Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1701) s4tch válasza kige91 (#1699) üzenetére


s4tch
veterán

Ez meg egy dual boot tablet. Mondjuk win10 alatt is látok szőröket a betűkön, és nyilván együtt lehet velük élni, de én nem érzem magam pixelbuzinak csak azért, mert el tudnék képzelni egy élesebb kijelzőt ugyanebben a tabletben. Ha szerinted vagy más szerint ezek fölösleges igények, na bumm, nem fogok emiatt rosszabbul aludni.

Mindegy, bárhogy is nézzük, 82 dollárért ez egy baromi jó vétel, de megértem azt, aki 10 dollárt áldoz egy fényesebb-élesebb kijelzőre.

(#1702) Upo válasza s4tch (#1701) üzenetére


Upo
addikt

Vannak akik més az 52" fullhd tv-t is úgy nézik mint az istent, én úgy tartom hogy telefonon is felesleges, de még tableten is. A droid még lekezeli, de win alatt nem túl kényelmes kezelni a 8" full hd kijelzőn az apró elemeket, ha meg felnagyítod akkor meg sok szoftver elég érdekesen tud kinézni, nem kiforrott a dolog. De mindenki arra költi a saját pénzét amire akarja.
Nagyon sokan vannak, akik e-penis ügyből kifolyólag rábuknak a fullhd-re, aztán megjön, és kezdődik a fikázás hogy ez így nem valami szuper, mert túl kicsi minden. Te tudod, hogy neked az a jó, de akik nem nagyon értik a dolog lényegét, azokat meg nem árt figyelmeztetni, felhívni a figyelmüket a dolog kettős voltára, aztán ha veszi a fáradságot és utánanéz a dolognak, akkor eldöntheti hogy melyik kell neki, hátha nem csak az számít hogy a táblázatnak abban a sorában minél nagyobb számok legyenek.
Az én véleményem az, hogy ezek az ultra felbontások ezek nem valós igények, csak a fogyasztói társadalom felült a mesterségesen kreált hype szekerére, működik az agymosás...

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#1703) s4tch válasza Upo (#1702) üzenetére


s4tch
veterán

"Az én véleményem az, hogy ezek az ultra felbontások ezek nem valós igények"

Nézd, saját tapasztalat alapján kb. 300 ppi-ig észlelhető a különbség a felbontások között. 300 ppi fölött már nincs számomra látható különbség, de a vi8 távolról sem ennyi. Az megint más lapra tartozik, ki hogyan használja a táblát. Nekem érintős használatra az android jobban kézre áll, mint a win10, és droidon egész jól megoldott a gui elemek megfelelő méretezése is, így kb. 300 ppi-ig nem bánom, ha elmegy a kijelző.

Amúgy nagyon kevés hiányzik a win10-nek ahhoz, hogy hibátlan legyen érintős használathoz is, de nekem még mindig sokkal inkább tűnik asztali rendszernek, mint hibrid mindenesnek. Meg lehet szokni, de érted, mennyire felhasználóbarát az a rendszer, amit szokni kell...

(#1704) arnd


arnd
senior tag

Maradjunk annyiban, hogy pl. egy távoli asztalelérésnél, billentyű/egér párossal qrva jó egy FHD vagy nagyobb felbontású, de viszonylag kicsi kijelző.
Amúgy meg a win-t használni kb. ez a 7"-8" 1280X800 perfect.

(#1705) Upo válasza arnd (#1704) üzenetére


Upo
addikt

Az valóban jól jön távoli asztalozáshoz, de arra én jobban el tudok képzelni egy 12-es notit nagy felbontású matt kijelzővel, i5 cpuval, ssd-vel. Egy jútúbozós-fészbúkozós tablettel ne kelljen már ilyent csinálni, ennek az a dolga, hogy fogyasztok, szórakozok, ha arra van szükség akkor habozás nélkül nyomok egy helyreállítást és megy is. Gondosan belakva a telefon, mobil meóhoz a kis noti való, a tabot meg szerintem hiba túl komolyan venni, ez egy n-edleges eszköz.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#1706) s4tch


s4tch
veterán

Tényleg, azon gondolkodott már valaki, fel lehet-e tenni a csubira egy ubuntut? (Hackintoshra gondolni se merek.)

(#1707) Upo válasza beg (#1606) üzenetére


Upo
addikt

Jé, egy élő ember, aki binget használ

Tudod mire szokták haszálni a binget? Mindig csipákoltak az emberek, hogy a felnőtteknek való tartalmakat miért nem szűri ki a google, hát most eléggé szűrve van, de a bingen ott virít minden, live preview, stb...
Na, erre.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#1708) Victoryus válasza Upo (#1700) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

Nem tudja rootolni ez se. Pc-n le se engedte tölteni, mert a NOD szerint hemzseg a vírusoktól, de a teló
simán leszedte. Kis zöld figura kisírt szemmel közli kínaiul, hogy sikertelen a folyamat.

Kipróbáltam a techtablet megoldását is másik driverrel, de ugyanott elakad, a teló újraindul fastboot módban, és ott írja, hogy E megható nem található, és ennyi. Ott automatikusan újra kéne indulnia, cwm-be, és onnan már fel lehetne tenni bármit.
Talán nyomok rá egy factory resetet... hátha utána sikerül. Pár ember írja azon a fórumon, hogy nem sikerült semmivel rootolni... Másoknak meg simán végigment.
Esetleg az nem lehet gond, hogy ezen a gépen szoktam a Lenovo-t is flashelni, és annak más abd drivere van, és bekavar? Vagy ilyesmi?

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#1709) Upo válasza Victoryus (#1708) üzenetére


Upo
addikt

Akkor kapcsold ki addig a nod-ot. A rootolást ma már máshogy nem lehet kivitelezni, különböző exploitokon keresztül gyakorlatilag fel kell törni a telefont, valahogy írni kell a rendszer partícióra. A nod meg szépen felismeri a különböző biztonsági réseket kihasználó kódokat (mert nem csak egy féle van, sokat végigpróbálgat mire az egyik működik). A telóra letölthetővel nem érsz semmit, azokat a hibákat már rég lezárták, pcre kell leszedni és megcsinálni.
Az adb driver nem kavar be, más eszköz. Ha össze van dugva és az eszközkezelőben megvan az eszköz (különféle nevek alatt van), akkor parancssort kell nyitni, elmenni az adb könyvtárába és kiadni egy
adb devices
parancsot. Ki kell írjon valami eszköznevet vagy számot a List of devices... sor alatt, mögé meg hogy device vagy recovery. Ha azt írja hogy offline akkor az androidon engedélyezni kell a felugró ablakban a kapcsolatot.
Innen már mennie kell a rootnak.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#1710) Victoryus válasza Upo (#1709) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)


Az ok, mert a folyamat közben is írja, hogy kapcsolódott. Csak nem sikerül neki rootolni.
Se az iRoot pc-s változata, de az app nem tud vele mit kezdeni. Ez volt kb. az 5.módszer ami elhasalt.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#1711) Victoryus válasza Victoryus (#1710) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

SIKER! :DD
Laptopon, win10 alól sikerült. A másik géppel fogalmam sincs, miért nem (win7 ult).
A Win10-hez automatikusan frissítettem a drivereket, és azokkal megy. Ideiglenesen feltette a CWM-et, onnan install zip SU és kész :)

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#1712) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

Feltettem az Xposed framework -öt. Nem kellett volna. Bootloopba került. Hogyan tovább?
A windowst hogy lehet elindítani? Power+hangerő fel fastboot, power+le semmi.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#1713) Graphics válasza Victoryus (#1712) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Pedig valamelyikre ki kellene jönnie a választómenünek

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#1714) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

Szóval bootloop esetén a teendő: van az androidnak is csökkentett módja, safe mode.
Válasszuk ki, hogy az android induljon el: bekapcsolás után a hangerő gombot kell nyomva tartani. Ha kiválasztottuk az androidot.akkor pedig a hangerő le+fel gombot kell nyomva tartani. És elindul! Itt már lehet törölni alkalmazást. Huhh... megúsztam újratelepítés nélkül! :D

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#1715) Graphics válasza Victoryus (#1714) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Az kemény dió volt azért , grat :D

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#1716) Victoryus válasza Graphics (#1715) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

Csak azért, hogy legyen személyes tapasztalat a tesztben ;) Viszont még mindig nem sikerült megoldani, hogy a menü gomb tényleg menü gomb legyen. A vi8-on nincs ilyen gond? Vagy ez csak engem zavar? pl: a dolphin böngészőben se tudok semmit beállítani nélküle.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#1717) azbest válasza Victoryus (#1716) üzenetére


azbest
félisten

Ha jól értem az a probléma, hogy csak a egy hardveres gomb van és nincsen szoftveres képernyő gomb a többihez?

Rootolt készüléknél mintha azt olvastam volna, hogy a build.prop-ban a qemu.hw.mainkeys=0 opció kapcsolja be a szoftveres gombsort (lehet hogy a hardveres nem is működik utána?). [link]

Ha nem rootolt, akkor valami play store-os pótlék app helyettesítheti, de lehet az fölé lóg a tartalomnak.

De lehet az újabb androidban van erre sima opció is, legalábbis ennél az appnál a bemutatóvideóban az accessibility részen van külön opció a navbar bekapcsolására.

(#1718) Upo válasza Victoryus (#1716) üzenetére


Upo
addikt

Milyen menü gombról beszélsz? A vi8-on 3 gomb van, power+a két hangerő. Az előlapon a kijelző alatt van a win gomb. Android alatt szoftveres gombok vannak, de a win gomb működik home-ként. Alul van a vissza, home és a futó alkalmazások gomb, mint a többi droidon, az olyan programoknál ahol van menü, ott meg jobb felül a szokásos szoft menü gomb, a három pötty. Ezen kívül nincs más gombja.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#1719) Victoryus válasza Upo (#1718) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

A szoftveres gombokra gondolok. Eddig minden telefonomon volt menü gomb. Nekem nagyon hiányzik. Nincs minden appban(...) gomb a jobb felső sarokban.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#1720) krystman


krystman
őstag

Nem akarok semmi vitát itt, de most már tényleg kezd nagyon unalmas lenni, hogy a Vi8 tulajok ok nélkül bxxzák a Hi8 talajokat. Igazából nem tudom hogy engedhet meg magának is valaki, hogy a másikat bxxza, csak azért is mert nem egyezik az ízlésével. Tisztában kellene lenni, hogy minden ember más, és az ízlések is másak. Ahogy így vissza olvasok, egyetlen Hi8 tulaj sem mondott semmi jelzőt a Vi8 ra, még annyit sem, hogy rossz. Nem értem a felháborodást. Attól, hogy más van, nem Vi8, ettől még tapasztalatokat, ötleteket meg oszthat a két tábor egymással, mert ugyan az a rendszer van mind a kettőn.
Úgy, hogy az egymás indoktalan csesztetés helyett a normális párbeszéd kellene.

(#1721) Upo válasza Victoryus (#1719) üzenetére


Upo
addikt

Amelyikben kell, abban van. Mondj egyet ahol nem elérhető és van menü.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#1722) festina10


festina10
tag

Nyitottam egy CHUWI HI8-as topicot. :)

http://logout.hu/tema/chuwi_hi8/friss.html#msg1

(#1723) kervantas válasza Upo (#1707) üzenetére


kervantas
aktív tag

És még a google keresési előzményemiet sem szemeteli össze :D

(#1724) Upo válasza kervantas (#1723) üzenetére


Upo
addikt

:DD :B

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#1725) Victoryus válasza Upo (#1721) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

Dolphin browser. Sok mindent nem tudsz nélküle beállítani. Én meg csak azt használom droidon.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#1726) Upo válasza Victoryus (#1725) üzenetére


Upo
addikt

Hát az eléggé átrajzolja a kontrollokat, de nem a delfin ikon alatt vannak a dolgok? Ott van egy fogaskerék is a beállításoknak.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#1727) Upo válasza Victoryus (#1725) üzenetére


Upo
addikt

Felraktam a telóra, a delfin gomb a menü, ugyanazt hozza mint a fizikai menü gomb. Valóban nem három pötty, mert átrajzolták delfinre, de ott van.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#1728) Victoryus válasza Upo (#1727) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

:R A delfint sose nyomtam még meg. Akkor nincs több kérdés. Még a Windowst akarom frissíteni, és kész.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#1729) arnd válasza Victoryus (#1728) üzenetére


arnd
senior tag

Valaki megnézné nekem USBDeview-al, hogy alapból milyen eszközöket lát USB-n?
Konkrétan a kamerák érdekelnének. Mármint, hogy látszanak e.

(#1730) Upo válasza arnd (#1729) üzenetére


Upo
addikt

Gyakorlatilag semmi, csak az xHCI root hub. Persze miután kitakarítottam a rádugott billentyűt, egeret, pendrive-okat.
A beépített eszközök egyébként leginkább I2C/I2S-en keresztül mennek, a kamerák is az I2C driver telepítése után kerülnek elő.

[ Szerkesztve ]

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#1731) arnd válasza Upo (#1730) üzenetére


arnd
senior tag

Köszönöm! :R

(#1732) arnd válasza Upo (#1730) üzenetére


arnd
senior tag

Az AXP288-ról nincs valami PDF-fed? Nem találok semmit sem róla.

(#1733) Upo válasza arnd (#1732) üzenetére


Upo
addikt

Már gondolkoztam rajta hogy kéne valami külön táp bevezetést csinálni rá. Eddig nem találtam dokumentet, de most megint ránéztem, és találtam ezt

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#1734) arnd válasza Upo (#1733) üzenetére


arnd
senior tag

Köszönöm, "istenkirály" vagy!!! :)) :)) :)) :R
Igen én is le akarom választani a töltést a uUSB-ről, meg a teclast-on nincs visszajelző led sem, azt is pótolnám.

(#1735) arnd válasza Upo (#1733) üzenetére


arnd
senior tag

A Vi8-nál a hang IC alatt az a kis 5-s csati hely, valami audio csatlakozás lenne?
Mert ahogy látom a bal érintkező GND, a job 2 meg valami másik nagyobb fólia felület, és van két vékony "jel" vezeték...
Mit nem adnék egy USB csatiért... lehet leszedem az aljáról a hővezetőt, hátha van pár teszt pont stb.

Ja a töltés:
70-es láb, VIN_CHG Charge input source :DD

[ Szerkesztve ]

(#1736) Potzee


Potzee
addikt

A nagy tesóról, CHUWI Vi10-ről van már valakinek tapasztalata?
[link]

PICO PSU - passzív hűtés - 0dB

(#1737) Victoryus válasza Potzee (#1736) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

Igen, elég jó! Tesztet befejeztem, hamarosan megjelenik.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#1738) Potzee válasza Victoryus (#1737) üzenetére


Potzee
addikt

Kíváncsian várom! :C :R

PICO PSU - passzív hűtés - 0dB

(#1739) Victoryus válasza Potzee (#1738) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

Meglepően jó alap dolgokra, netezni, fórumozni, sorozatot nézni, játszani rajta droidon. Alig várom, hogy a hdmi adapterem ideérjen végre... Így is elég jó, csak rádugom a billentyűt, egeret, aztán komplett gép. Most próbálom win10-re frissíteni.
Win8 45mp alatt indul, droid 1p20. Ami még érdekes, hogy kikapcsolt állapotban csak a droid utáni leállításnál mutatja, hol tart az akku töltés.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#1740) Graphics válasza Potzee (#1738) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Hey Koma :D

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#1741) twi452


twi452
senior tag

Annyi jót olvastam róla, hogy nem bírtam ki és beruháztam én is egy ilyen kicsikére, majd meglátjuk mikorra ér ide :)

Eddig úgy voltam vele, hogy mi a fenének nekem táblagép a rendes pc és a nexus 5 mellé, aztán itt oldalt megláttam a címet és kíváncsiságból beleolvastam a topic-ba.. na itt kapott el a gépszíj és utánajártam aztán mellbevágott, hogy ilyen olcsón létezik teljes w8/10-es gépezet normális hardverrel.

Ha tényleg olyan mint amilyennek mondják/mondjátok akkor még a mostaninál is ritkábban fogom bekapcsolni a pc-t mert nem lesz értelme csak ha valami spéci dologra kell.

Annyit bánok, hogy a 10est még nem lehet eu raktárból megszerezni.. lehet inkább beleugrottam volna abba akkor :)

[ Szerkesztve ]

(#1742) Potzee válasza twi452 (#1741) üzenetére


Potzee
addikt

Van EU raktáras! :K
[link]

PICO PSU - passzív hűtés - 0dB

(#1743) Victoryus válasza twi452 (#1741) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

Van eu raktáras,de itt aprón is kettő.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#1744) twi452 válasza Victoryus (#1743) üzenetére


twi452
senior tag

Hm ez érdekes pedig délelőtt vizslattam a gbest-et és nem láttam az eu-t.. na mindegy :)
Max ha beválik akkor lepasszolom a 8ast a családban :)

szerk:
megnéztem az aprót, inkább nem mondok semmit rá..:)

[ Szerkesztve ]

(#1745) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

No frills cpu csodákra képes. Levettem a max órajelet 2.2-ről 1.9ghz-re, így is bőven elég a droidnak. Cserébe 60fok a max, és a hátulja is megáll 45fok körül. Aksi időre is kíváncsi leszek. Egyébként szépen szabályozza az órajelet, akár a win8.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#1746) MrChef válasza twi452 (#1741) üzenetére


MrChef
aktív tag

Én az elmúlt 1 hétben képregényeket olvastam a Csubin. Ezt mindegyik más tablet is tudja, de mivel ez a készülék töredékébe kerül a többinek, ellenben ugyanolyan jó, nagy az öröm. :DDD
Találtam végre csempés böngészőt (kis mókusos), meg filmeket néztem rajta.

(#1747) MrChef


MrChef
aktív tag

A Windows 10-et telepíteném, de több hely kell neki. (most csak 1,38 GB van szabadon)
A Lemezkarbantartó -> Rendszerfájlok törlése után nincs olyan opció nálam, hogy korábbi windows fájlok / verziók törlése. Csak néhány egyéb dolog, alig 400 MB szabadítható fel.
Tudtok ebben segíteni?

(#1748) beg válasza MrChef (#1747) üzenetére


beg
veterán

Ha csak most telepítenéd, akkor nem is fogod megtalálni. Leírtuk korábban, hogy telepítsd pendrive-ról. 1,38 GB sovány, törölj, vagy másolj félre ideiglenesen egy pendrive-ra adatokat.

[ Szerkesztve ]

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#1749) Upo válasza beg (#1748) üzenetére


Upo
addikt

Jaja, legjobb lementeni ami kell és dobni egy helyreállítást, arra pendrive-ról felmegy. Az elején rákérdez hogy töltse-e le a frissítéseket, arra rányomni hogy később, akkor rá kell hogy menjen a 16-osra is cipőkanállal. Aztán majd ha felment akkor leszedi magának amit akar.

[ Szerkesztve ]

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#1750) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

Vi 8-nál is úgy van, hogy csak akkor mutatja a töltést kikapcsolva, ha android futott előtte? Windows használat után honnan a francból tudjam, hogy feltöltött-e? Ennek tök mindegy, hogy tele vagy nem, ugyanúgy villog a ledje.
Más: droid kb 8%-os aksinál kikapcsol, és nem is hajlandó elindulni. Ezek után indítottam rajta a windowst, és még 1 óra hosszáig gond nélkül néztem youtube-ot. 50 percig 7%-os aksit írt, majd utána 10 perce alatt lement 3%-ra. Most akkor ez így hogy :F Droid alatt majd nyomok egy battery stat törlést, de Win alatt? Fogalma nincs, hogy áll az akku egyik oprendszernek se, én úgy látom. Nézhetem bármilyen programmal, mind ugyanazt mutatta.
+ Bejártam a fél várost (BCs) és sehol nincs US-EU konverter. yess. világvégén lakok. Holnap még irány a piac+tesco, hátha ott lesz. Bezzeg UK-EU az van.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.