display-jel találkozol. Vagy ott az árazás, amelyre hozhatnám az iPhone 5C esetét, miszerint egy Apple termék nem lehet olcsó.
"De azt írtad, hogy az Apple-marketing teszi is alájuk a lovat."
Talán szerencsésebb lett volna múlt időben fogalmaznom.
-
madgie
titán
válasz
Parallaxis #77 üzenetére
De nem érted? Az androidban van kreativitás
-
Parallaxis
addikt
Én meg a Note 10.1 2014-hez:-))) Ez odacsapott az almának csúnyán..
A tablet nem csak a vasról, hanem a szoftverről is szól és amíg Androidra alig léteznek tabletes alkalmazások, addig felesleges ezek komoly használatáról beszélgetni.
A 10.1-es tableteken külön jól festenek az alapból 4-5"-ra tervezett alkalmazások széthúzva..Szóval amíg iOS-re közel fél millió tabletes alkalmazás áll szemben az Androidos pár százzal, addig nem kérdés, hogy melyik melyiknek csap oda, ha használatról van szó és nem csak a feature listák böngészgetéséről.
-
kispecek
aktív tag
Találgatás van, konkrétum nincs....
-
madgie
titán
Megérte ebbe a topikba benézni, verem az asztalt röhögés közben
-
ROBOTER
addikt
De, egyszerű, csak a linkelt cikkben hülyeséget írnak. Annak mikrokontraszt a neve.
A kontrasztviszony mindig az egész képre (vagy relatív nagy területre) vonatkozik.
Pont ezért pl. objektíveknél az MTF mérést egy kis sűrűségű (10 vonalpár/mm) és egy nagy sűrűségű (30 vonalpár/mm) ábrával végzik. Az elsőre nincs jelentős befolyással a felbontás, túl ritkás ahhoz, ezért a kontrasztot fogja jellemezni, utóbbiba beleszól a felbontás, ezért azt fogja jellemezni.
-
erdoke
titán
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
#32839680 #63 üzenetére
Én már többször leírtam, hogy hidegen hagy a felbontásmánia, nekem tökéletesen megfelel a mini jelenlegi felbontása, másra gerjedek. Én eddig csak azért nem vettem minit, mert gyengének találtam, nem akartam kiadni 100ezret valamire ami egy éven belül elavul az iOS7-nek köszönhetően. Leginkább annak örülnék ha az új mini megkapná minimum az A6X processzort (még jobban örülnék az A7-nek), megkapná az iPhone5 vagy 5S kameráját, és faragnának a 32GB-64GB árán kicsit, jobban közelítené az alapárat, nem lenne ez a pofátlan nagy különbség...
-
suckall88
tag
válasz
Gadgetfan_ #61 üzenetére
Ejjnye
Úgyis lesznek még -androidjobb, Notejobb, túlárazott versenyzők... -
Gadgetfan_
senior tag
Na most, hogy a gyerek elment aludni, beszéljünk az iPad-ről...
-
suckall88
tag
Nos, úgyérzem eljött az idő hogy lecseréljem a 1st. gen iPadem.
-
BoC1ka
senior tag
válasz
#72042496 #39 üzenetére
De azt írtad, hogy az Apple-marketing teszi is alájuk a lovat.
Eleve a marketing azért van, hogy többet fogyasszunk adott termékből. Akkor most már nem így van?
Nekem, mint apple reklám csak egy van a fejembe, amely reklámozza a Minit mint zongora. Szerintem nagyon jól sikerült reklám.
Amúgy a termékbemutatóit is mindenki próbálja másolni nem hiába,,, Ezt a "hardveres/szoftveres" reklámra arra gondolsz, hogy használják előszeretettel, hogy innovation revouliton és barátai?
-
Supersol
tag
18.án jelent meg és az elsők között láttam...nem véletlenül mondom...szabad szemmel láthatóan jobb...És meg is rendeltem 3g-s változatban,mert jelen pillanatban csak wifis változat érhető el 619 eu-ért 16 Gb -al....a szállitási idő 4 hét lesz...Hely: Fnac...Costa del Sol Marbella...Ha kiváncsi vagy még vmire nyugodtan kérdezzél...
-
ROBOTER
addikt
Szerintem téged egyszer megvertek egy iPaddel, hogy ilyen élménydúsan beszélsz.
Ha komoly különbséget láttál, az biztosan nem a felbontásnak, hanem egy új kijelzőtechnológiának köszönhető. (még az 3. és 4. generációs iPadben sem azonos a kijelző gyártója, technológiája).
(bár ilyen szóhasználat után azt is kétségbe vonom, hogy láttad őket egymás mellett)
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #40 üzenetére
Mivel eléggé kiemelted a szerkesztést, arra reflektáltam. Forgatással sokkal kevésbé gond a kérdés, s mivel nem minden kép fekvő álló, az ipadot is forgatni kell.
-
Touch-ko
őstag
válasz
Leigazoka #15 üzenetére
Kreativitas LOL. Igen az tenlyeg van..
Az ikonokrol pedig annyit, hogy minden ikon (meg a gyariak is) mas alakuak, igenytelen az egesz szerintem. Nem birnak egy egyseges ikonrendszert letrehozni. Ez am baromi szeppe teszi
Az iOS pedig...
Nekem jobban bejon mint az android (probaltam hetekig a 4.2.2-t valahogy egyaltalan nem fogott meg..)De ne menjunk mar at megint apple fikaba lecci!!
Nem tetszik? Ne hasznald.
Raadasul nem ertem, ha valamit nem szeretsz akkor miert olvasod es miert kommentelsz.... -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#06658560 #27 üzenetére
A képet nem csak szerkesztjük, hanem nézzük is. iPad-en szerkesztve a fotókat nem láttam a képaránynak hátrányát, viszont visszanézéskor (vagy ügyfélnek mutogatáskor) már más a helyzet, sok elveszik a képterületből. De ezt laptopon vagy asztali monitoron is utálom. A munkahelyi meg otthoni IPS monitorom is forgatható, de nem fogom állandóan forgatni, amúgy is kártyaolvasó meg egyéb anyámkínja van rádugdosva.
De persze nem vitázni akartam melyik a jobb, csak a kollégának reagáltam, hogy nem egyformák a felhasználási igények. Nem mindenki filmezik táblagépen (én például szinte egyáltalán nem).
-
arn
félisten
Erdemesebb a szenzor aranyait nezni.
-
Ixion77
addikt
válasz
Stauffenberg #19 üzenetére
FYI: A legtöbb fotó nem 3:4, hanem 3:2 képarányban készül.
-
gerii
addikt
válasz
Leigazoka #15 üzenetére
Ha láttál már "szájpadot" és Nexus 7-et egymás mellett, akkor konstatálhattad volna hogy a kijelzők hosszabbik kiterjedése ugyanakkora. Ebből adódóan egy szájpadon is ugyanakkora _területen_ fogod bámulni a filmjeid. Már ha szélesvásznú a mű, mivel szájpeden egy 4:3-as Mónika show nagyobb _területen_ látható, ami szvsz nagyban befolyásolhatná a "tudatos" vevőket...
Vagyis: a 4:3 jobb mint a szélesvásznú. Zsebbe lehet hogy nem fér, de legalább tudsz rajta olvasni normálisan is. (Amúgy a N7 rohadt ocsmány az előlapi arányait tekintve)
-
törölt tag
válasz
Cyberpunk #25 üzenetére
Kifogáskeresés a tiedtől eltérő igény?
#19 Stauffenberg: "Mi van azokkal akik inkább fotókat nézegetnek/szerkesztenek a táblagépen és sokkal kevésbé jellemző a videózás? Nekik bizony pont a 4:3 előnyösebb, mert 16:9 vagy 16:10 mellett csúnya nagy fekete sávokat hagy, mert a legtöbb fotó 4:3 vagy hasonló képarányban készül."
Képszerkesztésnél pont lenne hely pár ikonnak, amik így nem foglalnák a helyet a kép elöl avagy nem mindenféle felugró menükkel kéne bohóckodni. Ott a cél a végén megmaradó szabad területnek 4:3 vagy egyéb formátumnak lenni.
-
HawerKing
őstag
Egyre jobban vonzodom egy Ipadhez
-
kakuk.tamas
addikt
Twitteren olyan hír repked, hogy a nem lesz ujjlenyomat olvasó egyik iPad-ben sem, és arany változat sem lesz. De a retinás minit mindenhol elkönyvelték már...
De majd kiderül, hogy mi az igazság.Amúgy bele gondoltatok már, hogy hogyha ennyi pénzért IGAZI almát vesztek, és megeszitek, milyen egészségesek lennétek?
-
törölt tag
válasz
daniel909 #14 üzenetére
Erről a rétegről mindig is azt gondoltam, hogy a készülékkel próbálja kompenzálni az önnön hiányosságait. Igaz, hogy az Apple-marketing teszi is alájuk a lovat, de ettől még a normális ember nem "felvág" az Apple (vagy bármilyen más márkájú) kütyüvel, hanem egyszerűen csak használja, az idiótákkal pedig igyekszik nem foglalkozni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Leigazoka #15 üzenetére
Mondjuk tök jó, hogy az Apple-t mindig a birka-effektus miatt baszogatják, de ez a képarány pont egy olyan dolog ami merőben eltér a piaci trendtől és divattól (bármilyen képernyőről legyen szó). Ahogy előttem is mondták már, netezni, multimédiás tartalmakat zabálni meg magazinokat lapozgatni jobb ilyen képarányon.
Én néha unom a Nexus 7-em képarányát, mert a videó/film nézegetés mondjuk a használatának 5%-ban van jelen az esetemben. A céges iPad-en meg sokkal kellemesebb netezni, álló vagy fekvő tájolással egyaránt.
Ha meg már itt tartunk: Mi van azokkal akik inkább fotókat nézegetnek/szerkesztenek a táblagépen és sokkal kevésbé jellemző a videózás? Nekik bizony pont a 4:3 előnyösebb, mert 16:9 vagy 16:10 mellett csúnya nagy fekete sávokat hagy, mert a legtöbb fotó 4:3 vagy hasonló képarányban készül.
-
Leigazoka
tag
Amig nem bírnak áttérni 16:9 v. 16:10 re addig nem sokat jelent a nagy felbontás.
pl: szájpadon nézel filmet, hiába a rohadt jó szin meg pixelsűrűség, ha két vastag fekete csik belerondít a lejátszásba.
+ a 4:3 már idejét múlt képarány...
Az oprendszer meg..
Az androidban legalább van kreativitás és nem ugyan olyanok az ikonok.
A sebesség, a kijelző okés.. de ha változtatnának (16:9, normális ikonok + ,,elmegyek a Búza térre, bevásárolni és próbálok mindenből a legjobbat 1 telefonba bepréselni elv) akkor még én is elgondolkoznék rajta.
Addig marad a Nexus 7 ; 10
Kamárából meg Zeiss -
daniel909
addikt
válasz
dreamdancer #10 üzenetére
Na igen. De azert kell ehhez egy jokora akku is.
B4zsi: mert mar nem lehet felvagni vele. Ez egy bizonyos retegnel meg szamit.
-
dreamdancer
őstag
válasz
Stauffenberg #7 üzenetére
iPad mini (2013): 2048x1536
Persze csak ha igaz lesz. -
osztraksajt
őstag
Azért nem rossz, hogy többtízezer ember dolgozik ezekkel már a megjelenés előtt, de biztos infó nincs róla előre.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
FuRiONight #5 üzenetére
Miről beszélsz?
iPad mini (2012) - 1024×768
Nexus 7 (2012) - 1280×800
Nexus 7 (2013) - 1920×1200 -
daniel909
addikt
A mini felbontasa erdekes lehet. Bar mar nekem mindegy. A nexus 7 felbontasanal nem hiszem h jobb lesz.
-
sti
tag
Retina nelkul 1es minit veszek novemberben, nyomott aron! Az lesz a bestbuy
-
tybsen
addikt
Minden rosszindulat nelkul, ebben mi a hír? Mert ezeket a pletykakat eddig is tudni lehetett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Opel topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 11 (2021) (használt, Független, 128 GB, 8 GB RAM, ezüst)
- Apple iPad mini 7 2024 128GB a17 PRO Tablet!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- szinte új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi 64GB silver ezüst Apple garancia
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest