- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szilágyi84
senior tag
Ez így igaz,de sose más véleménye miatt érezd magad kényelmetlenül vagy idiótának ,mert ha esel akkor az neked fog fájni és már 20-25km/h sebességgel is lehet maradandót szerezni. Amúgy itt mindenki ott megy ahol akar kb járda bicikliút vagy közút ki hogy itéli meg magának.
-
Buckey
őstag
válasz
kovacs65 #5395 üzenetére
Köszi, ezeknek már utánanéztem, ezért is vacilálok. A rollerrel nem mehetek a kerékpárúton, járdán, de kerékpárral a járdát még elnézik, ha normálisan megyek.
[Szilágyi84 #5396] , mostanában nem járok arra felé, de én is pont ettől félek, hogy az e-roller megfertőz.Csak állok és haladok.
Viszont lehet, hogy én lennék az első a városban, aki motoros sisakban és beöltözve rollerezne az úton.
Sokan kiröhögnének, az autósok meg ledudálnának.
De ekkora teljesítmény már nem játék. -
Szilágyi84
senior tag
-
Buckey
őstag
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Még alszom párat és elmegyek megnézni, ha lehet, ki is próbálok valamilyen elektromos kerékpárt.
Bár, még a rollerről sem mondtam le teljesen, de a kerékpár egyre szimpatikusabb (bár, az ára már nem, de az más lapra tartozik)
-
fungi
aktív tag
Nagyon jó az elektromos rásegítés biciklin, de ezt szerintem többen is tanúsítják itt. Ezenkívül csak egy Yamaha motoros Haibike-on ültem, az is szuper volt. A Neuzer mint márka nem tudom milyen, de amennyit hallottam, a Bafang motor is teljesen oké. Ja, 25-re van korlátozva gyárilag, mondjuk az is kijátszható,de ha 50-60as sebességre vágysz, arra nem annyira jó. -vagy S-pedelec ami 45 km/h-t tud, de az megint más kategória. Enyém nem gázkaros, csak tekerésre segít rá. Így jó ez -nekem.
-
Szilágyi84
senior tag
Amennyiben nagyon szar az út akkor felejtős a kis 10- es kerekű roller hiába nagytestű nagyteljesítményű. Nekem pl hiába 250W a bringa ,de jobban megindul mint egy 500W roller és fel hegyre nem én tekerem , hanem ő tekertet már 2,3-as fokozazban is. Igaz mondjuk nem megy 50-60 km/h sebességgel mint egy komolyabb roller ,de mégis gázmarkolatos megindulásnál tud vigyorogtatni vagyis elég élményes a hatótáv meg pláne rásegítéssel.
-
Buckey
őstag
válasz
Szilágyi84 #5388 üzenetére
Szekszárdon, de itt a kerékpáros kultúra is a béka segge alatt van. Járda megfelezve, abból lett a kerékpárút, majd hirtelen vége. És ez pár 100 méterrel odébb, másik irányban, ismét ugyan ez a megoldás.
Szóval nincs összefüggő hálózat, az út széle (néhol még az út közepe is) meg katasztrofális, csatornafedelek, homorú rácsos vízlefolyók stb.
B,C jogsim van, biztosítást kötnék ekkora teljesítményű rollerre kötnék, sisakot és a többi védőeszközt rollerre mindenképpen megvenném.
Kerékpárra csak sisakot terveztem eddig.
#5389fungi, ha az elektromos rásegítés ennyire jó, akkor lehet, hogy kerékpár lesz. Az annyira nem feltűnő a városban a járdán, mint egy roller, főleg, hogy nem valami gyenge cuccot szeretnék venni. -
fungi
aktív tag
Nem ismerem a Neuzer Arezzot, de ha tényleg 95 Nm a nyomatéka, akkor azzal nem lehet gond semmilyen emelkedő. Budán a Kissvábhegyre járok fel egy CTM pedeleccel /Shimano motoros, 60 Nm,/ amin a legerősebb fokozatot nem is használom, igaz szeretek tekerni.-/de szenvedni azért nem./ Az három fokozatú, az első kis emelkedőn, ellenszélben bőven elég, a másodikkal meg a combosabb emelkedőkön is simán feltekerek. Néha, ritkán szórakozok a legerősebb fokozaton, elképesztő hogy milyen erővel nyom fel a nagyon meredeken is. Szóval emelkedőn teljesen más mint az analóg, síkon meg el lehet tekerni rásegítés nélkül is. Ja, azért jó ha biztonságos helyre le tudod rakni...Rollerről nem nyilatkoznék, nekem fontos a mozgás, biciklipárti vagyok.
-
Szilágyi84
senior tag
Nem szórakoznak a rollerrel,de amúgy ha van jogsid + sisak és biztosítás akkor semmit nem fog ellened ,de amúgyse pont azért,mert nincs hivatalos törvényileg besorolva milyen. Mondjuk nem tudom melyik városban élsz ahol ilyen a maglátás, de pl Budapesten ahol azért akad rendőr és bicikliút is mégse szokott gond lenni.
-
Buckey
őstag
válasz
hroberto #5385 üzenetére
Ezek a magyar (EU) szabályok szerintem elég bugyuták, de ez van. Ha legalább 500-800W-os motor engedélyezve lenne, akkor nem nagyon gondolkoznék az elektromos kerékpáron.
A rollert nem nagyon szeretik a rendőrök (sem), kerékpárúton meg még le is lőnének, ha tehetnék. Nem is nagyon látok a városban rollerest.#5386Gézengúz, építeni nem szeretnék, vázam sincs, és nem hiszem, hogy olcsóbban jönne ki, mint egy gyári.
-
Buckey
őstag
válasz
Szilágyi84 #5383 üzenetére
Ez az, hogy ki kellene próbálnom, hogy dönteni tudjak, de a környékemen nincs ilyen elektromos kerékpár/roller kölcsönző.
Ezért kérdezek.
Nem szeretném, hogy megveszem az elektromos kerékpárt, és utána megint csak tekerek meg izzadok, esetleg tolom, mire felérek.
Az 50 km-es hatótáv az nekem elég lenne. Kaabo-ból csak a Kaabo Wolf KING GT PRO-ról olvastam, de majd utána nézek.
Majd jövő héten elmegyek egy nagyobb városba, és megnézem, esetleg ha lehet, ki is próbálok egyet-egyet, hogy dönteni tudjak. -
Szilágyi84
senior tag
Nekem nincs sok elektromos kerékpár tapasztalatom a sajátomon kívül ,de a lényeg, hogy ezt a rásegítést úgy kell elképzelni, hogy persze tekersz ,de szinte izzadás és szenvedés nélkül fel visz , persze fokozat is számít, végülis magadnak állítod be ,hogy pl haladni akarsz sietve melóba vagy túrázgatva fogyni akarsz és akkor hagyod vagy minimálisat kapcsolsz. Amúgy súlyod valóban nem extrém. Dualtron Victor nem rossz ,de max csak 50 km a hatótávja alattad. Kaabo választék is van 1 m alatt
-
Buckey
őstag
válasz
Szilágyi84 #5381 üzenetére
Igen, ezen gondolkozom én is, hogy a roller ( [Dualtron Victor] ) , amit kinéztem, az az én elméletem szerint felvinne a dombra és nem kellene tekernem.
Viszont volt kerékpárom, így azt tudom, hogy milyen, de a dombra mindig úgy toltam, így inkább eladtam. És ezért is gondolkodom az elektromos kerékpáron, csak az a 250W-os motoros rásegítés nem tudom, mire elég.
A súlyom teljes felszereléssel kb. 90-95 kg lenne, úgyhogy ez még szerintem nem olyan extrém. -
Szilágyi84
senior tag
Neked kell eldönteni,hogy állsz vagy inkább kényelmesebben és biztonságosabban ülsz egy nagyobb kerekű bringán a rollerhez képest . Amúgy a rollernél számít a súlyod ,mert nem mindegy hogy 50-70 kg vagy 100-120 ,de amúgy vannak bivaly erősek ami hegyre is simán felvisz erőlködés nélkül autós tempóban . Más mindkettő . Én rollerről váltottam 2 is volt egy pálcika E-Twow Booster V 500W és egy komolyabb Kaabo Mantis 10 , most elektromos bringa ,de jövőre ismét lesz roller is
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Én is elgondolkoztam valamilyen elektromos járművön, csak még nem tudom, hogy elektromos kerékpár legyen, vagy elektromos roller.
A felhasználás inkább városi (a jó magyar utakat nem kell bemutatni senkinek), kb. 20km és elég meredek emelkedővel.
Még nem használtam egyik elektromos változatát sem, így nem tudom, melyikkel tudnám egyszerűbben leküzdeni a meredek emelkedőt úgy, hogy azért ne is nézzenek ki a közúti forgalomból (nem túl forgalmas az a rész) és ne is lógjon a nyelvem a dombtetőn.
Elektromos kerékpárból a [NEUZER Arezzo] -t néztem ki, nem tudom, mennyire ajánlott. Esetleg, ha van még valamilyen ajánlás, szívesen fogadnám. -
Somatom
veterán
Elsőre jól hangzik, bár egy karbon váz lehet nagy szívás is, ha nem minőségi. Ahhoz meg túl olcsónak tűnik a bringa és figyelembe kell venni a határ közeli súlyterhelést. Az is kérdés, hogy az a Bafang hány Wattból hozza ki a 95Nm -t. Mert ugye 300W fölött már hivatalosan nem kerékpár, amivel most még itthon a kutya sem törődik, de ki tudja, hogy mit hoz a jövő. Én erről a bringáról a kocatudásommal nem merek nyilatkozni. Talán topikgazdánk többet tud róla.
-
válasz
Runner_fxr #5371 üzenetére
Köszönöm
meglesem majd ezeket a dolgokat a héten, remélem nem hiányzik semmi.
Esetleg egy robbantott ábra nincs ezeknek a mechanizmusáról?Egy székesfehérvári céget kerestem meg más ügyben, a töltő takaró sincs meg azt is akarnám próbálni de lehet írok a Nellának is, köszi a tippet :)
-
Szia! Őszintén szólva ilyen Trek bringán még nem javítottam az akku konzolt, de mivel Bosch rendszerű, egészen biztosan állítható. Mindenképpen meg kell oldani a problémát, mert az akkumulátorod tönkre fog menni. Ezek az akkuk nagyon nem szeretik ha a földre zuhannak, a bringában nincs bajuk a rázkódással, de ha kiesik a helyéről menet közben, csak a szerencsén múlik, hogy működő képes marad e. A konzolon lévő 2 csavar meg van húzva rendesen a zárnyelv mellett? A Trek bringákkal tudtommal a Nella foglalkozik, érdemes lehet velük beszélni, ha nem jutsz dűlőre. Szerintem vagy fellazult, esetleg valami alátét hiányzik belőle.
-
válasz
m4csk4fogo #5366 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ :)
Ha jol értem m4csk4fogo ha kulccsal nyitok nem szabadna kiesnie sem az akksinak. akkor tényleg rossz helyen lehet mert kiesik ha kulcsolok
Akkor a belső videón látható helyen a csavarokkal kell játsszak? -
Gigicuci
senior tag
Sziasztok!
Ismertek valakit, aki tudna nekem segíteni a TSDZ2 rendszer OSF firmware+kijelző cseréjében a gyáriról? (nem ingyen persze...)
Köszi előre is!
-
m4csk4fogo
tag
Szia,
lehet hogy kellene némi hézagoló az alsó akkutartó alá.
Ha kulccsal nyitod akkor utána a teljes kioldáshoz még az akkun lévő rögzítőt is meg kell nyomni.
Próbáld ki hogy az akkut zárt állapotban feljebb tolod és óvatosan nyitod kulccsal, ha csak félig mozdul kijjebb akkor biztosan a pozíciója rossz, nem elég pontos az illeszkedés, de azon könnyen lehet javítani. -
Sziasztok
Nemrég csatlakoztam én is a klubhoz egy Trek Powerfly 5-tel
Nagyon tetszik eddig az egész, van egy pár gondom vele, de a legfőbb hogy néha, random módon kipattan az akksi ha belemegyek egy hupliba. hegyről lefele már párszor el is hagytam
Bosch rendszerű, 500as akksi van benne. csináltam egy videót [link] a zár felőli részről. másnál is ennyire mozog? persze kulccsal bezárom, de úgyis kiesik. Arra gondolok hogy ez a "holtjáték" elég nagy és emiatt ha rosszul mozdul kiold. ötlet -
Somatom
veterán
válasz
kovacs65 #5359 üzenetére
Sztem erre teljesen értelmetlen ilyen bringát venni. Az ilyen kis kerekű, összecsukós arra való, hogy a műanyag díszkerítés és a felfújható kertitörpe mellé bedobod a lakókocsiba és nyaraláskor a kemping - strand - bót háromszögben használod. De, ahhoz meg fölösleges az 1000W, meg a fully. Ráadásul mindez noname kínaiban. Borzalmas használni, nem tartós és ha vmi baja lesz, akkor nincs alkatrész és szerelőt sem találsz, aki bevállalná.
-
Somatom
veterán
A Stilus egy fully. Sztem teljesen fölösleges arra a célra, amire szeretnéd használni és a súlyodhoz sem javaslom. Sztem a 900 -as lenne neked optimális. 70Nm -rel a falon is felmész. Hasonló súllyal, 50+ évesen, totál kocabringásként, erőlködés nélkül felcsapatok Dobogókőre. Ez a kategória a belépő szint. Az 500 -asban Judy teló van, gagyi váltó, stb. A 900 -asban legalább egy Deore, ami a Shimano kínálatában az alsó polc, de legalább lehet hozzá alkatrészt kapni. A teló is Rockshox, ami legalább márka, ha nem is levegős. A fékei is egy fokkal jobbak, ami 100+ kilónál nagyon nem mindegy. Az enyémen SLX fékek fogják a 203 -as tárcsákat, amik a Normafától indulva, a Délinél lilára forrósodnak.
-
A kérdésem felvetése óta igyekeztem utánajárni a piaci háttérnek (a szakmai részét nem boncolgattam).
Ha jól veszem ki: majd' mindegyik hagyományos és 'beköszönő' márka csak stemplizik, és valahol Taiwan-on összelegóztatja ugyanabból az inventory elemlistából a modelljeit.Ebben nincs semmi új, az elektronikai eszközöknél ez általában bevett (az egértől kezdve a fejhallgatón át a nagy háztartási gépekig): egy-két szakosodott bérgyártó -> egyedi kompozíció és konfig a kész alkatrészekből -> 'brand' termék (*).
A szakosodott boltok (AMBringa, Jóbringa, etc.) pedig erre ment rá és a forgalmazott modellek 95%-a csereszavatos, csak a szín és logó más; illetve erre rájön a Pedelec pályázat - ezt is igyekeztem feltérképezni. A szakforgalmazók attitűdje is kicsit a pályázat kimaxolására hajaz; legalábbis az árszínvonalat tekintve: listaár - pályzati kedvezmény -> Decathlon árszínvonala vagy felette (utóbbit lőttem be bázisnak).
Ebből gondolom én levezetni, hogy alkatrészellátottság hosszabb távon nincs (csak amíg gyártásban marad az adott termék), illetve szervizháttér a papírforma erejéig.
...és innen jön nekem a konklúzió: amatőr/hobbi felhasználóként céges hátteret választok (**) és nem márkát/típust.
Amire leszűkítettem:
Decathlon:
E-ST 500 [link] - kindulási alap, motor/váltó/akksi/kerék/villa szerint
E-ST 900 [link] - annyival nem drágább (cca. 130e) az 500-asnál, amennyivel 'összeszedetebbnek' tűnik a fenti preferenciák szerint
E-ST Stilus [link] - ez bónusz, mivel ez plusz 350e a 900-ashoz, és 500e az 500-ashoz képest; ugyanakkor ez tűnik a leginkább időtállónak?
Felhasználás: 110kg / 192cm - kikapcsolódásnak és cardio edzésnek amatőr/hobbi túrázás, keringés föld/murva utakon és túra útvonalakon (számomra) erős szintemelkedésekkel; természetesen majd egyszer szeretnék feljutni a Nagykevélyre (kellenek a kihívások, na...), de reálisan a rövid- és középtávú cél, hogy ne legyek sík területhez kötve és rendszeresen tudjak menni a Pilisborosjenő-Üröm-Budakalász háromszögben tartósan 20-40 km-t alkalmanként (mint a lent a Duna parton).
A fent leírtak fényében esetleg volna meglátásotok?
(*) Igen, úgy tűnik, a jelenlegi 600e - 1.5M sávban mindenki ezt csinálja, a Decathlon is - a kérdés a ki által / miből /milyen koncepcióval vonalakon fogalamazódik meg
(**) A Bosch / Bros / Shimano / Samsung / LG / etc. elsődleges ipari és másodlagos szakértői háttér kevésbé szívódik fel valószínűen -
kovacs65
őstag
válasz
Somatom #5358 üzenetére
THX a hozzászólást!
Nem hegyi terepre, aszfalt, kisebb dombos erdős terep (Szabolcs megye, bőven homokkal is).
Így 60 körül csak kicsit akarok már durvulni vele.
Inkább a nagyobb hatótáv miatt 20 Ah körüli akkuval, 750-1000 W teljesítménnyel. 20" esetleg 26-os kerkekkel.
A megbízhatóság érdekelne, nem szeretném 60 km után kukázni. -
Sziasztok,
A kerékpáros topikból irányítottak át ide.
A jelenlegi biciklim egy Mongoose Crossway 250 2007 , amivel teljesen jól elvagyok 'rekreációs' bringásként. Az egyetlen kirívó aspektus, hogy a bicikli L-es, én pedig bőven XL-es, de ez az elmúlt 15 évben nem volt gond.
Ugyanakkor elkezdtem gondolkodni elektromos bicikli vételén. Ahol lakom az meglehetősen dombos terület, erős szintemeltérésekkel és szabad szemmel is jól látható emelkedőkkel/lejtőkkel. Ami kiépített út az vagy lakóövezet fekvőrendőrőkkel, keresztutcákkal és rutinból koválygó lakókkal, vagy klasszikus csillapítatlan főút busszal, teherkocsival és sietős átmenőforgalommal; így kerülöm. A kiépítetlen rész kellemesen vadregényes, viszont a 250-essel kevés vagyok hozzá (értsd: én szalonna-hajtással).
A jelenlegi rutinom annyi, hogy feldobom a biciklit a kocsi hátuljára, legurulok a Római partig, és az északi vasúti híd és Szentendre (Leányfalu) között az útakon, illetve a hellyel-közzel kitaposott részeken elgurulgatok reggeltől kora délutáning / estig; erre teljesen jó a 250-es nekem.
Amely eletromos bicikliket néztem, minden hozzáértés nélkül; laikusként két szemponot igyekszem figyelembe venni: XL méret, és lehetőség szerint minél nagyobb akksi.
AMBringa: [link] és [link] és [link]
Neuzer: [link]
L/M-es méret a linkekben: írtam, hogy XL-est vennék, csak egyelőre az utánajárás miatt nem szűkítem
Tudnátok abban segíteni, hogy milyen irányba induljak el?Köszi szépen előre is.
-
kovacs65
őstag
Helló!
Nyíregyházán ismer valaki jó bringaépítőt (elektromos rásegítést kellene rávarázsolni)?
THX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Bevezetés az e-bike-ok, a pedelec-ek, a tuning pedelec-ek és az S-pedelec-ek titkos világába.
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest